Re: TBL | Efes Pilsen - Galatasaray
Herkes şimdiden maçı kazanmış ama unutulmasın ki Efes Euroleague faciasından sonra lige müthiş bir şekilde asılıyor ve tam anlamıyla basketbol oynuyorlar. Kimse hafife almasın Efes'i hatta yendik havalarına girmesin. Allah korusun olası bir faciadan sonra 1 hafta kendinize gelemezsiniz.
Kasun sakatlıktan muhteşem döndü. Sayı atmasa bile rakip pota altını öyle yoruyor, öyle hırpalıyor ki adamda mücadele edecek güç bırakmıyor.
Semih, Mirsad, Oğuz gibi uzunlara kupada neler yaptığını gördü herkes. Oğuz gibi size olarak Türkiye'nin bir numaralı adamını mundar etti resmen, dövmekten beter etti. KG ve KPeker ikilisi ile bu kadar iyi anlaşacağını kimse tahmin etmemişti herhalde.
Kerem Tunçeri faktörü var takımda unutulmasın. Tam bir lider, tam bir guard. Takımı en olmayacak anda ayağa kaldırıyor, yönlendiriyor. Oyunu okuması, kurması, topu oyuna sokması vs. vs. Yılların tecrübesi olan bir guard.
Charles Smith, Preston Shumpert, Bootsy Thornton, ve Ender Arslan gibi maçın kaderini değiştirebilecek, serseri mayınlar var kadroda hatırlatırım.
Son günlerde formda olan Cenk Akyol'uda bu isimlere dahil edebiliriz.
Neresinden tutarsanız tutun Efes'in kadro rotasyonu bizim rotasyonu 3ler, 4ler.. Rotasyon sıkıntısı yaşamazsak kafa kafaya gider bu maç, yaşarsak işte o zaman problem başlar. Çok geniş kadroya sahipler ve bunu çok iyi kullanıyorlar. Engin, Sinan gibi kaliteli isimler bazen süre bile bulamıyor kadroda.. Milli pivot Barış zaman zaman kadro dışı kalıyor. Kakiouzis ve Kaya gibi çok önemli iki ismide unutmamak gerek elbette..
Milos'un olmaması bizim adımıza avantaj bile diyemiyorum çünkü kadroları o kadar geniş..
Efes'i fazla küçük görmeyin. Zira Gurovic'in bugüne kadar Avrupa'daki maçlar dışında maçı eline aldığı pek maç hatırlamıyorum ben. Varsada tek tüktür. Hosley ve Tolliver'den birşeyler beklemek hata olur takıma geleli daha 2 gün olacak ve Efes Pilsen gibi bir rakip karşısına çıkacaklar. Yine Graves, Cücü, Atkins ve Hüseyin'in eline bakıyoruz anlaşılan. Murat ekstra performansla oynarsa
(Erdemir maçı gibi) o zaman işler değişir ama nerden bakarsanız, nerden tutarsanız tutun Efes bizi yenecekmiş gibi görünüyor. Kadro olarak, son zamanlardaki form olarak..
Ama basketbol bu.. Kağıtta ve forumda oynanmıyor
Saldır Galatasaray !