TBL 25. Hafta | Fenerbahçe Ülker 76 - 72 Galatasaray CC

Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

mustafakaya' Alıntı:
NTV NTVSPOR u aktif hale getirmek istiyor herkezin spor kanalı olarak orayı izlemesini istiyor !

Arkadaşlar hepimiz Galatasaraylıyız. Güzel.. Her hafta her maçımız yayınlansın istiyoruz.. Doğal.. Her hafta burada bir şeye isyan ediyoruz.. Gün, saat ve yayın gibi .. Yalnız bir şeye şaşırıyorum.. Biaz daha objektif bakmamız gerekmiyor mu.. Bu haftanın en önemli maçı kayıtsız şartsız, tartışmasız Karşıyaka - Telekom maçıydı.. Bu maç verilmedi.. Daçka-Fb maçı verildi.. Benden habersiz ksk maçı yayınlandıysa bilmiyorum :) Dediğim gibi buna itiraz etmek lazım asıl..

Ayrıca Fülker-GALATASARAY maçının NTV de yayınlanmasını da bence hiç beklemeyin.. Çarşamba 20.00 de hayatta girmezler bu maçı..

Bir tespitimi daha paylaşmak istiyorum. Ben bu forumu uzun zamandır okuyorum.. Bir süredir de yazıyorum.. Son 1 aydır falan inanılmaz şekilde tv yayınlarını tartışıyoruz burada.. Biz taraftarız, televizyon izleyicisi değil.. Nasıl tv den izleyeceğimizi değil maça nasıl gideceğimizi konuşmamız lazım.. Bir Asvel başlığına bakın, bir Canaria başlığına.. Demek istediğimi anlarsınız.. Dün akşam Ankaraspor maçında kaç tane İstanbullu vardı.. Bilen biliyor.. Maça gitme imkanımızın olmadığı durumlar her zman oluyor.. Ben de Kepez maçında yoktum mesela.. Ama burada uzun uzun ntvspor tartışmak yersiz.. Haklı da olsak yersiz.. Canaria maçında kaç kişi olacak diye burada yazılanları, maç sırasında tribüne bakıp da seyirci iyiymiş diyen İstanbul lu arkadaşları görmek beni üzüyor..
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

kardesim lütfen bir cok kisinin yurt disinda veya anadoluda yasadigini unutmayalim. herkez istanbulda yasamiyor. istanbulda yasasam zaten her maca gelirdim. canli izlemek varken niye TV den izleyeyim.
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

Fatih Hısım' Alıntı:
kardesim lütfen bir cok kisinin yurt disinda veya anadoluda yasadigini unutmayalim. herkez istanbulda yasamiyor. istanbulda yasasam zaten her maca gelirdim. canli izlemek varken niye TV den izleyeyim.

Fatih benim sözüm sadece gelme imkanı varken gelemeyenlere.. İstanbulda yaşayıp , gelmek isteyip gelemeyenler de var.. Ben de Kepez maçına iş nedeniyle gidemedim.. Kimseye neden gelmiyorsunuz da demiyorum..Demeye hakkım yok.. Sadece işin özünde var olduğuna inandığım bir yanlışa dikkat çekmek istedim.. Sanki burada canlı yayınlar nasıl olsun, hangi maçı hangi kanal versin, galatasaray ın her maçını ntv versin, bir tek bunları tartışıyor gibiyiz.. Tek derdim bu.. Yanlış anlaşılma olmasın..
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

sakat oyuncularımızın iyileşmiş olması ve büyük ihtimal canaria'yı eleyerek uleb te son sekize kalmanın getireceği moralle yeneceğimizi düşünüyorum.all star arasının da 12 saatlik uçak yolculuğunun vereceği yorgunluğu atmamıza faydası olacağını ve yıne allstar dan dolayı maçın çarşamba oynanacak olması taraftar sayısınınıda etkileyecektir.fenerbahçe nin tau'ya euroleague de kayederek elenmelerinin moral bozukluğununda işimize geleceği çok açık olarak ortada.sezon başından beri gelişmelerin ilk defa bizden yana olduğunu söylersem abartmış olmam heralde her maça neredeyse 3 sakat oyuncu eksiği ile başlıyorduk umarım yukarıda saydığım şartlar değişmez ve güzel bir galibiyet alırız.
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

Ligte şu anki sıralama çok güzel.Bir sıra dahi aşağıya inersek play-off'a çeyrek finalden veda edebiliriz. T.Telekom,Efes,Fb maçlarının 3'ünden 2'sini ve diğer maçların hepsini kazanmak zorundayız. Bu maçı kazanırsak bi nebze olsun rahatlarız.
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

yeni bir cıkısa girdik maca sivil olarak giricez tezehurat edemesekde kalbimiz hep seninle GS:)10 sayı fark bekliyoruz..
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

Bu maçı ntv verir diye düşünüyorum sonuçta derbi maçın hafta için olması sorun yaratmaz
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

iyi savunma yaparak , doğru hücum ederek (hüseyin ,gaines ya da owens dan oynamalıyız) ve de solomon u durdurarak macı kazanabiliriz.
solomon bu takımın beyni ve onu etkisiz hale getirirsek takımın %85 ini eritmiş oluruz. bana sorarsanız solomonu, yapışkan ve bunaltan savunmacıya( erdem e , hite a , tufan a) veririm . belki ozaman solomon u etkisiz hale getiririz . ama solomon macı kafayı koyarsa o zaman ne yapacaz bende bilmiyorum
bu arada mirsad dönüyomus hayırsız olsun , bizim icin hiç farketmez aslan dediğin yamuk yapanı anında yer . mirsad da dahil
en önemli şey !!!!!KONSANTRASYON !!!!!
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

Mirsad bizim maça yetişiyor ama onu formda olan bi Hüseyin yer çünkü idman eksiği olacaktır. Solomon u ilk maçda Dee hareketsiz bırakmıştı bence dışarıdan iyi yüzdeyle üçlük atan Hite ve Tufan ı kullanmalıyız. Formda bir Cenk Akyol içeri penetreleriyle maçın kaderini değiştirebilir .
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

fenerbahcenin pota alti oyunculari genc ve deneyimsiz gozukmelerine karsin cok iyi altyapiya sahip. semih-oguz-omer asik ve vidmar arasindaki rotasyonu da cok iyi sagliyor bence tanjevic. bizim o bolgede ezilmememiz lazim. en buyuk is gaines ve owens'a dusuyor. efes macini hatirlarsaniz, dusuk yuzdeli bir mac cikarmistik, yani abdi ipekci'nin potasi bizim oyunculara ters biraz. oyundan dusmemek icin ikinci sans sayilarina cok ihtiyacimiz var. gaines ve owens toplamali ribaundlari. bu iki oyuncu, ozellikle de gaines, fenerin genclerine gore cok daha yirtici. umarim macta faul problemine girmezler. ote yandan fenerin genc pivotlari cok cabuk faul problemine giriyorlar, ozellikle vidmar. bundan faydalanmak lazim. bence murat ozyer o hafta faul atisi idmanlari yaptirmali normal idman bittikten sonra, gercekten cok onemli. AYDAN SIYAVUS S.S'da oynadigimiz macta fener oyunun icinde kaldiysa (!) tamamen recep ankarali'nin yarattigi faullerde yuksek yuzde tutturmalarina borclu. biz de bu atislari avantaja cevirmeliyiz.
gelelim diger pozisyonlara. guard mevkiinde solomon bence tartismasiz turkiyenin en iyisi, hatta avrupada jasikevicius, palacio ve papaloukas ile kare astan biri benim gorusume gore. efeste ogrendi basketbolu ama cirkefligi nedeniyle sutladilar onu hatirlarsiniz. macin bu bolumunu de cok iyi oynuyor solomon, ki ilk macta dee'yi boyle oyundan dusurmustu. kaptan ve dee, onun karsisinda sakin olmamalilar, hatta buz adam diyebilecegim erdem ile onu tutmayi da deneyebiliriz. guardlarin bizim boyutunda ise onemli olan, oyunda sorumluluktan kacmamalaridir. net aldigimiz savunma ribaundlari bizim guardlara gecirilirse kosan forvetlerimizle cok fast-break yakalariz, geri donemiyorlar zira! 2 ve 3 numara oyuncularimiz ise, ribaunda katki yapmalilar ve de bos atis bulmak icin surekli hareket halinde olmalilar.
dikkat etmemiz gereken birkac nokta ise, preldzic bu aralar cok formda. bu adamdan bir sey olmaz, mantigi bizi yakar. fener savunmasi ortayi cok iyi kapatiyor, murat ve hite penetrelerinde cok secici olmali, yoksa ya 'beyin' yerler ya da hucum faul yaparlar. en onemlisi alan savunmasi yaparsak oyunda mrsic olmamali, yoksa cok yanlis bir tercih olur. en onemli setimiz huseyin uzerinden oynamak bu macta. 4-5 paslasmalarini cok iyi yapmasi ve disaridaki bos adami bulmasi, huseyin'i bizim icin vazgecilmez kiliyor (ah bir de prkacin olsa!)
son olarak, maci bench sayilari kazandiracak. benchteki oyuncular her an hazir olmali. (cenk akyol sozum sana)
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

Arkadaşlar,

Fenerbahçe antipatikliği yabancı oyuncularımızda da oluşmuş durumda.Özellikle Gaines :) Bu bizim için bir avantaj olabilir.Eğer bütün takım yüreğini koyarak oynarsa, yenebileceğimizi düşünüyorum.Fenerbahçe'nin de bizim takım gibi dengesiz maçları olabiliyor.Beşiktaş'a yenildik ama adamlar istikrarlı oynuyorlardı.Yani şaşırmamıştım.Fakat Canaria'ya ya 25 sayı fark attığımızda şok olmuştum.O yüzden her türlü şoku yaşayabiliriz, fark da yiyebiliriz, fark da atabiliriz...
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

Bence pota altı savunması çok düşük bir takım F.Ülker çünkü uzunlar çok çabuk faul problemine giriyor. Uzun oyuncularının hepsi Gaines ve Owens a göre çok yavaşlar. Owens dışardan içeri penetrelerini Vidmar ve Oğuz un üzerinden çok rahat yapabilir. Hüseyin bence maçı çözecek adam ilk maçdaki Hüseyini performasından sonra Hüseyin topu her aldığında ona yardım getirilecektir. Burada Hüseyin in çok iyi bir pasör olduğunu biliyoruz iş dış atıcılara kalacaktır. Bence 2 takımda pota altını çok kullanacaktır. Maçı belirleyen istatislikler ise dış atışlardaki yüzde,ribaunt ve top kayıpları olacaktır !
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

Gerçekten zor bir maç olacak hepimiz biliyoruz ama kaybetme lüksümüz yok... İnşallah maçı alıp Uleb Kupasında ve ligte iyi bir grafik çizeriz.
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

Mirsad diye adlandırılan şeyin Galatasaray maçına yetiştirileceği, dün akşam da "son periyot" programında dile getirildi.. Eminim, sakatlandığı ilk günden beri bu maçı bekliyordur.. Uzun rotasyonu konusu bence çok önemli.. Belki Fatih i de kullanmayı deneyebiliriz.. Onlar bizden daha çok kazanmak isteyecektir..Özellikle play-off da eşleşme ihtimaline karşı.. İçimden bir ses hep play-off a fener serisi ile başlayacağız diyor ama dur bakalım.
 
Re: F.Ülker- GALATASARAYIMIZ 26.03.2008 / 20.00

Bu senenin bence en önemli maçına çıkacağız. Efes'in Serkan'dan bütün sene yararlanamaması ve yabancılarının gitmesi ile kağıt üstünde güçlü tek takım hüvviyetine kavuştu Fener ama dediğim üzere; kağıt üstünde. Kadrosu çok iyi olmasına rağmen Tanjevic'in "deha"sı sayesinde beklenmedik mağlubiyetler almakta.

Fenerbahçe'nin çok önemli bir silahı var: savunması. Avrupa'nın en iyi kısa savunma rotasyonlarından birisine sahipler. Keza piyasada pivot yokken onlarda 4 tane hepsi 2,10 üzerinde ve uzun kollu pivotları var. Tanjevic sağolsun 2 uzunu yanyana oynatmayı beceremeyerek elindeki iyi kadronun hakkını verememekte. Euroleague'deki bhasit mağlubiyetlerinden sonra yaptığı açıklamalara bakarsanız, Mirsat'ı çok aradık diyor. Fenerbahgçenin geçen senenden beri devam eden önemli hastalıkalrından birisi şutör uzunları tutamamak. Mirsat'ı aradık derken aslında: "2 pivotu yanyana oynatamıyorum bu nedenlede rasim'i 4 numarada kullanıyorum ve o da yetersiz kalıyor diyor." Umarım bizim maçta da Rasim'i kullanmaya devam eder. Semih Ömer ikilisi yanyana oynarken özellikle Gaines'in pota altı sayılarında çok yüzdeli olmamayacağını tahmin ediyorum. Owens formunun artması ise bizim için en önemli gelişmelerden birisi. Owens'ın şutları maçı kazanıp kazanmamızı belirlyecektir diye tahmin ediyorum. Owens, semih ya da Ömer'in savunmasında hareket ederek atacağı şutlarda yüzdeli olabilirse, Rasim daha fazla oyunda kalır ve bu bizim için önemli bir avantaj olur.

Solomon Dee eşleşmesi ise çok kritik olacak. Solomon her ne kadar ilk maçta sayı üretmiş olsa da maç boyu dee'ye diş geçiremenin hazımsızlığını sürekli hissettirdi. Yine dee'ye diş geçiremeyecek ve böylece takımını yakacak bir tutum sergileyeceğini umuyorum.

Kağıt üstünde Fener hem kısa hem de uzun Rotasyonu ile bizden daha iyiler. Ama son tahlilde maçlar kağıt üstünde kazanılmıyor. Yüreğini koyan maçı kazanıyor.

Tüm bunlara rağmen maçı ben Fener'in rahat kazanacağını tahmin ediyorum. Umarım yanılırım. Yanılmak kadar güzel bir şey olur mu? Mücadele edeceğimizden eminim ama Fener'in pota altındaki uzunları ve onların uzun kolları bizi çok fazla pota dışına sürükleyecektir. Son zamanlarda çok değerli galibiyetler alıyoruz ama bu galibiyetleri getiren dış şutları Fener kısaların bize o kadar rahat attırmayacaklarını düşünüyorum. Ömer solomon ve kinsey üçlüsünün sahada olduğu durumda Fener kısa savunmasının çok baskın olacağını ve sayı bulmakta çok zorlanacağımızı düşünüyorum. Fener'i 70 sayının altında tutmamız gereken bir maç. Çünkü 70 sayıyı Fener'e karşı geçmekte bence çok zorlanırız. Son tahlilde umarım yanılırım ve çok değerli bir galibiyetle deplasmandan aslanlar galibiyetle dönerler.
 

Üst