Bu senenin bence en önemli maçına çıkacağız. Efes'in Serkan'dan bütün sene yararlanamaması ve yabancılarının gitmesi ile kağıt üstünde güçlü tek takım hüvviyetine kavuştu Fener ama dediğim üzere; kağıt üstünde. Kadrosu çok iyi olmasına rağmen Tanjevic'in "deha"sı sayesinde beklenmedik mağlubiyetler almakta.
Fenerbahçe'nin çok önemli bir silahı var: savunması. Avrupa'nın en iyi kısa savunma rotasyonlarından birisine sahipler. Keza piyasada pivot yokken onlarda 4 tane hepsi 2,10 üzerinde ve uzun kollu pivotları var. Tanjevic sağolsun 2 uzunu yanyana oynatmayı beceremeyerek elindeki iyi kadronun hakkını verememekte. Euroleague'deki bhasit mağlubiyetlerinden sonra yaptığı açıklamalara bakarsanız, Mirsat'ı çok aradık diyor. Fenerbahgçenin geçen senenden beri devam eden önemli hastalıkalrından birisi şutör uzunları tutamamak. Mirsat'ı aradık derken aslında: "2 pivotu yanyana oynatamıyorum bu nedenlede rasim'i 4 numarada kullanıyorum ve o da yetersiz kalıyor diyor." Umarım bizim maçta da Rasim'i kullanmaya devam eder. Semih Ömer ikilisi yanyana oynarken özellikle Gaines'in pota altı sayılarında çok yüzdeli olmamayacağını tahmin ediyorum. Owens formunun artması ise bizim için en önemli gelişmelerden birisi. Owens'ın şutları maçı kazanıp kazanmamızı belirlyecektir diye tahmin ediyorum. Owens, semih ya da Ömer'in savunmasında hareket ederek atacağı şutlarda yüzdeli olabilirse, Rasim daha fazla oyunda kalır ve bu bizim için önemli bir avantaj olur.
Solomon Dee eşleşmesi ise çok kritik olacak. Solomon her ne kadar ilk maçta sayı üretmiş olsa da maç boyu dee'ye diş geçiremenin hazımsızlığını sürekli hissettirdi. Yine dee'ye diş geçiremeyecek ve böylece takımını yakacak bir tutum sergileyeceğini umuyorum.
Kağıt üstünde Fener hem kısa hem de uzun Rotasyonu ile bizden daha iyiler. Ama son tahlilde maçlar kağıt üstünde kazanılmıyor. Yüreğini koyan maçı kazanıyor.
Tüm bunlara rağmen maçı ben Fener'in rahat kazanacağını tahmin ediyorum. Umarım yanılırım. Yanılmak kadar güzel bir şey olur mu? Mücadele edeceğimizden eminim ama Fener'in pota altındaki uzunları ve onların uzun kolları bizi çok fazla pota dışına sürükleyecektir. Son zamanlarda çok değerli galibiyetler alıyoruz ama bu galibiyetleri getiren dış şutları Fener kısaların bize o kadar rahat attırmayacaklarını düşünüyorum. Ömer solomon ve kinsey üçlüsünün sahada olduğu durumda Fener kısa savunmasının çok baskın olacağını ve sayı bulmakta çok zorlanacağımızı düşünüyorum. Fener'i 70 sayının altında tutmamız gereken bir maç. Çünkü 70 sayıyı Fener'e karşı geçmekte bence çok zorlanırız. Son tahlilde umarım yanılırım ve çok değerli bir galibiyetle deplasmandan aslanlar galibiyetle dönerler.