TBL Finali | 4. Maç | Galatasaray Liv Hospital: 88 - Fenerbahçe Ülker: 82

Kırılma Noktası

Serinin 4.maçı iki taraf içinde çok zorlu geçecektir.İki tarafta eksi ve artılarını iyice görmüş durumda.Herkesten katkı aldığımız durumda atmosfer ile kazanacağımızı düşünüyorum. Bizim kilit noktamız Bonsu ve Malik bu iki isimden Bonsu geçen maç ki gibi Malikte ortalama bir performans verse takım zaten uçar gider.Marko ve Cenk'ten çok iyi katkı bekliyorum. Ender topu elinde çok tutmaz hemen kullanırsa çok faydalı olabilir.Bu maçı almak demek rüzgarı arkana almak demek. Ergin Hoca işini bilir. Önlem alınması gereken 2 kişi olduğunu düşünüyorum Ülker'de sadece Bjelica ve Bo. Bjelica mesafe tanımadan atıyor Bo ise takımın dinamiği. Bana göre bu maç şampiyonluğun yarısı.diğer yarısıda 5.maç olacak ve kalan maçlar o gazla zaten gider.Maça önde başlamamız gerekiyor.Örneğin Oly maçı gibi başlamamak lazım 10-2 geride vb.Baştan sona süpürmeliyiz.
Bu sefer çirkeflikleri daha net ortaya çıkacaktır.Obra biliyor bu maç kaybedelirse Ülker Tiyatro merkezinde ki maç nasıl zor geçecek.

Eleştiri yok.Takıma sırt dönmek yok.
Malik , Bonsu , Arroyo , Cenk , Ender , Sinan , Ersin , Erceg , Göksenin , Domercant , Engin Atsür , Marko hepimiz bir bütünüz biz.

Arkadaşlar elimde 1 tane bilet var.Maça son anda çıkan bir durumdan dolayı gidemiyorum.Bilet boşa gitmesin,aynı fiyattan vereceğim.

İnşallah bu maçı alırız eğer alırsak maltepeden kalabalık bir grupla serinin 6. maçına gelmeyi planlıyoruz ama büyük bir ihtimalle kazanırız bu maçı.
Bu arada bugün maça gelecek olanlar Veysel Başkanımızın iki isteği var ;
1- Maç boyunca 1 dakika bile susmamak!
2- Herkes TÜRK BAYRAĞINI alıp gelsin!

Adminler size sesleniyorum.

Serinin 5. maçı Yani Ülker Arena'da oynanacak maç için İstanbul'da Taksim veya M.köy'de maçı Gsbasket üyeleri ile beraber izlemek için bir organizasyon düzenlemeniz mümkün mü ?

Nereye yazacağımı bilemediğim için güncel diye buraya yazdım.

Arkadaşlar maçın saatine yönelik yapılan eleştiriler salonun dolmama ihtimaline yönelik değil, zaten biletler pazar günü bitti.

Sorun, işten çıkıp maça gelecek kitlenin İstanbul trafiğine takılı kalması nedeniyle maç başladığında tribünlerin dolmamış olacağı gerçeği. Ayrıca maça gelecek genç kitlenin erken saat olmasını istemesi de kendileri açısından çok doğal.

3. maçta olduğu gibi uzunlarını yine faul problemine sokmamız lazım. Hakemler Zorıc'in pozisyonlarını biraz dikkatle izlese her pozisyon almasında hücum faul olur... arkasında kim varsa kolunu sıkıştırıp faul aldırmaya çalışıyor.

Marko ve Erceg içeriye daha fazla girmeli, topu hücum da daha hızlı çevirmeli ve böylelikle dış atıcılarımıza daha boş şut imkanı sağlamalıyız. Cenk ve Ender yine maça iyi etki etmeliler bu çok önemli, Arroyo zaten belli bir seviyede oynayacaktır esas olan Boncu-Harıston-Ersin katkıları nasıl olacak. eğer onlardan 15-20 sayı çıkartırsak çok ekstra olacaktır bizim için

Zoric Yugoslav faulü yapıyor ve rakibine faul aldırma odaklı oynuyor. Sinan'a çalınan faul tam komediydi. Kolunu takıp rakibin üzerine devrilen Zoric faul yaptı denilen Sinan. Ve hakem uzak değil pozisyona gözünün önünde.

Zoric Yugoslav faulü yapıyor ve rakibine faul aldırma odaklı oynuyor. Sinan'a çalınan faul tam komediydi. Kolunu takıp rakibin üzerine devrilen Zoric faul yaptı denilen Sinan. Ve hakem uzak değil pozisyona gözünün önünde.

Hocam aynısını maç başında marko'ya çaldırdı, sonrasında zafer yılmaz'dı galiba uyandı olaya arka arkaya iki tane hucum faulu yapıştırdı zoriçe. Hatta aroyyo çıldırdı bir pozisyonda kolunu takıyosun sakatlıcan beni diye. Dediğin gibi istisnasız her pozisyonda yapıyo bu numarayı, hem pozisyon alamya calışırken hemde rabound pozisyonlarında.

Sent from my iPad using Tapatalk

İlk maçı saymazsak diğer 2 maçta daha iyi bir takım olduğumuzu gösterdik. Yenildiğimiz maçtada hakem rezaletine rağmen son topa kadar hep üstün taraftık. Bu maçı da kazanacağımızı düşünüyorum. Arroyoya yapılan baskı ve savunma onu çok zorluyor. Eğer elimizde patlama tehlikesi olması Ender+Arroyo ilk beşi ile başlamak Arroyonun üzerindeki yükü hafifletecektir, ama gelde Endere güven. Pota altında mesaj faullerini yapmalıyız. Son maç daha ilk pozisyon Zoriç smaça kalkıyor Erceg paşam kaçıyor. Bu tip pozisyonlarda rakip takım baltayı indiriyor. Adamlara kolay elini kolunu sallarayak turnike atma şansı vermemeliyiz. Tempoyu yavaşlattığımızda sete set hücumlarda sadece Bo nun yaratıcılığına kalıyor Fenerin hücumları, orda da Göksenin den faydalanabiliriz. Furkanın dakikalarınıda iyi ayarlamamız gerekiyor. O oyunda olduğu zaman pota altımız kesinlikle daha sağlam. Son olarak Ender ne olur iyi oynada beni utandır, nedense her iyi oynadığın maçın peşine perişan ettin bizi:)

- Daha maçın başında gerekli sertliği gösterip gözdağını verelim. İlk dakikalarda seri yakalarsak farka gidebiliriz.
- Her aldığımız topu üçlük sallamayalım boş kalmadıkça. İkili oyunlara başvuralım. Sinan-Malik-Ender-Arroyo ile penetre deneyelim.
- Ülkerin uzunlarını yine erken faul problemine sokalım. Özellikle pota altında boş alan bırakmayalım. Zoric-Oğuz ikilisi baskı altında sapıtıyorlar zaten.
- Bogdanovic'e ve özellikle Bjelica'ya fazla boş üçlük attırmayalım. Özellikle geçen maç çok ekstra sayılar buldular.
- Onların hücumları Bo'ya bağlı. Onu da en iyi Malik tutuyor bence. Zaten Bo durunca takım da duruyor.
- Benchten gelecek katkı çok önemli. Son maç Ender ve Cenk muazzam işler yaptı. Bu maç da devamı gelir umarım.
- Erceg biraz savunma yapmaya çalışsa, topu aldığında içeriyi zorlasa, Bonsu da iyi günlerinden birinde olsa, bir de o serbest atışları atsa 1/7 isabet nedir ya..
- Furkan da enerjisini biraz daha yükseltirse süper olacak.
- Marko zaten en savaşçımız. Durduğunu görmüyorum resmen.
- Ersin son maç çok formsuzdu fakat onun savunmasına, ribaundlarına ve orta mesafe şutlarına ihtiyacımız var.
- Arroyo ise en kilit noktamız. Yokluğunda bile kazanmayı başarıyorsak iyi olduğunda buzda oynasak yine kazanırız! Al artık topu eline Carlos..
- Bu seride Domdom'u ve Macvan'ı da görmeyi çok isterdim. Olsalardı iyi katkı vereceklerini düşünüyorum.
- Koç ise hırslandı bir kere. Tutabilene aşk olsun. Obra'nın mor suratına yeni tonlar eklenebilir.

- Neyse GALATASARAY, finallerin takımıdır. KOYUP GEÇELİM. #YenilmezArmada

Erceg çok boş kalmazsa şut denemesin. Potaya her gittiğinde ya faul alıyor ya da basketi buluyor . Bunu iyi kullanmalıyız

Geçen maç her attıkları girdi yinede kazanamadılar bu maç rahat kazanırız.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bojan 3 maçtır çok iyi savunuyor Arroyo'yu. Ama savunmada ne kadar yorulursa hücumda da o kadar etkisiz oluyor. 3. maç iyi şut soktu çünkü arroyo oyunda olmadığı için kendi temposunda oynadı. Ama bu maç bojan çok enerji harcayıp çok iyi savunma yaparken Arroyo 2 basket bulup birde asist yaparsa, bojan moralmen çöker. Ender ve Cenk'in yanında bu maç Sinan'la Furkan da katkı verirse maç bizimdir. Tabi hakemler de kararlarında nötr olmalı. Küfür vs. nedeniyle ceza da almazsak rüya gibi bir gün olur.
Her zaman seninleyiz yenilmezarmada!