TBL Play-Off Çeyrek Final Serisi | Fenerbahçe Ülker 2-1 Galatasaray (93-67,70-69[1. Uzatma Sonucu],67-59)

Belki verilen saçma bir karara gülüyor...? Her neyse hücumda ilk yarı fena değildik ama savunmada bütün sezon olduğu gibi yine yokları oynayınca ilk yarı 50 atsak 70 yiyecektik.

Antrenman maçı havasında geçti baştan sona. Adamlar kasmadan rahat rahat oynadı, bizimkiler zaten bitsede gitsek havasındaydı. Böyle olunca da ortaya çıkan fark şaşırtıcı değil.

Zaten normal sezonun son haftalarına girilirken bile oyuncular bitse de gitsek havasındaydı,hatta Amerikalılarımız bunu açık açık tweetlerinde de belli ediyorlar,adamlar kaçma derdindeyken hem bu seride kendilerinden üst düzey performans bekliyoruz,hem de seneye bazılarının kalmasını.Hiçbiri kalmaz seneye,kaçmak için yer arıyorlar.

Biz bazı arkadaşları uyardık.Yenilgi beklenen birşeydi ama bırak yenilgiyi fark yeriz hiç ümitlenmeyin dedik.Bunu söylerken sebep ne kadro farkı,ne bütçe farkıydı.Sonuçta bütçe farkıyla maçlar oynanmıyor.Ortaya Oli gibi mücadele koyarsın,sertlik gösterirsin vs. vs. bu maçların ayrı bir havasına girersin.Ancak tüm sezonu izledik biz istikrarsız ve inanılmaz kötü ve çok az mücadele ettiğimiz bir sezon geçirirken rakip takım ve biraz da Anadolu Efes inanılmaz oturaklı,disiplinli,mücadeleci tabiri caizse hücumda ve savunmada tıkır tıkır ezbere basketbol oynadılar.Yani adamlar ezberlemiş artık tıkanmadan hem savunma hem hücumda işlerini yapıyorlar.Mücadeleden kaçmıyorlar,savunmada aksamıyorlar vs..Bu sistemde alt seviye oyunculardan bile katkı alabiliyorlar.İşte bu yüzden benim umudum hiç yoktu.Adamlar birçok şey oturtmuş gelecek senede çok zor bunlarla ve Efes'le rekabet etmemiz.Ben bizim takımın bir anda seviye atlayabileceğini sanmıyorum kolay değil işte bir Obradovic bir Ivkovıc nasıl disiplin sağlıyor görüyoruz.Savunmada bir aksama olduğunda adamlar çıldırıyor ve fırçayı çekiyor.Ergin hocaya lafım yok ama bu sezon diğerlerine bakması lazım.Onda da bu tür hareketleri görmek isteriz.Herkesin bir tarzı var ama vurdum duymaz şekilde izlemek bize hiçbir zaman fayda vermedi.Mola alıp taktik vermemek,gecenin bir saatinde idman yapmak,para cezası kesmek hiçbirinin faydasını görmedik.Yani oyuncu ilişkilerini bu yıl iyi yürütemedi bence.Zaten adamlar maaş almamış bir de hoca baskısı belki de gönülsüzce oynadılar maçları.Hocanın da zaten pes ettiğini son maçlarda görmüştük oyunculara sözünü geçirtemediği görüşündeyim.Belki de yardımcı hoca yönettiği maçlarda bu yüzden başarılı oldu.Oyuncularla daha iyi bir iletişim kurduğu kanaatindeyim.Burada Ergin hocayı suçlamıyorum başı çok ağrıdı o da motivasyonunu kaybetti ama mutlaka bir öz eleştiri de yapacaktır.Çünkü sorun kötü olmamız değil iyi olmak için çaba sarfetmeyişimizdi.Mücadelen,çabadan ve gayretten kaçtık.Umarım hoca seneye kalırsa bu tavırlarını sürdürmez.Kenarda agresif bir hoca görmeyince ben bile cıvıyorum oyuncu nasıl cıvımasın ki.Bazı şeyler söylemekle olmaz zorla itelemek lazım işte Obradovic ve İvkovic bu işleri yapan en iyi koçlar

TED maçına kadar benim için problemli bir durum yoktu.Şikecilerle konferans yapmak için dört dönen kulüp başkanı açıklasın diyordum takımın halini.Fakat TED maçının oradan verilmesi ilk adımdı,bugünse şu maçın anlamını bir an olsun düşünmeyip 40 dakika boyunca yokları oynamak sıvamak olmuş.
Biz bu takımı İpekçi'de 6 kişiyle yendik yahu,modern basketbol diye bir şey bırakmadık ortalıkta.Üstüne şu görüntüde seriye çıkılması olacak iş değil.Çıkılır,basketbol oynanır,kaybedilecekse de omuzlar dik şekilde ayrılınır salondan.Geçtiğimiz sezonki final serisinde fark 15 sayıyken iki taraf da mola alıyordu sonraki maç için,bugünse çoluk çocuğu sahaya atıp üstüne teknik faul falan ekleyerek fark büyütülmüş.
Alkışlanmaya 1-2 maç uzaktaydı takım.Herkes sezon boyunca kendilerinin gerisine koyduğum futbol takımını zihninde yaşatacakken,Pazar salonu da karıştırarak sezona noktayı koymazlar umarım.Zira o türlü sezonu burnumuzdan getiren yönetime hepten ayak uydurmuş olurlar.

TBL Play-Off Çeyrek Final Serisi | Fenerbahçe Ülker 1-0 Galatasaray

Young ve carter girdikleri denizden hiç çıkmasalarmış tatile devam etselermiş keşke.. Ender'de bodrum'a gitsin biran önce.. 2. Maçta 2. Çeyrekten sonra olaylar çıkar bu rezalete karşı maç yarıda fln kalır tahminimce..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Normal sonuç filan değil. Yatıp kalkıp dua edelim ki çok daha fazla sıkmadı rakip. O zaman görürdük hezimet neymiş.

Evet Galatasaray adının olduğu yerde umut vardır. Ama bu sene Galatasaray erkek basketbol takımı diye bir şey yok. Öyle yalandan umutlara girip üzmeyin kendinizi.

Çok merak ediyorum İpekçi de o taraftarın önünde de böyle umursamaz mı olacaklar. Yenilgi filan umrumda değil ama yenilecek isek şampiyonluğu verdiğimiz Fb serisinin son maçı gibi yenilerim. Bari giderken az da olsa güzel hatırlanın.

Biz illa galibiyet istemedik yenilin ama en azından savaşın dedik fakat ilk periyot 13 fark yersen saygı bile görmezsin.

Takım dükkanı kapatmış resmen bu kadarını beklemiyordum sene öncesi hazırlık maçı ciddiyetinde ortam vardı sahada.

Pazar günü maç saati derbiye yakın sanırım değişmezse fazla taraftar gelmez itici güç olamazlar takım sermeye dünden hevesli zaten.2-1 güzel olurdu ama 1 2 çeyrek iyi oynasak bile iyidir gözüyle bakıyorum artık.Adamlar kasmadan 25 yaptı nereden nereye 11 ay önce durum neydi şimdi ne.Üzücü.

Koç da takım da kaybetme alışkanlığı edinmiş. Kimse tepki göstermiyor. Hepsi son derece rahat. Herifler boş üçlükler atıyor, önünde duran yok; smaca gidiyor, elini kaldıran yok. Seneye ne nasıl olur bilmiyorum ama köklü bir değişim şart. Bu ruhsuzluğu gördükten sonra gitmesin diye dua edeceğim kimse de yok açıkçası.

Dün maç içerisinde gözüken baştan kaybetmişlik görüntüsü maç sonu Ergin Hocanın açıklamalarıyla da aslında teyit edildi, kafa olarak zaten bitmiş sezon; gelecek sezonun sponsor ve bütçesi şimdiden konuşulmaya başlanmış. Gazetler Shermadini, D.Hackett, Micov gidiyor vs... haberleri ile doluyorsa plan program çoktan yapılmış demektir lakin son kez de olsa evimizde yenmeliyiz rakibi, inşalah bunu idrak ederler.

2009-2010 sezonunun ilk günlerinden beri erkek basketbolda parkede bu kadar kötü bir görüntü doğmamıştı.Sezon içinde attığı kimi değerli adımları 10-15 gün daha dişini sıkarak unutulmaz kılabilirdi takım.Onun yerine ''yönetime vurmayın bize vurun'' demeye getirdiler bitirirkenki bu yaklaşımla.Yönetimin sahadaki karşılığına dönüştüler.TBF'yle,astronomik bütçelerle uğraşırken;Galatasaray yönetimleri takımları aşağı çekerken dahi sahada hiç geri adım atılmamıştı büyük resme dair.Bilhassa TED maçı ve dünkü görüntüler -önümüzdeki olası 1 veya 2 maçla da birleşerek- belleklerde yer edecek unutulmaz galibiyetleri geriye atıp ''yeter illallah'' diye bitirmemize yol açacak gibi gözüküyor.

Yenersin yenilirsin o ayrı bir konu. Fenerbahçenin favori olduğunu hepimiz kabul ediyoruz ama maçın 2. dakikası yenileceğini ve mücadele etmeyeceğini gözümüzün içine sokmayacaksın. Bu forumda benim hocaya, yönetime ve oyunculara karşı düşüncelerimi herkes biliyor ama artık yeter arkadaş onu eleştirme bunu eleştirme kimi eleştireceğiz. Bizim ne suçumuz var? Dünkü maça Eskişehirbasket çıksaydı daha çok mücadele ederdi.Belki yenilirdi ama en azından 2 periyot başabaş oynardı. Tribündeki seviyesiz seyirci hocaya bağırıyor "Mola alsana" diye tempo tutuyor hoca da inatla mola almıyor.Obradoviç fark 15 e iner inmez mola alıyor fark çıkıyor 22'ye. 10 gün boyunca bu maça nasıl hazırlanmışız merak ediyorum. Adamlar ter attı resmen. Tamam kadro kısıtlı, rotasyon dar. Efes, Fenerbahçe, Daçka.Bunların dışındakilerin rotasyonu çokmu geniş....

Bu "kadroyla" değil, bu "kafa yapısıyla" nereye kadar gidebiliriz ki...

Takım deplasmanda zerre karakter koyamazken içeride alınacak galibiyetin tek anlamı, bozulmayacak seri. Gerisi hikaye... Hikayeyi yazanları da, hikayeyi sahneye koyanları da, hikayenin rol adamlarını da unutmayacağım!