TBL Play-Off Maçları

Karşıyaka, Ted Kolejlilerden 35 sayı fark yemiş. Normal bir skor değil, biraz da abartarak bizden kaçmışlar resmen. Beşiktaş'ın hocası Ahmet Kandemir de "Her maçı kazanmak için sahaya çıkan bir takımız. Ancak bazı takımlar rakip seçiyor. Bunun önüne geçmek gerek. Ben oyuncularımı sportmen duruşları için tebrik ediyorum." diyerek Karşıyaka'ya taş atmış. Bizle eşleşmek üzmüş belli ki :)

Karşıyaka bizle final öncesinde karşılaşmamak için kaybetti maçı :)

Önce Anadolu Efes'i sonra Ülker'i geçip finalde ki rakibimiz olacaklar ;)

Ufuk Sarıca'nın buraları çok iyi oynayan bir takımdan kaçması kadar normal birşey yok. Eleştirilecek bir durum göremiyorum ki Ergin Hoca'nın yardımcılığını yapacak bir koçun daha ilk turdan kendisi ile eşleşmek istememesi aslında takımımızın rakipler gözünden resmini ortaya koyuyor. Beşiktaş antrenörünün öyle artistçe konuştuğuna bakmayın kendisi de bizimle eşleşmek istemezdi ama elinden birşey gelmiyor. Tofaş'a kaybederken kim hesap yapıyordu önce onu konuşalım istersen Ahmet Kandemir. ;)

Lafa bakarsak herkes şampiyon ama icraata gelince millet bizle eşleşmemek için maça çıkmayacak neredeyse..
fb-ksk eşleşmesi olursa da şu ana kadar ksk galibiyeti alamamış Obra ne yapacak merak ediyorum :)

Son Şampiyon Galatasaray Liv Hospital Baş Antrenörü Ergin Ataman ve takım kaptanlarından Ender Arslan Beko Basketbol Ligi play-offları önce TBF tarafından Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen basın toplantısına katıldı.
Toplantıda BBL play-offlarında mücadele edecek takımların oyuncu ve antrenörlerinin yanı sıra TBF yetkilileri yer aldı.
Playoff çeyrek finaline karşılaşacağımız Beşiktaş serisine değinen Ergin Ataman “Zor bir normal sezon geçti. Herkesin sıkıntıları oldu. Biz kendi tarafımızdan en ciddi sıkıntıları yaşayan takım olduk. Diğer taraftan EuroLeague’deki uzun maraton bizi çok yıprattı ve BBL’de geçen sezonki başarımızı tekrarlayamadık. Ama şimdi Play-Off zamanı ve tek bir takım şampiyon olacak. Biz ünvanımızı korumak istiyoruz ve camia olarak Play-Off’a odaklanıyoruz. Beşiktaş’ı da kutluyorum. Ligin ikinci devresinde müthiş bir çıkış yakaladılar ve ciddi bir rakip olacaklar. Play-Off bir derbi ile başlayacak. Bu da güzel bir mücadele olacak” dedi.
Ender Arslan da “Herkese başarılar diliyorum. Umarım sakatlıksız, güzel bir Play-Off yaşarız. Birçok şanssızlığa rağmen EuroLeague’den kopmadan devam ettik. Bu nedenle takım yıprandı ve ligi istediğimiz yerde bitiremedik. Play-Off bambaşka bir hikâye. Zor bir ekip ile başlıyoruz. Beşiktaş İntegral Forex belki de ikinci yarının en iyi ekibi. Ama bu durumlarda ne yapması gerektiğini bilen bir kadromuz var. Son şampiyon olarak girdiğimiz Play-Off’ta ilk turu geçmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
Çeyrek final serileri 12-13 Mayıs tarihlerinde oynanacak maçlarla başlayacak.
Play-off Çeyrek Final eşleşmeleri şu şekilde;
Banvit-Tofaş
Fenerbahçe Ülker-Uşak Sportif
Anadolu Efes-Pınar Karşıyaka
Galatasaray Liv Hospital-Beşiktaş IF
Detaylı Program
12 Mayıs Pazartesi
18.30 Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka
20.45 Fenerbahçe Ülker - Uşak Sportif
13 Mayıs Salı
18.30 Banvit - Tofaş
20.45 Galatasaray Liv Hospital - Beşiktaş IF (Abdi İpekçi S.S.)
15 Mayıs Perşembe
18.30 Pınar Karşıyaka - Anadolu Efes
20.45 Uşak Sportif - Fenerbahçe Ülker
16 Mayıs Cuma
18.30 Tofaş - Banvit
20.45 Beşiktaş IF - Galatasaray Liv Hospital (Akatlar S.S.)
Gerekirse;
18 Pazar
18.30 Anadolu Efes - Pınar Karşıyaka
20.45 Fenerbahçe Ülker - Uşak Sportif
19 Mayıs Pazartesi
18.30 Banvit - Tofaş
20.45 Galatasaray Liv Hospital - Beşiktaş IF (Abdi İpekçi S.S.)

Play-Off serileri Efes-KSK maçıyla başladı. Efes o kadar rahat sayı buluyor ki KSK karşısında savunmada bile kasmıyor artık. Tabi kapatılamayacak bir fark yok ama tahmin ediyorum en ufak bir hamlede reaksiyon göstermeyi başarır Efes. KSK'da Batista-Dixon-Diebler çabalıyor gerisini at çöpe gitsin. Bakalım maç nasıl bitecek.

Karşıyaka'nın alan savunması ağır faciaydı.Skor aldatmasın,Planinic kopan maçta dahi rakipler için şans.Karşıyaka İzmir'de kazanabilirse son maçı böyle olmaz diye tahmin ediyorum.

Efes tahminimden daha rahat kazandı.. FBÜ'de Uşak'ı rahat geçer gibi duruyor daha şimdiden fark 15 oldu.. Anlaşılan süpriz olmaz,özelliklede ben Ksk dan birşeyler bekliyordum ama olmadı..

Fenerbahçe-Uşak maçının devre arasında 10 sayı farkla girildi. Uşak dönebilir aslında, Bo da 4 faul aldı ama ben sanmıyorum. Fenerbahçe 8-12 arası bir farkla kazanır.

İlk kez hakemlerin yaptırdığı bir anonsun salondaki taraftarlar tarafından alkışlandığını duyduk.Ülker Arena'nın Türk sporuna sunduğu yenilikler.

Fenerbahçe Ülker de sahadan 12 sayı farkla galip ayrıldı.

Böylelikle favoriler seride 1-0 öne geçti. İkinci maçlarda daha büyük heyecan bekliyorum ben keza bugün pek zevk aldığım söylenemez.

Her haklarını ülkerden yana kullanan hakemler, Uşak Sportif'in dar rotasyonu ve yaptıkları acemice hücumlar kaybettirdi maçı 12 sayı farkla. Ama ülkerin oyunu da hiç ışık vermiyor. Şansa giren üçlüklerle maça tutundular. Umarım finale çıkarsak eşleşiriz.

Banvit dışında hiçbir rakipten çekinmiyorum. Çünkü hepimiz biliyoruz bu takım her takımdan deplasmanda maç çalabilecek kapasitede. Banvit'ten çekinmemin sebebi ise onları da deplasmanda yeneriz ama kendi sahamızda yenile de biliriz.