TKBL 11. Hafta | Fenerbahçe 83 - Galatasaray 67

Mithat bey ben dün maalesef mağlubiyet hanemize 1 tane daha yazarız dedim.

Ama ne olursa olsun fener maçı ve her sene 2. olmaktan gına geldi bu senede böyle olacağı çok net bir şekilde belli oldu ekrem hoca sanki yetersiz geliyor gibi.

Alba Şebnem ve Nevriye formda dönerseler biz şampiyon oluruz net artık deplasman diye bir şey yok ne biçim seyirci vardı ya caferağa da olsa böylemi olurdu kurtulduk artık..............

Uzun zamandır yazmadım,ama yazmak lazım bazen,bal diyenlere gülüyürum,adamların kadrosuna bir bakmak lazım,sayı potansiyelleri ortada,pondexter-mc courty ikilisi sadece 40 sayı atabilir bizim şu maçtaki oyuncular en fazla zaten 60 civarı atar,bize karşı 70'i bulan her takım kazanıyor bu süprizmi?Bazı arkadaşlar diyorki fowles vazgeçilmez,bunada gülüyorum sadece,şu yabancı kısıtlamasında 2 kıta dışı hakkından birini uzundan yana kullanmak saçmalık,zaten şubeyi yönetenlerin harcadığı paraların yanında kadro kurarken sürekli yanlış kadro planlaması yapması bir ayrı konu.

Şu maçın ardından (muhtemelen ilk defa takımı izleyenler var) Ekrem hocaya laf edenler en kibar tabir ile saygısızdır, başka da bir şey demiyorum. Hocanın emeğine kimsenin haddi değil saygısızlık.

Ne diye bayan basketbolda bu kadar ısrar ediyoruz anlam veremedim. Zaten yabancılar bu ligi forse ediyor. Proje takımı olup gençlere şans vermek, milli takım için oyuncu yetiştirmek ve gençlere faydalı bir spor öğretmek daha faydalıdır. Gerçekten ülkenin sınırlı dövizi bu yabancılara harcamak büyük bir israf.

çözüm basit türk hocadan vazgeçeceksin yabancı sağlam bir hoca getireceksin nasıl ki bayan voleybolda getirdin burda da getireceksin

Ekrem Hoca bence iyi gidiyor. Şu maça iyi hazırlanamadıkları belli, burada bir hata yapmış. Sorun geçen sene olduğu gibi yanlış yapılanma Fowles varken Wauters'a gerek yok bu açık. 3 üst düzey uzunumuz var. Wautersın yerine aynı bugün Pondexter'ın yaptığı gibi iyi bir şutör lazım. Sağolsun Ceyhun hoca zamanında Wauters'la anlaşma yaptığımız için kontratı yüzünden gönderemiyoruz. Ekrem Hoca'nında eli kolu bağlı. Net bir şutör oyuncu lazım ama maddi sıkıntıdan dolayı erkek takımına transfer yapamadığımızı düşününce kız takımımıza transfer yapılacağına ihtimal vermiyorum.

Şube konusunda ise hiç kimse her sene başarısızlık izlemek zorunda değil. Bazen olmuyorsa hiç zorlamayacaksın. Takdir-i ilahi size kalmış.

Bu maçın buralara geleçeğini 3 gün önce yazmıştım buraya 75 80 sayı yiyebilir demiştim çok hızlı bir tempoda oynuyor fb buna ayak uyduramıyoruz tek sorun bu ayrıca hocaya falan laf edenler her sene böyle fb ye yenildimi ya hoca ya yönetim ya ışıl ya da başka bir oyuncu hep neden arıyoruz çözüm bulmamız gerek destek vermeye devam etmemiz gerekmezmi ?

Şube kapatma fikrine tamamen karşıyım , bu mantıkla futbolda 15 sene şampiyon olamadığımız zaman 2 kere kapanması lazımdı.
Burda takımı nasıl daha üste çekeriz ona bakmamız lazım.
Kısa skorer oyuncu eksiği en temel eksik.
Birde geçen sene Tina ve Fowles kıyaslamasında çoğu insan gibi bende Fowles diyordum. Fakat bu seneki performansa göre Tina açık ara önde

Şubenin kapanması fikrini akıllarının ucuna getiren arkadaşlar buraya neden üyeler acaba? Kendiyle çelişme durumu tam olarak bu olabilir mi ?

Bugün takımı ilk kez izleyenler şubeyi kapatalım noktasına gelmiş. O zaman erkek basketbol ve voleybol şubelerimizi de kapatalım sizin mantığınızla. Oralarda da rakipler belli zaten, şampiyon olamıyoruz uğraşmaya gerek yok. Sadece futbol, yüzme ve tekerlekli sandalyede devam edelim...

Oooo bakiyorumda şube kapanmış hemen,arkadaslar kusura bakmayın ama burası Angut Forumu değil,Avrupanin en iyi oyuncusu ve Turkiyenin en iyi uzunu yoktu bugünkü maçta farkindasinizdir umarım Arti ben artık yenilmekten bıktım tabirleri falan G.Saray taraftarının kullandığı kelimeler olmadı olamazda...
Bu Kulup için basketbol özellikle de kadın basketbolu bır lokomotiftir hep ovunulmustur yapilanlarla ve ovunulecektir yapilacaklarla da...

:)) KAdın Basket müptelaları hemen damlamış forumun bu tarafına:)) Sözleşmişler gibi de Kapatın şubeyi diyorlar. Bu mudur yahu vizyonunuz. Siz ne yaptınız bu takım için de -şubeyi kapatın- deme hakkını görüyorsunuz? Futbolda da 14 sene şampiyon olamamıştık keşke o gün kapansaydı Futbol şubesi de sizin gibi taraftarlar olmadan devam ederdik yolumuza. Arkadaş sinirden beynine kan gitmiyorsa bekle bir soluklan ondan sonra yaz. Yazmak zorundamısın. Yazdığı da ooo süper yorum. "Kapatın şubeyi!!" E o zaman Voleybol şubesini neden kapatın demiyorsunuz? Daha 1 (yazı ile BİR) şampiyonluğumuz yok orada. Aaa Onlar FB'yi yendi ondan mı? (o da bu sene )

Maça gelirsek bence maçın içinde yaptığımız top kayıpları bizim seri yakalamamızı gaza basmamızı engelledi. 13 top kaybımıza karşı Fb 4 top kaybı yapmış. Evet FB'nin girmemesi gereken bir çok atışı bir şekilde girdi. Hakemlerin maça direk katkısı vardı. Ann'in attığı er sayıda bir kere basket faul vardı ama oyunda etliye sütlüye dokunmdılar. Angel'in rakibe hücum faul aldırmak için kollarını açıp düşmelerini veya sabit oyuncuya vurduğu omuzları görmediler. Gene de maçı hakeme bağlayacak değilim.

Işıl dışında Syl maç için direndi (bu arada neden son periyot oynamadı?) Ann biraz yardım etti gerisi maça konsantre olamamıştı. Zaten top kayıplarından da anlaşılıyor ki gereksiz bir tlaşı da maç boyu içimizde gezdirmişiz. Kİ tribünler de FB-GS maçları düşünüldüğünde olabildiğince etkisiz kendi halindeydi. Zaten Aziz orada diye ona söylüyorlardı tezahuratları. Ama takım ne maça inanmış ne maça asılmış. GS gibi savunması ile var olan takım bir çok defa boş atış imkanı verdi rakibe. Attıkları üçlük denemelerinde isabetsiz olmaları da bir açıdan bizim şansımızdı. Buldukları 4 üçlükten 2'sinde Nevlin ve Vera adının olması ise şanssızlığımız. Özellikle Nevlin'in 3lüğü son saniyede gelmişti ve o sırada takım direnişe kalkmıştı

Sonuç olarak her sonucun beni şaşırtmayacağı bir maç oynandı ve yenildik. Nevriye geldiğinde avantaj bize gececek Ama takım bugünkü maçta olduğu gibi inançsız olursa kazanma şanslarını kendileri harcarlar. Bir çok kişinin aksine Sancho'nun da içeri hiç girmemesini hücumlarda dışarda durmasını yadırgadım. Çünkü FB, Sancho'nun dışarı kaçıp bir uzunu da yanında sürükleyeceğini düşünerek oyun planını yapmıştı. Biz ise onların kontra planına kontrayla karşılık veremedik. Whalen'in bu derece dağınık olduğunu (savunmada) daha önce görmemiştim. Bu maça özel bir durum olarak nitelendirelim bunu.

Son olarak şubeyi kafalarında kapatanlara inat biz şubenin yanındayız. Biz de eleştiriyoruz eleştirmeye de devam edeceğiz ama kapatılsın gitsin bıraksın gibi gevşek eleştirilere girmeyeceğiz. Bu şubenin her hali benim kabûlümdür Başarı ise inanarak gelecektir. Taraftar inanmıyor ki takıma verelim o ateşi. Daha maç başladı hava atışında top yere düşmeden ilk tweet geldi. "Işıl ilk beşte bu yüzden kazanmamız zor" :))) İroninizi yiyim sizin!

Şubeyi kapatalım gibi beyinsizce şeyler yazanlar bir zahmet bir daha uğramasın bu foruma. Biz takım 2.ligdeyken peşinde koşuyorduk. İyi gün kofti Galatasaraylılığı yapmayın! İyice bokunu çıkardınız artık yeter.

İki sakat oyuncumuz gelince yeneriz bunları.Panik yapmayın.

Saha avantajını kaybedicez büyük ihtimalle ama fenerin bu salonu tam kıvamında.Seyirci baskısı en alt düzeyde.Saha avantajının fenerde olması pek sorun yaratmaz.

FORZA CİMBOM.

Ekrem hocayı eleştireceğimiz konu Yasemen'in yaptığı peş peşe hatalara rağmen onda ısrar etmesi, Sylvia Fowles ve Bahar Çağları kenarda unutması, bunun dışında Sancho'nun ciddiyetsiz oyunu beni çok rahatsız etti..

Homend Antakya maçından farklı oynamadık, o maçta'da savunma diye bir şey yoktu bu maçta'da sadece rakipteki oyuncu farkı..

Her sene Kadro kurarken mutlaka hata yapıyoruz, Lindsay Whalen en beğendiğim oyunculardan biri olmasına rağmen Alba'nın olmadığı bir takıma Basketbol ulamalığı yapanların beğenmediği Maya Moore transfer edilmeliydi..

Umarım Alba iyi döner hem sayı hemde savunma açısından çünkü ne Şebnem nede Şaziye'nin rakiplerini durdurma şansı yok..

Özellikle son 2 dakikadaki ciddiyetsizlik pahalıya patlamaz umarım, maçı 10 sayının altında kapamalıydık, FB'nin bizim maça kadar 1 mağlubiyet alacağını varsayarak şimdi 17 fark gerekiyor avantaj için..

Ekrem Memnun'un koçluğuna yetersiz yazdıysanız bilgisayarı kapatın,evin bir köşesinde sessizce oturup hayatınızı ve olaylara bakışınızı en başından alarak bir gözden geçirin.Dost tavsiyesi naçizane.