TKBL 13. Hafta | Fenerbahçe 79 Galatasaray Odeabank 67

Kesinlikle katılıyorum bora bey. Hatta pondexter'ın son saniye attigi macdaydim . Eger kazansaydik seri 2-1 e gelip iki gün sonra evimizde şampiyonluk macına cıkacaktik ..

Penny değil Cappy :)

Benim anlamadığım, tutturmuşlar 10 yıldır 13 yıldır Fenere eziliyoruz.. O dönemleri takip edemedim, küçüktüm ama ligi domine ettiğimiz yıllarda da Fener bize eziliyormuş.. Üst üste şampiyonluklar, kupalar falan.. Gayet iyi giden takımı dağıt, yatırımı düşür, üvey evlat muamelesi yapılsın, küme düşmesi izlensin ama yönetime kızılacağına şube kapatılsın densin.. Adam çıkmış kadın basketbol benim canım diyor, kızların üzerine titriyor, değer veriyor ama bizimkiler maçlara bile gitmiyor.. Son yıllarda yıldız oyuncu getiriliyor ama koça bakıyorsun o yıldızlar altında eziliyor, takımı oynatamıyor.. Sonra başarı gelmedi diye tekrar bütçeyi kısıyorsun.. Adamlar bizim maça ekstra hazırlanıyor, sadece oyuncular değil, yönetim de öyle ama bizde kızları yalnız bırakıyorlar..

Yabancıların kadar konuşursun.

Angel > Alba
Pondexter > Shavonte
Matovic > Kelsey
Veraneyenka > Sancho

Bu kadar basit, gerisi boş laf.

Twet kahramanımız Sayın Murat Özyer'in herhangi bir konuda hakkımızı savunacağını beklemek özellikle karşıyaka maçından sonra en hafif tabir ile hayaperestlik olur. Maça gelirsek şubemiz zaten küçülme kararı almıştı sıkıntı yok yani ! Yıllardır yapılan yanlış hamlelere tam bu sezon Ekrem hoca ile dur diyecek iken belki de o sezon bu sezon olacak iken bayan şube olarak küçüldük ! Galatasaray ve küçülmek ! Bütün herşeyin suçlusuda Işıl zaten ! Son olarak bayan şubemizin de olduğunu sadece fener maçlarında hatırlayanlarada ayrıca teşekkürler ;)

Penny değil Cappy :)

Benim anlamadığım, tutturmuşlar 10 yıldır 13 yıldır Fenere eziliyoruz.. O dönemleri takip edemedim, küçüktüm ama ligi domine ettiğimiz yıllarda da Fener bize eziliyormuş.. Üst üste şampiyonluklar, kupalar falan.. Gayet iyi giden takımı dağıt, yatırımı düşür, üvey evlat muamelesi yapılsın, küme düşmesi izlensin ama yönetime kızılacağına şube kapatılsın densin.. Adam çıkmış kadın basketbol benim canım diyor, kızların üzerine titriyor, değer veriyor ama bizimkiler maçlara bile gitmiyor.. Son yıllarda yıldız oyuncu getiriliyor ama koça bakıyorsun o yıldızlar altında eziliyor, takımı oynatamıyor.. Sonra başarı gelmedi diye tekrar bütçeyi kısıyorsun.. Adamlar bizim maça ekstra hazırlanıyor, sadece oyuncular değil, yönetim de öyle ama bizde kızları yalnız bırakıyorlar..
Dağılın burdan konuşmasını Ayşe abla gerçekleştiriyor.Hadi şube kapatılsın,Işıl hiç oynamıyor vb. konuşma yapanlar lütfen dağılsın!

Angel > Alba
Pondexter > Shavonte
Matovic > Kelsey
Veraneyenka > Sancho

Gördüğüm en boş paylaşım.
Buyrun karşı tarafı tutabilirsiniz.
Galibiyetler de tek bir laf etmeyen adamlar, bir mağlubiyette boş boş konuşmaya başladılar.
Siz isteseniz istemeseniz de bu takim InşaAllah şampiyon olacak.
Sizi o zaman da burada görmek isteriz.

abi bize niye bunlar karşısında bi haller oluyor. kadro farkı flan demeyin, koyup geçicegimiz maçlarda bile bişeyler oluyor atamıyoruz, basit saçma sayılar yiyoruz

Geçen sene önce kaski maçı, sonrada fener maçının son bölümlerinde koçun yaptırdıklarına bakınca, Ekrem Memmun'la hedeflerimize asla ulaşamayacağımızı düşündüm ve yazdım. Yanılmayı çok isterdim. Ancak yanıldığımı ve yanılacağımı sanmıyorum. İyi niyetli, çalışkan, bahane üretmiyor, efendi, işine odaklı, kimseyle problem yaşamıyor. Ama iyi insan olmak işi kotarmıyor. Bayan basketboluyla ilgilenmeyenler kadroların çok farklı olduğunu düşünebilirler. Ama öyle değil. Hatta geçen sene uzunlarda açık ara biz iyiydik. Finalde 2 maç iyi oyun kazandık. Ama yine rakip devamında eledi. Avrupadaki rezaleti söylemiyorum bile. Arkasından teneke bağladığımız Ceyhun Yıldızoğlu daha iyisini yapardı belkide.

Futbol ve basketbol antrenörlüğü çok zor iş. Çok zeki olacaksın. Satranç gibi. Senin hamlelerin ve karşının hamleleri. Koç takımı sezon boyu konuya odaklı tutuyor. Bizden zayıf takımlara karşı daha yüksek galibiyetle gidiyoruz. Ancak zor takımlara gelince tıkanıyoruz. Hücumlarımıza genelde önlem alınmış. Rakip ise takır takır oynuyor.

Basketbol ahalimizin muhalefetine rağmen iki kat bütçeli Fener ve Efes'i net şekilde arkada bırakan ve muhtemelen yine bırakacak olan Ergin Atamanın yaptığının ne kadar büyük olduğu daha da iyi anlaşılıyor. Galatasarayın herkezin üstünden tank gibi geçtiği yılları görmüş biri olarak kaskinin, botaşın önünde olmak benim için sinek vızıltısı. Tatmin olan varsa hayırlı işler.

daha
önce defalarca yazmıştım.bu şubeyi çoktan kapatmalıydık.dünyada ve bu ülkede kimsenin izlemediği,sadece Galatasaray-fener rekabeti olunca dönüp baktığı,bizimde fenere 10 yıldır ezildiğimiz bir branş.
kadın basketboluna verilen her kuruş yazıktır,israftır.oraya kulübün akıtacağı parayla erkek takımına bir tane üst düzey yabancı daha alınır,EL de final four kovalanır hiç değilse.olmadı kadın voleybol takımına yatırım yapılır,alırsın vakıfbanktan 2 oyuncu sen Vakıfbank gibi olursun.
fenerle sidik yarıştırmak için trilyonlar harcanmaz,hadi harcadın 10 senedir rezil olunmaz.sen kapat şubeyi ardından fenerde kapatır.dünyanın en gereksiz sporudur kadın basketbolu,birde üzüldüğümüzle kalıyoruz.

Siz kapanmış gibi varsayın.
Hem üzülmezsiniz.
Hem de Galatasaray taraftarına yakışmayacak böyle kelime kullanamazsınız.
Hem de sizin yüzünuzden şu mesajınızi kopyalayıp başkaları dalga geçmez.
Bu foruma da fazla bakmayın canınız sıkılmaz ve üzülmezsiniz...

Serdar Bülent Demiral;589598' Alıntı:
Geçen sene önce kaski maçı, sonrada fener maçının son bölümlerinde koçun yaptırdıklarına bakınca, Ekrem Memmun'la hedeflerimize asla ulaşamayacağımızı düşündüm ve yazdım. Yanılmayı çok isterdim. Ancak yanıldığımı ve yanılacağımı sanmıyorum. İyi niyetli, çalışkan, bahane üretmiyor, efendi, işine odaklı, kimseyle problem yaşamıyor. Ama iyi insan olmak işi kotarmıyor. Bayan basketboluyla ilgilenmeyenler kadroların çok farklı olduğunu düşünebilirler. Ama öyle değil. Hatta geçen sene uzunlarda açık ara biz iyiydik. Finalde 2 maç iyi oyun kazandık. Ama yine rakip devamında eledi. Avrupadaki rezaleti söylemiyorum bile. Arkasından teneke bağladığımız Ceyhun Yıldızoğlu daha iyisini yapardı belkide.

Futbol ve basketbol antrenörlüğü çok zor iş. Çok zeki olacaksın. Satranç gibi. Senin hamlelerin ve karşının hamleleri. Koç takımı sezon boyu konuya odaklı tutuyor. Bizden zayıf takımlara karşı daha yüksek galibiyetle gidiyoruz. Ancak zor takımlara gelince tıkanıyoruz. Hücumlarımıza genelde önlem alınmış. Rakip ise takır takır oynuyor.

Basketbol ahalimizin muhalefetine rağmen iki kat bütçeli Fener ve Efes'i net şekilde arkada bırakan ve muhtemelen yine bırakacak olan Ergin Atamanın yaptığının ne kadar büyük olduğu daha da iyi anlaşılıyor. Galatasarayın herkezin üstünden tank gibi geçtiği yılları görmüş biri olarak kaskinin, botaşın önünde olmak benim için sinek vızıltısı. Tatmin olan varsa hayırlı işler.

Ben tatmin oluyorum.
Sizede hayırlı akşamlar.

Yine kötü günümüzde yakalandık.
Aklim almıyor. Takır takır oynayan takım şu sahaya gelince amatörler gibi oynuyor.

Yine de canları sağolsun Sarayın Sultanları'nin.

Eminim. InşaAllah o sene bu sene :)

Siz kapanmış gibi varsayın.
Hem üzülmezsiniz.
Hem de Galatasaray taraftarına yakışmayacak böyle kelime kullanamazsınız.
Hem de sizin yüzünuzden şu mesajınızi kopyalayıp başkaları dalga geçmez.
Bu foruma da fazla bakmayın canınız sıkılmaz ve üzülmezsiniz...

Keşke mümkün olsa.Her seferinde senin bu yazdıklarını uygulama kararı alıyorum ama nedense olmuyor bir türlü.Maç saati gelince,nefret ettiğim bir spor olan kadın basketbolu maçında bile heyecandan titremeye başlıyorum.

Bizi bu durumlara tek kelime ile şube sorumluları düşürdü.Gerçekten rezil bir kadro planlamaları ile oynadık senelerdir.Belki karşı yakaya baksak 2 Amerikalı oyuncu hakkının 1 veya 2 ve 3 numaralı oyunculardan kullanılacağını anlayabilirdik.Fakat biz senelerdir 2 ve 5 numaralarda kullandık bu hakkı hatta yetmiyormuş gibi üstüne dünyaca ünlü bir ABD li 5 numara daha alıp 3. Amerikalımızı aldık ligde şampiyon olabilmek için.Karşı tarafta ise 2 ve 3 numaraya alınan 2 Amerikalı bu takımın değişmez isimleri oldular.Cappy bir ara gitti ama tekrardan geri geldi.Cappy nin yerinede Diana gelmişti oda ayrı bir mesele.Bizde ise Diana Taurasi,Lindsay Whalen,Seimone Augustus,Tamika Catchings gibi sevdiğimiz isimler geldi.Fakat hepsi 1 er sene oynadı.Bir uyumluluk sağlanamadı asla.Hatta içlerinden biri saçma sapan yere takımdan gönderildi.Karşı tarafın uzunları hep avrupalı oldu ve devşirme ile güçleştirdiler pota altlarını.Onların koçları hep çok daha iyi oldu ta ki Ekrem Memnun a kadar fakat onunda bu yöneticiler karşısında yapabileceği çok bir şey yok ama yinede masaya yumruğunu vursa o zaman büyük olacak.Tabii eğer bu kadroyu o istediyse ayrı bir mesele oda.Tamam alba var diyoruz o ne olacak o zaman ligde 2 ABD li hakkını kısalara kullanırsak diyoruz.Bizimde devşirme hakkımız var.Fakat kullanmıyoruz.Tabi kim alınacak orasıda meçhul.Uzun lafın kısası derken aklıma Şaziye geliyor...Neyse başkan Ünal AYSAL bu konuyla ilgilenmeli.Ben 19 yaşındayım yaklaşık 7 seneden beri takımı takip etmeye çalışıyorum.7 seneden beri rezillikler görüyorum.Saçımın sağ tarafında çok az bir beyazlık var ve bununda sorumluları bu şubeyi yönetenler!

Alt tarafı 12 sayı fark ile yenilmişiz , ne var bunda bu kadar tepki gösterecek ! zaten on yıldır her sene en az 2-3 kez yeniyorlar . Biz alıştık siz de alışın, oyunculara aşırı tepki göstermenin kimseye faydası yok .

Işıl Alben fenerbahçe maçlarında ne zaman iyi oynayacak ?
Artık Ligin sonuncu takımlarına yıldızlaşmasından bıktım.
Bir kez al birini geç koy vücudu bir turnike at birine pozisyon hazırla nerde ?

:)) Keşke maçı seyredip yapsaydın bu yorumu. Maçı seyretseydin Işıl'ın bunu yaptığını bilirdin.

Maç öncesi dediğim gibi oldu. Onlar da Yakubu'yu oynatmayıp MAtoviçle karşımıza çıktılar. Biz uzunlarımızın dış atışlarına güveniyorduk ama dış atış atacak uzunlarımız dışarıdan 5 sayı buldu 2 sayı Sancho attı sağ dipten Nevriye'de 3 sayılık bir atış buldu. Onların uzunları ise dışarıdan iyi sayı buldular. Özellikle Vera 3/3 üçlük attı. Yanılmıyorsam Matoviç'İn de üçlüğü var bir tane.

Hücumta çözüm üretemedik. ALba özellikle maçın başında oyun kontrolümüzde iken gereksiz ve garip olan yanlış şut tercihlerine gitti. Maçta bizim adımıza en çok sayı atan oyuncu belki ama Maçta en kötü oyuncumuz da oydu. Hem Yanlış tercihler yaptı oyunu kitledi hem Angel savunmasında kötüydü Angel FB'nin yıldızı oldu. Bu yüzden Şebnem'i oyuna sürdük Angel'ı savunması için.

Oldukça çok defa boş üçlük şansı bulduk. FBpota altı tehdidimizden çok korkmuş pota altına yüklendi. Ama biz boş üçlükleri sokamazken FB'li oyuncular el üstünden üçlükleri potaya gönderdiler. Vera'nın 3'lükleri genelde boştu tabi.

Bone üzerinden oynamayı akıl ettiğimizde maç farklı konuma gelmişti. Bone-Sancho ikilisiyle oyunu devam ettirebilirdik Nevriye oyundayken hücum ribauntları da dahil olmak üzere çok ribaunt verdik. Bu oyun biraz isteme işi. Biz bugün gerçekten istemedik. Bu beni üzdü açıkçası. Maçın başında 3 atış üstüste bulunca iştahımızın da geleceğini düşündüm ama yapamadık. FB 3. çeyrekte esmeye başladığında sertyıldırıcı fauller yapıp onları sindirebilirdik ama periyot sonuna geldiğimizde hala 1 faul yapmıştık sadece periyot boyunca. O anlarda yapılacak sert fauller hem takımımızı ateşler hem FB'li oyuncuların özellikle fast breaklere giderken tedirgin olmasını sağlardı.

Işıl özellikle maçın ilk yarısı iyiydi ama ikinci yarı dipten girmeyen boş üçlüğünü saymazsak yanlışşutlar denedi. Zee ortada görünmedi. Bone dışında 2. yarı sahada var diyeceğimiz oyuncu yok gibiydi.

Farkı 9 sayıya indirmişken Ekrem hocanın teknik faul alması ve FB'nin atışlar sonrası bir de hücumdan sayı bulmasıyla maç gitti. Oysa orda takıma güvenip biraz sükunet iyi olabilirdi. Çünkü FB sayı bulamıyordu ve kriz zilleri çalmak üzereydi. 3. periyot sonu yaptığımız 7-0lık seri sonrası 9-0'a çıakrmıştık bunu. Cappie ile buldukları faul atışı ve hücumda buldukları sayıyla panik tuşuna basamadan normale döndü FB. ÜStüne Bone da Quanitra'ya hücum faul yapınca maç bitti.

Şube kapansıngilleri kaale almıyorum. Aslında kendileri bile kendilerini kaale almıyorlar. Kişisel masturbasyon aracı onlar için bu tarz şeyler. GS'ın haklarını bir onlar koruyor onlar biliyor. Biz alemin salağıyız. Sağolsunlar varolsunlar :))

5 sene olacak Basket maçlarına geleli Kadın takımı Maçlarında hep Boş tribünlere oynadık.Sadece FB maçlarında daha kalabalık oluyorduk onda da Millet Küfür etmeye geliyor zaten Daha artık kafama takmıyorum Bile Şube kapatılsın Diyenleri... Her Maça gelen Taraftar hep aynı kişiler onlarda neyin ne olduğunu biliyorlar zaten İyi günde kötü günde geliyorlar takımı desteklemeye
Sonuç ne olursa olsun Maçlara gitmeye çalışıyoruz Çok şükür...

Şube sorumluları düşürdü demek işin kolay ve yanlış yolu. Bilmeyenler için özet geçeyim. Bir kere biz düştüysek bu 2000 başındadır. 90'ların yenilmez armada takımımız büyük ekonomik sıkıntıdan (futbolcuların dahi paraları ödenmiyordu) dağıldı. Hatırladığım bir kısmını fener (serap, arzu, didem, nevriye) aldı. Clarissa Rusya'ya gitmişti, sonra fener aldı. 2007'ye kadar nerdeyse amatör seviyedeki oyuncularla vakit geçirdilk . Düştük çıktık. Yanlış hatırlamıyorsam 2007 idi galiba. Kızlara kulüp arkadaşımın bakırköydeki evini tutmuştu. Kirayı ödeyemedi kulüp. Arkadaşım çıkarttı. Ondan sonra takımdaki oyuncuların kalitesi bu seneye kadar hep arttı. 2009'da 1 top seviye (Simone), 1 top altı seviye (Sophia), Işıl, Bahar, Tuğba, Esra, Yasemin le Eurocapı aldık. O dönemlerden beridir fenerle çekişebiliyoruz. Ancak yerli oyuncu kalitemiz geçen seneye kadar fenerden kötüydü. Nevriyeden sonra iyiyiz. Evelki sene dünyanın en iyi 2 (Silvia, Tina)5 numarası, dünyanın (Diana) en iyi oyuncusu, bir top altı (Epiphany) seviye, pozisyonunda avrupanın en iyisi ele yine şampiyon olamadık. Yani düşmüş değiliz. 3-4 önceye kadar yükselişteydik, 3-4 senedir yerimizde sayıyoruz. Yönetim açısından hatırladığım sadece Lindsay'le problem yaşadık. Şube sorumluları ile pek bir alakası yok. Bence koçlarla alakalı.

Angel > Alba
Pondexter > Shavonte
Matovic > Kelsey
Veraneyenka > Sancho

Hepsini anlarım da, Vera nasıl Sancho'dan büyük oluyor? Sancho şu an kendi pozisyonunda Avrupa'nın en iyisi. Eurobasket 2013'te ilk beşe seçilmiş ve Avrupa'da yılın kadın basketbolcusu ödülüne aday bir isimden söz ediyoruz.

Rakibi yüceltmek için kendi oyuncularımızı küçültmeye gerek yok. FB bugün bizden daha iyi oynadı ve kazandı. Bu kadar basit.

2000 yılında düşüşe geçen takım küme düştükten sonra toparlanmaya başladı.Suçu koçlara atmak bu işte yöneticileri savunup görevi kolaya atmaktır.Toparlanma dediğim 8. Olduktan sonra şampiyonluklar yaşayan Galatasaray gibi değil tabii ki.Başka takımlardan örnek vermek istemiyorum.Ceyhun Y. Ve Zafer K. Gibi koçlara bir şey diyemem çok kötüydüler.Ama o yöneticiler varya suçu onlara atıyorum bu işin kolay kısmıymış sana göre bu adamı gönderemediler takımdan.Şimdi ilk başta suçlu kim?Biraz mantıklı düşünün ya zor değilki!Ceyhunla seneler geçirdi bu takım!Suç koçlarda değil.Onları oraya getiren şube yöneticilerinde.Bu kadar basit.Başarısız oldu yolla gitsin.Yapamadılar acaba neden?Ekrem Memnunu bunların dışında tutuyorum.Gel dediler geldi.Al bunları küçüldük denildi aldı ve oynattı.Canı sağolsun...Bir şey daha söyleyeceğim Murat Özyer maç esnasında twitterdaydı maçta değil.Ya varya bunu karşıyaka seyircisi neyse iyi geceler.