TKBL 13. Hafta | Fenerbahçe 79 Galatasaray Odeabank 67

Arkadaşlar bu maçın konusu değil ama bu devşirme olyı nasıl oluyor bilmediğimden soruyorum.fener holingsvort ve nevlin ile 2 devşirme oynatıyor,biz bone ve zellous 'u devşirme yapabiliyormuyuz varsa şansımız neden düşünmüyoruz kriteri nedir?bu sayede iyi bir pg ve şöyle eski sophia young gibi ribaund,orta mesafe ve dışardan sayı bulacak bir oyuncu ne güzel olurdu.

Arkadaşlar bu maçın konusu değil ama bu devşirme olyı nasıl oluyor bilmediğimden soruyorum.fener holingsvort ve nevlin ile 2 devşirme oynatıyor,biz bone ve zellous 'u devşirme yapabiliyormuyuz varsa şansımız neden düşünmüyoruz kriteri nedir?bu sayede iyi bir pg ve şöyle eski sophia young gibi ribaund,orta mesafe ve dışardan sayı bulacak bir oyuncu ne güzel olurdu.

bu kural zaten fb için geldi 2 devişirve oyuncuyla sözleşeme imzalabiliyorsun ama sadece birisi maç kadrosunda olabiliyor

Caferağa geleneklerimizi Ülker Arena'ya da yansıttığımız bir maç oldu
* Maça her zamanki gibi kötü başlamadık.
* 2. periyod her zamanki gibi oyunumuz garipleşti.
* 3 . periyod takımın yetenekleri , her zamanki gibi space jamdeki uzaylı canavarlar tarafından alındı ama bu sefer maçta kaldık geleneklere ihanet edip.
* 4. periyod beyhude çabalar ve fb tv spikerlerinin kakara kikirileriyle sonlandı.
*Zellous , Jia Perkins'ten iyi skorer mi sabaha kadar tartışırım. Jia her maç standart performans veriyordu en azından. Zellous ise gününe göre değişiyor. Taurasiler'e Augustuslar'a filan hiç girmiyorum dikkat ederseniz.
*Nevriye için bişey söylemiyorum artık çünkü okeye döndüğünü kendi dahil herkes biliyor.
*Bahar klasik Fenerbahçe maçlarına bir yenisini daha ekledi.
*Işıl yine 40 dakika oynamak zorunda kaldı. Yine Caferağa geleneklerimize bağlı kaldık Işıl'ı çıkarmayarak oyundan.
* Uzunlarımıza top indirmeyi unutarak eksik olan Caferağa geleneklerimizi de tamamlama şansı elde ettik.
* Yerlilerden yine sadece 11 sayı bularak geleneklerimize bağlı kaldığımızı gösterdik ve bir Fener deplasmanının daha sonuna geldik.
Umarım lig sonunda saha avantajını kaybetmeyiz ve bugün bir kaza olarak aklımızda kalır.
Bir de Verameyenka bu ligin en iyi potaaltı oyuncusudur. Bayan basketbolunu izlenir kılan ender şeylerden biri Vera'nın fundemental'ı.

Şu maçı kaybederek hiç bir şey kaybetmedik, ama bazı gerçekleri tekrar ortaya koymak lazım.

Klasik bir bizim alamadığımız ama onların istediği an alıp getirdiği yabancı oyuncuların fark yarattığı maç oldu. Bahar ve Nevriye'de kötü olunca kaçınılmaz bir mağlubiyet oldu.

Bazı arkadaşlar kadro olarak o kadar fark yok demiş şaşırdım gerçekten. Bunu sadece maç kadrosuna bakarak yazmak büyük bir hata. 6 yabancısı 2 devşirmesi olan ve bu oyunculara bizim neredeyse iki katımız fazla para harcayan bir takımdan bahsediyoruz. Bir yanda sürekli bu oyuncuları değiştirip oynatan ve az yıpranmasını sağlayan bir kadro, diğer yanda hemen her maç 6-7 oyuncuya yüksek dakikalar vermek zorunda olan biz. Kaldı ki Alba bir Angel, Shavonte bir Cappie değil. Kelsey'i hiç katmıyorum bile hesaba. Elimizde onlardan fark yaratacak tek yabancımız Sancho ki onunda Verameyenka'nın iyi oyunu karşısında bir anlamı kalmıyor.

Senelerdir iyi kadrolar kurduk ama koç uyumu yakalayamadık. Şu anda kadın basketboluna fazla bir koçumuz var ama eline düzgün malzeme veremedik ne yazık ki.

Şu takıma inanmayan, maçına gelmeyen, geçen senelerde yaşadıklarına ses çıkarmayan, sadece Fener mağlubiyetlerinde ortaya çıkan kitle sizin bu takım için hiç ama hiç konuşmaya hakkınız yok! Gidin çok bildiğiniz futbol konuşmaya devam edin. Ben bu takıma sonuna kadar destek olup mantık olarak zor görünen o şampiyonluk için hep umudumu koruyacağım.

Galatasaray taraftarının en az destek verdiği subedir bayan basketbol subesi.... su topu maclarında bile artık daha fazla taraftar oluyor... sube yoneticileri bunun nedenlerini iyi sorgulasınlar... 10 senedir tek rakibini sampiyon yapmaları harıcınde ...Abdi ipekcide euro leuge macında % 10 olan fb kontenjanını 50 ye cıkmasına ses cıkaramayan değerli profosyonellerimiz hala o koltuklarında oturmaya devam etsin.. o maca gidenler unutmamıstır..fb taraftarından kafalarına gelen ses bombalarını ,polisden yedikleri biber gazı ve copları ... ustunede sportif anlamda rakibe verilen ust uste sampiyonluklar..

ligin kağıt üzerinde en kuvvetli takımıyla ''deplasmanda'' oynuyorsun üstüne rakip için bu maç rakip için olmazsa olmaz konumunda ve kaybedildi diye şubeyi kapatmaktan filan söz ediyorsun. Tek diyeceğim ''bi yürüyün gidin ya''

Dün maçın anahtarı maç temposunu bizim değil onların belirlemesi oldu. Böyle yüksek tempo ve yüksek skorlu maçlar da Fb'yi yenmemiz imkansız.

Not: Şube kapatanlar bugün de ''Işıl Alben'' nasıl basketçi, gönderilsin vs konu başlığı altında toparlanıyorsunuz. Hadi bakalım kolay gelsin!!!

sadece 1 kişi demiş sube kapatılsın ..o da kendi fikridir , o arkadaşı bağlar ..ama bir cok kişi subeyi kapatanlar şurada toplasın ,futbol taraftarı forumlara girmesin ,sakin olun arkadaslar, burası fikir beyan yeri ...

Öncelikle bu 'şube kapansın'' olayı bugünün olayı değil. Şimdi 1 işi yazmış olabilir ama geçmişi olduğu için insanlar böyle tepkili.

Bir de bizde fikrimizi beyan ediyoruz rahatsız olunacak bir şey yok ;)

Kimse küçülmeden bahsetmesin, Nevriye'nin yıllık kazancını kazanan başka bir Türk yok,hatta çok az oyuncu ondan fazla kazanıyor.Bir tek Şaziye'yi bırakarak bütçe küçülmez,keşke o kadroda olsaydı.

En iyi kadromuzla bile şampiyonluğu alamadık,Dünyanın açık ara en iyi takımı olan ABD milli takımına 3 oyuncu verirken bile feneri geçemedik,ki diana dünyanın en iyi oyuncusuydu,o zaman fenerden bütçemizde daha fazlaydı,şuan da ben ihtimal vermiyorum ki arada inanılmaz farklar olsun.

Yıllar içinde kadro kalitemiz arttı ancak bir türlü başarılar onun paralelinde gelmedi,paraya kıyıp üst düzey bir yabancı antrenör getiremedik,Roberto İnuguez'i ben çok beğeniyorum,neden biz getiremeyiz böyle adamları anlamış değişim adam sadece 2011'den beri kadın bayan basketbolunda ve 2 senedir de şampiyon,2 sene önce Valencia ile euroleague şampiyonu,geçen senenin finalisti

Ayrıca Fener, çok akıllı davranıp potansiyelli Türk oyuncuları topluyor,Olcay gibi Tuğçe gibi zamanla bunlara sorumluluk verecekler,biz ne yapıyoruz,fenerde imrenerek izlediğimiz Türk oyuncuları ayartmaya çalışıyoruz, sonra ondan da mutlu olmuyoruz,çünkü onu parlatacak bir sistemimiz yok,o gelsin takımı değiştirsin istiyoruz.

Kadroyu bozmadan,şubeyi baştan yaratmalıyız,masöründen,yöneticisine kadar....

Shavonte yerine, Seimone Agustus, Esra yerine Tuğba Palazoğlu olsaydı bu sene herşey daha da farklı olurdu. Allah razı olsun bütçeyi kısanlardan, bir Domercant parasına biz bu iki oyuncuyu oynatabilirdik ya neyse :)

Canları sağolsun kızların, yok öyle 3 kuruşa 5 köfte.

Maçla ilgili yazacak çok şey var öncelikle forumdan bahsetmek istiyorum :
* Her zamanki gibi her maç iyi oynadığımız dönemde sayfayı geçmeyen maç başlığı her FB maçında olduğu gibi yine 6 sayfayı bulmuş teşekkürler kötü gün taraftarı ...

* Oyuna geçersek maçın başında çok iyi başladık lakin deli gibi üçlük soktukları dönemde farkı kapatmak için üçlük sokmaya çalışmak tam bir hataydı .

* Maç boyu malesef ideal beşimizi bir türlü bulamadık bu da farkın açılmasına etken oldu .

* Seyirci baskısı filan demiyeceğim artık alıştık bunlara ama maçı GS TV den veriyorsan o sesi sonuna kadar kısacaksın sadece spiker sesi olacak o kanalda .

* Şimdi gelelim yöneticilerimize ilk yarının sonunda verilen üçlükten sonra birden başhakem dediğimiz -her FB maçında bizim çok afedersiniz ağzımıza tüküren bir hakem - kişilik yine iş başındaydı yayıncı kuruluş olmamasına rağmen monitorden bakıp sayıyı vermedi hakem bunda FB yöneticilerin hakkı ne kadar büyükse sağolsunlar bizim yöneticilerinde hakkı br o kadar büyük Müge Erdem hanfendi oraya gidecek ve yayıncı kuruluş yok monitörden izleyemezsiniz diyecek gerekirse maça çıkmayız ikinci yarı diyip hakkımızı koruyacak ama NERDE !

* Oyuncu olarak en kötü beşle başladık bence Nevriye Sancho ikilisiyle başlayıp onları maçın başında ısındırmak daha iyi olabilirdi uzunlardan hiç katkı alamadık .

* Maçın benim için bittiği pozisyon ard arda 6 hücüm ribauntu verdiğimiz pozisyondu ..

* Savunma kısmında söylenecek br şey yok bu maç çok değişiktik ..

* İkinci yarı tam dönmeye çalışırken ard arda gelen 4 üçlükle maç koptu .

** Son olarak dediğimiz gibi sadece bir maçtı hala lideriz aynı ciddiyetle içeride oynayacağımız FB maçına kadar kayıpsız gitmemiz gerek . Gerçi onların sahasında oynadığımız her maçta hekemleri de yenmemiz gerekecek bir şube yönetici çıkacak basın toplantısı düzenleyecek son 3 yılın hakemlerin yaptığı kararları ekrandan gösterecek final maçında adam akıllı hakemler istiyoruz gerekirse maçlara çıkmayacağız diyecek en azından bir baskı kuracak hakemlerin üstünde ...

*** Yenilsen de yensen de bu taraftarın seninle Sarayın Sultanları bıkmadan usanmadan her maç 40 kişi bile olsa yanındayız ...

Bence 10 gün sonra oynanacak Türkiye Kupası finali takımı test etmek için önemli veri olacak. Sancho yeni döndüğünden beklediğimiz vrim de değil TK finalini ise büyük ihtimalle FB ile oynayacağız. O maçı kazanıp anlayabiliriz durumu. Deplasmanda maç kaybetmek çok kötü hikayeler yazılacak bir durum değil. Yere göğe koymadığımız Erkek takım da orada galibiyet alamıyor.

Yıllardır dediğim mentor olayına ise kulüp gene eğilmeyecek ama ben gene söyleyeyim. Takımın bir mentor'e ihtiyacı var. Özellikle böyle maçlar öncesi takımın rahatlatılması gerekiyor. Nefes al ver ile rahatlık olmuyor

En iyi kadromuzla bile şampiyonluğu alamadık,Dünyanın açık ara en iyi takımı olan ABD milli takımına 3 oyuncu verirken bile feneri geçemedik,ki diana dünyanın en iyi oyuncusuydu,o zaman fenerden bütçemizde daha fazlaydı,şuan da ben ihtimal vermiyorum ki arada inanılmaz farklar olsun.

Son şampiyon olduğumuz yıldan sonra hiç bir zaman onlardan daha fazla bütçemiz olmadı. Şu anda minimum 1.5 katımız para harcadılar.

Bütün imkansız olayları görebiliriz ama Bu branşta şampiyonluk göremeyiz.

Yapmayın. Onlar bir daha ne zaman böyle bir Sancho Lyttle görecekler? Biz ne kadar daha garanti şutları kaçırıp onların böyle oynamasına izin vereceğiz?
Bizden üstün oynadıkları falan yok, inanmıyorum ona. Zellous da iyi değildi, Nevriye de. Pota altında Kuanitra gibi vasat bir yabancıya geçit verdik. Ribaund almasına imkan verdik.
Çok açık ligin 2. yarısı evimizde ezilecekler. Tek yapmamız gereken Angel-Cappie ikilisini tutmak. Net konuşuyorum, bizden daha geniş daha pahalı bir kadroları olsa bile yenilecekler.

Bu forumda denmiyor muydu bu sene Kaski, İ.Ü.B.G.D bizi geçecek diye. Bakın buyurun, ligin ilk yarısı tek mağlubiyetle lider GALATASARAY!

daha önce defalarca yazmıştım.bu şubeyi çoktan kapatmalıydık.dünyada ve bu ülkede kimsenin izlemediği,sadece Galatasaray-fener rekabeti olunca dönüp baktığı,bizimde fenere 10 yıldır ezildiğimiz bir branş.
kadın basketboluna verilen her kuruş yazıktır,israftır.oraya kulübün akıtacağı parayla erkek takımına bir tane üst düzey yabancı daha alınır,EL de final four kovalanır hiç değilse.olmadı kadın voleybol takımına yatırım yapılır,alırsın vakıfbanktan 2 oyuncu sen Vakıfbank gibi olursun.
fenerle sidik yarıştırmak için trilyonlar harcanmaz,hadi harcadın 10 senedir rezil olunmaz.sen kapat şubeyi ardından fenerde kapatır.dünyanın en gereksiz sporudur kadın basketbolu,birde üzüldüğümüzle kalıyoruz.

10 sene diye abartmayalım durumu.3-4 senedir (bu seneyi hesaba katmazsak) Fener ile denk kadrolar kuruyoruz. Ondan öncesinde ligden düşüşümüz var, çıkıp Eurocup'ı almışlığımız var. Ekrem Memnun ile güzel bir alışkanlık edindi takım savunmada. Geçen seneki lig şampiyonluğu sonuna kadar şaibelidir. Bu sene de onların evinde 1 maç kaybettik diye onları şampiyon yapmayın. Erkek takımına daha kim alınacak bilemiyorum, kim kaldı başka? Kadın takımında Işıl'ın yedeği Esra Şencebe :) Rotasyon toplam 7 kişi... Biz gidip deli gibi para döküp oyuncu alın demiyoruz ki, 1 tane kaliteli guard alın nereden olursa olsun diyoruz.
Kelsey Bone ne kadar para alıyor, oynadığı oyun ne kadar bir ona bakın. Sylvia Fowles ile kıyaslayın bakalım.

Var mı böyle birşey ya. Hep Fener'e yeniliyoruz. Ayıp Ayıp insanda biraz utanma olur. Yuuuuu..
Yuuu derken sonuna 'h' harfi koymak gerekiyor muydu?

Bir kez daha haykırıyorum, savaşan kazanır sonunda.Bu takım hocasıyla beraber mücadele ediyor her şeye rağmen.Bu her şeyin içerisinde yetersiz yönetim desteği ve taraftar desteği de var ne yazık ki.

Başlık tahmin ettiğim gibi olmuş. Neyse biz yine de yazalım, bir kere şu oyuncular arasında ki farkta anlaşalım, yabancıları kat kat iyi bizden bunu görmemek icin ancak kör olmak lazım. Sancho-Verameyenka ise en dengeli olduğumuz yer ama o da Vera'nın cok iyi oyuncu olduğu gerceğini değiştirmiyor. Ve bizim macları branş farketmeksizin cok iyi oynuyorlar, biraz erkek basketbolda biz bu konuda da iyiyiz diyebilirim.
Bu arada savunma takımıyız falan deniyorya savunmayı bu maclarda yapacaksın. Zaten kısıtlı kadroları olan takımlarla oynadığın macta savunma yapmanın cokta övülecek bir durumu yok.
Son olarak F.Bahce maclarını izlemiyorum, onlar 3-5 bin kişiye falan mı oynuyor, hakkaten bilmediğimden soruyorum. Erkek takımı bile hedef macları haric az seyirciye oynuyor, bayan basket izlemesi sıkıcı bir branş olduğu icin bu durum normal. Sporu seven bir millette olmadığımıza göre bu kadar yakınacak bir durum yok. İnsanlar F.Bahce'ye sürekli kaybeden bir takım olmaktan rahatsız bu bayan baskette de öyle futbolda ki deplasman icin de aynı durum var. Kimsenin erkek basket takımına bu yönde bir serzenişi olmuyor bildiğim kadarıyla.

Maç sonrası üzüntüsünü atlattıktan sonra sakin kafayla yazalım düşüncelerimizi.

Kesinlikle galibiyet ihtiyacı olan, kadrosu bizden daha güçlü ve rotasyonlu bir rakibe karşı alınmış böyle bir mağlubiyet, rakibin adı sadece Fenerbahçe olduğu için biraz üzdü beni. Onun haricinde hala ligi zirvede bitirmek için ciddi bir avantajımız var.

Önemli olan ligi zirvede bitirip saha avantajını aldığımızda neler yapabileceğimiz. 6-7 kişilik rotasyon ile oynayan takımımıza karşı alternatifi bol olan rakibimiz ligin son demlerinde kesinlikle daha dinç olacaktır bizden. Kendi sahamızda taraftar baskısı, kızlarımızın inançları, hocamızın katkısı ne kadar yetecek göreceğiz şampiyonluk için.

Ekrem Memnun'un takımı, rakip ne kadar güçlü olursa olsun insanın içinde hep bir umut ateşi bırakıyor. O yüzden sonuna kadar bu takıma destek olalım. Ama Fener'e maç kaybediyoruz diye de çok fazla ağlayıp sızlanmaya gerek yok çünkü iki kadro arasındaki fark malesef böyle.

Saygılar.