TKBL 6. Hafta | Galatasaray 76-72 Fenerbahçe

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde son 2 sezonun şampiyonu Galatasaray Kadın Basketbol Takımı normal sezonun 6. haftasında Fenerbahçe'yi konuk ediyor. 28 Kasım Cumartesi günü saat 15:00'da oynanacak olan karşılaşmaya Abdi İpekçi Spor Salonu ev sahipliği yapacak.

Yeni uzunu Lynetta Kizer'ı ilk kez Kayseri deplasmanında kullanabilen, Nevriye Yılmaz'ın sakatlık sonrası takıma dönüşünün hemen ardından TBF'nin kendisine merhaba demesine pek de şaşırmayan, Nuria Martinez ve Cansu Köksal'ı da sakatlıkları sebebiyle bir süredir kullanamayan Sarayın Sultanları hem TKBL normal sezonunda hem de Euroleague Women A Grubu'nda 5 maçın sonunda 3 galibiyet-2 mağlubiyet elde etti. Rakibimiz Fenerbahçe ise ligdeki 5 haftayı 4 galibiyet-1 mağlubiyetle tamamlamış durumda.

Türkiye Basketbol Federasyonu'nun yıllardır alışılagelen, somut örneklerle sabit olan kimliğini sergilemeye başladığı ortamda Alba Torrens'ten alıntıyla Galatasaray taraftarını hançerlerini hazırlamış şekilde Abdi İpekçi Spor Salonu'na bekliyoruz. George Dikeoulakos'a bir kalenin kolay inşa edilmediğinin Galatasaraylılarca anlatılacağını tahmin ediyor ve Sarayın Sultanları'na derbide başarılar diliyoruz. Bitirirken iki takım arasında Metro Enerji Spor Salonu'nda oynanan son normal sezon derbisinin Sarayın Sultanları'nın 72-54'lük üstünlüğüyle sona erdiğini hatırlatalım.

Allah korusun kaybedersek lig şampiyonluğu çok zor bir hâl alır.
Ekrem hocaya ve oyunculara güvenin ama saha dışı faktörler ürkütmüyor değil beni.

Fener maçının geldiğinden haberim yoktu , rüyamda fenerle bayan maçında çok ağır yeniliyorduk ama maç deplasmandaydı.

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Nevriye ceza almaz, Ekrem hoca takımın başında kalır, kısa skorer bir oyuncu transfer edilir, Işıl Kursk'a satılmaz, Nuria iyileşmez, hakemler maçı satmaz, taraftar sahaya yabancı madde atmaz İSE YENERİZ!

Önder abinin yazdıklarında sadece Nuria'ya katılmıyorum. Geçtiğimiz sezon kendisi sağlıklı kalamasaydı takımdan eksildiği dönemin paralelinde AGÜ veya Fenerbahçe şampiyonluğuna tanıklık ederdik. Tek oyun kurucuyken, takımda neredeyse tamamen uzunlardan oluşan bir rotasyon varken Aralık'tan sezon sonuna kadar mükemmele yakın bir performans sergiledi. Takımın ve şampiyonluğun öne çıkan figürlerindendi.

Günün özelinde takımın yapısını yukarı çekebilmek adına pasaport durumunu da düşünerek Nuria'nın yerine Loyd'u tamamlayabilecek bir hamle yapılmasını mantıklı bulurum. Tabi kesat piyasadan hayli ideal bir oyuncu yakalanması ve yönetimin adım atabilecek dirayette olması durumunda ki bu bana kolay gelmiyor. Tasarladığımız bu hamlenin gerçekleşmesini ise Nuria'nın sezon başlangıcı parelelinde atılan adım olarak değil de Nuria'nın iyi yapabildiklerinden ziyade farklı yönde bir katkının takımı yukarı çekebilecek oluşuna bağlarım. Zira iç-dış dengesinde ''iç'' kavramının yerinde yeller esiyorken kısalar üzerinden performansa dair değerlendirmede bulunacaksak sadece Loyd eleğin üstünde kalabilir. Kizer ve Nevriye'nin yokluğu sebebiyle yerine göre geçen sezonu zorlayacak boyutta bir rotasyonla sezona adım atmış olduk. Haliyle bir kısa oyuncu için Ekrem Memnun'un basketbol felsefesi paralelinde yeterli değerlendirme ölçütüne erişemedik.

Yönetimin bayan basketboluna ver(me)diği destek ve son haftalardaki inişli çıkışlı performansımız forumada yansımış sanki,içimizdeki o heyecanı yok etti ya yönetim ve hakemler yazık diyorum,her ne olursa olsun normal sezondaki sıralama açısından çok önemli maç,umarım abdi ipekçide dolu trübünler önünde çıkar kızlar,ben nevriye ve ışılın perfonmasları ile maçı kazanacağımıza inanıyorum.umarım galibiyetle beraber hem yönetime hemde hakemlere gerekli mesajları gönderir kızlarımız.ALLAH yar ve yardımcıları olsun..

Yorgunluk bahanesi ile Galatasaray maçı olduğu için birileri tarafından zorla milli takıma gönderilmeyip, ama milli takımın maçı varken hazırlık maçında oynatılan Birsel Vardarlı.

Yaklaşık 1 aydır belinden sıkıntısı olup doğru düzgün idman yapamayan, buna rağmen milli takımın ilk maçında oynayan Işıl Alben.

Umarız hak eden kazanır.

Marissa coleman ve Quiqley gibi iki net skorer oyuncuya sahipler .. Bugun bu iki oyuncuya yapacagimiz savunma macın sonucunu belirleyecek . Yillardir kısa rotasyonunda hata yapmayan bir fenerbahce var. Pondexter ve Angel'den sonra yine nokta atışı yaptilar ..

Kizer mevzusunu da bilen biri anlatırsa iyi olur? Ne durum? Ne olacak?

Bu konuyu ben de çok merak ettim. Avrupalı statüsünde olsun diye onca maç oynatamadığımız Kizer neden kıtadışı oynatılmak isteniyor? Türkiye liginde böyle bir ayrım, kısıtlama mı var? Zaten 4 yabancı oynatabiliyorsun, Hürriyet gazetesi saçmalama konusunda zirve mi yaptı? Yoksa bizim yönetemeyiciler bir icat mı yaptılar?

Bu konuyu ben de çok merak ettim. Avrupalı statüsünde olsun diye onca maç oynatamadığımız Kizer neden kıtadışı oynatılmak isteniyor? Türkiye liginde böyle bir ayrım, kısıtlama mı var? Zaten 4 yabancı oynatabiliyorsun, Hürriyet gazetesi saçmalama konusunda zirve mi yaptı? Yoksa bizim yönetemeyiciler bir icat mı yaptılar?
Şöyle bir durum var. Bosna ile milli maça çıkmadı Kizer. Acaba orada bir sorun mu yaşandı ve biz o yüzden kıta dışı kullanmak isttyoruz. Başka bir mantıklı açıklaması da yok.

Kizer Avrupalı mı, Amerikalı mı? (Fenerbahçe'den itiraz)

1448692999.jpg

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında bugün oynanacak olan kadınlar basketbol ligi karşılaşması öncesi Lynetta Kizer krizi yaşanıyor.

Fenerbahçe bugün TBF’ye itiraz ederek bu oyuncunun Avrupa Statüsünde tescil edildiğini ve bir oyuncunun bir yıl içinde tek bir statüde oynayabileceğini belirtecek. Fenerbahçe itirazında 'Federasyon Statüsü’nün 21. Maddesine göre bir sezon başında noter tescili ile hangi statüde oynayacağını Türkiye Basketbol Federasyonu'na bildiriyor. Sezon içerisinde bu konuda bir değişiklik yapılamaz' diyecek. Daha önce Abdullah Gül Üniversitesi'ne karşı Galatasaray forması ile ligde Avrupalı Statüsü’nde oynayan Kizer’ın Fenerbahçe’ye karşı ABD’li statüsünde oynatmak isteyen sarı kırmızılar bu oyuncuya görev verdikleri takdirde Fenerbahçe maçı hükmen kazanmak için itirazda bulunacak.

GALATASARAY "OYNATABİLİRİZ" DİYOR
Galatasaray cephesi ise Kizer’ın oynamasının kurallara uygun olduğunu belirtiyorlar. Fenerbahçe karşılaşma öncesi ABD asıllı oyuncunun oynamaması için itirazda bulunacak. Eğer oyuncu oynatılırsa maç sonrası karşılaşmayı hükmen kazanmak için bir itirazda daha bulunacak olan sarı lacivertliler bu oyuncunun oynaması durumunda maçı hükmen kazanacaklarını düşünüyorlar. (Hürriyet)

Hiç bir kanal vermiyor, hadi bizimkileri anladım fbtv bile vermiyor U18 maçı daha önemli tabi

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi