TKBL Final 2.Maç | Galatasaray: 84 - Fenerbahçe: 69

Maçla ilgili fazla teknik yorumda bulunmayacağım zaten beceremiyorumda gelen herkese tesekkürler gercekten basketbolu bilen bir taraftarımız var gerek ıslıkllar gerekse tezahürat gayet iyi bir performans vardı..Gecen macta şutlar kacınca gelen ah vah sesleri de yoktu tabii bunda skoru hep önde götürmemizin de etkisi olabilir.. Bir de Fowles gercekten çok özel bir oyuncu umarım uzun yıllar formamızı giyer..
 
Vallahi benimde dilim varmıyor bunu söylemeye ama bu iki maçtada gördükki bu hakemler bize orada maç kazandırmazlar. Ama genede biz taraftarız inancımız sonsuz onlara, taraftarlığın gereğidir bu.
 
Yöneticilerimiz uyumasın Hakan bey; hakemlerin, cuma günü yapılacak maçta Galatasarayımızı sabote etmeye çalışacaklardır lütfen bu konuda bir açıklama yapın!
 
Maçı izleyemedim o yüzden teknik detaylara giremeyeceğim. Ama okuduğum kadarıyla sert savunma ve üretken hücum bu maçın anahtarı olmuş. Taraftar da üzerine düşeni yapmış. Bu takıma inanalım ve güvenelim gerisinin illaki gelecektir. Mça sonu Ceyhun hocanın da söylediği gibi bu mücadeleyi oraya taşımak çok önemli.

HAYDİ ASLAN YÜREKLİ KIZLAR !!
 
koyduk fln ama bi gerçek varki dünya da hiçbir oyuncu 40 dakika oynamaz , hele hele 5-7 maçlık seriler de asla oynatılmaz.. mutlaka ve mutlaka Fowles'i 2. periyod'un ortasında ve 3. periyod'un sonunda 3-4 dakika dinlendirmek şart

robot olsa vücut 3. maçtan sonra iflas eder..

Bu sözlerin altına aynen imzamı atarım.. 2 maçtır durum bu.. bu kızcağıza bişi olursa valla dayanamam :)
 
cdbe757d1b.jpg


surat ifadeleri bomba :D
 
Yeter ki 5. maça taşıyalım şu işi. Damgayı vururuz, eminim. Yeter ki 5. maç olsun. Tek rakibimiz, karşıdaki 5 değil çünkü!
 
İyi gün/kötü gün farkını çok seviyorum. İyi günde herkes var salonda, ayırt edemeyecek kadar fazla hem de. Ama kötü gün, ilk maçı kaybettiğinin ertesi mesela, hiç bitmemesini istediğim anları yaşatıyor bizlere. Samimiyetine sonuna kadar inandığın kişiler, takımı bağırlarına basıyorlar son saniyeye kadar hatta yetmiyor maç sonu 15 dakika bile devam ediyorlar desteğe. Birlik,beraberlik böyle bir şey işte. Bu güzel ve bilinçli desteği sağlayan herkese teşekkürler, şampiyonluk gelecekse bu insanların da payı var, bunun düşüncesi bile insanı müthiş mutlu ediyor.

İlk periyot yine 2-8 olmuşken acabalar akla gelirken takımımız müthiş bir reaksiyon verdi. O sırada kafamı kaldırıp skora baktığımda 18-9 yazıyordu, bu da vitesi nasıl yükselttiğimizi gösteriyor. Maçın kontrolü elimizdeydi, bazı bölümler dışında. Ancak takımdaki herkesin, skor ne olursa olsun mücadeleyi hiç bırakmaması müthişti. Zaten kazandığımız diğer iki maça bakınca, mücadele olgusunun fazlasıyla ön planda olduğunu hatırlıyoruz. Bu mücadelenin en güzel örneği, ilk yarı biterken Işıl'dan geldi. Baskıyı en üst seviyeye taşıması, topu çaldıktan sonra aynı güzellikte turnikeyi bitirmesi ve elde edilen 11 sayılık fark. Maç içerisinde yaşayacağım en güzel an diye düşünüyordum ama fazlasıyla yanılmışım. İkinci yarının başlangıcında, 2 sene önce Dinamo Kursk karşısında şovunu yapan Seimone'yi izledik. Aldığı bütün topları değerlendirdi resmen. Şutuna hiç bir şey yapamadı rakip savunma, gerçi o an savunma olsa bile bir şey değişecek gibi değildi. Fark 20'lere çıktıktan sonra ilk maçta yaşattığımız geri dönüşün tersi olur mu diye düşündük bazı anlarda ama bu sefer de Syl çıktı ortaya, potadan seken her topu aldı ve dominantlığını ortaya koydu. Artık beslemeye de gerek kalmıyor Sylvia'yı, o zaten kendi pozisyonunu bir şekilde yaratıyor. 15 fark ile maç bitiyor ama hak ettiği fark daha fazla kesinlikle.

İlk maçın yükünü omuzundan atan, kendine geri dönen Işıl, durdurulamaz anlarını bizlere tekrardan yaşatan Seimone, sahada duruşunun bile takıma bir çok şey kazandırdığı Tamika, yedeğinin sakat olmasına rağmen bitmez bilmeyen enerjisi ile sahada yer alan Bahar, dominantlığını her pozisyonda gösteren, sahadaki her oyuncudan daha yüksekte olan Sylvia, kenardan gelerek verdiği temponun faydasını her maç gördüğümüz Doneeka, hücumda olmasa bile, savunmada enerjisi ile katkısını veren Tuğba, ilk maçta bizlere inanılmazı inandıran, o baskılı anlarda eli bir kez bile olsun titremeyen Gülşah, ve girmeseler bile takım olmanın ne kadar önemli olduğunu gösteren Nihan, Gözde, Balım, Melisa. Bu oyuncular bize şampiyonluğu kaybettikleri ilk maçta inandırdılar. Dünde ilk adımlarını atıp şampiyonluğa iki adım uzaklığa yerleştiler. Evet belki işleri çok zor, evet son yıllarda Caferağa'daki durumumuz ortada ama bu takım biz inananları mahcup etmeyecek, bunu adım gibi biliyorum.

Bu arada maç sonu Işıl'ın çektirdiği üçlüyü videoya çektim, izlemek isteyenler için ; TIK
 
İlk periyod hariç hiç zorluk çekmedik. Güle oynaya kazandık diyebiliriz. İlk maçtaki olumsuzluklar giderildi, galibiyet kapısı açıldı. Augustus çok erken 2 faul alınca yüreğim ağzıma geldi ama bunu idare etmeyi başardı. Kaptan da kıpırdandı şükürler olsun, ben inanıyorum ki biraz daha koyabilir üstüne... Hücum ribaundu da geçen maça oranla az verdik...

Çekincelerime gelince. Birincisi, Fowles bu kadar süre ala ala çöker gerçekten. Melsisa Can umarım düzelir ve oynar hale gelir. İkincisi, iki maça bakınca Tuğba gerçekten çok sırıttı bence. Caferağa'da baskı da yiyeceği düşünülürse daha da kötü oynayabilir... Üçüncüsü ve en önemlisi de hakemler. Bugün gene berbatlardı. galip geldik diye es geçmeyeceğim. Bir sürü hatalı ve taraflı karar vardı yine. Eğer bunlar böyle devam ederse hakikaten işimiz kolay olmaz. Allah aşkına artık ellerini vicdanlarına koysunlar...
 
Esmeralin 3. periyot sanırım 10 adım attı steps vermedi.Tammy bitirdi.
Birsel Turnike atarken Bahar elini uzattı, hiç temas olmamasına rağmen Bazı ufak pozisyonlardada çook ufak temaslara bile alehimize fauller çalındı.
Angelin potaya değmeyen sutunun ribauntunu kendisi alması...
 
Fowles konusunda haklısınız; ama 3 yıl önceki takım yarım sezon 5,5 kişilik rotasyonla oynamıştı. ( O takımın yeri, mücadelesi apayrı. Ona lafım yok.) Gittiği yere kadar öyle olacak artık.

Ben Caferağa'da bu hakem yönetimini arayacağımızdan korkuyorum asıl. Seri orada bitmeyecek gibi geliyor yine de.

Neyse, kafamızdan bu düşünceleri uzaklaştırmaya çalışıp basketbol üzerine konuşalım. Ratgeber'in bu sefer kim,i kadro dışı bırakacağı önemli. Bir türlü Jekabsone'den beklenen katkı gelmiyor, bugün ekstra aradılar bu tarzda bir oyuncunun yapacağı katkıyı. Gelecek maç piyango Horakova'ya vurur gibi, öyle olursa Jekabsone'den ya da Esmeral'den playmaker olarak gelecek katkı kilit olacaktır. Gerçi, Horakova berbat ötesi bir sezon geçirdiğinden çok da aşağıda kalacaklarını sanmıyorum. Eğer, bu iki oyuncudan biri #1 oynarsa baskı yapmak klişe bir önlem olsa da katkılı olabilir gibi.
 
Angel arkadaşımız, Tamika'ya blok yaptıktan sonra kaç kere bloklandı, kaç kere yerlere serildi sayabilen var mı? Teşekkür ederiz kendisine, Galatasaray'ı geri çağırdığı için.
 
İkinci yarının başında ardarda sayılar bulup 5 sayıya kadar indirmişken farkı Ceyhun Hocanın aldığı mola ve o moladan sonra takımın geri dönüşü çok iyiydi.
 
Angel'ın yaptığı blok değilde bloktan sonra çıkarttığı o ses takımı uyandırdı. O bloktan sonra Fowles 2 blok yaptı ki ikisinide beynine vurdu :) ikincisinden sonra Angel'a doğru bi hareketlenmesi vardı blok öyle değil böyle yapılır der gibiydi :) dün akşamki maçta 2 tane Fowles 1 tanede Tamika yaptı, Bahar'ın yaptığı 2 blok kimeydi hatırlamıyorum. Ayrıca Fowles'ın 1 blok'u daha vardı faul verdiler tekrarını izleyemedim doğru karar mıdır bilemiyorum. Kısacası Tamika'ya 1 blok yapınca kendini kral sandı ama kafasına kafasına yedi blokları :) İlk maçta yaptığı blok'un etkisinden kutulup ayakları yere basmazsa ve Tamikayla bişey yarışına girerse daha çok göreceğiz bu pozisyonları :)
 
Amcaoğlu'nun intihar haberinden sonra bozulan moralimi sahada gösterdiğiniz mücadele ve kazandığınız müthiş galibiyet ile bir nebzede olsa azalttığınız için teşekkür ediyorum size SARAYIN SULTANLARI :-(

Hakem korkum olmasa seriyi orada bitirebileceğimizi düşünüyorum..Orada hem hakemlere,hem taraftarlara hem de oyunculara karşı 2 maç oynayacağız..İşleri zor Sarayın Sultanlarının ama herkes gibi bende onlara güveniyorum,en az bir galibiyet ile döneceğiz ordan...Fowles,Allah seni başımızdan eksik etmesin hemi...Seimone sen bir tanesin,dünkü sayılarının devamını Caferağa'da da bekliyoruz...

Güveniyoruz Size !!!
 
Sesim kısıldı ya bağırmaktan ya ben anlamıyorum bizim sahada 101 numaralıda yanlamasına 4 koltuk boş bırakıldı anlamıyorum bu işi adam dalacak olsa 2 3 güvenlik görevlisini mi dinleyecek çok tepki gösterdim hatta güvenlik görevlisine bakalım caferağada da yapabilecek misiniz dedim adamda tık yok neyse oyuncularımıza sonsuz tebrikler .
 
O değilde Bi pozisyon vardı maçın başında Tamika Smacla turnike arasında kaldı sonunda kaçırdı Orda Smaç bassa ne güzel olurdu :)
 

Üst