Top 16 / E Grubu

hala en avantajlı takım efes.icerde olyi rahat yenerler.dısarda da bizi yenerlerse cıkarlar ki sonucta ligde cokta zorlanmadan yenmislerdi.yine yeneceklerını dusunuyorum.oly nın kazanabılecegi tek mac icerde bizimle oynayacagı mac.

Hayır bizim takım değil mi içeride Barcelona, Siena ile başa baş oynayan, Olympiakos'u deviren? 3/3 ile top 16'da yoluna devam eden Unics'e iki maçta 5 buçuk periyot iyi oynayan? Eksiklerimiz var ama daha nasıl rezil olacaklarını düşünemediğim Efes'i neden bu kadar gözümüzde büyütüyoruz? Ne bu adamlar bize 20 sayı fark attı, ne de kazandıkları iki maçta da galibiyetlerini bize kabul ettirebildiler, diğer takımlarda olduğu gibi.

Ne bizim takımı bu kadar küçümseyelim, ne de rakipleri bu kadar büyütelim. Olympiakos içerideki maçta ne bir periyotta 30 sayı bulabileceği bir takım görecek karşısında, ne de Efes 2 galibiyet alıp güven ile bizim maçı kesin geçeriz diyebilecek.

Yahu herkesin imrenerek baktığı bir ortam oluşturmuşuz sahamızda, büyük maç eşiğini kırmışız neden bu kadar umutsuz oluyoruz anlayamıyorum. Eyvallah ilk senemiz, kadro olarak rakiplerle aramızda fark da var ama kendimizi bu kadar top 8 dışında tutmayalım.

Efes'in, Olympiakos'un top 8 hedefi ne kadar gerçekçiyse bizimkide öyledir.

Hayır bizim takım değil mi içeride Barcelona, Siena ile başa baş oynayan, Olympiakos'u deviren? 3/3 ile top 16'da yoluna devam eden Unics'e iki maçta 5 buçuk periyot iyi oynayan? Eksiklerimiz var ama daha nasıl rezil olacaklarını düşünemediğim Efes'i neden bu kadar gözümüzde büyütüyoruz? Ne bu adamlar bize 20 sayı fark attı, ne de kazandıkları iki maçta da galibiyetlerini bize kabul ettirebildiler, diğer takımlarda olduğu gibi.

Ne bizim takımı bu kadar küçümseyelim, ne de rakipleri bu kadar büyütelim. Olympiakos içerideki maçta ne bir periyotta 30 sayı bulabileceği bir takım görecek karşısında, ne de Efes 2 galibiyet alıp güven ile bizim maçı kesin geçeriz diyebilecek.

Yahu herkesin imrenerek baktığı bir ortam oluşturmuşuz sahamızda, büyük maç eşiğini kırmışız neden bu kadar umutsuz oluyoruz anlayamıyorum. Eyvallah ilk senemiz, kadro olarak rakiplerle aramızda fark da var ama kendimizi bu kadar top 8 dışında tutmayalım.

Efes'in, Olympiakos'un top 8 hedefi ne kadar gerçekçiyse bizimkide öyledir.

Nokta

acıkcası ben bu gruptan cıkamayacak bir kadro kalitesizligi goremiyorum bizim takımda ama sahadaki performansımızın kadro kalitemizin altında oldugunu ( iyi niyetli canla basla mucadeleye ragmen ) ve istatistiklerinde grubun gidisini efes lehınde gosterdıgını dusunuyorum.oly nın ıc ve dıs saha performansı arasında ucurum var.dısarda bıldıgım kadarıyla tek kazandıkları mac batum suz nancy macı. ıcerde kaybettiklerı tek macsa cska ya karsı.efes e gelince adamlarla iki mac yaptık.yakın farklarla bitsede cogunlukla efes ın kontrolunde giden efes ın yonlendirdigi maclar oldu.

Efes devasa butceler ile neler yapiyor oyle. Cok da iyi oluyor. Hic sevmiyorum Efes'i. Bize karsi son ses muzik acip, taraftari susturmak icin, yildizlarinin gununde olmasi ile maci kazanmis idi. Iceri de farkli oynayan bir takim. Deplasman da zorlanan. Bana gore evimizde Efes'i yenecegiz. Icimde ki ses Cska'yi da Ipekci'de yenecegimizi soyluyor. Gercekten cok zor olacak, ama olacak. Cska'nin, Bamberg'e karsi nasil zorlandigini gorduk. Bamberg'de oyunun mucadele yonunden bize benzer bir takim. Cska'ya biraz guvenli oynayabilrsek, her topun kiymetini bilerek kazanabiliriz. Hemen o maci kaybedilmis saymayin. Olympiakos'u disarida yenebilirmiyiz, bilmiyorum. Top 16'da farkli oynuyor Olympiakos 3-0 olabilirlerdi. Fenerbahce ile oynadiklar musabakalardan cok uzak, cok daha iyi durumdalar.
Bugun Olympiakos yenilse buyuk ihtimal havlu atarlar idi. Kadrolari eskiye gore yeterli olmasa dahi, Olympiakos, Olympiakos'dur. Keza biz de 2-0 olabilirdik, 0-2 de olabilirdik. 1-1 gruptan cikma sansimiz diger uc takim ile esit. Cska'dan galibiyet cikarabilirsek evde bir adim one geceriz diger iki takima karsi. Gelecek maclar herseyi netlestirecek.

Genel anlamda takımla ilgili bende iyimser ve umutluyum yalnız Tutku'nun yokluğu ciddi sıkıntı zaten zaman zaman hücumda tıkanabilen bir takımdık .Tutkunun yokluğunda kollektif yaratıcılığımız azalıyor .Tıkandığımızda kişilse skor performansına kalıyoruz.Pek bir bilgim yok ama içerden net bir bilginin gelmiyor olması da dönüşünün Top-16'ya yetişmeyeceğini gösteriyor henüz maçları tribünden seyredebilecek kadar dahi toparlamadı anlaşılan.O duruma gelecek sonra antremanlara başlayabilecek kadar toparlayacak sonrada aç oynayacak kadar toplarlayacak sanki iyimser bir gözle bile 2-3 hafta daha var en az...

dünkü efes maçında benim gözlemledigim ikili oyun savunmasında oli gerçekten çok kötü batista bir ara oyun parkına çevirdi içeriyi...eger tutku o maça yetişebilirse borıs andrıc ile içerden çok ekmek çıkar bize...

Buradan tecrübe tecrübe diye tutturan herkese sesleniyorum.Buradan Kadromuzun tecrübesiz olmadığını tek tecrübesiz oyuncularımızın Göksenin ve Furkan olduğunu onların da zaten kumaşlarının kaliteli olduğunu belirtmiştik.Anadolu Efes örneği ile karşı karşıyayız, tecrübeli denilen takım içeride Charleio denilen tecrübesiz bir takıma yeniliyor.Dışarıda şamar demediği takım kalmıyor herkes tokatlıyor büyük farklarla. Evinde de Real Madrid'e kaybediyor.Tecrübe farkı eğer son maçlarda t8'e kalabilme şansının az buçuk yüksek olduğuysa ki şuan efes e karşı böyle bir dez avantajımız da yok 7 sayı fark atarsak Tecrübeli,gedikli denilen takım altımızda kalıyor.Yani demem o ki Tecrübe dediğiniz durum oyunculara,koçlara bağlı olarak değişir.Unics Kazan tecrübesiz olmasına rağmen grubunda lider.Kısacası tecrübe yoktur oyun sistemi vardır,taktik vardır mücadele vardır...Geçen sene CSKA Moskowa'yı hatırlayınız...
Selamlar...

Siena iceride bize karsi en iyi oyununu oynamis idi. Ilk periyod niyetlerini belli ettiler. Bizim gecen sezon, kucuk takimlara yaptigimiz gibi, agresif hucum saha pres, topa baski yaparak basladilar. Iyi bir sistem takimi olmalarina ragmen, agresif olarak baslamalari bizim canimizi yakmis idi. McCalebb'i durduramamis idik. Iceri penetre ederek bitirdi. Bize boyle sayilari Darius Washington kazandiriyor idi. Suan en cok oyun sikistigi an bu tur sayilara ihtiyacimiz oluyor. Lakovic denedi Olympiakos'a karsi ve basarili oldu. Jamon Gordon'un sirti donuk sayilari, ve degisik varyasyonlar ile buldugu Kobe vari sayilar bizim en buyuk silahimiz. Suan baktigimiz vakit Lakovic daha forumda ve Jamon Gordon devreye girmis durumda. Sunu belirtmeliyim ki Siena deplasmanina kim cikarsa ciksin, benim favorim Siena'dir. Evlerinde cok farklilar.
Siena'dan gecelim Unics'e. Kazan'i iki kere yenebilirdik. Deplasmanda ilk yariyi basa bas oynadik. Jamon'un Domercant'i oyundan silmesi ile. Bir blogu vardi ki Domercant'e resmen terbiyeni takin dedi :D. Yere oturturmus idi Domercant'i yaptigi blok ile. Maalesef Unics oyunculara dayali oynadigi icin, bir kisiyi durduruyorsun, digeri cikiyor. Domercant'i durdurmus idik, Greer basimizi agritmis idi, buldugu sayilar ile. Ikinci devre Lyday'de devreye girinci, ve Domercant'in de kendini bulmasi ile bizim icin maglubiyet kacinilmaz oldu. Barcelona deplasmanini ise saymiyalim. Zaten zor bir deplasman ve grubun son maci olmasi ile, turda garanti oldugu icin, turistlik bir ziyarete gittik oraya, daha fazla konusmaya degmiyecek bir mac. Bize yakismiyacak bir mac idi.

Bizim icin hesap-kitap isine girdim.

Eger Cska maclarindan bir galibiyet cikarabilir isek, kendi evimizde cikarabilecegimizi inananlardanim 2-2 oluyoruz.
Efes'in Olympiakos'u yendigini dusunelim, Olympiakos 1-3, Efes 2-2. Efes ile oynayacagimiz maci kazandigimiz taktir, 3-2, Efes 2-3. Olympiakos'un Cska'yi yenilegini dusunursek, 1-4. Olympiakos koptu. Efes'in son mac Cska'yi yenmesi gerekecek. Eger biz Efes'i 7+ yenersek o macin onemi kalmiyor, biz Olympiakos'a yendildigimizi varsayarsak dahi. Iki takim 3-3,3-3 oluyor avarajdan dolayi biz geciyoruz. Oyle olmadigini varsayalim Efes, Cska'yi yenemedig taktir eleniyor. O yuzden Cska'dan bir galibiyet cikarmak kilit olacak. Eger Cska'ya iki mac yenilirsek 1-3, Efes Olympiakos'u yener ise 2-2, Olympiakos 1-3. Eger Efes'i yenersek 2-3, Efes 2-3. Yenilrsek biter zaten. Yendigimizi varsayiyorum, ki yenecegimize inaniyorum. Olympiakos'un Cska'ya kaybettigini varsayalim 1-4. Son mac kritik. Olympiakos'u yenmemiz gerecek. Efes'in kaybettigini dusunelim son mac Cska'ya, Biz 2-4, Efes 2-4, Olympiakos 2-4 olacak, uclu avaraj girer, bundan sonra ben cikamiyacagim isin icinden:D. Muhtemelen Efes'e buyuk fark atmamiz gerecek, turu gecebilmemiz icin. Eger Olympiakos'a 2 sayi ile yenilirsek, eleniriz. Gelin biz isi buralara birakmadan Cska'yi evimizde yenmek icin kenetlenelim. Eger evde kazanabilirsek iste o zaman ipleri elimize aliriz.

Efes'ten çok daha iyi oyun sergiledik Cska deplasmanında. Giderek umutlanıyorum gruptan çıkma adına

Efesi Ataköyde yenseydik yüksek ihtimal grupdan çıkacakdık şimdi Efesi içeride yenip ekstra bir galibiyet daha almamız gerek ikili averaja kalırsak şansımız olacağını düşünmüyorum
İstanbuldaki CSKA maçı çok önemli gerek grupdan çıkma adına, gereksede prestijimiz adına..
İçeride oynadığımız Barcelona,Siena,Kazan,Olimpiyakos maçlarını referans alırsak umutlu olmamız gereken bir maç

efes Motiejunas ile prensipte anlaşmış çok istemiştik bize gelmesini.

Efes'in bu transferi tabiki katkı sağlar ama öyle çok büyük birşyey de olmaz. Çünkü Efes'te kenar yönetiminde sorun var bir kere. Böyle bir kadroya rağmen yenebildikleri en üst düzey takımlar; FBÜ(kağıt üstünde) ve biziz şuana kadar. Ayrıca Motiejunas günü kurtarmak değil geleceğe yatırım amaçlı yapılırsa çok iyi bir hamle haline gelir ki Efes bunun tam tersi politikayı uyguluyor. Son olarak Savanovic'i 4 numarada dinlendirmesi onlar açısından pozitif ama düşüncem Abdi İpekçi'de ne yaparlarsa yapsınlar galip geleceğiz zaten bu olduğu zaman istediklerini yapsınlar umrum(uz)da olmaz.

Ek:Twitter'dan;

CKeceli Cengiz Keçeli
Prokom antrenörü Pacesas, Motiejunas transferi ile ilk defa böyle bir şey duyduğunu ve oyuncunun haftasonu CSKA maçında oynayacağını söyledi.

Olmazsa daha iyi tabi ki.

Biz efesi yenersek Oly çıkar yenilirsek efes çıkar gibime geliyor Galatasaray için reçete basit ikisini de yen çık kolay mı değil olur mu olur neden olmasın

İlk maçlar sonrası durum beklendiği gibi. CSKA üç maçı da kazanırken diğer takımlar 1/2 yaptı. CSKA'yı çıkarırsak diğer üç takım arasındaki averaj durumu ;

Oly +17
Galatasaray -5
Efes -12

Efes'in son maçta 18 sayı fark yemesi farkettiğiniz gibi çok kötü oldu bizim açımızdan. Fark 4-5 olsaydı belki de her şey daha güzel olurdu. Şu durumda gruptan çıkmamız için Efes'i 7+ yenmemiz; Oly'e de en kötü ihtimalle tek sayı farkla kaybetmemiz gerekiyor. Bunlar gerçekleşirse de Sinan Erdem'de Efes'in 10 - 15 sayı farkla yenmesi gerekiyor; bu da çok zor.

Kısacası Efes - Oly maçlarını kazanmamız gerekiyor. Eğer bu iki maçtan tek galibiyet çıkaracaksak ya biz Efes'i 10 - 15 farkla falan yeneceğiz, ya da aynısını yukarıdaki gibi Efes'ten bekleyeceğiz. Tabi CSKA - Efes maçlarından 2/2 çıkarsak çok daha güzel olur :D

Atladığım bir şey yoktur umarım.