TR Kupası Finali | Galatasaray 74 - 72 Fenerbahçe

Maçı seyretmedim açıkçası kupayı alacağımızıda beklemiyordum ama yanıldım böyle yanılmaya can kurban deyip kızlarımızı tebrik ederim.

Ama youtubede az önce maçın sonlarını seyrettim yayıncı kuruluşun o çoşkusu neydi öyle sonra seyrettim bizdede coşku vardı ama o yorumcunun biz kupayı alınca ne hikmetse gıkı çıkmadı. Ayrıca fenerin oyuncularının d....t oluşuda çok güzeldi arifeyi gördüler bayramı bizimkiler göstermedi onlaraç:D
 
Galatasaray - Fenerbahçe Türkiye Kupası Finali Son Anlar - YouTube

Maçın son anları arşivlik
Maçın sonunda Ekrem hoca ile oyuncular ne güzel kucaklaşıyor ne kadar güzel görüntüler. Allahım çok şükür bu anları bize yaşattığın için.

Allah sevdiği kuluna önce kaybettirir sonra sevindirirmiş.

Sonuçta sultanların takımı SULTAN TARAFINDAN KURULAN SULTAN-I MEKTEBİYE ŞANLI GALATASARAYIZ! Papazın çayırında kurulmadık.

Şike yapmadık, kendi camiasına ana avrat küfür eden bir başkana sahip olmadık.

Dualarla kurulduk! Papazın çayırında kurulmadık!
 
Normal yensek bu kadar zevkli olmazdı bu şekilde kazanınca hem onlara çok koydu hemde bize kaybettiğini zannettiğin andaki mutluluğu yaşatınca seviç 2 katına çıktı.
 
Tebrikler aslan yüreklilere müthiş yürek koydular.

Şimdi sevinelim, keyfini çıkaralım ama yarından sonra 15 fark açtığımız böyle bir maçta nasıl ve neden rakibin geri gelebildiğinin hesabını yapalım ki bir daha bu sıkıntıyı yaşamayalım. Zira biz bu farkla geri düştüğümüzde hiç geri gelemiyoruz. Eminim Ekrem hoca da bunu düşünecektir.
 
15 farkın erimesinin nedeni, 24 saniyeyi sonuna kadar kullanıp süreyi eritme amacımızdı. Çünkü tempolu oyuna ayak uyduracak rotasyonu sağlayamıyorduk kenarda. Alba oyuna girince biraz hızlandırdı oyunu fark açıldı, ama ikinci yarı son periyodun ortalarına kadar onu düşünmedi koç. Sanırım sakatlığın etkileri henüz geçmedi fazla da zorlamak istemedi. Fowles ve Nevriyenin oynamayacağı bir maçta 2 uzunla oyunu götürdük resmen. Süreyi eriterek maçtaki hücum sayılarını düşürmeye çalıştık böylece hem faul problemine girmedi oyuncularımız hem de dinlenme fırsatı bulabildiler.

Beraberliği fener son saniye üçlüğü ile bulabildi ki, oraya gelene kadar Little serbest atışlarda son 1-2 dakikada 6 da 3 attı, cappynin salladığı top çembere çarpıp birselin önünde kaldı ordan esmeral'e giden top ile farkı 2 e düşürdüler, aslında maçın kontrolü maç boyunca bizdeydi, son dakikada bu yazdığım etkenlerden dolayı oyuna ortak oldular
 
Süperdi.Dar rotasyonla muhteşem mücadele ettik, ayakta kalmayı başardık.Maçın böyle bitmesi zaten şimdiden ezeli rekabbette bizim için süper bi anı olarak tarihe geçmiştir. O yüzden son topta faul yapamamamız bu güzel finale sebep oldu.Tebrikler.
 
Bence macın krıze gırmesı tamamen zor anlarda topu elıne vereceğimız oyuncumuzun olmaması. Fener'de ıse ıkı tane topu bı sekılde pota gonderecek oyuncuların olması bugun Sancho cıktı takımı surukledı. skor anlamında. Bız eğer buyuk macları kazanacaksak mutlaka her sanıye oyunun ıcınde olmalıyız mucadeleyı bırakmamız gerekıyor.
 
Çok güzel görüntüler gerçekten.Doğrusunu söylemek gerekirse maçtan önce bu maç özelinde ümitli değildim açıkçası.Ama kızlarımıza helal olsun ki bu ümitsizliğimin haksızlığını yüzüme çarptılar.
Son maçlardaki eski savunma performansımızın olmaması, form durumumuzun düşüklüğü, Fowles'ın acı kaybı,sakatların durumu bu kadar defomuza rağmen oynanan mükemmel oyun için hepsinin yüreğine sağlık.
Takımı yönetmeleri ve asistleriyle Wahlen,Işıl, bitirici orta mesafeleriyle Bahar, hırsı,azmi tecrübesi ve kalitesiyle Ann, yumuşak bileği ile Şebnem ve tabiki Sancho...(Diyecek kelime bulamıyorum) Hepsi müthiştiler.Sancho bu zamana kadarki bizdeki en iyi oyununu oynadı.
Alba sakatlıktan dönmesine çok sevindim.Bu takıma gerçekten çok yakışıyor.Tabiki eski hızında ve çabukluğunda olmadığını herkez görmüştür.Umarım en kısa zamanda formunu bulur.Bu takımın ona çok ihtiyacı var...
Gerçekten hak ettik ve Gerçekten çok yakıştı...
 
Kızlarımıza tebrikler bugün maçı çok istediler gerçekten,ligdeki maçta yapamadığımız bir çok şeyi doğru yaptık.Pota altındaki oyuncularımızı ki rakibe bariz üstünüz Fowles ve Nevriye'nin yokluğuna rağmen gayet iyi kullandık,guardlarımız uzunları oyuna harika dahil ettiler adeta top paylaşımı nasıl yapılır gösterdik 74 sayıyı 26 asistle bulduk bu müthiş bir istatistik.Buna rağmen 3.periyotta farkın kapanmasına izin vermememiz lazımdı.

Son bölüm hayli dramatik oldu gerçekten,Pondexter'a faul yapmak istedik ama Sancho son 5-6 dk kala 4.faulünü aldığından oyuna girerken ne olursa olsun 5.faulü yapmamak için kendini şartlamıştı muhtemelen ve son pozisyonda switch olup Pondexter'la kalınca bilinçaltı devreye girmiş olmalı 5.faulden kaçınayım derken son anda aklına geldi oyuncuya doğru hamle yaptı ama çok geç kalmıştı,fakat sonradan kendini affettirdi ellerine sağlık Sancho diyorum.Psikoloji okusam böyle aklayamazdım Sancho'yu :)

Bu arada unutmadan rakip takımda gelişme var,uzun bir aradan sonra kaybettikleri bir kupanın törenine Pondexter ve Matovic hazımsızı hariç takımca katıldılar.
 
Bu galibiyet iyi oldu. En azindan bir daha ki kotu sonuca kadar sube acik kalir.

Teknik ekipe, oyunculara ve tum emek verenlere tesekkurler. Sarayin Sultanlari
 
Pondexter cama yumruk atmış eli kesilmiş hastaneye kaldırılmış 2 hafta parkelerden uzak kalacağı söyleniyormuş beter olsun.Son olarak fenerbahçe YOK.
 
Fenerbahçe'nin maç boyunca öne geçemediği maçta,kupayı vermemiz çok üzücü olurdu gerçekten.Yaptığımız asistlerle ve uzunlarımıza hazırladığımız orta mesafeli şutlarla Fenerbahçe'yi sürklase ettik adeta.Tabiki farkın kapanması bizim açımızdan düşündürücü.Ancak Fenerbahçe'nin hazır ve oturmuş kadrosuna karşı alınmış her türlü galibiyet bizim için çok önemli.Pota altında Fowles'in yokluğuna rağmen Wauters-Sancho ikilisi Fenerbahçe uzunlarına karşı çok iyi iş çıkardılar. Sanırım herkes bundan sonra Sancho Lyttle'ın ne denli bir oyuncu olduğunu anlamıştır. Belki geçen sezon dünyanın en iyi şutörünün değerini anlayamadık ama bu sezon bana göre Avrupa'nın en iyi 4 numarası ve atleti Lyttle'ın değerini anlarız ve ona göre yorumlarda bulunuruz.
 

Üst