Yasemen Saylar

Bu baslığa yazılmayalı çok zaman olmuş, bu sene Yasemen Saylar'ın senesi olur, ciddi kıpırdanma var inanılmaz güvenli oynuyor içeri girerken korkmuyor böyle devam Yasemen ihtiyacımız var onun yeteneklerine. Sakatlıktan önceki halini gördük adeta dün, Ekrem hoca da çok güveniyor kendisine ve sürekli uyarıyolar, en çok süreyi de ona veriyolar. Şu an için rotasyonda Özge ve Ayşe'den önde olduğunu söyleyebilirim rahatlıkla.

Yasemen'i tanıyamadım gerçekten. İnanılmaz güveni gelmiş kendine ve güçlenmiş. Maşallah inşallah böyle devam eder.

Yasemen in atış sitili zaten başka hiç bir Türk oyuncuda yok zaten bleğini yumuşatması gerekiyordu onu yapmış kendi şutunu da hazırlayabilcek perdeden çıkıp cem şut atacak özel oyunculardan

Sene başı Ordu'ya gidiyor haberi çıkması bile basketbolu kafasına koyduğunu gösterir nitelikteydi aslında. Benim önceki yıllarda potansiyeline çok güvendiğim ve çok umutlu olduğum bir oyuncuydu. Sizin bu yorumlarınız sevindirici. Umarım, basamak atlar bu sene.

Yanlış bilmiyosam Bu kız 2009 dan beri kadroda ve Bench e kök saldı Gerekli Süreleri alamadı... Gercekten Çok YAzık BAzı yerler de Genç falan yazanlar gördüm 22 yasına gelmiş 3 senedir gerekli Süreleri alamamış. Gerçekten Çok yazık. Rakipleri Şu an Milli Takımların da As oyuncular almış... İnş Geç de Olsa FArkına Varıp Bir Cevheri Ortaya çıkartabilirsek iyi olr...

Yasemendeki bu gelişmeden ben de memnunum, Ekrem hoca gerçekten fark yaratacak oyuncular üzerinde, Yasemen ne işe yarar diyenler çark etmeye başladı, aslansın, kaplansın, umarız sayende Işıldan kurtuluruz gibisinden

Geçen yıl sakatlığını yeni yeni atlatmaya başlamıştı.Önceki yılda sakat olarak geçirmişti.Şimdi gerçek performansını ve yeteneklerini göstermeye başladı.Sakatlanmadan önce Tuğçe Canıtez ile ümit milli takımın en skorer ve tecrübeli oyuncusuydu.İnşallah sezon içerisinde takımda ciddi süreler alarak iyi katkı sağlar.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı, Yasemen Saylar ile 1 senelik anlaşmaya varmıştır.

Yasemen Saylar
7 Eylül 1990 doğumlu Yasemen Saylar basketbola 11 yaşında Galatasaray altyapısında başlamıştı. A Takım ile ilk lig maçına 22 Kasım 2008'de Çankaya Üniversitesi önünde çıkan genç guard beş sezondur sarı kırımızı formayı giyerken 20 Mart 2013'te Samsun Basketbol'a karşı 15 sayı, 5 asist ile kariyer gününü yaşamıştı. Saylar Letonya'da düzenlenen ve Türkiye'nin yedinci olduğu 2010 U20 Avrupa Şampiyonası'nda takımın en etkili isimlerinden biri olmuş ve 10,3 sayı 4,3 ribaund 3 asist ortalamaları yakalamıştı.

BGD turnuvasında performansına en çok sevindiğim oyuncu oldu. Güven verdi resmen bana oyunuyla. Hoca da Yasemen'den faydalanmak istiyor. Özellikle BJK maçındaki ters turnikesi bile bi çok şeyi özetliyor aslında.
Konuya gelirken yukarıda Tanju'nun , Önder abinin mesajlarını gördüm geçen sezon öncesi. Ne ilginç ki aynı şeyleri bi sene arayla yazmışız. Umarım bu seferki verdiği güven , sezona da yayılarak devam eder.

Bi sakatlığı yoksa (varsa da duymadım) neden oynamadı bugün ? Hazırlık turnuvasında ilk beş çıkarak mı geliştirecek oyununu ? Her sene sözleşme yeniliyoruz ama bir türlü oynamıyor sezonda . Tarsus'a 40 farkı dayadıktan sonra oyunda olsa ne yazar ? Dİzleri mi titreyecek o maçta ? Bu kızın kabiliyetli olduğu top sürüşünden , duruşundan , stense oturuşundan belli. Çok sevsem de artık eskiyle alakası olmayan Şebnem ve Esra oynayacağına Yasemen oynasın. Esra ve Şebnem mücadele dışında ne yaptı bugün ? Yasemen bunu yapamaz mıydı ? Belki bu forumda Yasemen'e inanan tek kişi benimdir. Ama inanın ki bu kız hep gazoz maçların asidi kaçmış bölümlerinde oynatıldı . Bi kere de bacağı sahada bıraktı zaten. Böyle böyle yazık ediliyor Yasemen'e . Ben bu sezon her maçtan sonra yine aynı eleştiriyi yapacağım gibi gözüküyor. Küçülmede bile altyapımızdan yetişmiş oyuncumuz oynamayacaksa tutmayın bari kızı da ona da yazık olmasın.

Uzun zaman sonra salonda olmak guzeldı. Yasemen bana gore maçın yıldız ısımlerındendı. Bıraz sutu duzeltebılırse yenı transfer gıbı bakabılırız. Ozellıkle savunmada hıc gerı adım atmadı.

Şu kız tam 4 senedir ,benchde çürüyor oynatılmıyor büyük kayıp... Haa birde artık genç oyuncu demeyin 24 yaşında Genç olmaz... Şu düşünceden Ülke olarak vazgecelim...

Yanlış bilmiyosam Bu kız 2009 dan beri kadroda ve Bench e kök saldı Gerekli Süreleri alamadı... Gercekten Çok YAzık BAzı yerler de Genç falan yazanlar gördüm 22 yasına gelmiş 3 senedir gerekli Süreleri alamamış. Gerçekten Çok yazık. Rakipleri Şu an Milli Takımların da As oyuncular almış... İnş Geç de Olsa FArkına Varıp Bir Cevheri Ortaya çıkartabilirsek iyi olr...

Vaybee 16 ay önce de yazmısım :)

Bugün maça hazır çıkmış Yasemen. Hazır çıktığını şöyle anlıyoruz. Normalde boşken bile şut atmaz Yasemen. Bazen garip bir şekilde içeri penetre eder topu o kadar aşağıda tutar ki Rakip istemese de blok yapar. Ama bugün boş kaldı çaktı üçlüğü top air ball oldu 3 saniye sonra top gene eline geldi aynı noktadan gene attı üçlüğü ve girdi (Göbeğine!!). Normal şartlarda bir çok basketbolcunun yapmayacağı bir iş dir bu. Misal Henry Cenk aynı pozisyonda olsa Air Ball dan sonra 2.yi hayatta atmazdı. Arroyo atardı. Yasemen o anlamda maçta en çok şaşırdığım ana sebebiyet verdi. SEvindim tabii. Sene başından beri hocaya en çok kızdığım daha doğrusu eleştirdiğim konu budur. 30 sayı fark attığımız maçlarda bile Ble-Yaso-Ayşe-Özge süre alamamıştı. Ha Yasemen iyi mi? Hala değil. Hala ürkek oynuyor. Top sürerken vücut yapısını düzeltmeli. Sopa yutmuş gibi sürüyor topu topu kaptırmaya müsait yani. Ama üstüne de düşmek zorundayız. Hdi yaso demekten ben bıkmam ama Yaso da denemekten bıkmasın

NOT: Onun ve Ayşe'nin de vücudunda gözle görülür gelişme var. Hadi Ayşe büyüyor diyebiliriz ama Yaso da epey çalışıyor belli. Çalışmanın ödülü her zaman alınır. Bunun farkına varıyordur:)