Yeni Koç Kim Olmalı?

Kadın şubesinde ciddi bir değişim şart. Ceyhun Yıldızoğlu artık takımın başında olmayacağına göre Fenerin bu serisini kırmak için çok iyi bir koç bulmamız gerekiyor. Ben kesinlikle Türk hoca istemiyorum ki zaten senelerdir deniyoruz olmuyor. Pokey Chatman iyi bir seçim olabilir. Yardımcı koçlarımızı tanımıyorum o yüzden birşey söyleyemeyeceğim onlar hakkında. Ve inanılmaz rezaletlere imza atan idari ekip komple sil baştan değişmeli. Mihriban Oğuz hemen yarın göreve getirilmeli.

Saygılar.

Pokey Chatman spartak ile 1 sene uzattı, Cem Akdağ olabilir, Taurasinin kalma durumu olursa Laszlo Ratbergerde olabilir ama zor gibi şuan, elde var alba torrens, sylvia fowles, gerisi muamma..

wnba de bir tek pokey chatman mı var?Taurasi'nin oradaki koçu getirilebilir..(Nedir ne değildir bilemiyorum tabi ağzı olan konuşuyor kontenjanından girdim ben)

Erkek takımımızda olduğu gibi sistem yaratabilecek bir hoca olmalı , Yani kadın takımımızında bir Oktay Mahmuti ye ihtiyacı var ...

herşeyi geçtim, geçen sene Agustus bu sene Taurasi bu formayla lig şampiyonluğu yaşayamadılar, bunun hesabını kimse veremez, şubenin başında kim varsa hocadan önce istifa etmesi lazım..

Onu bunu bilmem şubede en ufak görevi olan herkes istifa etmeli biraz onurları varsa. Yeni yapılanma başında da Mihriban OĞUZ olmalı.

Taurasi'nin kalması için Ratgaber gelmeli kadro derinliği sağlanmlı özellikle yerli oyuncu kadrosunu genişletmemiz lazım.

Euroleague şampiyonluğu için kadro kurulacaksa ve bu yönde yatırım yapılacaksa, o seviyede bir koç takımın başına getirilmeli.

Ekrem Memnun.

Net bir şekilde kadın şubesinde ciddi değişimler olmalı. Ama bunu yapabilecek bir yönetici yok malesef. Mihriban Oğuz' u zaten aylardır diyoruz ama inatla kimseden bir hareket olmadı.

Maalesef son 3 sezondur üst üste, son 5 sezonda 4 kez Fenerbahçe'ye finalde mağlup olduk. Cem Akdağ yönetiminde 2007-2008 sezonundan itibaren yeniden yapılanmaya başladığımız şubede ilk sezonda müthiş bir dönem geçirmiştik. Ancak şubede yaşanan saçma sapan olaylar Cem hocayı istifaya zorladı. Ondan sonra bayan basketbolu çok iyi bilen ve bu konuda Türkiye'deki en iyi coachlardan biri olan Zafer Kalaycıoğlu ile anlaştık. O sezon final serisinde Fenerbahçe ile başabaş oynamamıza rağmen şanssız mağlubiyetler aldık. Bunun neticesinde hoca ile "Fenerbahçe ile özdeşleşmiş" kimliğini de bahane ederek yollarımızı ayırdık. Nitekim Ceyhun Yıldızoğlu 'da 2 sezondur Fenerbahçe şampiyonluklarına engel olamadı. Şimdi yeni bir hoca ile yola devam etmemiz yönünde taraftarlarımızın yoğun bir baskısı var. Ancak bu forumlarda daha önce de dediğim gibi Galatasaray'daki sorun sadece coachlarda mı? Fenerbahçe son 3 sezonda 4 farklı hoca ile çalışmasına rağmen lig şampiyonluklarını bırakmadı. Yerli oyuncu rotasyonlarını hep korudu ve kaliteli yabancı oyuncularıyla sonuca gitmeyi bildi.Şimdi takımda yabancı oyuncuların değişmesi gündemde. Maalesef hep bu yanlışa düşüyoruz. Mesela bugün Diana Taurasi, Sylvia Fowles gibi enternasyonal oyuncuları kadrosunda kim barındırabilir? Prince gibi bir oyuncu,Avrupa'nın hangi takımlarında yedek bekleyebilir? Sorunumuz maalesef şube olarak basketbol kültürü oluşturamamakta. Galatasaray Bayan Basketbol takımı yabancı oyuncularını koruyarak, Işıl Alben gibi Bahar Çağlar gibi Türk oyuncuların yanına gelecek vaadeden yerli oyuncuları da ekleyerek, artık ve artık coach devamlılığını da sağlayarak bu işi idame ettirmeli.

Neven Sphajia fener'e ne yapıyorsa aynısını Ceyhun Yıldızoğlu bize yapıyor. Takım sevmiyor hocayı. Taurisi'nin taktığını pek sanmıyorum. Böyle büyük oyuncuların varsa onlardan büyük birini başlarına getireceksin.

Natalia Hejkova diyorum Ros casares bizi kendi evimizde 30 sayı ile yendiği maçta dikkatimi çekmişti açık farkla önde olmalarına rağmen çok hırslıydı ayrıca maç boyunca nerdeyse aynı seviyede savunma yaptırdı takımına .Bayan koç olması da ayrıca bir avantaj olabilir tabiki Mihriban oğuzla birlikte.

Kadın basketbolunda takım yönetmek konusu gündeme gelince aklıma gelen tek yerli isim Cem Akdağ oluyor, çoğumuzda olduğu gibi. Ama gelinen noktada Cem Akdağ yerine yabancı bir ismin takımın başına geçmesini tercih ederim. Cem Hoca çok yıpratıldı zamanında ve hak etmediği şekilde gönderildi hem kadın hem erkek takımının başından. Şubenin huzura ihtiyacı var.. Kimsenin arkasından kuyu kazmaya cesaret edemeyeceği, herkesin onay vereceği bir isme emanet edilmesi gerektiğini düşünüyorum takımın.

Ve sistemsizliğin sistem olduğu kadın basketbol şubesinde sadece hoca değişikliğinin sorunu çözmeyeceği aşikar. Şubeye yakın isimler Mihriban Oğuz isminde hem fikir bir görüntü sergiliyor ama o isimde Cem Akdağ gibi benim gözümde, yani yıpratılmaya müsait. O noktaya kim getirilebilir bilmiyorum, aslında aklıma Derya Kaptan geliyor ama bu işe uygun biri mi, artıları eksileri nedir bilemiyorum bu camiaya yakın olmadığım için.

Dünkü maçta Kalaycıoğlu ismi dile getirilmiş, Nisan 1´i geçeli 19 gün oldu yahu!..

Koç kesinlikle Roberto Íñiguez ( Ros Cacaresin koçu) veya ona eş değer birisi olmalı. Final 8'de ve öncesinde gösterdikleri performans, takım disiplini, oyun karakteri gibi özelliklere bakıldığında oldukça iyiydi Ros Cacares. Ayrıca yanlış hatırlamıyorsam kadrosunda 4-5 tane kalburüstü wnba oyuncusu bulunduran bir takımı bu kadar iyi idare etmesi de cabası. Bence aradığımız kan kesinlikle Roberto Íñiguez.