Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Son 3 sezondur yaşadığımız en büyük problem yabancı transferi.
Maalesef ekonomik olarak düştüğümüz durumda bunun neticesi.
Hele ki bu sene yabancı serbest kaldıktan sonra rakiplerimiz çok güçlenirken biz yine aynı hatalar ile çok geri de kaldık.
ben aşırı geniş rotasyondan yana değilim ihtiyaç olduğunu da düşünmüyorum.
yabancı olarak 3 kısa, 3 uzun + Sinan, Göksenin, Nikolov, Kerem, Ege
gayet yeterli olur önemli olan 6 yabancıyı nasıl seçeceğimiz.
Valla Bynum falan gibi çok hayali isimlere gerek yok
bu sezon Eurocup takımlarında çok iyi performans gösteren oyuncular var ayrıca Euroleague'de takımları başarılı olamasalar da bireysel olarak iyi performans gösteren oyuncular var.
Burada yapmamız gereken oyuncu özelliklerine göre birbirini tamamlayacak iyi bir ekip kurmak.
5-6 milyon dolar seviyesinde çok iyi bir takım kurabiliriz de 10-12 milyon dolar harcayıp bu sezon ki gibi rezillik yaşayabiliriz de.
Benim tercihlerim isimlerden ziyade Erceg tarzı tek yönlü oyunculardan bir an evvel kurtulup oyunun iki yönünde de etkili olabilen oyunculara yönelmek.

Arroyonun yerini doldurabilcek iki isim var kafamda; Marcus Williams ve Malcolm Delaney.. Tabi sezonu hayırlısıyla bitirelim bütçemiz belli olsun aşağı yukarı daha sağlıklı kadrolar kurarız

Renfroe ne kadar aliyor Alba Berlin'de eger kontrati bitiyorsa oda dusunulebilir isimlerden biri bana kalirsa.
Bobby Brown
Will Bynum
Alex Renfroe
üçlüsünden birinden yana kullanırım yeni sezondaki guard tercihimi demiştim.İlk iki sıra biraz daha maliyetli olacaktır ama Renfroe'yu istersek rahatça alabileceğimizi düşünüyorum şayet kontratı bitiyorsa ki Renfroe çok beğendiğim bir oyuncu ama kişilik olarak biraz sorunlu sanırım geçenlerde koçu sasa obradovic ile itişmeleriyle ilgili bir video filan görmüştüm.

Arroyo'nun yerini doldurabilecek bir oyuncu yok bu konuda bi anlaşalım. Ha gider Navarro, Spa , Diamantidis'den birini alırsın Arroyo'nun gidişini hissetmezsin. Şimdi Arroyosuz bir oyun sistemi bulmak ve oturtmak lazım.

Arroyo'nun yerini doldurabilecek bir oyuncu yok bu konuda bi anlaşalım. Ha gider Navarro, Spa , Diamantidis'den birini alırsın Arroyo'nun gidişini hissetmezsin. Şimdi Arroyosuz bir oyun sistemi bulmak ve oturtmak lazım.

Arroyo'nun yeri dolmaz bu konuda size katılıyorum. Ama eğer Ergin Hoca devam edecekse ( bence etmeli ) iyi ve sorumluluktan kaçmayan bir guard almalıyız. Milli takımda bile Ender'in ne kadar topla oynadığını hatırlıyoruz. Hocamızın sisteminin en önemli parçası guard. Ne kadar sistemi değiştirsek de bazı şeyler koçların tüm sistemlerinde bulunacak oyuncu tipleri vardır. Bence bu tipte bir guard da Ergin Hoca'nın olmazsa olmazı.

Oyun stili itibariyle Arroyo'nun yerini doldurmamız mümkün değil.Ancak verdiği katkı itibariyle Arroyo'dan fazlasını verecek oyuncuları bir milyon dolar civarına rahatlıkla buluruz.Onun kadar ofansif becerileri yüksek bir oyuncu bulmamız imkansız.Ancak Arroyo savunmada kara delikti.Üst seviyelerde tek bir oyuncunun bile savunma handikapı tölere edilemiyor.

Yaklaşık 1-1.5 milyon dolara oyunu iki yönlü oynayan, ofansif anlamda Arroyo'nun 1-2 tık altı ancak defansif anlamda asla takımı zor durumda bırakmayacak oyuncular bulunur

Yeni sezon için Patric Young'un da durumu iyi gözden geçirilmeli bence.

Geldiği zamanın kritikliği sebebiyle verdiği katkı çok parlak gözüktü ama tarafsız gözle de değerlendirmek lazım. Çok atlet görünüyor ama basketbol atleti değil, yere olması gerekenden daha sağlam basıyor -fundamental eksikliği diyebilirim-. Basketbolu bilen gözler Patric'in çaylak olduğunu yarım dakikada anlayabilir, ama jest ve mimikler kendini bu seviyenin çok üstünde gördüğünü işaret ediyor. Bu da ciddi bir sorun. Mesela aklıma Prkacin geliyor, Prkacin'le eşleşse Young, tek hücumda 3 faul bile aldırabilir.

Her fırsatta NBA'e dönmek istediğini belirtiyor. Ya mentörü çok kötü ya da hiç kabiliyetinin farkında değil. NBA için boyun çok kısa, el hassasiyeti çok çok zayıf ve az önce de söylediğim gibi fundamental eksikliği var. NBA'de hiçbir şekilde şansı olamaz. Kenarda havlu sallamak için de o kadar kas kütlesine gerek yok. :)

Kendisi için Avrupa'da kalması çok daha mantıklı. Sahip olduğu kas kütlesi ancak burada anlamlı olur diye düşünüyorum. Kolejde belli bir altyapı aldığı kesin, tahta ellerine rağmen attığı şutlar falan çok çalışmışlığın göstergesi. Eğer Avrupa basketboluna adapte olmak isterse bunu becerebilecek hırsa sahip. O zaman da Euroleague için vasat üstü bir pivot olabilir.

Umarım durumu iyi değerlendirilir. Seneye kalmak için yıldız kontratı isteyecekse kalmasını tercih etmem ben. Hatta Young kalacaksa 2 net pivotumuzun daha olması lazım. Patric'in defoları büyük maçlarda kapatılabilecek defolar değil.

Seneye bence Young disindaki tum yabancilar degismeli. Turklerden Sinan-KG kalmali. Yani bu kadroda gelecek sene olmasi gereken sadece 3 isim var diye dusunuyorum. Yeni yuzler,yeni winner oyuncular yeni yonetim,sorunsuz bir sene. En azindan bu sene ligi 7.bitirip Efes-Dacka yolu uzerinden final yapip basari saglamaya bakilmali

Young'un fundamentalinde eksiklikler olması doğal. NBA'e gitmek istemesi de doğal ne oyuncular kontrat buluyorken. Muhtemelen Summerleague'de şansını deneyecek ve olmayınca geri dönecek.

Young'un geldiğindeki performansıyla şimdiki performansı arasında biraz fark olduğu da doğru. Çünkü oyun kurucu sıfatıyla sahaya çıkan adamın kendisine 5 aydır indirebildiği top sayısı Patric'in forma numarasından daha az.

Bu kadar yerin dibine sokacak ne kadar ne gördünüz Young'da bilmiyorum ama geçiş oyunu Avrupa'da en iyi oynayabilecek pivotlardan biri. Yeri geldiğinde orta mesafe atıyor, post oyunu var, çok baskın bir savunması olmasa da adam takibi yapabiliyor. Kısayı savunacak kadar hızlı ayaklara sahip. Böyle bir değeri bulmuşken tutma şansımız varsa ben yerine 2. bir isim düşünemiyorum ha Bryant Dunston'u falan düşünüyorsanız Young yerine o zaman size hak verebilirim.

Young da Carter da Micov da ve savunması hariç Erceg de bizim bütçelerimiz için gayet iyi isimler ama taraftarımızda anlayamadığım bi hayal aleminde dolaşma hevesi var. Yönetimi hiç saymıyorum bile, hainle ve sorumsuzlardan oluşan lanet olası bir topluluk.

Bu sezonki en büyük sorunumuz rezil yöneticilerimiz sağolsun takım içi huzurun sağlanamamasıydı. Eğer içlerinde azıcık GS sevgisi olsaydı şu takımın maaşlarını ne yapıp eder öderler ve biz de top 8 yapar ligde final kovalardık. Ama işte bu taraftarın kaderi bir boka yaramayan liseci ve işbilmez yöneticilere tahammül etmek.

Her neyse. Fazla maceraya girmeden Carter, Micov ve Young mutlaka kalmalı. Adam akıllı bir yapılanmayla verimleri daha da artacaktır. Pocius, Erceg ve Arroyo yerine yapılacak 3 transferde ise ince eleyip sık dokumak lazım gelecek. Benim adaylarım Mike James, S. Hopson (Josh Carter) ve Jelovac (Murphy). Esasında Broekhoff'u çok istiyordum ben ama BJK ile sözleşme yenilemiş...

M. James - Barış - Nikolov
J. Carter - Sinan - Göksenin
Micov - S. Hopson
Jelovac - Kerem - Ege
Young - Sertaç

Önemli olan yönetimin bütçeyi hemen belirleyip transferde hocanın elini rahatlatması. Hocanın ne yapacağını bilmesi lazım, yoksa bu seneki gibi bütçe bi azalır bi artarsa bütün planlar alt üst olur.

Ergin hoca giderse seneye kim gelirse gelsin basari saglamasi imkansiz. Ergin hoca gercek bir lider. Eline veriliyor cuzi paralar ve yaptiklari ortada. Demek bir de 20 milyon dolar verilse o zaman kim bilir neler yapacak.. Bu senede bir sekilde final yapar diyorum hocamiz ve ekibi. Ceyrek finali atladik mi yari final bir sekilde gecilir. Onemli olan yonetimin oyunculari sahiplenmesi ama su an ki mevcut yasli insanlar eski nesil olduklarindan midir nedir, ellerinde olsa sube cok yuk getiriyor diye kapatacaklar basketbolu.

Başkan adaylarının basketbol şubesi ile ilgili vaatleri umut verici. Ancak bunları daha somut bir şekilde ve herkesin önünde söylemeleri , seçim bildirgesine koymaları gerekiyor.

GSStatsBasket: İddialara göre Adnan Öztürk basketbol şubesi için yabancı bir sponsor ile görüşüyor, şubenin başına Hakan Üstünberk'i getirmek istiyor.

GSStatsBasket: Turgay Kıran basketbol şubesiyle ilgili projelerinin Salon yapmak ve şubeyi özerkleştirip işin ehli kişilere teslim etmek olduğunu açıkladı.

İmkan varsa ben de Young, Carter, Micov üçlüsünün kesinlikle kalmasından yanayım ancak Erceg konusuna katılmıyorum.
Erceg'e verdiğimiz para bizim bütçemiz için fedakarlık boyutunda bir para ve şutları girmediği zaman hiçbir karşılık alamadığımız bir isim.
Bu tarz bir kontrat vereceksek bu isim kesinlikle Erceg olmamalı.