Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Şu futbol takımına bakıyorum 40 tane topçu var.Oraya giden paralara bakıyorum Salih Uçan-Hajrovic,Prandelli'ye vereceğimiz parayla en kral takımı kurardık..Ya o kadar israf var ki saysam bitmez.Gelecek sene oradan oyuncu satışlarının bir kısmıyla basketbola kıyak yapılmalı bence.Veya şampiyon olursa gelecek paradan cüzzi bir miktarı.Vs vs. dünya kadar geliri var futbol takımının.Çözüm bulmak çok zor değil koca Galatasaray başı boş mu ama değer veren önemseyen insan yok işte.Yok oradan buraya para aktarılmaz falan o muhabbetlere hiç girmeyelim her şekilde yolu yöntemi bulunur.Zaten biz bu yıl sponsor parasını oldukça düşük alıyormuşuz.Aşılan bütçeler gökten mi karşılanıyor.Oradan alıp buraya buradan alıp oraya aktarımlar yapılmıyor mu sanki.Manisa'dan Oğuzhan diye bir topçu aldık 2.250 euro bonservis ödedik arkadaşlar.Ve bu adam bizde hiç oynamadan tekrar Manisa'ya gitti.Sanırım şimdi orada da yedek.2.250 euro diyorum şaka değil.Bildiğin çöpe attık bu parayı.Bu kadar cömert bir klüp basketbola gelincemi fakirleşiyor.İsterlerse mis gibi bir kadro kurulur kimse bana hikaye anlatmasın

Arroyo 1.9 alırken kimse birşey demiyordu misal.Böyle oyunculara vereceksin bu paraları.Vesely 2.5 alıyor ama adam Maccabi'yi dağıttı.Kimsenin gözüne batmaz o paralar karşılığını fazlasıyla verir bu tip oyuncular.Yeni yönetim de basketbolu önemserse zaten eli cebe mutlaka atacaktır.Gerekli çalışmaları da yapacaktır.Mevcut durum hakkında söyleyecek birşey zaten yok.Sadece hayal kurmuş oluruz.Ama gelecek sene bu sorunların düzeltilmesini bekliyoruz hepimiz.Bu sorunlar gelecek senede devam edecekse zaten kimse kadro kurmasın ve beklenti içine girmesin derim

İnşallah ama ben gelecek seneyi pek parlak göremiyorum. Ama sana da hak vermemek elde değil. İnşallah en azından 1-2 tane böyle adam alınır.

Euroleague'i falan geçtim playofflara kalamama dolayısıyla Eurocup'a bile gidememe ihtimalimiz var. Hain yönetim ve son maçlarda faciadan da öte bir performans sergileyen Ergin hoca bunun farkında mı?

Gelecek sezon için transfer döneminde EL gibi bi silahımız olmayacak yüzde 99. Bütçe de maksimum 9-10 milyon dolar olacağı için yıldız basketbolcu alma ihtimalimizi sıfıra yakın görüyorum. Hatta size tavsiyem siz de beklentileri yükseltmeyin.

Wanamaker, Mike James, Jelovac, Erik Murphy, (Young kalmazsa) Mbakwe gibi başarıya aç oyuncuları transfer etsek kafi. Bu beceriksiz, bu rezil durumdaki camiadan daha fazlasını beklemiyorum.

Seneye sizce 1 numaraya kimi almalıyız?

Bence Rochestie Ergin Hoca'ya çok uygun bir oyuncu. Bu sene Novgorod'da ona liderlik ve serbestlik verdiler. Ergin Ataman'da guardlarına serbestlik veren bir koç. Novgorod'da çok fazla bir paraya oynadığını sanmıyorum. Kontratı da sezon sonu bitecek. EL veya EuroCup farketmez bence böyle bir fuarda ihtiyacımız var.

Calathes (CSKA Jackson yerine alabilirmiş. Bir ara Panathinaikos ve Fenerbahçe haberleri de çıkmıştı.)
Omri Casspi (Maccabi alabilir.)
Hidayet Turkoglu (Bırakmazsa Türkiye'ye döner 1-2 yıl daha oynar.)
Pero Antic, Joel Freeland

Avrupa'ya dönerse bir bunlar döner. Shved bu sene iyi oynuyor 10.3 sayı ortalaması var. Teletovic, Baynes ve Ajinça da iyi rotasyon oyuncuları onların döneceğini sanmıyorum. NBA'den Avrupa'lı oyuncu getirmek kolay değil NBA'de aldığının 2-3 katı para istiyorlar.

Cok basit bir soru sormak istiyorum; su rotasyonun maliyeti nedir?

Lafayette - Mantzaris - Katsivelis
Spanoulis - Sloukas
Lojeski - Darden - Pappapetrou
Printezis - Petway
Dunston - Hunter

Cok basit bir soru sormak istiyorum; su rotasyonun maliyeti nedir?

Lafayette - Mantzaris - Katsivelis
Spanoulis - Sloukas
Lojeski - Darden - Pappapetrou
Printezis - Petway
Dunston - Hunter

Taş patlasa 10 milyon dolar. Taraftar, gelenek, bütçeyi doğru kullanmak, oyuncuların kapasitesini yükseltmek ve maksimum verimlilikte kullanmak. Takımda gerçek 5 numarada yok yani. Birde Efes'in maliyetine bakın tam ters orantı bütçe ve başarı olarak.

Arkadaşlar adamlarda sınır yok ki? Senin ülkende ise saçma sapan paralar veren adamlarda olunca Türk oyuncular uçuyor. 19 yaşındaki çocuk bir tane iyi turnuva geçirdi diye Ailesi yıllık 500 bin dolar istiyor.

Seneye için iyi bir koçla - tercihim Ergin hoca olur.- yeniden yapılanmaya gitmeliyiz. Yerli yabancı farketmez genç oyuncularla bir takım kuralım. EuroCup çok sert bir ligde değil. Genç oyuncular sorun çekmez. 2-3 sene sonra doğru hamleler de yaparsak Avrupa'da en tepeye oynayabiliriz.