Young'un fundamentalinde eksiklikler olması doğal. NBA'e gitmek istemesi de doğal ne oyuncular kontrat buluyorken. Muhtemelen Summerleague'de şansını deneyecek ve olmayınca geri dönecek.
Young'un geldiğindeki performansıyla şimdiki performansı arasında biraz fark olduğu da doğru. Çünkü oyun kurucu sıfatıyla sahaya çıkan adamın kendisine 5 aydır indirebildiği top sayısı Patric'in forma numarasından daha az.
Bu kadar yerin dibine sokacak ne kadar ne gördünüz Young'da bilmiyorum ama geçiş oyunu Avrupa'da en iyi oynayabilecek pivotlardan biri. Yeri geldiğinde orta mesafe atıyor, post oyunu var, çok baskın bir savunması olmasa da adam takibi yapabiliyor. Kısayı savunacak kadar hızlı ayaklara sahip. Böyle bir değeri bulmuşken tutma şansımız varsa ben yerine 2. bir isim düşünemiyorum ha Bryant Dunston'u falan düşünüyorsanız Young yerine o zaman size hak verebilirim.
Sanırım mesajınız bana hitaben.
Öncelikle Young'u yerin dibine sokmak değil bahsettiklerim, sadece iyi değerlendirilmesi gerekliliği. Bu sezon Jawaii, Vougioukas, Maric, Aradori gibi vurdumduymaz oyunculardan sonra Patric gerçekten hırsı ve mentalitesiyle ilaç gibi geldi.
Seneye masaya oturulduğunda bizim de ne istediğimizi bilmemiz ve ona göre değerlendirmemiz lazım. Bir gözü-haklı olarak- NBA'de olan bir oyuncuyu tutmak için olmadık paralara çıkmak gibi hatalar yapmamalıyız. Değerlendirmekten kastım bu, transfer konularında biraz müşkülpesent olmak lazım.
Bir önceki mesajımda Patric'le ilgili bahsettiğim olumsuz özellikleri sadece onun "Go to guy" olmadığını anlatmak için birkaç örnek. Menajerlerini tanımıyoruz, adamlar Arroyo bütçeleri isteyecek cürrette de olabilirler bilmiyoruz.
Çok isterim mesela Furkan da olsa, pivot rotasyonumuz Furkan, Young, Kerem ve genç bir pivottan oluşsa.