Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Young'un fundamentalinde eksiklikler olması doğal. NBA'e gitmek istemesi de doğal ne oyuncular kontrat buluyorken. Muhtemelen Summerleague'de şansını deneyecek ve olmayınca geri dönecek.

Young'un geldiğindeki performansıyla şimdiki performansı arasında biraz fark olduğu da doğru. Çünkü oyun kurucu sıfatıyla sahaya çıkan adamın kendisine 5 aydır indirebildiği top sayısı Patric'in forma numarasından daha az.

Bu kadar yerin dibine sokacak ne kadar ne gördünüz Young'da bilmiyorum ama geçiş oyunu Avrupa'da en iyi oynayabilecek pivotlardan biri. Yeri geldiğinde orta mesafe atıyor, post oyunu var, çok baskın bir savunması olmasa da adam takibi yapabiliyor. Kısayı savunacak kadar hızlı ayaklara sahip. Böyle bir değeri bulmuşken tutma şansımız varsa ben yerine 2. bir isim düşünemiyorum ha Bryant Dunston'u falan düşünüyorsanız Young yerine o zaman size hak verebilirim.

Sanırım mesajınız bana hitaben.
Öncelikle Young'u yerin dibine sokmak değil bahsettiklerim, sadece iyi değerlendirilmesi gerekliliği. Bu sezon Jawaii, Vougioukas, Maric, Aradori gibi vurdumduymaz oyunculardan sonra Patric gerçekten hırsı ve mentalitesiyle ilaç gibi geldi.
Seneye masaya oturulduğunda bizim de ne istediğimizi bilmemiz ve ona göre değerlendirmemiz lazım. Bir gözü-haklı olarak- NBA'de olan bir oyuncuyu tutmak için olmadık paralara çıkmak gibi hatalar yapmamalıyız. Değerlendirmekten kastım bu, transfer konularında biraz müşkülpesent olmak lazım.
Bir önceki mesajımda Patric'le ilgili bahsettiğim olumsuz özellikleri sadece onun "Go to guy" olmadığını anlatmak için birkaç örnek. Menajerlerini tanımıyoruz, adamlar Arroyo bütçeleri isteyecek cürrette de olabilirler bilmiyoruz.

Çok isterim mesela Furkan da olsa, pivot rotasyonumuz Furkan, Young, Kerem ve genç bir pivottan oluşsa.

Ülker fenerden elini çekip bizim bütçe ayarına geldiğinde obiriks ve fenerin hali ne olur fenerliler bir empati yaptı mı hiç.

Öyle bir ayrılık olacağını sanmıyorum. Ülker, hiç sahip olamayacağı kadar taraftara sahip bu anlaşmayla; Fener de hiç sahip olamayacağı bir yönetime, altyapıya.

Keşke biz de Eczacıbaşı gibi, Tofaş gibi müessese kulübü olmuş ve bu işi bilen markalarla birleşebilsek. Tofaş imkansız gerçi ama Eczacıbaşı neden olmasın.

Öyle bir ayrılık olacağını sanmıyorum. Ülker, hiç sahip olamayacağı kadar taraftara sahip bu anlaşmayla; Fener de hiç sahip olamayacağı bir yönetime, altyapıya.

Keşke biz de Eczacıbaşı gibi, Tofaş gibi müessese kulübü olmuş ve bu işi bilen markalarla birleşebilsek. Tofaş imkansız gerçi ama Eczacıbaşı neden olmasın.

Bizim yönetim daha adam gibi sponsor bulamıyorlar. Adam gibi yönetilsek 3 sene önce Telekom ile anlaşırdık

Duygun Yarsuvat: "Galatasaray seneye basketbolda Türk oyunculardan müteşekkil (oluşan) bir takımla yer almalı."

Defol git be adam, defol git !!!

Duygun dede sen bu işlere kafanı yorma, Galatasaray basketbol takımlarının onurlu mücadelesi senin çapını aşar. Bu yüreği, bu mücadeleyi anlamak için GERÇEK BİR GALATASARAYLI olmak gerekir. Profesör değil NASA'da bilim adamı olsan anlayamazsın sen o duyguyu.

Sen kim, Galatasaray basketbol takımlarının kaderiyle ilgili konuşmak kim? Kafatasç liseci olmandan başka ne gibi bir özelliğin var senin yahu? Ne biliyorsun basketbolla ilgili mesela, kaç maçımıza geldin, takımın hakkı yenirken neredeydin? Furkan ve Arroyo takımdan ayrılırken ne yaptın izlemekten başka? Sorumluları görevden uzaklaştırabildin mi?

Kapa çeneni be adam. Görev süreni doldur ve git.

Duygun Yarsuvat saçmalamış basketi hiç bilmediği belli oluyor. Sadece Türk oyuncularla kadro kurmanın amacı nedir? Ayrıca yabancı sınırından dolayı Türk oyuncular 2 kat fazla kazanıyor. Preldzic mesela Vesely'den sonra Fenerbahçe'nin en çok kazanan oyuncusuymuş. Cenk Akyol Efes'te hiç oynamıyor Draper'ın 2 katı civarı kazanıyor. Yabancı sınırı saçmalığı yüzünden takımları kazıklıyorlar bir de sözleşme garanti diyip hiç çalışmıyorlar.
Yeni yönetimin düzgün bir sponsor bulması lazım. Türk Telekom ile birleşme işi de şu an imkansız birkaç yıl önce gündeme geldi bu konu maçların Ankara'da oynanma şartını koymuşlar. Bu iş olsa da normal sponsorluktan pek farkı olmaz Ülker birleşmesi gibi bir etki yapmaz. Orada para desteğinin yanında şampiyon oyuncular+Euroleague A lisansı vardı. Bizim para desteği dışında Türk Telekom dan alacağımız bir şey yok.

Duygun Yarsuvat'ın basketbolun b' sinden anlamadığı belli oldu. Ben futbolun f'sinden de anlamadığını düşünüyorum. Nerden geldin be adam, kulüp yöneticiliği senin neyine git emekliliğini yaşa, torunlarınla vakit geçir, ne işin var senin burada.

Galatasaray basketbolda küçülmeli , Türk oyuncularla mücadele etmeli falan filan. Ama senin ezeli rakibin (FB ÜLKER) en başarısız olduğu dönemde bile yatırımı kesmemişken biz basketbolda çok güzel bir ivme kazanmışken böylesine talihsiz fikirleri ortaya atanları dinlemek benim zoruma gidiyor. Yatırımı keselim deyip heves kıracağınıza takımı çekip çevirecek sponsor arasanız çok daha güzel olmaz mı ? Yönetici ağlamaz , yönetici çözüm bulur ama bizde bu sene böyle bir şey olmadı.

Süreç hiç tasvip etmeyeceğimiz noktaya gidiyor. Umarım gelecek başkan adayı önce sağlam bir sponsor ardından Ergin hoca ile sözleşme yeniler ve yeni bir sayfa açarız.

Tek temennim seçilecek yönetimin basketbola önem vermesi ve iyi bir sporsor bulunması.

Tamam Duygun başkan Türk olsun oyuncular.Getir o zaman Ömer Aşık,Ersan,Enes,Furkan topla Nba'deki bütün Türkleri öyle mücadele edelim.Ya basketten anlamıyorsan ne diye çıkıp konuşursun ki.Eskişehir'de bile yabancı adam var.Çık bakalım Türk oyuncularla kümeye mi şampiyonluğa mı oynuyorsun.Hedefi kümede kalmak mı olacak koca Galatasaray'ın.Basketboldaki gelişimden haberi yok başkanın.Belli ki ilgisi de yok.Voleybol gibi branşları anladıkta basketbolu bu kadar küçük görmeyin ayıptır

1-T.Rice /Mehmet Yağmur/Nikolov
2-Marshon Brooks/Sinan/Göksenin
3-Viladimir Micov/J.Carter
4-S.Monya/Printezis (Slaughter)/Ege Arar
5-S.Mejri (Marjanovic-Paul Davis) /Kerem
Benim kadrom budur.Maliyeti ne kadar olur bu kadronun? Geçen yıl Spanoulis muhabbeti dönüyordu.Araya 1-2 sürpriz koymak lazım.Bari 1-2 eli kolu düzgün adam alalım.T.Rice kaç kağıt alıyor bilmiyorum ama alacağı parayı hakeden bir adam.Ve bize böyle bir adam lazım.Monya'yı da bilmiyorum.Ruslarla yarışmak bizim işimiz değil ama bütçe içinde bu adamlara iyi bir pay ayrılabilir en azından girişimde bulunmak lazım.Arroyo-Erzeg-Furkan'a verilen paraların biraz fazlasını bu adamlara vereceğiz çok çok çok extra bir maliyet çıkacağını sanmıyorum.Pota altına kuvvetli adam almak şart bir de Rice gibi bir oyun kurucu olursa takım uçar.Bu iki bölge çok önemli kesenin ağzını açacaksın buralara yoksa Maric-Jawai-Vuyukas fiyaskolarına devam edersin

T.Rice 3 yıl için 5.2 milyon dolara imza atmış Khimki'ye.Yıllık 1.7'ye denk geliyor.Bu rakam bana astronomik gelmedi.Bizim de cebimizden çıkan paralar.Vay be şu adamı bizde görmeyi çok isterdim.Monya'da 3 yıllık uzatmış Khimki'de.O da 1.5 euro alıyormuş.Onun yerine de şutu ve savunması fena olmayan bir alternatif bakılabilir.Bu tip bir kadro yerine bu adamların 2-3 tık altında bir takım kurulursa.Yani piyasada ucuza ne var ne yok alalım dersek Jerrels,Bonsu gibi adamlarla doldururuz takımı artık.Efes ve Fener karşısında iddialı bir takım kuracaksak eli cebe atmalıyız.Aradaki fark git gide açılıyor çünkü.

T.Rice 3 yıl için 5.2 milyon dolara imza atmış Khimki'ye.Yıllık 1.7'ye denk geliyor.Bu rakam bana astronomik gelmedi.Bizim de cebimizden çıkan paralar.Vay be şu adamı bizde görmeyi çok isterdim.Monya'da 3 yıllık uzatmış Khimki'de.O da 1.5 euro alıyormuş.Onun yerine de şutu ve savunması fena olmayan bir alternatif bakılabilir.Bu tip bir kadro yerine bu adamların 2-3 tık altında bir takım kurulursa.Yani piyasada ucuza ne var ne yok alalım dersek Jerrels,Bonsu gibi adamlarla doldururuz takımı artık.Efes ve Fener karşısında iddialı bir takım kuracaksak eli cebe atmalıyız.Aradaki fark git gide açılıyor çünkü.

Haklısın ama elin atılabileceğini bir cep olduğunu zannetmiyorum.

Haklısın ama elin atılabileceğini bir cep olduğunu zannetmiyorum.
Arroyo 1.9 alırken kimse birşey demiyordu misal.Böyle oyunculara vereceksin bu paraları.Vesely 2.5 alıyor ama adam Maccabi'yi dağıttı.Kimsenin gözüne batmaz o paralar karşılığını fazlasıyla verir bu tip oyuncular.Yeni yönetim de basketbolu önemserse zaten eli cebe mutlaka atacaktır.Gerekli çalışmaları da yapacaktır.Mevcut durum hakkında söyleyecek birşey zaten yok.Sadece hayal kurmuş oluruz.Ama gelecek sene bu sorunların düzeltilmesini bekliyoruz hepimiz.Bu sorunlar gelecek senede devam edecekse zaten kimse kadro kurmasın ve beklenti içine girmesin derim