Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Spora sadece ruh tekelinde bakıyorsunuz. Iki blok yaptı diye ruhlu yapmadı diye ruhsuz olmaz. Ben Carter'in Zalgiris ve Kızıyıldız performsından memnunum zaten sonra takım dağıldı.

Justin'in oyun tarzını beğenmiyorum diyebilirsin. ama ruhsuz diyemezsin. Dersen bende cevap veririm. Burası bir forum ve muhalif olmam gayet doğal. Ligde 15 tane maç kaybetmişsin. Carter'dan önce maç kaybetmiyorduk da ben mi görmedim?

En basitinden Nick Calathes. Şutu vasat. EL ve EC'de neler yaptığını gayet gördük. Şimdi o EL oyuncusu değil mi?

Katılmadığım düşüncelere cevap veririm. Kimseyi iğnelemek gibi bir niyetim yok. Katılmadığınız düşüncelerime de cevap verebilirsiniz. Hemen "büyüğün olarak" kalıbını kullanmanıza gerek yok. Küçüğüm de olsa bana bunu söyleyebilir.

Ruhsuz derken sana sorup izin almalıydım pardon ya :) . Beyim bir de cevap veririm diyorsun . Forum diye herkesin yazdıklarına muhalif olacağın anlamına gelmez her konuya atlayıp milletin tersine konuşmak doğal bir şey değil . Carter geldi daha çok kaybettik bu bu kadar basit.

Nick Calathesin şutu vasat fakat diğer özellikleriyle fark yaratmayı biliyor ama sen 2 blok yapıp maçın diğer kalan kısmında bir şey yapmazsan EL i anca rüyanda görürsün.

Büyüğün olarak dedim çünkü senin artık her şeye muhalif olmadan sıkıldım her konunun altında yazmana gerek yok burada kimse illa şuna da yorum yap diye senden bir şey beklemiyor. Bu zamana kadar kimse uyarmadıysa o onların sorunu ben uyarıyorum umarım bunu dikkate alırsın .

Carterı ben beğenmiyorum umarım seneye takımda görmeyiz kendisini. Bu seviyelere yeni çıkmış bir oyuncunun kendisi yırtması gerekirken 3-4 maç oynadıktan sonra oyundan düşüyorsa bunu eleştiririm kusura bakmayın.

Bu arada haftalardır uyuyan forumu uyandırmış olduk ne mutlu bana. Demek bir iki Carter yazmam gerekiyordu .

Her şeye rağmen şu takıma gereken destek verilmeli artık. Gordonı takip edemedim acaba son maçlarda ki durumu nasıldı ona göre o da yuvaya tekrar dönebilir aslında

Bu arada haftalardır uyuyan forumu uyandırmış olduk ne mutlu bana. Demek bir iki Carter yazmam gerekiyordu .

Her şeye rağmen şu takıma gereken destek verilmeli artık. Gordonı takip edemedim acaba son maçlarda ki durumu nasıldı ona göre o da yuvaya tekrar dönebilir aslında

Carter'i istemeyip, Gordon'u isteyerek neden size daha fazla cevap vermemem gerektiğini kanıtladığınız için sağolun.

Sizin ruhsuz demeniz beni ilgilendirmez. Cevap verme ihtiyacı hissettim ve cevap verdim. Sıkıntılı sezonda gayet özverili oynayan bir oyuncuyu kendi nezdimde korumak istedim.

Oyundan düşme sebebini de gayet açıklıyoruz. Geldiğinde aldığı görevle şimdiki pozisyonu gayet farklı.

Ben x'i y'den dolayı yetersiz görüyorum diyebilirim. Görüşüme değer verenlerle de oturur konuşurum. ben z derim o da onu a'dan dolayı beğenmem diyebilir. Sizin gibi ''herkese muhalifsin yav'' diyenler de oluyor arada şu 4 yılda neler gördüm :)

Forumda geldiğinden beri Carter tartışılıyor. Biz bu adamı Uşak Sportif'teki performansına bakarak aldık. Ancak yanına Chris Warren gibi bir guard veremedik. Ender ile beraber takımı uçurmasını bekledik. Yapamayınca da küçük takımların büyük topçusu ilan ettik. Galatasaray'a yakıştıramadık.

Kusura bakmayın ama büyüklük öyle lafta olmuyor. Yatırımla, sistemle, istikrarla oluyor. O da maalesef bizde yok... Umarım seneye doğru bir yapılanma ile gireriz. Carter da takımda kalırsa, o zaman onun yetenekleri hakkında net bir değerlendirme yapabiliriz.

Not: Bu yorumum forumdaki genel Carter eleştirilerine karşı yazılmıştır. Lütfen kimse kişisel algılamasın. Neticede hepimiz Galatasaray'ın iyiliğini istiyoruz.

Arroyo'nun gidiş süreci, zemin hazırlayan dönem ve sonrasında 6 kişilik FB galibiyeti haricinde takımda ruh varmıydı ki? O zaman Ergin Ataman da ruhsuz o da gitsine kadar gider bu iş. 2 blok yapacağına 1 blok yap ama bağır çağır, el kol hareketi yap senden ruhlusu yok. Young kalsın diyoruz ki kalmalı, Carter'ın katkı anlamında ondan ne eksiği var? Ortada daha bütçe yok, oyuncu beğenmiyoruz. Hemen bir açıklama ile gaza gelmemek gerek. Son sezonda yeterince ders çıkardık, başkan açıklamaları icraate geçmeden anlamsız oluyor. Lafla peynir gemisi yürüseydi 17 Haziran'dan sonraki açıklamalarla EL şampiyonu olurduk.

Bir de forumdaki şu yaş muhabbeti yersiz. Basketbol konusunda fikir alışverişinde bulunuyoruz. Büyüklerden nasihat dinlemek için niye basket forumuna girelim. Üslup problemlerine de zaten yöneticiler müdahale ediyor.

Abi herkes de lider olmasın bırakın. Carter yan rol (yardımcı) olarak çok iyi ve çok atletik. Neticede Elonu'nun üzerinden smaç basıp Gist'in smacını bloklamış birinden bahsediyoruz. Nasıl ruhsuzlukmuş bu vay be bir de ruhu olsa...

Carter a ruhsuz falan demek haksizlik olur.O geldikten sonra yedigimiz bos turnikeler azaldi.Bir cok fast break i blokla durdurdu.Caydirici olduguna inaniyorum.Takimda zaten iyi bi savunma silahi olmadigi icin bence ortalama ustu.Hucumda da cok seyler beklemezsen katki veriyor. Maliyeti de dusuk. Ben seneye kalmasi gereken tek yabanci olarak dusunuyorum.
Pocius top kaybetme makinasi, Micov kaliteli ama cosku ve savunma gucu zayif- sutlari da oyle aman aman degil, Erceg 5 e 4 savunma , young istek atletizm ribound cok iyi ama basit hatalardan top kaybi ve guvensiz post up.Asıl rolde olmazsa kalmasina uzulmem.
Tabi bu adamlara yaptigim elestirileri , bu sene icinde yasadiklarini kenarda birakarak yapiyorum.Kesinlikle mazeretleri var.Zaten cogu da kalmak istemeyecektir.
Konusulan sponsor olaylari umarim dogrudur ve umarim Ergin Ataman yonetimden alacagi güven ile kendini toparlar ve zımba gibi bir takim olusturur.

Carter'i istemeyip, Gordon'u isteyerek neden size daha fazla cevap vermemem gerektiğini kanıtladığınız için sağolun.

Sizin ruhsuz demeniz beni ilgilendirmez. Cevap verme ihtiyacı hissettim ve cevap verdim. Sıkıntılı sezonda gayet özverili oynayan bir oyuncuyu kendi nezdimde korumak istedim.

Oyundan düşme sebebini de gayet açıklıyoruz. Geldiğinde aldığı görevle şimdiki pozisyonu gayet farklı. Sağlıklı bir

Ben x'i y'den dolayı yetersiz görüyorum diyebilirim. Görüşüme değer verenlerle de oturur konuşurum. ben z derim o da onu a'dan dolayı beğenmem diyebilir. Sizin gibi ''herkese muhalifsin yav'' diyenler de oluyor arada şu 4 yılda neler gördüm :)

Ya lütfen bana cevap ver her lafa atladığın gibi buna da atla bana cevap ver ne olur :D . Sağlıklı bir Gordon Carterı 10 a katlar işte buna bile muhalif olacak kapasite çalışıyor o beynin.

Bana göre 2 maç iyi oynayıp geri kalan maçlar da saha da ruh gibi gezen bir adam kabul edilemez. Bahanesini de hemen buluyoruz valla en sevdiğim yönünüz de bu görev değişmiş falan geçin bunları .

Sen sadece bir kişiyi yanlış görmüyorsun ki be kardesim hala atlyorsun bıdı bıdı yapıyorsun. Forumda kim ne yazarsa yazsın geliyosun eleştiriyorsun artık şu tavrını bırak rahatsızlık derecesine gelmişsin. 4 sene boyunca benim gibi seni uyaranlar olmuş ama hala kendine çeki düzen vermemişsin artık bunun zamanı geldi bence .

2 blok 2 smaç yaptı diye de adamı övmeyin gülerim ahali.

Ya lütfen bana cevap ver her lafa atladığın gibi buna da atla bana cevap ver ne olur :D . Sağlıklı bir Gordon Carterı 10 a katlar işte buna bile muhalif olacak kapasite çalışıyor o beynin.

Bana göre 2 maç iyi oynayıp geri kalan maçlar da saha da ruh gibi gezen bir adam kabul edilemez. Bahanesini de hemen buluyoruz valla en sevdiğim yönünüz de bu görev değişmiş falan geçin bunları .

Sen sadece bir kişiyi yanlış görmüyorsun ki be kardesim hala atlyorsun bıdı bıdı yapıyorsun. Forumda kim ne yazarsa yazsın geliyosun eleştiriyorsun artık şu tavrını bırak rahatsızlık derecesine gelmişsin. 4 sene boyunca benim gibi seni uyaranlar olmuş ama hala kendine çeki düzen vermemişsin artık bunun zamanı geldi bence .

Merak etme, sağlıklı Gordon'u tercih etmeyecek kadar basketbol fakiri değilim ama 2 yıldır sakatlıktan çektiğimiz bir süreç varken, bi daha sakat oyuncuya dönüp bakmam ki Tofaş'da geçirdiği süre gayet rezalet.

Bak yineliyorum. Doğru olduğunu düşünmediğim noktada eleştiririm, muhalif olurum bu beni ilgilendirir. Benim doğru olmadığım noktada da gelip eleştirebilirsin bana sıkıntı yok.

Ortada takım yokken, "2 maç iyi oynayıp sahada ruh gibi gezen" yakıştırması yapman ne kadar doğru sen seç. Çeki düzen verilecek bir nokta gördüğüm zaman düzeltirim kendimi şuan görmediğim için bir problem yok.

Tartışmaya katılmak istemedim ama bence uslüp olarak biraz kendinize çeki düzen vermeniz gerekiyor. Burası bir forum ve herkes düşüncelerini paylaşabilir, tartışabilir ancak seviyeyi düşürmemek gerekli bence. Biraz daha özenli konuşmanızı rica ediyorum bu yüzden.

Konuya dönecek olursak Carter'ın şut sorununu ya da devamlılık sorununu eleştirebilirsin ama sahada ruhsuz dersen herkes dediğini eleştirir. Bu adam sahada en çok "hustle" işlerini yapan adam. İstatistiklere yansımayan bir dünya savunma aksiyonu oldu maçlarda. Pick and roll savunmasında ters taraftan yardıma gelip bozduğu yada blokladığı çok pozisyon var. Yaptığı bloklar veya vurduğu smaçlarda cabası. Son zamanda kaldırabileceğinden fazla sorumluluk yüklendi kendisine ama orda da çok sırıttığını düşünmüyorum elinden geleni yapıyor bence. Klüp çiftliğe döndüğü için kalır mı gider mi bilmem ama ben kalması gerektiğini düşünüyorum.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Burda hakaret olmadığı sürece her yoruma cevap verilir tabiki.
Yeter ki iğneleyici, küçük düşürücü ve hakaret edici bir içeriğe sahip olmasın.

Carter konusuna gelince.
Bende kalmasından yanayım.
Smaç ve blokları ile takımı ve taraftarı coşturacak oyuncuya ihtiyacı vardır her takımın.
Bizim takımda da bu işi en iyi Carter yapıyor.
Semih 1 sayfa önce çok güzel yazmış.
Eğer Carter'dan top getirme, takımın lideri veya skoreri olmasını beklerseniz büyük beklenti olur onun için. Ama eger takımda pis işleri yapacak ve rol oyuncusu olmasını istiyorsanız bu iş için bire birdir Carter.
Tabiki şutunu ve serbest atışını duzeltmeli.
Ama ruhsuz ifadesi biraz ağır olmuş sanki.

Tartışmaya katılmak istemedim ama bence uslüp olarak biraz kendinize çeki düzen vermeniz gerekiyor. Burası bir forum ve herkes düşüncelerini paylaşabilir, tartışabilir ancak seviyeyi düşürmemek gerekli bence. Biraz daha özenli konuşmanızı rica ediyorum bu yüzden.

Konuya dönecek olursak Carter'ın şut sorununu ya da devamlılık sorununu eleştirebilirsin ama sahada ruhsuz dersen herkes dediğini eleştirir. Bu adam sahada en çok "hustle" işlerini yapan adam. İstatistiklere yansımayan bir dünya savunma aksiyonu oldu maçlarda. Pick and roll savunmasında ters taraftan yardıma gelip bozduğu yada blokladığı çok pozisyon var. Yaptığı bloklar veya vurduğu smaçlarda cabası. Son zamanda kaldırabileceğinden fazla sorumluluk yüklendi kendisine ama orda da çok sırıttığını düşünmüyorum elinden geleni yapıyor bence. Klüp çiftliğe döndüğü için kalır mı gider mi bilmem ama ben kalması gerektiğini düşünüyorum.

Tartışmaya katılmamaya devam etseydin keşke. Üslubum da bir sorun olduğu düşünmüyorum ama her şeye atlamam konusunda siz kendinize çeki düzen vermeniz gerekiyor sanırım J . Burası forum evet ve herkes düşüncesini paylaşabilir ama her düşünceye de eleştiriyi aynı kişi getirirse insan haliyle rahatsız olur bu çok doğal bunu anlamayacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Ben bundan sonra her şeye dahil olmamanızı rica ediyorum.

Carter olayında açıklamamı yazdım ben beğenmiyorum beğenen olabilir beni ilgilendirmez . 2 blok vurdu 2 smaç yaptı diye de iyi savunma yapıyor anlamına gelmesin lütfen.
Bir arkadaş da 2 yaş varken büyüklük kullanıyor yazmış 2 yaş da olsa büyüğü sayılırım ,sadece rahatsız olduğumu dile getirerek yazdım belki dikkate alır diye konuda sadece yaşı çekip dahil olmakta ayrı bir kafa tebrik ediyorum J

Tartışmaya katılmamaya devam etseydin keşke. Üslubum da bir sorun olduğu düşünmüyorum ama her şeye atlamam konusunda siz kendinize çeki düzen vermeniz gerekiyor sanırım J . Burası forum evet ve herkes düşüncesini paylaşabilir ama her düşünceye de eleştiriyi aynı kişi getirirse insan haliyle rahatsız olur bu çok doğal bunu anlamayacak bir şey olduğunu sanmıyorum. Ben bundan sonra her şeye dahil olmamanızı rica ediyorum.

Carter olayında açıklamamı yazdım ben beğenmiyorum beğenen olabilir beni ilgilendirmez . 2 blok vurdu 2 smaç yaptı diye de iyi savunma yapıyor anlamına gelmesin lütfen.
Bir arkadaş da 2 yaş varken büyüklük kullanıyor yazmış 2 yaş da olsa büyüğü sayılırım ,sadece rahatsız olduğumu dile getirerek yazdım belki dikkate alır diye konuda sadece yaşı çekip dahil olmakta ayrı bir kafa tebrik ediyorum J

Bence olayı kişiselleştirmeden tartışılan konu üzerinde kalırsan daha doğru ve düzgün bir şekilde tartışabiliriz, bunu öneriyorum sana.

Play off başlayacak hala otuz bin defa yazılmış çeşitli oyuncuların değişik şekilde kümelendiği kadrolar kuruluyor, çoğu kişi sezonu çoktan bitirmiş gibi. Forumda da zaten oyuncu havuzu 6-7 fetiş oyuncu ve onlara eşlik eden 10-15 oyuncudan itibaren.

Carter konusuna gelirsek, bence oyuncunun kendi başlığı bu konu için daha uygun ama Shipp in bile tutulmadığı takımda Carter ın ruhuyla oynuyor diye tutulmasına da karşıyım, şut atamıyor diye gönderilmesine de!

Biraz açayım:

Carter ın gelişini olumlu bulmuştum, bana göre Jamont tan çok daha olumlu bir transferdi. Muhtemelen Maric transferindeki bile bile lades olma durumu sonunda Ergin Hoca yı ikna etmiş olacak ki Jamont kumarı yerine Carter gibi belli bir forum düzeyindeki oyuncuyu tercih etti. Şayet Pocius daha iyi yüzdeyle şut atabilse ve Micov da hem sorumluluk alıp hem de savunmada daha iyi dursa Carter ın şut defosu bu kadar ön plana çıkmazdı. Kaldı ki şu haliyle bile Hairston un 3 gömlek üstü oynuyor.

Güzellemeyi geçelim ve geleceği tartışalım. Carter bu haliyle ancak iyi bir bütçe ve geniş bir kadro kurulması halinde tribündeki yabancı olarak tutulabilir. Düşük bütçe olursa da duruma ve yanına gelecek kişilere göre tutulabilir. 2 numara olarak oyun kurabilen Rochestie tarzı bir oyuncu kullanacaksak Carter dan yararlanabiliriz. Aksi takdirde Will Daniels, Julyan Stone, Tony Mitchell, Jonathan Simmons, Reggie Redding, Rakim Sanders ve hatta Sam Young gibi isimlerce orayı ikame etmek daha mantıklı.

Arroyo nun da gidişi ve Ender in de takımı toplamak bir yana savrukluğuyla daha da dağıtan bir guard oluşu sebebiyle çaylaklar karması gibi oynuyoruz. Hoş, Arroyo gitmeden de pek bir oynadığımız yoktu, ama en azından takım rakip seçse de arada gaza geliyordu. Şimdiki dağınıklıkta savruk yapıda olan Carter gibi oyuncular hem olumlu hem de olumsuz anlamda daha da göze batıyor. 20 sayı filan atmayınca aklımızda savrukluğu kalıyor, bundan dolayı Fenerbahçe serisi Carter için çok önemli. Allah utandırmasın diyorum.

Hedef playoffa bi şekilde kalıp eurocupta da gidebildiğimiz kadar gidelim ise Carter kalsın tabi takımda. En azından takımı tanıyor . Ancak hedefler bunların üstündeyse Carter bunları karşılayabilecek bir oyuncu değil. Kalacaksa da en iyi ihtimalle benchten gelmeli.

Ben de bir büyüğünüz olarak size daha düzgün bir üslüp kullanmanızı öneriyorum, Furkan en azından eleştirilerini basketbol dahilinde yapıyor sizin gibi karakter üzerinden konuşup kimsenin canını sıkmıyor ve bunda da gayet özgür, foruma girip sizin mızmızlanmanızı okumak zorunda değiliz sayın küçüğüm.