Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Farmar - Diot
Hackett - Sinan - Nikolov
Markoishvili - Artest
4 No - Kerem - Ege
Samuels - Young - Sertac

10 milyona gayet kurulabilecek bir takim tabii Farmar'in Milli Takimda oynamasi onemli.

Diot-Walter Hodge-Şafak

Dairis Bertans-Sinan

Kalinic(Schilb)-Göksenin-Göktürk

Medley-Kerem-Ege

Shane Lawal-Sertaç

Bu kadroyu uygun bir ücrete kurabiliriz diye düşünüyorum,7. yabancı için ise Justin Carter kalırsa(gitmek isteyeceğini düşünüyorum) tercih edilebilir,veya bir yabancı 3.5 numara da tercih edilebilir.Kalinic de kolay bir transfer değil tabi,Schilb olabilir.

şuna ufak bir güncelleme

Diot-Walter Hodge-Şafak Edge

Dairis Bertans(Keşke Manu)-Sinan

Josh Carter-Keith Simmons-Göksenin

Medley-Kerem-Ege

Shane Lawal-Sertaç

Gerçi Medley de kontartlıymış

isim olarak birşey diyemem ama 3 kısa yabancı 3 uzun yabancı yanına katkı verebilecek 2 yerli kısa (Sinan - Cenk) ve 2 katkı verecek yerli uzun (Kerem - Sertaç) ayrıca ya tutarsa diye riske girebileceğimiz İzzet + Göksenin
şeklinde 12 kişili bir rotasyon yapılabilinir.
tabi bütçe ve seçilecek yabancılar çok önemli.
artık sakat veya ruhsuz yabancı almak intihar olur.
Millet yabancılardan katkı alarak nerelere geldi biz hala Ender - Sinan - Kerem bekliyoruz.

Birde tabi en önemlisi para.
cebimizde olmayan 20 milyon dolarla takım kurup rezil de olabiliriz (ki olduk)
yada cebimize girebilecek 8-10 milyon dolar ile çok iyi yabancı tercihleriyle efsane takımda kurabiliriz. (ki Mahmuti zamanında kurduk)
artık olmayan parayı harcamayalım yada ya tutarsa diye yabancı almayalım.

Thabeet - Dusan
Erceg - Kerem - Ege
Artest - Simmons
Hopson - Sinan -
Diot - Ender - Keith Appling - Nikolov
Başkan ufaktan paraya kıyacaksa şu kadro baya iş yapar. Thabeet'i geçen gün izledim herif acaip bir vücuda sahip. Draftta bust olmuş olabilir ancak Avrupa'da işler değişiyor. Ucuz , 20 dakika çember savunma garantisi gibi avantajları var. Artest 3-4 oynayabilir . Bu bize esneklik kazandırır. Appling'i de ucuz penetresi olan guard olarak yazdım. Bu kadroda bi tane hızlı , penetre edebilen , zaman zaman Diot ile yanyana oynayacak adam ihtiyacı vardı . Bunları Tyrese Rice karşılar ama işte çok para :D O parayı Simmons'a harcadım :) Bir de deyim yerindeyse hayvan gibi bir ilk 5 oluyor bu kadroda . Her pozisyonda 1 kafa yukardasın kafadan. Kadroyla ilgili bir çok kombinasyon yapılabiliyor. 2-3 yıldır kadroyu tam bir şekilde playoffa getiremediğimiz için esnek yazmaya çalıştım.

Hackett, Samuels ve Markoishvili bu takıma yürek ve enerji katar. Teknik olarak da Hackett ve kalıbına göre Samuels'de iyi. Oyun kurucu ise Farmar'a sıcak bakmıyorum. Daha iyi arama - tarama yapmalıyız. Ekibimiz iyi çalışmalı ve elinden geleni yapması gerekir.

Hackett-Diot-Nikolov
Sinan-Göksenin-Carter(7.yabancı)
Marko-Artest
Erceg-KG-Hersek(İzzet)
Young(Samuels)-Sertaç

Biraz zor oluşturulabilecek bir kadro.
Ama yürekli bir kadro olur.
Furkan'in Avrupa'ya dönme ihtimali var mı ?

Hackett gibi sallantıda isimleri boş verin Hasan Whiteside Lübnan ligindeydi. Bizde Asya ve Güney Amerika liglerine yönelmeliyiz. Ya da genç ve potansiyelli Patrick gibi oyuncuları bulmalıyız.

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk

Euroleague biraz züğürt bu aralar. Bu yüzden para harcayacak gibi gözüken her takıma wild card verebilir. Trabzon gözünü karartmış sanki, Daçka'dan da Banvit'ten de Karşıyaka'dan da önde duruyorlar şu an.

Euroleague biraz züğürt bu aralar. Bu yüzden para harcayacak gibi gözüken her takıma wild card verebilir. Trabzon gözünü karartmış sanki, Daçka'dan da Banvit'ten de Karşıyaka'dan da önde duruyorlar şu an.
Karşıyaka/Banvit serisini geçenin şansı daha yüksek bence ikisi de iyi iş çıkardı Eurocup'da..Trabzon biraz daha beklemeli,Eurocupa gitsinler önce..

Ne yani sürekli alın teriyle katıldığımız, en kötü sezonumuzda bile Top 16 gördüğümüz Euroleague'e 1 sezon maddi problem yaşadık diye almayacaklar mı?

Yönetim adam gibi bütçe oluştursun ( miktarı önemli değil, garanti bütçemiz olsun anlamında ), Euroleague yönetimine gerekli lobi faaliyetlerinde bulunalım, bize vereceklerdir Wild Cardi.