Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Jeter-Barış&Şafak-Nikolov
Sinan-Markoishvili
Artest-Göksenin
xxx-Ege
Young&Mbakwe&Tyus&Anosike-John Bryant-Sertaç

Şu şekilde bir kadro bence yeterli olacaktır ilk etapta. Ergin hocanın oyun sistemini düşünürsek atan ve attıran lider özellikte guardlar ile çalışmayı seviyor. Jeter buna iyi bir örnek. Başka isimlerde önerilir ancak Jeter piyasada alabileceğimiz en iyi isim bence.

İki ve üç numaralarımızdan biri penetreci diğer şutör özellikte olmalılar yine Ataman sistemine göre. Sinan penetre eden, Marko ise atan isim burada da. Artest ise oyuna mücadele katan, görünmeyen işleri yapan, ceza şutu kesen isim olarak düşündüm taktiksel derinlikte katıyor takıma. Ancak Artest olmazsa eğer Carter düşünülebilir onun yerine. Oda istikrarlı şut atmasa da takıma iyi katkı sağlayan bir isim.

En önemli isim 4 numara burada. Erceg kesinlikle Ataman sistemine en çok uyan isim burada ancak yıpranmışlıklar sebebiyle yolların ayrılması daha iyi olur. Onun yerine mutlaka üçlük atan bir isim almak gerekir. Jelovac veya Moerrman iyi ihtimaller arasında bence. Luke Sikma'da düşünülebilir.

Pivota gelirsek yine Ataman sistemine göre biri tabir-i caizse tokatçı diğeri ise post oynayan isimler olmalı. Young iyi bir alternatif ama 700-800k dolarlar bence onun için çok fazla. 600-650 bin dolardan fazla vermemek gerekli diye düşünüyorum. O olmazsa Mbakwe, Tyus, Anosike iyi alternatifler olabilir. Diğer pivot ise John Bryant açık ara en favori adamım olmazsa eğer Mejiri, Begic düşünülebilir.

Yerlilere gelirsek Ender ve Kerem'den çıkmalıyız artık. Niko, Sinan, Göksenin, Ege gibi 4 iyi yerlimiz var. Bunların yanına bir kısa bir uzun eklemesi yapmalıyız. Şafak, Can, Barış, Kartal, Tolga kısalar için; Samet, Kerem Kanter, Sertaç, Dusan uzunlar için düşünülebilir.

Sezona 7 değil 6 yabancı ile başlamayı daha uygun görüyorum ben. Sezon ilerlediğinde eğer eksik bölge görülürse oraya 7. yabancı takviyesi yapılabilir Avrupa'da ki duruma göre. Bir oyun kurucu takviyesi gelebilir.

Bize bir de Shipp gibi, Hairston savunmada gibi istatistiksel anlamı olmayan bir nevi pis işleri yapacak adam lazım. Marko ve/veya Artest bu işi görür mü bilmiyorum.

İyi bir bütçemiz olacaksa Carterı 7 adam bile yapmam ben . şu kadro gayet iyi gibi geliyor bana sadece Erceg burada sırıtıyor onunda yerinede 3 lük atan ve savunması vasatın üstünde biri alınabilir. Braynt ise tam koçun istediği türden bir oyuncu yer kaplar , serbest atışları iyidir , sırtı,dönük oyunu da var kaçırmayalım bu adamı.

Bu arada Kerem Kanteri bir ara deniyorduk sonra ses çıkmadı bence Kerem de geliştirirse kendisini avrupa da iyi yerlere gelebilir.

Jeter -Barış Ermiş -Nikolov

Hackett - Sinan
Markoishvili - Artest
İzzet - Kerem - Erceg
Bryant - Young

İyi bir bütçemiz olacaksa Carterı 7 adam bile yapmam ben . şu kadro gayet iyi gibi geliyor bana sadece Erceg burada sırıtıyor onunda yerinede 3 lük atan ve savunması vasatın üstünde biri alınabilir. Braynt ise tam koçun istediği türden bir oyuncu yer kaplar , serbest atışları iyidir , sırtı,dönük oyunu da var kaçırmayalım bu adamı.

Bu arada Kerem Kanteri bir ara deniyorduk sonra ses çıkmadı bence Kerem de geliştirirse kendisini avrupa da iyi yerlere gelebilir.

Jeter -Barış Ermiş -Nikolov

Hackett - Sinan
Markoishvili - Artest
İzzet - Kerem - Erceg
Bryant - Young

Hackett'ı Milano'nun salmayacağına dair haberler çıktı ondan ümidi kesmek gerekli. Onun dışında çok 7 yabancılı kadrolara sıcak bakmıyorum anca sezon ortasında bir hamle olabilir. 10m dolarlık bütçeden söz ediliyor. Artest gelmeyecekse Carter yerine kimi önerirsin?

Bu takima Lokomotiv Kubandan Derrick Brown kesinlikle dahil edilmeli. Oyun kurucu olarak NBA'den kesinlikle Barea tarzi winner lider bir oyun kurucu lazim. Pivot olarak Young kalsin diyecegim ama Unal Aysalin kepazelikleri sayesinde Turkiyeden adam sogudu gibi bir havasi var. Sezon bitsede gitsemin derdinde.. Pocius tam bir hayal kirikligi ve kalmasi asla ve asla hani nasil bu adami Litvanya milli takimina aliyorlar inanilmaz dogrusu.. Erceg ile yollar ayrilmali, Micov giderse onun ayarinda bir 3 numara alinmali. Justin ise tam bir eski Efesli Kinsey gibi, her top calma ribaund blok 3 luk yapabilen az ama komplike bir gorev adami. 7.adam olarak mutlaka kalmali. Ender ile mutlaka yollar ayrilmali. Sinan bu takimin kaptani olup, genclerden Ege kiraya verilmeli.

Kerem Gonlum icin hala kafam karisik. Belki 1 sene daha Galatasaraydaki Sabri rolunde oynayabilir.

Hackett'ı Milano'nun salmayacağına dair haberler çıktı ondan ümidi kesmek gerekli. Onun dışında çok 7 yabancılı kadrolara sıcak bakmıyorum anca sezon ortasında bir hamle olabilir. 10m dolarlık bütçeden söz ediliyor. Artest gelmeyecekse Carter yerine kimi önerirsin?

Bertans sözleşmesini bilmiyorum ama düşünülebilir yada banvitte simmons var bütün pis işleri yapar dengeledi bir oyuncu. Artest gelmeyecekse Cartera kaldık diye bir durum yok gençleri de kattığında çok adam bulabilirsin .

En olmadı serhatı alırım daha temiz üçlük atar en azından.

Aslında en iyisi Simon da işte para para para...

Bertans ciddi bir sakatlık yaşadı ayrıca Barcelona ile ön sözleşme tarzı birşey imzaladı. Ayrıca pis işleri yapma konusunda hiç aradığımız isim değil hiç o tarzda değil. Simmons iyi oyuncu aradığımız adam olur ama Banvitle uzattı iki yıl malesef. Genç oyuncuların katılımını bende çok istiyorum ama Ergin hoca malesef çok düşünmüyor onları. Göksenin var elimizde ama o da bir türlü o gelişimi istikrarlı sürdüremedi. Moss, Darden, Maciulis düşünülebilir ama onlarda form olarak düşen oyuncular onların yerine Carter gibi kendini kanıtlaması gereken bi oyuncuyu tercih ederim. Daha özverili olacaktır.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Abi ne var şu John Bryant'da herkes yazmış. Afedersiniz biyerini kaldıracakta hareket edecek. Topu yere vuran el sallayarak geçiyor yanından.

2.10 boyunda yüzde 35 lerle üçlük atabilen bir oyuncu çünkü kendisi. İyi post up oyunu vardır, iyi bir ribocudur 21 dk 7 ribo ortalaması var. Ayakları yavaştır ancak o da düzgün olsaydı biz alamazdık zaten. O yüzden bazı defoları olan adamları alıp takım kimyası içinde onları minimize etmeliyiz.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Rochestie maccabi'ile Thompkins ise Real'le anlaşmış. Yeni kadrolara bu oyunculara almayın. Özelikle Thompkis'i çok görmek isterdim bizim takımda iyi transfer yaptı Real.

Tompkins'in iyi bir kontrat alacağı belliydi ama ben orta seviye bir EL takımına imza atmasını bekliyordum. Real benim için sürpriz oldu.

Bu arada Sloukas Oly'de kalmış.

Real -Thompkins , Maccabi -Rochestie hepsi güzel hamleler.Bu sene Euroleague oynayan Novgorod artık kimi alır bilemem :) Bizim de öncelikle şu can sıkıcı sponsor işi belli olsa da ona göre transfer yapsak geç kalmadan iyi olacak..Ayrıca Sportando Fbü için Calathes ve Teo ile ilgileniyor demiş..

Ergin Ataman için Darüşşafaka,Unics Kazan ve Milano teklif yapmış.Milano bir hayli ciddi ilgileniyormuş.Unicsi ve Doğuşu reddetmiş.

Pargo ayrılacak sanırım Maccabiden.

Bütçemiz kız+erkek takımı için mi 8 bunu açıklasalar fena olmaz bir de hangi kupada oynayacağız o önemli Eurocupa katılamazsak kadromuza imrendiğimiz isimleri alamayız/yazamayız.

Ergin Ataman için Darüşşafaka,Unics Kazan ve Milano teklif yapmış.Milano bir hayli ciddi ilgileniyormuş.Unicsi ve Doğuşu reddetmiş.

Pargo ayrılacak sanırım Maccabiden.

Bütçemiz kız+erkek takımı için mi 8 bunu açıklasalar fena olmaz bir de hangi kupada oynayacağız o önemli Eurocupa katılamazsak kadromuza imrendiğimiz isimleri alamayız/yazamayız.

Bence Ataman kalacak. Sponsor olayları doğru gibi duruyor. 10 milyona falan kalır heralde.