Yeni Sezon Hazırlıkları ve Kadro Değerlendirmesi

Üç maçı da son dakikalarda kaybettiğimiz ama Ergin hocanın şaşılacak şekilde kenarda oturarak izlediği sinir bozucu bir turnuva oldu. Ender'le Furkan niye kenarda bekledi bütün maç, onu da anlamış değilim.

Ben evde çıldırıyorum savunmayı gördükçe, 64-64'ten sonra hoca ayağa kalkmaya tenezzül etmiyor. Milli takıma giden sapıtıyor arkadaş.

Şu turnuvayı sonuncu bitirmek yakışmadı. Ne olursa olsun son maçı kazanabilirdik.

Maç sonucu: Zadar 75-67 Galatasaray Liv Hospital

Eleştiri yapmak için şuan çok erken arkadaşlar.Herkes formunu tutsun ondan sonra gerekirse eleştiririz.Takımımızda oynayan oyuncuların yarısından fazlası milli takımda oynadı yada geldi.Bu insanlar robot değil heralde 20 lik gençlere karşı nasıl oynasınlar.

Ergin Hoca takmıyorsa ben niye takayim bu konuyu ya.

Sizde boşuna üzmeyin kendinizi abiler,kardeşler :)

Benim içim rahat.
Bu takım yine bu sezon sonunda bize gurur verecek başarılar tattiracak Allah'in izniyle :)

Koç kalkıp bir iki fırçalasaydın keşke. Arroyo yine 35 dk oynar artık bu sene :)

En çok şaşırdığım Aradori nin kötü performansı oldu halbuki çok şeyler bekliyordum sanırım takımın baya bir zamana ihtiyacı var umarım bu zaman kısalır.

Perdelere çok takılıyoruz .!

Bu turnuvadaki tüm GS maçlarını seyretme fırsatım oldu.
Takım genel olarak çok sıradan bir takım görüntüsü verdi.
Hele pota altı hem savunma hem de hücum olarak çok kötü. 4 ve özellikle 5 numaralar süper ötesi yetersiz.
Arodori ve Micov çok zayıf kaldılar.
Nolan ve Poicus nispeten daha olumlu bir görüntü çizdiler.
Sinan gayet iyiydi.
Ender gene saç baş yoldurur.
Kerem çok istikrarsız ve beklenenin altında idi.

Ama en çok 5 numarada sıkıntı çekeriz gibi duruyor. Savunma hiç yok hücum yoka yakın.

Oyuncu yapısından dolayı savunmada sıkıntı çekeriz. Aradori ve Micov savunmada çok statik. Nolan ise cabuk geçiliyor ve sık sık perdeye takılıyor ki bu takım savunması için çok büyük sıkıntı. Uzunlar ise felaket. Jawai gönderilmeli. Ayakları çok çok yavaş. Zaten bu cüsse ile hem savunmada hemde hucumda çabukluğu ile fark yaratıyordu. Vou ise iyi bench oyuncusu olur.

Micov bugün aldığı sürede iyi işler yaptı bence. 24 dakika oyunda kaldı, daha fazla süre de alabilirdi aslında. 10 sayısı vardı.

Aradori bu turnuvayı iyi geçiremedi, Pocius dün hücumda müthiş işler yaptı ama bugün pek inisiyatif alamadı.

Nolan Smith kesinlikle beklediğimden iyi bir turnuva geçirdi. Eğer şutunu geliştirirse Avrupa'nın sayılı PG'lerinden olabilir. Çok hızlı ve atletik, oyun görüşü de iyi.

Uzunlarımız çok yetersiz kalıyor savunmada. Jawai de Vuyukas da ikili oyunlarda bizim izlediğimiz gibi izliyorlar ve doğal olarak kolay sayı yiyoruz...

Arkadaş herkes jawai böle jawai şöyle diyor.Daha liglerin açılmasına 1 ay var.Adam ağır turnuva geçirmiş geçen sene ölümden dönmüş adam ben galatatarayda oynucam illa diyor.

Gıcık olmaya başladım.Jawaii kötü oynasada artık onu savunmaya başlıcam.

Açıkçası Jawai de bugün bir ışık vardı. Ama Daha çok yol katetmesi gerekli. Voguiskas ise her ne kadar skor olarak iyi katkı versede bence bizim gibi savunma takımlarının oyuncusu degil gibi. Tabi eleştri veya övgü hersey icin cok erken...

Geçen sene olduğu gibi bu senede yanlış yabancı tercihleri ile heba olacak gibi.erceğ,Smith ve jawai hatalı tercihler.zaten erceğ olduğu müddetçe yüksek hedef koyamazsın.bizim hocanında takıntısı bu maalesef.gordon a da 1sezon daha şans verilmeliydi sanki,o ayarda oyuncu bulmak zor.

Yabancılardan kimlerin tribünde oturacagi karari biraz zor olacak.en yakin aday jawai gibi görünse de Ergin Ataman acikca belli etti ki jawai de biraz israr edecek.onun sıze ve hücum yönlendirme özelliğinden faydalanmak istiyor.vuyukas la değişmeli tribünde olacaklar gibi de ikinci isim biraz karisik.yerli bir dört numara olsaydi keremin yanina , eksik olsun şutu diyip erceg olması taraftariyim ama koç herkesten vazgeçer Erceg den geçmez.nolan ve pocios ölüsü bile bu takim da her mac sahada olur.sanki aradoriye kayiyor ibre gibi.

Turnuva da Ergin hocayi biraz garipsedigimi söyleyebilirim. Ciddiye almiyor gibi bir havasi vardi.maçlar da neredeyse oturarak geçirdi bir iki tane mola dişin da hatirlamiyorum mola aldigini.

Savunma konusuna pek takilmiyorum bu kadro ritim bulduğun da zaten savunan değil savunulmasi gereken bir kadro. Kimi savunma ile kazanir kimi hucum ile.yani son 4 sezondur efes cok iyi savunma yapti da bisey mi oldu ?Savuma yapacagimiz maçlar zaten belli . furkan-kerem-pocios-sinan dörtlüsu ile oluşan beş gayet de iyi savunma yapar.

Pota altını karartacak, iyi savunan bir uzun şart! Yoksa bir tarafımız hep eksik kalacak. Özellikle EL'de sıkıntı yaşarız bu savunmayla. Ben de isterim Jawai eski formunu yakalasın ama aylar-yıllar sürecek gibi.. Vou da pek farklı tipte bir uzun değil zaten.

Bütün sezon Ergin hoca ve maçı takmamaları / mola almamaları tartışıldı ama sonuçta şampiyonluğa kadar yaklaştık. Kafasından geçenleri bilmiyorum ama merak etmeyin en iyisini hoca biliyor, benim içim rahat. Bu adam sonuçta Türkiye basketbol tarihinin en güçsüz sayılabilecek kadrosuyla top 8 yaptı 2 hafta önce.

Beyler evet Javai bizim için bir kumar ama şu vou'yu gördüm ya ne zıplaması var ne el uzatması savunmanın s'si yok adamda Erceg ve Vou tarzı sporculara hiç sıcak bakamadım hiç..!! Javai bugün biraz daha iyiydi..! Ben onun 1 ay sonra bugünlerde ritmini bulacağını düşünüyorum..! Ben ligde , kıpırdanırsa Javai olsun isterim..Çünkü Vou adamı kanser eder.. Pota altı resmen yol geçen hanı oldu..!

Burada Jawai'nin alınmaması gerektiğini defalarca yazdık. Gerçekten inanılmaz geri gitmiş. Hem temposu, hem de iri fiziğine rağmen gücü azalmış. Atletizmi ise yerlerde. Ben şu halini baz alarak, en iyimser bakış açısıyla sezon sununa doğru bir ihtimal düzelebileceğini düşünüyorum. Bu riske girmek yerine, daha savunmacı ve atlet bir uzun alınabilirdi. Zadar turnuvası bir ölçüt olamaz ama, takım tamamen deorganizeydi.