Yeni Sezonda Koç Kim Olmalı?

• Konbuyu başlatan Kürşat Kosovalı
  • Başlangıç tarihi
Galatasaray’da İlk Hedef Saso Filipovski!

............ Galatasaray’ın Ataman defterini tamamen kapattıktan sonra Filipovski için hem koç hem de Banvit kanadıyla temasa geçmesi bekleniyor. Gelecek sezon Eurocup’ta oynayacak Galatasaray’da bütçenin düşmesiyle birlikte bu bütçeyi en iyi şekilde idare edebilecek isimlerden birinin Filipovski olduğuna inanılıyor.

Galatasaray'da İlk Hedef Saso Filipovski! | Eurohoops

Doğruluğu şimdilik bilinmez ama gerçekleşirse en azından bu dönemde çok kişi memnun olur.

Galatasaray yönetiminin gizli planı; Erman Kunter ile Ekrem Memnun ikilisi… Kunter’in Galatasaray’da basketbol operasyonlarının başına getirileceği kulislerde fısıltı olarak konuşuluyor. Galatasaray Lisesi’nden mezun olan Kunter’in yönetimsel işleri yöneteceği iddia ediliyor. Coach’luk görevine ise şu sıralar A Milli Kadın Milli Takımı’nı çalıştıran Ekrem Memnun’un düşünüldüğü belirtiliyor. Galatasaray yönetiminin bu iki isimle de gizlice görüştüğü kulağımıza gelen bir iddia…

İmzaların atılma ihtimali: %20

HABER: Bülent ÇALTI

Bugün okuduğum haberlere göre Saso Filipovski Galatasaray'a gelebilmek için buy-out'unun bir kısmını ödemeyi teklif etmiş. Bu haberin doğru olduğunu kabul edersek çok istekli bir şekilde gelecek. Bu çok önemli. Alternatifi Zdovc imiş sanırım. Kariyeri düşüşe geçmiş Zdovc yerine, bu kadar istekli bir şekilde gelecek Filipovski'yi hepimiz tercih ederiz. Umarım hayırlı olur ve Filipovski gelirken Orelik, Theodore ve Vidmar'dan en azından bir iki tanesini yanında getirir.

Bu arada tarihimizde büyük ihtimalle vardır ama kendi adıma Galatasaray basketbolunu takip etmeye başladığımdan beri ilk kez takımın başında yabancı bir koç göreceğim. Çoğumuz adına da öyledir herhalde.

Saso Filipovski'yi almamız için yalvarıyorum ne kadar zamandır. Birde ücretinden feragat edip gelecekse cidden helal olsun. Orelik'e gerek yok Daye kalırsa ama Vidmar veya Theodore iyi olur. Umarım geçer takımın başına.

Bugün okuduğum haberlere göre Saso Filipovski Galatasaray'a gelebilmek için buy-out'unun bir kısmını ödemeyi teklif etmiş. Bu haberin doğru olduğunu kabul edersek çok istekli bir şekilde gelecek. Bu çok önemli. Alternatifi Zdovc imiş sanırım. Kariyeri düşüşe geçmiş Zdovc yerine, bu kadar istekli bir şekilde gelecek Filipovski'yi hepimiz tercih ederiz. Umarım hayırlı olur ve Filipovski gelirken Orelik, Theodore ve Vidmar'dan en azından bir iki tanesini yanında getirir.

Bu arada tarihimizde büyük ihtimalle vardır ama kendi adıma Galatasaray basketbolunu takip etmeye başladığımdan beri ilk kez takımın başında yabancı bir koç göreceğim. Çoğumuz adına da öyledir herhalde.

En son 30 sene önce Jack Avina takımımızda görev yapan yabancı koç olmuş. Seneye 1987-1988.
Filipovski gerçekten bunu kabul etmiş ise müthiş bir hareket yapmış olur.
Böyle istekli olmasi beni acaip heyecanlandırdı.
İnşAllah buraya getirebiliriz gerçekten...

Filipovski'den sonra 2. tercihimiz olduğu söylenen Jure Zdovc, Cedevita Zagreb ile anlaşmış..

David Pickâ€￾ @IAmDPick <small class="time" style="font-size: 14px; color: rgb(101, 119, 134);"> 45 sn.46 saniye önce</small><button class="ProfileTweet-actionButton u-textUserColorHover dropdown-toggle js-dropdown-toggle" type="button" aria-haspopup="true" style="color: rgb(170, 184, 194); font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 16px; line-height: 1; font-family: inherit; margin: 0px; overflow: visible; cursor: pointer; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; padding: 2px 9px; transition: box-shadow 0.15s ease-in-out; position: relative;">Daha fazla
</button>

Cedevita Zagreb has hired Slovenia tactician Jure Zdovc as head coach on two-season partnership, his agent tells me

Filipovski'den sonra 2. tercihimiz olduğu söylenen Jure Zdovc, Cedevita Zagreb ile anlaşmış..

David Pick‏ @IAmDPick <small class="time" style="font-size: 14px; color: rgb(101, 119, 134);"> 45 sn.46 saniye önce</small><button class="ProfileTweet-actionButton u-textUserColorHover dropdown-toggle js-dropdown-toggle" type="button" aria-haspopup="true" style="color: rgb(170, 184, 194); font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 16px; line-height: 1; font-family: inherit; margin: 0px; overflow: visible; cursor: pointer; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; padding: 2px 9px; transition: box-shadow 0.15s ease-in-out; position: relative;">Daha fazla
</button>

Cedevita Zagreb has hired Slovenia tactician Jure Zdovc as head coach on two-season partnership, his agent tells me

Bu güzel haber işte tamamen Filipovskiye yönelirler..

David Pick‏ @IAmDPick <small class="time" style="font-size: 14px; color: rgb(101, 119, 134);"> 45 sn.46 saniye önce</small><button class="ProfileTweet-actionButton u-textUserColorHover dropdown-toggle js-dropdown-toggle" type="button" aria-haspopup="true" style="color: rgb(170, 184, 194); font-style: inherit; font-variant: inherit; font-weight: inherit; font-stretch: inherit; font-size: 16px; line-height: 1; font-family: inherit; margin: 0px; overflow: visible; cursor: pointer; background-image: initial; background-position: initial; background-size: initial; background-repeat: initial; background-attachment: initial; background-origin: initial; background-clip: initial; border-width: 0px; border-style: initial; border-color: initial; padding: 2px 9px; transition: box-shadow 0.15s ease-in-out; position: relative;">Daha fazla
</button>

Bu yönetim en sonunda Ataman ile devam eder, Ataman da eli güçlü olduğu zamanlarda her zaman savurduğu beylik lafları yalar yutar 4 milyon euro bütçe 400 bin euro maaş ile sözleşme uzatır. Olan Galatasaray taraftarına olur:)

Gerçi Ataman Barcelona'ya imza atıyordu ne oldu o iş..? Yoksa beşikten Galatasaraylı olduğu için red mi etti Barcelonayı..? :)

Olay coaching filan değil, eğer Ataman mental olarak çökmese ki kim olsa bu kadar üstüne gelindiği noktada çöker, Ataman en iyi tercih ve koç olur.

Ataman'ın sıkıntısı şu adamda gri rengi yok siyah yada beyaz, o yüzden risk alarak yetenekli ama defolu isimlere yöneliyor sürekli şampiyonluk hayali var ama biz ne yönetimsel olarak nede bütçe olarak(risk alarak batırdığı da oldu) uygun değildik adam elinden geleni yaptı burası GALATASARAY 2. olmak demek yenik olmak demektir dedi, bu yönden takdir ediyorum, bu takım Lig ve Avrupa'da şampiyon oldu. EL'de F8 yaptı ve bunları hayal kurarak yaptı, başarısızlıklar, olağan üstü başarılarını gölgede bırakması gerçekten utanç verici, belki 20 yıl şampiyon olamayacağız ve hep Ataman zamanı şöyle bir takım vardı diye anlatacağız.

Konuya dönersek 2 sezonluk Mahmudi en doğru karar olur.

Ben en az 2 yıl Avrupa'da çalışmasını ki başarılı banko olacaktır, Hakkettiği saygıyı savaşarak kazanıp gelip tekrardan yeni salonla beraber efsane koçumuz olmasını diliyorum. Ataman'a kızsanız da onun tek amacı kendini kurtarmak değil taraftarı tatmin etmek için büyük düşünüp risk almaktı ve bunu da defalarca başardı.

Bizler burada kendi fikirlerimizce yorumlar yapıyoruz ama benim asıl korkum bu yönetim acaba basketbol takımımız için koç ve transfer hakkında kendi aralarında herhangi bir konuşma yaptı mi? Bana kalırsa şimdiye kadar böyle bir şey olduğunu pek düşünmüyorum.(!) Baksanıza 5 yıldır takımın başında olan ve adeta şubeye tek başına yöneten Ataman bile hala yönetimden görüşmek için haber bekliyorum diyor. Şimdiye kadar da hiçbir yönetici veya şube sorumlusundan tek kelime bile duymadık.

Şu anda Dursun ve iş bilmez yönetim kadrosunun (Ali Yüce hariç, adam kadın voleybol takımında tüm transferini şimdiden bitirdi) son seneleri olduğu ve maalesef her şey futbola endeksli olduğundan tüm mesailerini oraya harcıyorlardır. Gerçi adamlar o kadar beceriksiz ve iş bitiremeyen tiplerden oluşuyor ki 1 hafta sonra sezonu açacağız, 2 aydır çalışıyoruz diyorlar ama orada bile 1cm yol kat edemediler.

Sonumuzun da bu yönetimle pek hayra alamet olduğunu düşünmüyorum. Hepimize bol sabır diliyorum...!

Son düzenleme:
Filipi elimizden kaçıracağız ya ona yanıyorum fener in ihtiyacı olsa bizden önce almışlardı vallahi bir kulüpte bu kadar belirsizlik olmaz
parasızlık belirsizlik istikrasızlık basiretsizlik topyekün bizde

Sabri, Yasin, Tolga Ciğerci gibi kazmalara düşünmeden milyon euroları bağlayan yönetim, Galatasaray'a gelebilmek için tazminatının bir kısmını karşılamayı kendisi teklif etmiş Filipovski'ye, tazminatının tamamını öde demiş. Adamın sözleşmesini bilmiyoruz ama eti belli budu belli Banvit'in koçunun ne kadar ücreti olabilir ki? Parasal konular Galatasaray'a faydalı olacak birine gelince akıllarına geliyor. Yaptıkları terbiyesizlikten başka bir şey değil. Bu iş de bundan sonra olmaz herhalde.