Yeni Sezonda Koç Kim Olmalı?

• Konbuyu başlatan Kürşat Kosovalı
  • Başlangıç tarihi
1. olamıyorum, 2. olmak yenilmek deyip 6. olmaya karar verdi sanırım. Ufuk Sarıca bile Karsiyaka sampiyonlugunun ekmegini bu kadar yemedi galiba. Oyuncuya mobbing uygulayan, surekli butce asimi yapan, her istedigi yapilmasina ragmen simarik zengin cocugu gibi surekli aglayan birine avrupada hicbir takim buyuk butce vermez. Atamanin gidecek yeri olsaydi coktan gitmisti aynen bize geldigi gibi. Bu yili kenara koyalim 2014--2015 dahil ataman en ufak elestiri bile almadi 4 yil boyunca. Final Four yapacagiz dedigi yil top8 bile yapamayip ligde ceyrek finalde elendigi yilda elestiriyi kaldiramayacaksa kapi ardina kadar acik. Ataman elestirildigi icin basarisiz olmadi basarisiz oldugu icin elestirildi. Ulkemizde son zamanlarda moda olan kendisini elestirene hakaret etme furyasina kendisi de katilinca tepkiler haliyle daha buyudu

Son düzenleme:
Sabri, Yasin, Tolga Ciğerci gibi kazmalara düşünmeden milyon euroları bağlayan yönetim, Galatasaray'a gelebilmek için tazminatının bir kısmını karşılamayı kendisi teklif etmiş Filipovski'ye, tazminatının tamamını öde demiş. Adamın sözleşmesini bilmiyoruz ama eti belli budu belli Banvit'in koçunun ne kadar ücreti olabilir ki? Parasal konular Galatasaray'a faydalı olacak birine gelince akıllarına geliyor. Yaptıkları terbiyesizlikten başka bir şey değil. Bu iş de bundan sonra olmaz herhalde.

Sene başı gelip sağlık kontrolünden geçemeyince alınmayan Fil Dişi'li oyuncu Tiote'nin kalp krizi nedeniyle öldü ama antrenman da bile kalbi iki defa teklediği söylenen Gomis'e 3,5 milyon +bonservis en az 3 milyon.Patlama yapacak yıldız adayı diye gittiği her takımın elinde patlayan Belhanda'ya ve kimseye hayrı dokunmamış Ben Arfa'ya 2,5-3 milyon +bonservis herbiri için en az 5-6 milyon.Almanya'da 200 bine oynayıp, satılınca "sonunda bu adamdan kurtulduk" diye gazete haberleri yapılan Ciğerci'ye 2 milyon veriyoruz zaten.Cavanda, Jong ve daha onlarca yetenek fukarası adama ve kulüplerine on milyonlar döken Özbek akıllanmışda "Tazminatının tamamını öde" demiş. Kıyamet alametidir, büyük başkan dedikleri budur. Bu kadar borç varken, satacak bir şeyde kalmamışken bide basketbol denen gereksiz bir iş için hemde koça tazminat ödemek de neymiş.

Dursun Özbek bu kulübü yıksın diye içeri sokulan bir ajan olsa bir iki işi de doğru yapayım da millet uyanmasın derdi. Bu adam safi zarar.

Son düzenleme:
Bu çıkan haber gerçekse tam Dursun Özbek'lik bir hareket olmuş, bir önceki haberde buy-out konusunda koçtan da bir fedakarlık bekleniyor gibisindendi haberler, son haberde ise buy-out'un tamamının koç tarafından ödenmesi isteniyor denmiş. Tam Dursun Özbek'lik tavır:) böyle yaparsan adam tabi ki masadan kalkar..

Erman Kunter konusuna gelince ise elbette benim öncelikli tercihim kaliteli, rekabetçi bir yabancı antrenör fakat Erman Kunter'e Halil Üner muamelesi de yapmamak gerekiyor. Düşük bütçeler söz konusu olduğunda Ergin Ataman'dan daha iyi işler çıkarabileceğini düşünüyorum. Ayrıca ben ne olursa olsun koç konusunda bir değişim olması gerektiğini savunanlardanım, bu düşüncem de net. Çünkü bu birlikteliğin uzun süre önce bittiğini ve artık zarar verdiğini düşünüyorum.

Çağlar Torun yazdıysa yüksek ihtimal Erman Kunter koçumuz olacak.

Ben Erman Kunter ismine gelen tepkileri saygıyla karşılıyorum fakat Erman Kunter Beşiktaş birlikteliği üzerinden koçu yorumlamak bana doğru gelmiyor. Erman Kunter ve Galatasaray taraftarı birleştiği zaman, karşılıklı bir uyum sağlandığı zaman mevcut şartlarla maksimum performans bence mümkün. Yükselen formu sebebiyle Filipovski daha cazip gelse de Erman Kunter'i gömmek doğru değil. Benim için tek üzücü olacak şey geçmişte Beşiktaş'lı olduğunu açıklaması.

Filipovski ve Mahmuti'den sonra Erman Kunter'e kalırsak büyük hayal kırıklığı yaşarım.
İnşAllah böyle bir şey olmaz...

Filipovski gibi biri gelirse inanılmaz şaşırırım, Erman Kunter gelirse şaşırmam hiç de hayal kırıklığı yaşamam. Hele Ataman kalırsa hiç şaşırmam.

Tam da çapsız yönetimden beklenen hamleler olur. Bıraktım takımı komple kulüpten nefret ettirdiler. Adamın dünya görüşü, vizyonu ile, klasik, sabahtan aksama kadar kahvede takılan Muhittin Emmi'nin görüşü arasında zerre fark yok. Bu adam ve bunun kalibresindeki diğerleri Galatasaray'ı yönetiyor. Biz de vizyoner hamleler bekliyoruz.

Ya bırakın Allah aşkına, yabancı serbestisi varken gidip Serdar Aziz ve Ahmet Çalık'a 10 milyon Euro dökmüş adamlar bunlar. Midem bulanıyor artık adlarını duyunca.

Yalnız atladığınız bir şey var. Erman Kunter'e burun kıvrılıyor. Evet, Filipovski'den sonra ona gitmek hayal kırıklığı yaşatır ama Erman Kunter her zaman belli bir saygınlığı olan ve başarıları da olan bir koç. Bu yönetim için hele müthiş bir isim. Bizim yönetime vizyonlarıyla, basketbola olan ilgileri ve bilgileri ile yakışacak olan Okan Çevik'e iade-i itibar yapılması olur. Hatta şimdi düşündüm de, Okan Çevik'in 2009'da kurduğu iyi kadroyu düşününce(Rancik, Jasaitis, Wilkinson, Darius Washington) o da bu yönetime fazla olur.

Kunter ismi ciddiye binince Flipovski'den sonra hayal kırıklığına uğrayanlardan biri de benim,aksine Flipovski ismi hiç geçmese idi Kunter ismine daha sıcak bakıyor olurdum hal böyle olunca Flipovski isminin geçmesi Kunter'i istemeyen birilerinin bir çeşit algı yönetimi miydi şeklinde bir komplo teorisi de aklından geçmedi değil.Flipovski haberlerinin ayrıntıları biraz garip gelmişti çünki adam cebinden buy-out'a katkı saglamaya hazır ama bizimkiler buy-out ödemeye hiç yanaşmıyor vs Flipovski'nin kontratında çıkış maddesi varsa zaten hoca koydurmuştur çok uçuk bir rakam olamaz diye düşünuyorum yok öyle bir madde yoksa iş tamamen Banvitin ınsafına kalmıyor mu ortada belirli bir rakam varmış gibi çıkan haberler anlamsız bu durumda.Zaten Caglar T. benim gözümde piyasadaki az sayıdaki güvenilir haber kaynağından biri ona bakarsak asıl ciddi aday Kuntermiş onunla da ancak prensipte bir görüşme yapılmış hal böyle iken Flipovski ile buy-out ne olacak noktasına gelinmiş olması da pek olası gelmiyor.

Gerçekten bilgi sahibi birileri aydınlatırsa daha iyi olur tabi

Kunter ismi ciddiye binince Flipovski'den sonra hayal kırıklığına uğrayanlardan biri de benim,aksine Flipovski ismi hiç geçmese idi Kunter ismine daha sıcak bakıyor olurdum hal böyle olunca Flipovski isminin geçmesi Kunter'i istemeyen birilerinin bir çeşit algı yönetimi miydi şeklinde bir komplo teorisi de aklından geçmedi değil.Flipovski haberlerinin ayrıntıları biraz garip gelmişti çünki adam cebinden buy-out'a katkı saglamaya hazır ama bizimkiler buy-out ödemeye hiç yanaşmıyor vs Flipovski'nin kontratında çıkış maddesi varsa zaten hoca koydurmuştur çok uçuk bir rakam olamaz diye düşünuyorum yok öyle bir madde yoksa iş tamamen Banvitin ınsafına kalmıyor mu ortada belirli bir rakam varmış gibi çıkan haberler anlamsız bu durumda.Zaten Caglar T. benim gözümde piyasadaki az sayıdaki güvenilir haber kaynağından biri ona bakarsak asıl ciddi aday Kuntermiş onunla da ancak prensipte bir görüşme yapılmış hal böyle iken Flipovski ile buy-out ne olacak noktasına gelinmiş olması da pek olası gelmiyor.

Gerçekten bilgi sahibi birileri aydınlatırsa daha iyi olur tabi
Şimdi açık konuşmak gerekirse Dursun Özbek yönetimi dürüst bir yönetim değil ve Filipovski konusunda da detaylarda oldukça saçma şeyler var. Önce koçtan buy-out'a katkı bekledikleri şeklinde haber çıkıyor, sonra çıkan haberde koç buy-out'a katkı yapmaya tamam diyor ama yönetim bu sefer vazgeçiyor. Bu bana yapılsa benimle dalga mı geçiyorsunuz derim ve masadan kalkarım, tabi eğer bir masaya oturulduysa.. ve oturulduğu halde böyle bir şey yapılıyorsa bu iş bilmezlik ve saygısızlıktır bence.

Ama diğer taraftan hiçbir görüşme olmama ve tamamen bir algı yönetimi olma ihtimali de yüksek, Dursun Özbek yönetimi seviyor böyle şark kurnazlıklarını ama taraftar aptal değil, en azından büyük bir çoğunluğu yemiyor bu haberleri.. O yüzden de bakın Filipovskiyle uğraştık ama olmadı Erman Kunter'i getiriyoruz diyebilmek için yapılmış maksatlı haberler ve maksatlı bir algı yönetimi söz konusu olabilir. Tıpkı geçmişte de olduğu gibi.ya da gelecekte de olabileceği gibi.. Batifimbi Gomisle uğraştık ama olmadı alın size Vagner Love gibi bir operasyon olabilir bu:) Daha da kötüsü bu yönetim Filipovski haberlerini Ergin Ataman ile devam etmeye gidicek bir yolda meze olarak bile kullanabilir. Fakat öyle bir durumda kendi adıma Ergin Ataman gidene kadar maçları izlemem.

Koç konusuna gelince ise Bartzokas Bagatskis hatta Filipovski gibi isimler olabilecekken tabi ki gönül bu üçlüden birini istiyor ama olmazsa Oktay Mahmuti de bence taraftarı mutlu edebilecek bir opsiyon. Hatta herkesin burun kıvırdığı Erman Kunter bile Ergin Ataman'ın devam etmesinden bence çok daha iyi bir opsiyon, en azından yeni bir başlangıç, yeni bir sayfa..

Yönetim Atamana bizde başka teklif olmadığını görüyor, ve güya başka koçlarla görüşür gibi yapıp Atamanın savunmasını düşürmeye çalışıyor. Ataman da burnundan kıl aldırmıyor. Olayların bende görünen hali bu şeklide.

Erman Kunter, yada bir başka deyişle Erman abi çok büyük oyuncu ve aynı zamanda çok önemli bir koçtu. 90 lı
yılların ikinci yarısı ve 2000 li yılların ilk 10 senesi çok önemli işlere imza atmıştır. Lakin 2010 dan itibaren düşmeye başlayan bir kariyer çizgisi var.

Erman abi'nin basketbol bilgisi, zekası ve oyunu okumasını öyle halil üner ile falan kıyaslamak basketbol cahilliği, ama dediğim gibi kariyeri düşüşte. Hala bir hırsı var mı, beklentisi ne bunlar hep soru işareti. Ben şahsen Erman abi'yi koç olarak değil, altyapının da dahil olduğu bütün organizasyonun başında olacağı bir projenin çok daha anlamlı olacağı kanısındayım. Koç olarak bize aşağıya inen değil yukarı çıkmak isteyen birbin olması gerekirdi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Erman Kunter, yada bir başka deyişle Erman abi çok büyük oyuncu ve aynı zamanda çok önemli bir koçtu. 90 lı
yılların ikinci yarısı ve 2000 li yılların ilk 10 senesi çok önemli işlere imza atmıştır. Lakin 2010 dan itibaren düşmeye başlayan bir kariyer çizgisi var.

Erman abi'nin basketbol bilgisi, zekası ve oyunu okumasını öyle halil üner ile falan kıyaslamak basketbol cahilliği, ama dediğim gibi kariyeri düşüşte. Hala bir hırsı var mı, beklentisi ne bunlar hep soru işareti. Ben şahsen Erman abi'yi koç olarak değil, altyapının da dahil olduğu bütün organizasyonun başında olacağı bir projenin çok daha anlamlı olacağı kanısındayım. Koç olarak bize aşağıya inen değil yukarı çıkmak isteyen birbin olması gerekirdi.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Aynen öyle ve bu detaylar da çok önemli. Erman Kunter'in kariyer çizgisi olarak düşüşte olduğu aşikar ve yaşı itibariyle eski heyecanı, eski arzusu kalmamış da olabilir, bunlar hep soru işareti konular ve tercih yapacağımız koçun geçmişine değil, geleceğine talip olmalıyız bu da çok önemli bir nokta.. Tabi bu isim Ergin Ataman olmamalı.. Ergin Ataman olmasındansa Erman Kunter olmasını tercih ederim ama daha önce de söylediğim gibi Erman Kunter de öncelikli tercihim olmaz. Ama Cem Beyin şu fikrini de değerli buluyorum. Erman Kunter gibi bir tecrübeden profesyonel yönetici olarak faydalanılabilir. Mesela getir Erman Kunter'i basketbol şubesinin başına koordinatör olarak, zaten yönetim anlamında da ciddi zaaflar var. Koç olarak da Bartzokas, Bagatskis, Filipovski üçlüsünden birini getir ve artık yeni bir başlangıç yap. Erman Kunter olmasa bile bu şubeye yöneticilik yapabilecek birisi zaten şart. Ciddi bir yönetimsel boşluk da var, daha çok Ergin Baba'nın çiftliği gibi ama böyle olmamalı. En başta sağlıklı bir yapı kurulmalı ve iyi bir sinerji yaratılmalı diye düşünüyorum.

Le Mans'la pek iyi bir sezon geçirmedi, şube organizasyonunun başında ya da altyapıya yönelik önemli işler yapabilir ama koç konusunda bence o da Mustafa Denizli gibi dönemini kapatanlardan.

Filipovski konusuna gelince, Ergin Ataman'ın 2012-2013 sezonundaki halinin kopyası, zihniyet olarak da benziyorlar. İkisi de her şeyden önce sonuç odaklı bir koç ve sürekli olarak eski oyuncularıyla çalışmak gibi bir takıntısı var. Görüşmeler sırasında Dee Bost ihtimalini duydum umarım anlaşırsak böyle bir hata yapmaz.

Erman Kunterin kariyerine ve başarılarına büyük saygım var. Ama bu yönetimin Erman Kunteri getirmesinin sebebi liseli olması bence tamamen. Kendisi zaten yıllardır üst seviyede koçluk yapmıyor ve son yıllarda başarılı olduğundan söz edilemez. Ben Filipovskiyi tercih ederim alabilirsek önemli bir iş yapmış oluruz o da olmazsa madem yerli biri alınacak Oktay Hoca Erman Kunterden daha iyi tercih olur bence.

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi