E.Nisan YILDIZ' Alıntı:
Acaip abartılı yorumlar var, bütçemiz sanki 500 bin dolar, 2. ligden oyuncu aldırıyorsunuz, bu takımın 10 oyuncuya en az 400 er bin dolar kontrat verecek gücü var.
Kadın takımımızla beraber 8-9 milyon dolar bütçemiz var.
Erkek takımımız en az 5 milyon dolar para harcayacak.
Partizan bu sezon mucize yarattı, bizde bu ligde şampiyon olabiliriz, bunun için mucizeye de ihtiyacımız yok.
Arma'dan gelen güç+taraftar desteği+savaşan bir takım:BAŞARI
Rancik:400
DWash:400
Wilkinson:400
Reha Öz veya Ersin Görkem:400
E.Atsür:400
Yabancı guard:400
Yabancı pivot:400
Evren:400
Caner:200
Tufan:300
Eren Beyaz:200
Ümit Sonkol 300
Böyle bir kadro kurulabilir, bu kadro bizimle beraber başarılıda olabilir.
Böyle bir kadroyla şampiyonluk gelmez.Rancik Dwash Wilkinsonu tutacağımızıda düşünmüyorum.Bu oyuncular %120 leriyle oynadılar bu sezon ve bir onur mücadelesi verdiler.Bu takım yılın takımıydı bence.Bu takım ödüllendirilmeliydi son maçta verilen demeçlerin arkasında durularak şampiyonluğa oynayacak bir takım kurulmalıydı.
Geçen sene 4-5 milyon dolarlık bir kadroyla başarılı olduk diye bu dönemde başarılı olacağız diye bişey yok böyle bir yanılgıya düşüldüğünü görüyorum.Sadece sen değil yönetimde böyle bir yanılgıya düşüyor.Bu takım başarılı oluyor ödül olarak biraz daha düşürelim bütçeyi diyorlar.Böyle bir yaklaşım kabul edilebilir mi? ben vereyim cevabı kesinlikle kabul edilemez.
Sen bu takımın Okan Çevik tarafından kurulurken bu kadar başarılı olacağının öngörüldüğünü filan mı sanıyorsun.Kesinlikle böyle bir şey olduğuna inanmıyorum.Bu oyuncuların karakter faktörünün takım olma faktörünün ve onur mücadelesinin bir sonucudur.
Partizanla Galatasarayı kıyaslamanda talihsizlik olmuş bence.Partizan basketbol kültürü olarak bir ekoldür ve her sezon 2 3 oyuncusunu parlatıp basketbol arenasına sunarlar ve bu oyuncular genelde kendi öz evlatlarıdır.
Basketbol romantizme açık bir spor değil bütçen oranında başarılı olursun.Bazen yukarda da bahsettiğim gibi çok karakterli oyuncular çıkar ve bir baş kaldırış yaparlar.Karakterlerinde gizlenmiş anarşiyi ayyuka çıkararak bir direniş örneği gösterirler ama bu her zaman olmaz.
Düşüncelerimi çok net söylüyorum ki geçen sezon ki imkansızlıklar içerisindeki başarı 10 yılda bir olabilecek bir şeydir.Tam anlamıyla mucizedir.
Bu yazı sadece sana değil 10 oyuncuya 400 er bin dolar veririz ne güzel üstüne bir de ruhumuz var bir de aslan gibi koçumuz var biz böyle de şampiyon oluruz diyenlere ithafen yazılmıştır.
Milli takımda oynayan yerli oyuncuların+Vizyonun+Karakterli yabancıların+iyi bir lobin olmadığı sürece bu ligde şampiyon olamazsın.
4 milyon dolarlık bütçeyle her sene başarılı olamazsınız her sene getirdiğiniz yabancılar bu kadar karakterli çıkmayabilir.Yabancı oyuncuların her sene takımı bu kadar sahiplenmeyebilir.
ayrıca 4 yabancı kalsaydı bile bir yerli guard bir yabancı pivotla bu takım gelecek sene şampiyon olamazdı.Bu sezon zamanında takviyeler olsaydı ya da hiç takviye olmasaydı bile bu sezon şampiyon olunabilirdi ama gelecek sezon bu kadroyu koruyarak şampiyon olamazdı ekstra şeyler lazım.
Bu takımın yerli kadrosu çok zayıf.Eren Beyaz Polat Kocaoğlu Can Akın bu takımın iskeletini oluşturamaz.Murat Kaya ile Fatih solakta ancak normal şartlarda 11. 12. oyuncu olabilirler.