Yeni Yapılanma Süreci ve Oktay Mahmuti'nin Konumu

Arkadaşlar Bilgin Gökberk'in günler öncesinde yazdığı doğru ise bu Mahmuti'nin kendi tercihi bardağın dolu tarafına bakmak istiyorum 2-3 yıl önce BAsketbol şubemiz öyle bir yapılanmaya gidecek ki CEO'su olacak ve Mahmuti olacak dense üstüm açık kaldı diye düşünürdüm

Eğer bu iş ciddiyse, Oktay Hoca'nın oluru ve isteği varsa, saygı duyarım. Yapılacak bir şey yok. Sadece daha 43 yaşında olan, bu kadar değerli bir koçun, taraftarca parke üzerinde bu kadar saygı görüp, güven uyandırırken, işin aksiyon tarafından geri çekilmesine anlam veremedim. Şu aşamada zaten şubede istese hem yönetim kademesinde istediğini yapabilirdi hem de parke üzerinde. Bu aşamada bu daha doğru olurdu gibi geliyor. Daha yeni başlanılmış bir yapılanma var. İlk senesinde önemli işler yaptık ama henüz oturtulmuş tam bir düzen yok. Oktay Mahmuti'nin takımı diyebileceğimiz bir takım gördük ama bu henüz şubenin genlerine parkede işledi mi, bunu bilemeyiz. Bence en azından planlanan 3 seneyi parkede koç olarak geçirmeli. Bu aşamda böyle bir şeye hiç ama hiç gerek görmüyorum. Yani Oktay Hoca'nın da oluruna ve isteğine anlam veremedim. Yapacağı şube yönetiminden ve yöneticiliğinden zerre şüphem yok ama bu kadar erken, işler tam rayına girmeden olmalı mıydı? Hem bizim için daha ilk seneden sonra böyle bir düzene geçiş yapmak hem de Oktay Hoca gibi üst sınıf bir koçun, 43 yaşında böyle bir düşünceye kapılması...

Neyse olay netleştiğinde, açıklamalar geldiğinde, daha net bir şeyler karalayabiliriz.

Yonetim teklif etmis baska ne beklenirdi ki tabii bu kadar iyi bi sezondan sonra beklentiler artacak butce artacak ek maliyet ne geregi var kapatin su subeleri ya valla kapatin sizde kurtulun bizde ayiptir ayip yaptiginiz ceo olacak hic mi adam yok basarinin mimarini sahadan cekiyorsunuz Oktay hoca da kabul etmek zorunda kalmistr kesin belliydi zaten insan bi kere gitmez mi ya adami tebrik etmeye belliydi yonetimin tavri ben sunuda acik soyleyim kesin adnan polata tesekkur ettiginden adimi kenara cektiler

umarım doğru değildir,takım bukadar güzel bi hava yakalamışken,sürekli istikrardan söz ederken,3yıllık planlama yapmışken "ceo" ne alaka?bu olmamalıdır,mahmuti parkede kalmalıdır,,bench için çoook erken..hadi biri yalan haber desin...

Oktay Mahmuti'nin sportif direktör olması yönünde planlar var, ancak Zdovc henüz teklifi kabul etmedi. Şu anda İstanbul'da, görüşüyorlar.

İsmail Şenol @Twitter

Ceo olmak antrenörlükten daha önemli.Yarın öbür gün başarısız sonuç gelirse Oktay Hocayı yollama hatasına düşebilirdik.Ama artık yönetici o.Her şey ondan sorumlu.Belki 20-30 yıl şubede kalacak Ceo olarak.Bundan daha iyi ne olabilir?Herkesin bu olaya bu kadar negatif bakmasını anlamıyorum

Ceo olmak antrenörlükten daha önemli.Yarın öbür gün başarısız sonuç gelirse Oktay Hocayı yollama hatasına düşebilirdik.Ama artık yönetici o.Her şey ondan sorumlu.Belki 20-30 yıl şubede kalacak Ceo olarak.Bundan daha iyi ne olabilir?Herkesin bu olaya bu kadar negatif bakmasını anlamıyorum

Senin mantığınla bakarsak her branşta başarılı olan antrenörleri kulüp yönetimine alalım. 1-2 sene sonra o kişi başarılı olup gönderilme korkusu giderilmiş olur. Öyle bir mantık olabilir mi?

ismailsenol IsmaiL SenoL
Oktay Mahmuti'nin sportif direktör olması yönünde planlar var, ancak Zdovc henüz teklifi kabul etmedi. Şu anda İstanbul'da, görüşüyorlar.

Oktay hoca Fatih Terim gibi görülüyor. Benim gönlümde onun takımın başında kalmasından yana. Ama Oktay Hoca bunu kendisi istemişse yapacak bir şey yok. Daha bu kadar gençken masa başına geçmek istemesi şaşırtıcı ama bunu da söyleyeyim. Ama gende düşüncelerini bilemeyiz, sıkılmış olabilir, koçluktan zevk almıyor olabilir.

Oktay Mahmuti'nin bir sözü var : Eğer 17 Haziran'da mikrofonu elime alabilseydim taraftardan Fener'i alkışlamalarını isterdim.

Bunu Türkiye'de ondan başka yapabilecek kişi yok. İsterse Cumhurbaşkanı gelsin isterse Ünal Aysal gelsin isterse Fatih Terim falan gelsin. Bunu yaptırabilecek tek kişi Oktay Mahmut ve biz ona çelme takmaya çalışıyoruz.

Yazık...

YAlnız kimsenin Furkan'ı falan taktığı yok Lebron GAlatsarayda haberi gelse onuda pek sallamıyacağız :) şu an MAhmuti'nin etkisi bu işte teknik anlamda dünyanın en iyi koçunu alsak bunun yerini tutamaz .

Oktay Mahmuti'nin bir sözü var : Eğer 17 Haziran'da mikrofonu elime alabilseydim taraftardan Fener'i alkışlamalarını isterdim.

Bunu Türkiye'de ondan başka yapabilecek kişi yok. İsterse Cumhurbaşkanı gelsin isterse Ünal Aysal gelsin isterse Fatih Terim falan gelsin. Bunu yaptırabilecek tek kişi Oktay Mahmut ve biz ona çelme takmaya çalışıyoruz.

Yazık...

YAlnız kimsenin Furkan'ı falan taktığı yok Lebron GAlatsarayda haberi gelse onuda pek sallamıyacağız :) şu an MAhmuti'nin etkisi bu işte teknik anlamda dünyanın en iyi koçunu alsak bunun yerini tutamaz .

Demek istediğim buydu.

Zdocvun bu sene Olimpija güzel bi hava yakaladı. finanasal sorunları vardı kulubün. Ama sonuçta kendi milletinin takımı, yurtdışı farklı olacaktır. Koçluk kariyerinde ciddi bir başarısı yok.