Yeni Yapılanma Süreci ve Oktay Mahmuti'nin Konumu

Zdovc nasıl bir koç acaba.Tanıyan arkadaşlar bilgi verirlerse seviniriz.
union olimpija ve slovenya koclugundan tanıdıgım kadarıyla.yıldıza dayalı sistemi yok takım oyunu oynatıyor.
Onun sisteminde guard ve 4 numara çok önemliydi.Slovenyada Nachbar gibi Unionda Jagodnik gibi 4 numaraları hep 3luk atan kişilerden seçerdi.

Galatasaray’da dev revizyon: Mahmuti artık CEO
Beko Basketbol Ligi’nde final oynayarak yeni planlamasının ilk yılında önemli bir başarı kazanan G.Saray Cafe Crown, yapısal anlamda radikal bir değişime gitti. Sarı – Kırmızılıların ünlü koçu Oktay Mahmuti, basketbol şubesinin ‘ceo’su olurken Sloven antrenör Jure Zdovc takımın başına geçirildi. Bir süredir yönetimden gelen ‘şubenin başına geç’ teklifini değerlendiren Mahmuti, uzun görüşmelerden sonra kendisine önerilen görevi kabul etti. Basketbol şubesinin Avrupa çapına gelmesi için özellikle ULEB ile olan ilişkilerin güçlendirilmesi adına başarılı koç, artık yönetici pozisyonunda görevine devam edecek. Mahmuti kendi yerine gelecek antrenör için Slovenya’da Union Olimpia’yıyaşanan maddi krize karşın başarıya taşıyan, Avrupa’nın gelişmekteki koçlarından biri gösterilen Jure Zdovc’u seçti. Zdovc radikal değişimlerin resmiyete dökülmesinin ardından Sarı – Kırmızılı takımdaki görevine başlayacak.
http://www.basketdergisi.com/galatasarayda-dev-revizyon-mahmuti-artik-ceo.html

Eğer Oktay Hoca istemişse bu oluşumu yapacak birşey yok.Ama yönetim istemişse böyle bir oluşumu son yılların en saçma ve gereksiz kararı olur.

O değil de Oktay Hocanın henüz Ünal Aysal'la görüşmemesi, röpörtajlarında yorgun gözükmesi vs. beni tedirgin ediyor. Sanki ayrılmak istemiş de biz ona böyle bir teklif yapmışız gibi. Umarım yanılıyorumdur.

2003'ten beri coachluk yapıyor. Malum, Avrupa'da NBA tarzı GMlik modeli yok pek. Dolayısıyla Oktay Hoca'nın CEOluğu düşünmüş olması bile şaşırttı. Belki de, diğer örneklerin aksine daha fazla yetkiyle donatılmış bir CEO görebiliriz. Böyle bir sistem de Avrupa'da benimsenmediği için üst düzey bir coachun kabul etmesi pek beklenemez. Zdovc ise geçen sene Euroleague'de iş yapmakla beraber, henüz çok üst seviyelere çıkamadığı için düşünülmüş olabilir. Akıl yürütünce böyle bir sonuca vardım.

Was the coach of Slovenia national basketball team and is currently the coach of Slovenian top club Union Olimpija Ljubljana.

Slovenia Krka (2003-2004) (Assistant coach)
Croatia Split (2004) (Head coach)
Slovenia Geoplin Slovan (2004-2005) (Head coach)
Greece Iraklis (2005) (Head coach)
SloveniaUnion Olimpija (2006-2007) (Sports Director)
Bosnia and Herzegovina Bosna Sarajevo (2007-2008) (Head coach)
Slovenia Union Olimpija (2009-2011) (Head coach)
Slovenia Slovenia (2009-2010) (Head coach)

Yönetimin böyle bir tercihi olacağını hiç sanmıyorum eper böyle bir oluşum olacaksa da MAhmuti ye çok büyük yetkiler verilmeli .PArkede kalmıyorsa bile hep biizmle kalsın

Bu olay uzun bir suredir tartisiliyordu, Mahmuti cok dusundu, danisti cevresine ve kabul etti, bence de erken ama yapi artik bu..

Can Isbakan son olarak bunu yazdı twitter a

Can Isbakan
Bu olay uzun bir suredir tartisiliyordu, Mahmuti cok dusundu, danisti cevresine ve kabul etti, bence de erken ama yapi artik bu..

Arkadaşlar serinknalı olmak lazım, henüz nasıl bir organizasyon düşünüüyor kimse anlamış deil. Bardağın dolu tarafından bakınca Oktay Mahmudi Galatasaray'dan baska biryere gitmiyor hatta bir nevi terfi alarak tüm basketbol organizasyonun başına geçiyor. Zdovc ise bana göre gelecek vaadeden iyi bir coach. Hocanın basketbol kulturu dediği olayı iyice oturtması için belki de sadece A takım özelinde deil tüm şubede etkin bir rol alması orta ve uzun vadede cok faydalı sonuçlar doğurabilir. Sonuçta Oktay hoca yı bu takımın başına getirip ona calışaması için en uygun şartları sunan kişiler hala basketbol şubesinin başindalar ve planlarını hocanın isteklri doğrultusunda yapıyolar.

O yüzden sakin olup beklemek gerek, sanki Oktay Mahmudi gorevden alınmış gibi bir tepki vermek şu an için yersiz gibi geliyor bana.

Evet tamamen Oktay Hocanın isteğiyle bun sisteme geçildi.

Bilgin Gökberk 3-4 gün önce hoca istemiyor saha içini istemiyor diyordu..Hoca istemiyor...

Bir süredir yönetimden gelen ‘şubenin başına geç’ teklifini değerlendiren Mahmuti, uzun görüşmelerden sonra kendisine önerilen görevi kabul etti.

Yönetimin teklifi olduğu belli.

Ayrıca otostopçu arkadaşların dediği de çıktı, durumum belli değil diyerek bunu kastetmiş demek ki.

Valla Oktay hoca sözünün eri bir adam.Kaybedilen Olin maçındaki hakem hataları sonrası mesleği bırakmayı düşündüm.Utandım emeklerle oynanıyor gibi ifadeler kullanılmıştı.Büyük ihtimal hoca istemiyor.Ama neden koç neden? Sen ceo olcan herhangi biri gelecek.X bizi şampiyon yaptı demek istemem ben.Oktay hoca şampiyon yaptı demek isterim.Umarım gerçekleşmez.

2003'ten beri coachluk yapıyor. Malum, Avrupa'da NBA tarzı GMlik modeli yok pek. Dolayısıyla Oktay Hoca'nın CEOluğu düşünmüş olması bile şaşırttı. Belki de, diğer örneklerin aksine daha fazla yetkiyle donatılmış bir CEO görebiliriz. Böyle bir sistem de Avrupa'da benimsenmediği için üst düzey bir coachun kabul etmesi pek beklenemez. Zdovc ise geçen sene Euroleague'de iş yapmakla beraber, henüz çok üst seviyelere çıkamadığı için düşünülmüş olabilir. Akıl yürütünce böyle bir sonuca vardım.

Doğru mu yanlışmı bilmem ama mantıklı ve tutarlı bir akıl yürütme :)