Zafer Kalaycıoğlu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Re: İstifa edecek yüreğin var mı? Zafer KALAYCIOĞLU

Muhammed kardeş mevzu zafer hocayı sevmek ya da nefret etmek değil, sen öyle bir savunmuşun ki hocayı görende z.k kral adam sanıcaklar. Adamın yaptıkları ortada... Bu adam takımın başında olduğu sürece, hani hasret kaldığımız kupalar,başarılar bizden uzak olacak mevzu bu. Bizimden amacımız armanın başarılı olması,seninde aynı şekilde. Bizim isteklerimiz doğrultusunda z.k'da doğru birisi değil...

İrfan bey abi, sizler farklı maçı,bizler farklı maçı seyretmişiz. Maçı kazanmalarının sebebini fb'nin yaptığı iyi savunmaya bağlamışınız. Peki bir takım ne kadar iyi savunma yaparsa yapsın takımın elinde 3 tane yıldız oyuncu varsa -ki bu oyuncular avrupada başarılar kazanmış oyuncular, bu oyuncular savunma yapmasını bilmiyor mu? Sert savunmayı delebilecek oyuncularımız yok muydu bizim? Peki doğru hücumlar yapamaz mıydık? Baskıyı azaltamaz mıydık? Nilay Yiğit'in orta saha civarlarında attığı şutuna ne demeli? Bunu başarılı büyük kluplerde yapsa bir oyuncu 2 maç oynatmaz koçu, z.k ne yaptı? Uyarmadı bile...

Herkes z.k'ndan şikayetçi,başarısızlıktan memnun değilken,sitemler ederken,böyle yorumlar yapıpta sivrilerek antipati topluyorsunuz farkında mısınız? Takımı eleştirirsiniz amenna sözüm yoktur,yönetimi eleştirirsiniz neden böyle bir hocayla anlaşıldı ya da neden az bütçe ayrılıyor vs. sözüm yok ama bu adamı savunmak anormal kaçıyor,mutlaka tartışılacak,eleştirilecek ama ortada eleştirilecek ne bir konu,ne de bir durum söz konusudur.

Yanlış birşey söylemişsem affola, takıma sahip çıkmak istiyorsak içinde bulunduğumuz bu durumdan şikayetçi olarak,eleştirerek dile getirmeliyiz.

Z.K madem bu kadar iyi bir koç, geçen yıl ki kadroya göre daha iyi bir kadroya sahibiz neden avrupa'da aynı başarıyı göstemedik? Bu yıl başarı olarak ne yaptık?

Emre Bey benim düşünceme göre teknik heyetin bu maça etkisi maksimun %20'dir.Ben maçı izlerken oyuncuların yüzlerine baktığımda maçı kazanacak umutlarının olmadığını gördüm.Peki sizin dediğiniz gibi koç gönderdik ve istediğiniz koç geldi.Yine aynı hezimetle karşı karşıya gelirsek ne diyeceksiniz.10 senedir yenemiyoruz bunun nedeni ne peki?Benim demek istediğim bizim takımımızın koç olmasa dahi fenerbahçeyi ezmesi gerektiğidir.Ben dünkü tabloyu içime sindiremiyorum ve bunun tek nedenide koça bağlamıyorum.Fizik açıdan ezildik.Bir pozisyon hatırlıyorum.Esraya bir omuzla dokundu esra bir tarafa fenerli oyuncu bir tarafa basketi attı.kaçtane blok yedik.bomboş pozisyonda bile sayı atmaktan kaçındık blok yeme korkusu için.Tabiki oyuncuları hoca hazırlayacak.ama şunu da unutmamak gerek.bizim oyuncular fizik,güç ne derseniz deyin fenere karşı duracak bir durumda değil.bu da beni çok üzüyor.

10 senedir yenemiyoruz cümlesini bir iki kişiden daha duydum. Nasıl yenemiyoruz anlamadım. Kulüp üç yıldır yatırım yapıyor zaten. Bundan çok daha zayıf kadroyla, beş kişilik rotasyonla bu takım şampiyonluğu son maçta verdi, üstelik Şahenk'teki maçta bir hakem faciası yaşanmıştı. İyi bir coachla oluyor demek ki.

Ayrıca, spor bu, doğru isimlerle de kaybedebilirsiniz; ama emin olun ki dünkü gibi bir oyunla olmaz. Böyle ciddi bütçeleri ehil ellere bırakmak lazım. Çevik, Kalaycıoğlu gibi coachlar yeterli olmaz, olmayacaktır.

Unutmadan bir ekleme yapmak istiyorum. Ben de sahaya yeterli olmayan bir coachla çıksam, umutsuz olurdum. Fark 14 sayıya çıktığında bile, Fener'in geri döneceğinden çok emindim. Zaten, savunmaları sertleşir sertleşmez tıkandı kaldı biizm takım. Oynadığımız şey tek kelimeyle rezaletti, diyecek bir şey yok. Farkın 14'te kalması şans oldu. 30'a da gidebilirdi son çeyrekte.

Ben Z.K dan önce, Z.K ile görüşmeler yapıp 1+1 sözleşmeyi yapan kişilerin kulaklarını çınlatıyorum, ön kapıdan çıkıp arka kapıdan dönenlerin kulaklarını çınlatıyorum !!!!!!!!!!!!

Bulunmaz hint kumaşı gibi, tribünlerden taktikler alanların, açıktan peşinat verenlerin kulaklarını çınlatıyorum !!!!!!!!!!!!!

Bu listede Z.K son sırada yer alır bence ama !!!!!!!!!!!!!

Saygılarımla,

Anasayfanın ardından biz de birşeyler karaladık. En azından aynı düşüncede olduğumuzun bir kez daha bilinmesi için.

Burada da yazmakta olan pek çok kullanıcının katıldığını düşündüğüm/bildiğim bir anketi de ekledik sonuna. Birçoğumuzun şu anda konuşmaya hakkı yok bence. Çok açık bu. Edecek kelamı olanlar ise buyursunlar..

http://sarayinsultanlari.blogspot.com/2 ... yoruz.html

Ceyhun Yıldızoğlu gelse keşke takımın başına takım oyunu oynatıyor adam. Zafer Kalaycıoğlu'nuda bayan takımdan sorumlu başkan yapsak (dedehayır gibi) süper olur. Zafer Kalaycıoğlu takımı kötü oynatıyor ama süper transferler yapıyor kimin aklına gelebilirdi ki wnba'nin mvp'si Tamika Catchings bize gelecek. Sırf iyi tranfer yüzünden on istiyorum. Zafer Kalaycıoğlu'nun wnba de tanıdığı hocalar var. Eğer o olmasaydı Tamika fenerde oynuyordu şimdi bunu da unutmamak lazım.

benim koç isteğim bunu daha öncede yazmiştım
Amerikalı bayan koçumuz vardı
onun zamanında şampiyonluklarımız var
4-5 seneli sözleşme ile böyle bir sistem istiyorum yine......

5 kişilik rotasyonla şampiyonluğu kaçırdık evet.Peki ozaman bizi 2-2 ye getiren serinin anahtarı ?

Tabi ki takım ruhu.

Ben 10 senelik bir mağlubiyetten söz ediyorum,siz 5 kişilik rotasyondan.

O 5 kişilik rotasyon Galatasaray ruhuyla kazandı o maçları.

Her nekadar hocada suç varsa da yarısı oyuncudadır.

Tabii, sadece ruhla kazandı o takım. Sophia'yla Işıl'ın ikili oyunları, VJ'e hazırlanan orta mesafe şutları, Petra'ya hazırlanan orta mesafe şutları ve Esra'nın diplerdeki üçlükleri de rastlantıydı hep. Ruhla oluyorsa sadece, bu forumdan çıkalım beş kişi TBL'yi alalım, para harcamaya gerek yok.

Şu WNBA'i ABD'de izliyorum muhabbeti de ayrı bir tartışma konusu. Maçları orada izlemekten ziyade, oradaki coachların oyuncularını nasıl kullandığını anlamak önemli.

Arkadaşlar, sanki Zafer Kalaycıoğlu'dan başka hoca kalmamış gibi yorum yapıyorsunuz bazen. Tamika Fener'e gidermiş falan. Bir oyuncu Zafer Kalaycıoğlu için geldiyse gelmesin bizim takıma. Ne olursa olsun, Galatasaray Avrupa'da Fenerbahçe'den daha kaliteli bir markadır. Sporcular önce alacakları paraya sonra markaya bakarlar. Fenerbahçe, astronomik bir ücret teklif etseydi, Tamika "bu takımda Zafer Kalaycıoğlu yok, gitmem mi" diyecekti. Acaba Zafer Kalaycıoğlu'nu bu kadar vazgeçilmez kılan nedir? Bizim bilmediğimiz bir başarısı mı var Avrupa'da? Hayal dünyasında yaşamayalım. Sitenin girişindeki resim hoş değil, kaldırılmalı bence, ancak eminim çok kaliteli yabancı hocalar vardır bu takımın başına getirilebilecek. İki büyük kulüp yıllardır tek bir hocaya bağlanmış gidiyor, bu nasıl iştir anlamadım.
Oyunculara gelince. Galatasaray yıllardır altyapıdan iyi oyuncular çıkarıyordu. Ancak kulübün 10 yıldır basketbola önem vermemesi nedeniyle bu oyuncuların çoğu başka takımlara (daha çok Fener'e) gittiler. Zaten bildiğim kadarıyla bir süredir de tek tük oyuncu çıkıyor altyapıdan. Bir anda Birsel'ler, Nevriye'ler gelmez bizim takıma. Ama takım olmuş, o ruhla oynayan yerli oyunculara 3-4 iyi yabancı eklediniz mi zaten ligde ve Avrupa'da başarı gelir. Önemli olan bu oyuncuları oynatabilecek kaliteli bir hoca ve yılın ortasında değil başında oluşturulacak bir kadro. Fenerbahçe saplantısından kurtulalım artık. En başarılı dönemlerimizde yenildik Fenerbahçe'ye ve en başarılı dönemlerinde yendik Fenerbahçe'yi. Ezeli rekabette galibiyetin garantisi yoktur. Ama artık taraftar olarak takım olmuş, oturmuş ve önünü görebildiğimiz bir takım istiyoruz. Bu hem futbolda, hem voleybolda hem de basketbolda böyle. Anlık başarılarla mutlu olup, anlık başarısızlıklarla hayal kırıklığına uğrayacağımıza, daha uzun vadeli işlere bakalım. UEFA Kupası bir yılda gelmedi!

10 sene muhabbeti de bir o kadar anlamsız bu arada. Basın yapıyor bu tarz şişirmeleri de sizler yapmayın bari. Yatırım yapmaya başladığımız tarihten bu yana alalım o seriyi mümkünse. Ya da çapı genişletip, Derya Özyer'li takımdan almaya başlayalım yenilmezlik serilerinden, eşitleyip öne geçelim. : )

Cem Akdağ geçen sene istifa eder.Görüşmeler başlar Zafer Kalaycıoğlu ile.El sıkışma olayları olur o dönemde.Şuan herkes unutmuş olabilirama hala aklımda..

Ceyhana gelir bench arkasından takımı yönetir.Kaybederiz.
Ertesi hafta Fener maç vardır.Floryaya gidip gizliden takımı hazırlar Caferağa deplasmanına.Takım çıkar 30 yer.5 kişi ile çıktığımız önceki sezon maçlarını bile kafa kafaya oynamışken.

Okan Çevik gelir Avrupa Şampiyonluğu ve erkek takıma geçmesi gelir arkasından.
Dönüp dolaşıp Zafer Kalaycıoğlunu getiririz tekrardan.
Ahmet Cömertte bir fener maçı yeniden.O yok bu yok diyerek iç saha mağlubiyetine yine bir bahane bulunur.

Extra mağlubiyetlerden sonra 2.yarı yine bir fener maçı koskoca bir period boyunca atılan 2 sayı(25'e çakılı kaldığımız dakikalar) ve yine mağlubiyet..

Sonra Galatasaray sevgisini kendi içinde sığdıramayan arkadaşlar başka sitelerden ordan burda sitenin açılış resmini eleştirip laf söylüyolar..
Evet devam..

Kesinlikle katılıyorum kalycıoğlu ile hiçbir yere varılmaz okan çevikle bazı şeyler yoluna gitmişti aslında niye değişime ihtiyaç duyuldu anlamadım koskocaman 15 dakikada 2 sayı atabiliyorsun sadece vay be .

Çok yazık; dümensiz bir gemi ile hedefsiz, hayalsiz, hatta onursuz bir şekilde gidiyoruz, ve Zafer K.nun istifasını ümit etmekten başka yapabileceğimiz bişey yok gibi görünüyor. Hele bir istifa etsin Ekrem Memnun da olur, Ceyhun Yıldızoğlu da olur bir başkası da olur ama kim gelirse gelsin Zafer K.dan iyi olur.

ZK olayı olmasaydı şu an Okan Çevik, bayan takımının başında olacaktı. Nalga olayını da yaşamazdı bu klüp. Bayanlarda da daha iyi olabilirdik.

Eskiden bayan takımı konuları çok daha fazla ilgi görürdü burda. Öyle bir heyecanımız vardı. Şimdi kimse girmiyor bile bayan bölümüne. Geçen sene bayan takımından aldığımız heyecanı bu sene erkek takımından alıyoruz. Bu takımı bu hale getirenlere yazıklar olsun. İnşallah seçimden sonra adam akıllı kararlar alınır!

Türkiye Kupasını bırak Avrupa kupasını alsa da takım

-İSTİFA KALAYCIOĞLU

Erdal bu adama birgün rahat uyku yok mu? :)

Bırak da 1 gün(!) en azından rahat uyusun... dememizi kimse beklemesin.

Bugün 1 kupa kazanılır, yarın 10 tane kupa kaybedilir...

Erdal Can İçelli' Alıntı:
Türkiye Kupasını bırak Avrupa kupasını alsa da takım

-İSTİFA KALAYCIOĞLU

Senden bu lafları duymak ayrı bir şaşkınlık yaratıyor bende Erdal.Adanaya geldiğinde kankaydınız telefon numarasını vermişti hani sorunun olduğu ara o kadar fotoğraf çekilen sen değilmiydin.Bence adamı bugün rahat bırak sene sonunda gider zaten artık bu istifa başlıklarından gına geldi biz diyoruz diye gitcek değilya yeterince tepki verdik zaten.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...