Zorlu Viraj Öncesi Takımımız

Bu arada bir not daha FB Ülkerle hangi takım oynarsa oynasın guardları maçın yıldızı oluyor xD Bizim Atkins de bu kalıba tam uyacak birisi.
 
Aslına bakılırsa bu 6 maçın ilk 3ü ikinci 3üne nazaran daha kolay gibi duruyor. Ama takımın kendini bir türlü bulamaması nedeniyle her maç bizim için çok zor. Ancak şöyle de bir gerçek var bu maçlarda iddialı olamazsan rakiplerene gereken mesajı veremezsen üstüne bi de şampiyonluktan bahsedersen adama gülerler. Bu maçların ard arda gelmesi şu an dezavantaj gibi ama buradan büyük bir avantaj çıkarmak da bizim elimizde. Önce bugün eurochallenge da bir galibiyet almalıyız. Ardından sırasıyla engelleri teker teker aşmalıyız. Benim tahminim belki biraz iyimser olacak ama 5-1 gibi bir seri bekliyorum.
 
ziziç giderse yerine alıcağımız oyuncu kariyerli olmalı... gidipte stickland gibi oyuncu almayalım...ama ziziç'i geri kazanırsak ve moralini düzeltebilirsek bu bizim için daha iyii olur.
 
Sarpercan Ayaz' Alıntı:
ziziç giderse yerine alıcağımız oyuncu kariyerli olmalı... gidipte stickland gibi oyuncu almayalım...ama ziziç'i geri kazanırsak ve moralini düzeltebilirsek bu bizim için daha iyii olur.
Şu dönemde Zizic kadar kariyerli bir oyuncu bulmak oldukça zor... O yüzden büyük beklenti içine girmemiz yanlış olur. NBDL'den veya kulübünden ayrılabilecek bir atletik Amerikalı alacağımızı düşünüyorum...
 
Zaten Zizic bir pivot değil. Zizic bir 4 numara oyuncusu. Yüksek basketbol bilgisi, pozisyon alabilme yeteneği, orta mesafe şut, yüksek yüzdeli bitiriş... Onu özel kılan bunlar...
Ama senin önerdiğin oyuncu istatistiklerden görüldüğü üzeri 5 numara oynuyor. bizim istediğimiz tipte bir isim. Ama izlemediğim için birşey diyemem...
 
Şayet bugün Mersin'i yenersek, ben, bu altı maçın hepsini kazanabileceğimizi düşünüyorum. En çok zorlanacağımız iki maç bugün oynayacağımız Mersin BŞB ve deplasmandaki Beşiktaş maçı olabilir.

Evet, takımda bazı sorunlar var fakat, düşünün hangi takımda sorun yok?! F.bahçe Ülker daha geçen hafta Darüşşafaka'ya yenilmedi mi? Yahut Telekom kendi sahasında Aliğa'ya?.. Her takımın önemli zaafları var ve bizde bu zaafları değerlendirebilecek oyuncular mevcut.

Tek endişem oyuncuların bu maçlara mental olarak iyi hazırlanamaması yönünde olur, ki bugün oynayacağımız Mersin maçını bu açıdan kilit unsur olarak görüyorum. Şayet Avrupa'daki yenilgi serisinin verdiği moral bozukluğunu üzerimizden atabilirsek ve ligde daha konsantre oynayabilirsek bu karamsar tablonun tersine dönüşebileceğini sanıyorum.

Kanaatimce takımımızın ihtiyacı olan şey daha fazla kenetlenmek!

Dilerim oyuncularımız bu gerçeğin farkına varıp, kazanmak için yürekten oynarlar!..
 
Serinin ilk maçı tamamdır.

Şimdi bu serinin belki de en kolay halkası gibi görünen Oyak maçında sıra.Her zaman için tehlikeli bir takımdır Oyak,her takımın başına dert açabilecek kapasiteleri var.
 
Şamil Turançiftçi' Alıntı:
[quote="Eyüp YILDIZ":502hm9sd]Sadece Oyak'ı yener diyenler ayrılsın :)
Evet arkadaşlar lütfen. :)[/quote:502hm9sd]
Bunu güzel bir şaka olarak görün lütfen :)
 
Arkadaşlar size bazı moral bozucu haberlerim var!

Milojevic Zagrep ve Oyak maçlarında yok.

Milan'da sakatlanmış büyük bir ihtimal Zagrep ve Oyak maçlarında oynamayacak.

Erdem'in dudağı patlamış ama maçlarda oynayacak!
 
Eyüp YILDIZ' Alıntı:
Arkadaşlar size bazı moral bozucu haberlerim var!

Milojevic Zagrep ve Oyak maçlarında yok.

Milan'da sakatlanmış büyük bir ihtimal Zagrep ve Oyak maçlarında oynamayacak.

Erdem'in dudağı patlamış ama maçlarda oynayacak!

Milo'nun böyle ciddi bir sorunu olacağını tahmin etmemiştim...

Gurovic İnanç'ı savunurken inanç diziyle vurdu Milan'a.Bel ile ilgili bir sakatlık olduysa ondan olmuştur.Yoksa maçı tamamladı Milan...
 
Bu takım kolejı,renoyu,mersını yensın dıye kurulmadı,bakalım gorecegız takımın esas gucunu eksıkler bahane olamaz fener 4-5 eksıkle sezon basından beri ,basarısızlık halınde sıgınılacak tek kapı sakatlıklar olacak adım gıbı bılıyorum.Dıyecek bırılerı zızıc sorunu mılojevıc sakatlıgı dıye efes macında vardılarda ne oldu demelı bırılerı o an ama nerde,bu döngü boyle gıder ben basket takımını futbolda trabzonun halıne benzetıyorum umutlu baslangıc,hüzün son.
 
Sanırım takımla ilgili pek çok ikilem yaşanıyor.Benim bazı gözlemlerim şunlar:
Takımın ruhsuz basketbolu zaten biliniyor.Bu ruhsuz görülen basketbol bence oyuncuların isteksizliğinin yanı sıra yaş ortalamarından da kaynaklanıyor.Temposuz göze hoş gelmeyen bir basketbol oynuyoruz.Peki acaba neden kazanıyoruz.Evet yendiğimiz rakipler zayıf görülebilir.Ancak ruhsuz bir takım karşısındaki rakip kim olursa olsun maç kazanamaz.Burada sanırım rakibe kendi tempomuzu kabul ettirebildiğimiz ölçüde başarılı oluyoruz.Rakip tempoyu düşük tuttuğu müddetçe bence her maçta kazanma şansımız var.
Düşük tempo nedeniyle savunmamız da ligin en az sayı yiyen savunması.Telekom bu bakımdan en çok dikkat edilmesi gereken takım gibi duruyor.Murat Kaya tam olarak hazır mı bilmiyorum ancak geçen sene rakip kısalara etkili bir savunması vardı.Eğer ki rakiplerin kısalarını Murat ya da oyuna girmeyen geç oyuncularımızla zaman zaman kilitleyebilirsek onların da oyun düzenlerinden çıkmasını sağlayabiliriz.Biz yaşlı bir takımız oyuncularımızı daha da bilinçli oynar ve rakibe kendi oyunumuzu kabul ettirebilirsek gelecek bir ya da 2 yabancı geleceğe daha umutlu bakmamızı sağlayacaktır.
 
22.12.08 Galatasaray C.C - Oyak Renault
27.12.08 Beşiktaf C.T - Galatasaray C.C
03.01.09 Galatasaray C.C - Fb Ülker
06.01.09 Galatasaray C.C - Dexia Mons
10.01.09 Aliağa Petkim - Galatasaray C.C
17.01.09 Galatasaray C.C - Türk Telekom

Telekom maçını saymazsak kısa aralıklarla sezonun en önemli maçlarına çıkacağız. Genel haliyle bile rotasyonumuz şampiyonluk yolunda diğer rakiplerimizden gerideyken, işin içine sakatlıklar girince daha da işin içinden çıkılmaz bir hâl alıyor. Play-Off'ta da eşleşebileceğimiz rakiplerden olması nedeniyle evimizde Fb Ülker'e ve Türk Telekom'a kesinlikle kaybetmemeliyiz yoksa evimizde alacağımız bu mağlubiyetler ileride başımıza çok büyük sorunlar açacak.
Sakat oyuncularımıza büyü yapıp veya iksir içirip vaktinden erken sahaya süremeyeceğimize göre yapılacak olan transferlerimizde "bence" risk oranını arttırıp daha erken yapmalıyız. Başta M.S ve sonrasında Zizic'ten gelecek paraları ve onlara giden paraların ziyanını düşünmektense, sene başında "Şampiyonluğun en büyük adayıyız." diyen yöneticilerin 7 milyon dolar harcanana takım için birkaç yüz bin doları daha gözden çıkarmaları gerekiyor. Aksi hâlde kağıt üzerinde isimleri çok büyük oyunculardan oluşan kadromuza yazık olabilir...
 
Akatlarda bayan-erkek şimdiye kadar hemen hemen her maç seyirci ve skor üstünlüğünü sağladığımızı düşünürsek 4 maç üst üste içerde... :)

e izmirde deplasman sayılmaz...

6 maç üst üste içerdeyiz...:)
 

Üst