Zvezdan Mitrović

Kusura bakmayın ama Galatasaray'ın menfaatini düşünmeyen birine saygı falan duymam. Yeboah ve Halilovic transferleri ile bizim menfaatimizi düşünmediği apaçık ortada. Kendisine tekmeyi vursak bile parasını alacak, getirdiği vasatlar da paralarını alacaklar; olan bize olacak. Saygı görmek istiyorsa saygı duyulacak işler yapsın. Geçmişinde başarılar var ama Galatasaray'ın faydasına bir işi şu anlık yok.
 
Sözleşmesi sene sonu bitiyor tazminat vs desek değil yani. Tahminim bütçe düşük tipik Galatasaray geleneği garip transferler
 
Oyuncular ile arası çok kötü bir koç.
İnsani ilişkileri çok kötü.
Çok iyi bir koçtur belki ama insani olarak bunu diyemem.
Çok geç olmadan koç arayışına başlamak lazım.
 
Oyuncu ile kavga eden koçtan bir cacık olmaz, kovulması yakındır. Oyuncular senin otoriteni belli ki tanımıyor. Oyuncularla ilişkisi haricinde de rezil, geri kafalı, kadro kurmayı bilmeyen bir koç.

Bana kalsa ben kendisini Halilovic ve Yeboah'ı istediği an kovardım. Temmuz'un ilk haftasını bile görmemesi gerekiyordu.
 
bütün yaz transferleri eleştirsem de geçen sezon kendisi geldikten sonra bitik takımın verdiği reaksiyonu gördükten sonra ne olursa olsun eminim vardır bir bildiği, bizleri yanıltır diyordum içten içe kendisi için. ama şu zamana kadar gelen süreçte, 16 Eylül 2023 itibariyle çok ciddi bir hayal kırıklığı yaşatıyor şahsen bana. oyuncu iletişimi çok kötü, oynatirim diye aldığı oyuncular basketbolcu demeye bin şahit yeboah ve halilovic. takımın seti yok, 1 numarası yok, şutuna guvenilecek adamı yok, takımı oynatacak adamı yok. takımı üstüne yaptığımız adama da koç kızdı ve son 7 dakika oyuna almadı Beşiktaş maçında. bu takım, şahsi egoların ve kavgaların üstünde. klişe gelecek ama bu durum öyle. maç icinde mitrovic bugrahan'a kızdı diye bugrahan'i oyuna almamazlık edemez. böyle bir lüksümüz yok. almazsa 16 sayı onde götürdüğün maçı verirsin Beşiktaş'a. Yönetimin yerinde olsam oyuncu iletişimi çok iyi bir koça giderdim. yabancılar vasat bari elimdeki yerli rotasyonu harcanmasın diyip koç degisikligi yapardım.
 
Maçın sadece son çeyreğini düzgün izledim de zaten maçın 16 sayıdan dönmesinin nedeni Buğrahan'ın eforsuzluğu diyor millet sosyal medyada. Oyuncuya bir mesaj verilecekse zaten bu bizim çapta takım için hazırlık maçında olmalı, senelik 25 harcayacak bir şube olabilirsek Obradovic gibi Euroleague maçında da salondan kovarız belki oyuncularımızı. Bu kadar abartılacak bir şey olduğunu sanmıyorum.

Oyuncu transferinde de Halilovic hadi oyun bilgisi, aklıyla çok sırıtmıyor da Yeboah transferinde emeği geçen kim varsa gideri tazmin edilip takıma Manuchar gibi savunma yapıp hücumda da bitirici olabilecek bir 3 numara lazım. Kötüyüz anladık da Yeboah'a basketbolu öğretecek kadar da değil.
 
Oyuncu ile kavga eden ve oyunculara trip atan koç kötüyse Ergin Hoca filan hemen bıraksın koçluğu :)


Efes, CSKA'dan 28 sayı fark yemiş. Onlar da Erdem Can'ı kovsun.

Yine hazırlık maçlarıyla adam asmaca başlamış. Bir sezona girseydik...
 
Son düzenleme:
Bence iyi bir koç takım kurma noktasında beğenmesem de.. Ayrıca ben sert koç severim benim açımdan problem yok ama oyuncular kendisini yemek isteyecektir.

Ayrıca çok sığ yorumlar var Obradovic'in oyuncularına nasıl davrandığı malum. Ergin Ataman da birçok oyuncuyla kavga etmiştir kariyerinde. Zira Tanjevic'in de Mahmuti'nin de oyunculara çok sert olduğu çok sekans hatırlıyorum. Koç dediğinin otoritesi olacak. öyle abi gibi arkadaş gibi davranan karakter koyamayan koçları ben pek tutmuyorum.
 
Ben şahsen koçtan yanayım. Oyuncu eğer saha içinde kaytarmaya başlıyorsa kusura bakmasın ama ikazı hak eder. Tabi ki taraftar olarak bende görmek istemem bu tür görüntüleri ama oyuncular kafasına göre hareket etmeye başlarsa iş çığırından çıkar. Disiplin iyidir. Ayrıca Pistiolis için sakin sessiz deniyordu. Sakin olanı eleştiriyoruz, sert olanı eleştiriyoruz ee nasıl olacak nereye varacağız? Disiplin iyidir. Oyuncu profesyonel davranmak zorunda.
 
Göksenin’in yerine büyük bir oyuncu almak istemediği için Yeboah’ı aldırmış. Açıklaması bu hocanın. Bravo hocam Göksenin gibi büyük bir yeteneğin hakkını vermişsin.
 
S: Kariyerinizde pek çok şey başardınız. Galatasaray için başarı çıtası ne olacak? EuroLeague’i kazanmış rakipleriniz var.

C: Benim için Galatasaray bütün tarihi ve taraftarlarıyla ilgi çekici bir kulüptü. Beni aradıklarında gerçekten sürpriz olmuştu. İtalya’da tatildeydim. Dejan Radonjic benim arkadaşımdır, Panathinaikos‘tan ayrıldıktan sonra eşlerimizi de alıp birkaç gün tatile çıkmıştık. Toscana’da harika bir gezi yaptık. Sonra menajerim beni aradı, ben de ‘Tamam, güzel’ dedim.

İstanbul’a uçtum. Şaşırtıcıydı. Bu görev benim için büyük bir sınav, büyük bir motivasyon. Benim için her şey yeni. Bugünlerde bütün boş vakitlerimi Türkiye Ligi’ni, özellikle de yerli oyuncuları izleyerek geçirdim. Bu oyuncuların pek çoğunu tanımıyorum fakat izleyip görmek istedim. ABD’den, Balkanlar’dan oyuncular getirebiliriz fakat bence güçlü yerli oyuncular bulmak çok ama çok önemli. O oyuncular takımın yüreğini oluşturmalı. Kariyerim boyunca veteran ya da genç fark etmez, hep iyi yerli oyuncularım oldu. Fakat oyuncuları yerli ve yabancı olarak görmüyorum. Herkesle oynamayı hep sevdim.
 
S: Ben de size bunu soracaktım. Sedat ve Ege Tan siz gelene kadar çok oynayamıyordu. Şu anda elinizde güçlü bir yerli kadrosu var, belki de Galatasaray’ın yıllardır sahip olmadığı kadar güçlü.

C: Ben her oyuncuya şans vermek istiyorum. Oyuncular bu şansı kullanmalı. Dokuz maç oynadık ve bu maçlarda 10 oyuncum 20’den fazla dakika ortalaması tutturdu, iki tanesi de 15 dakika oynadı. Gerçekten de herkese şans vermek istiyorum. Benim sistemimde oynamak kolay değildir. Şu anda benim için yeni bir ortamdayım. İlk olarak kendi takımımı, sonra da rakipleri keşfetmek istiyorum. Kariyerim boyunca hep takımlarda uzun süre çalıştım: Khimik’te beş yıl, Monaco’da beş yıl… Bir sistem inşa etmek istiyorum. Bu zor bir yol fakat takıma denge ve istikrar getiriyor. Herkes için zor olacak. Bütün takımların potansiyeli ve kalitesi var. Takımımı hazırlamak zorundayım. Birkaç hazırlık maçı oynadık, antrenman yapmak için çok vaktimiz kalmadı. Lig başladıktan sonra Şampiyonlar Ligi için bir haftamız daha olacak. Yaz döneminde milli takımda olan, sakatlık yaşayan isimler oldu. Şu anda oynadığımız hazırlık maçları benim için iyi bir resim çizdi. Antrenman yapmadan bir şey inşa edemem. Galatasaray potansiyelli bir takım.

Galatasaray taraftarlarının beklentisi yüksek fakat herkes Efes, Fenerbahçe ve Karşıyaka gibi takımların bütçe seviyesinin farkında olmalı. Fakat Monaco ile EuroCup’ı kazanırken de takım tarihinin en düşük bütçesiyle oynamıştım. Para yardımcı olabilir, evet fakat eğer iyi karakterli oyunculardan iyi bir takım inşa eder ve iyi bir kimya oturtursanız… Bu en önemli şey. Bütün bunlar bir süreç, göreceğiz.
 
Koç, takım benim için iyi bir resim çizdi dediyse kendimce eleştiri yapmak boş artık. vardır bir bildiği diyip kenara çekilmece. herkese şans verme isteği de genç oyuncularimiz için çok ciddi bir fırsat. koc, yeboah ve halilovic ısrarını da bırakırsa her şey çözülür. röportajında halilovic'i fazlaca sahiplenmiş. inşallah sen haklı çıkarsın hocam.
 
koçla 5-6 aydır birlikteyiz. nisan gibi geldi, takıma sağlam bir karakter oturttu. 4 yabancıyla oynadığımız telekom serisinde bütün maçları son topa kadar götürdü, lider telekom'dan maç bile çaldı, üstüne basarak söylüyorum 4 yabancıyla. cvsi zaten dolu, bu ayrı bir güven veriyor ama bide o dönemde oynattığı oyunla umutla bakmamızı sağladı.

yaz ayı girdi, çok iyi bir yerli rotasyon ve ağırlıklı koçun istegi dogrultusunda 5 yabancı transfer edildi. bu yabancılar baştan sona fiyasko zaten. haziran ayında yeboah ve halilovic aldık. (bu ne acele?) taraftar kıyameti kopardı, yönetim olaya el koydu dendi. bu sefer de euroleague etiketli dususteki oyunculara yüksekten yüksekten kontratlar verdik. koçun transferlerine de bu euroleague etiketli dususteki ve bize faydası olmayacak oyunculara da hiçbir yönetici engel koymadı. 21-22 sezonundaki gibi yukselisteki oyunculara gitmek yerine böyle bir kadro kuruldu. yaz aylari, hazırlık maçları zaten çöp geçti. takım hiçbir şey vaad etmiyordu. sezon başladı, denizli-manisa-aliağa gibi 3/3 geçmemiz fikstürü 2/3 ile geçtik. manisa maçı ıkındık, aliağa maçı yenildik. maç boyu gerideydik. ve koç bu maçlarda takım sahada başı kesik tavuk gibi dolasirken kenarda sadece izledi. bugün Aliağa maçında ikinci yarının en iyisi ismet'i son çeyrek oyuna almadı, yeboah'ı stretch 4 denedi sonuç vermeyeceğini bile bile, kötü bir gün geçiren samet'i son 4 dakikaya kadar sahada tuttu. bugrahan'i hazirlayamadi, walden ve radebaugh'u hücumda potansiyellerine uygun kullanamiyor. ve en uzucusu sadık kabaca'da gerileme var. özet bu.

koç ile yollar ayrılmaz daha çok çok erken; belki biz bu eleştirileri 1 ay sonra sileriz hoca bizi yanıltır belki bu eleştiriler haklı çıkar iyiden iyiye işi kufure döker hocanın gitmesi için taglar açarız bilemem. ama geçen sezonun sonunu saymayalım, koç bu yaz geldi farz edelim. 3 ayda vaziyet bu. koç bir kere bile güven vermedi.

ben yine iyimser davranacagım, hafta içi oynanacak paok maçıyla galibiyet serisine baslayacagimizi ve hafta sonu fenerbahçe'ye ataköy cehennemini yaşatıp kazanacağımızı düşünüyorum. umarım koç da boyle düşünüyordur, umarım aliağa maçı nazar boncuğudur. umarım koç yanlışlarından döner. ne yazık ki pek sanmıyorum ama umarım yanilirim. lütfen yanılayım, lütfen sileyim bu entryi. lütfen sildir hocam, lutfen.
 
ben yine iyimser davranacagım, hafta içi oynanacak paok maçıyla galibiyet serisine baslayacagimizi ve hafta sonu fenerbahçe'ye ataköy cehennemini yaşatıp kazanacağımızı düşünüyorum. umarım koç da boyle düşünüyordur, umarım aliağa maçı nazar boncuğudur.
Başından sonuna bazı yerlerine katılarak okuduğum bir yorum oldu ama açıkçası alıntıladığım bölüme gelince epeyce güldüm. Galibiyet serisi, Fenerbahçe'ye Ataköy cehennemi yaşatmak ve nazar boncuğu yenilgi falan bunlar olacak şeyler değil. Olmayacak duaya amin denmez diye bir laf vardır ya işte o hesap. İroni yapıldıysa da anlayamadım.
 

Üst