Zvezdan Mitrović

Kendisi çağ dışı basketbol oynatan klasik Sırbistan ve Karadağ koçlarına güzel bir örnek. Geldiği günden beri neden koç olarak getirildiğini bir türlü anlayamadım. Zaten aldığı oyunculardan da ne kadar çağ dışı olduğunu belli ediyor, Umarım en kısa sürede yollar ayrılır.
 
Son düzenleme:
Başından sonuna bazı yerlerine katılarak okuduğum bir yorum oldu ama açıkçası alıntıladığım bölüme gelince epeyce güldüm. Galibiyet serisi, Fenerbahçe'ye Ataköy cehennemi yaşatmak ve nazar boncuğu yenilgi falan bunlar olacak şeyler değil. Olmayacak duaya amin denmez diye bir laf vardır ya işte o hesap. İroni yapıldıysa da anlayamadım.
Yok hocam niye ironi olsun. Taraftar olarak hiçbir şeyi degisteremedikten sonra iyimser davranıp olmayacak duaya amin demekten başka çare gelmiyor elden. bunu keyfi yapmiyoruz.

yazın başından beri kafayı yedik burda halil-yeboahla olmaz diye, kim salladı? ne değiştirebildik? hiçbir şey.

bu mağlubiyetin akabine Paok ile oynamak bizim için büyük avantaj. Paok çok kötü bir takım, burdan gelecek bir galibiyetle özgüven tazeleyip derbiye gideceğiz. sezona kötü giren, çift maç haftasından gelen Fenerbahçe'yi de dolu tribünler önünde yenmek imkansız değil. hem takımın ve koçun bize böyle bir borcu var hemde özellikle koç kendisine kredi kasmak istiyorsa bu maçı kazanmak zorunda. burayı başarısız geçirdiği takdirde ilerleyen zamanlarda bunun ceremesini çeker, burası büyük bir fırsat onun için.

onun dışında Aliağa mağlubiyetinin akabine ilk 1 saat yerimden kalkamadım, genel bir tepki veremedim yani. yıkıldım desem yeridir. çok koydu. biraz toparlandım ve ayık kafayla düşününce nazar boncuğu olsun diyerek olumlamaktan başka bir şey bulamadım. taraftar olarak elimden başka bir şey gelmedi.
 
Basketbolu bilmeyen basketbol antrenörü. Gitsin Erman Kunter'in bile başarı kazandığı Fransa'da istediğini yapsın.
 
Çooookkk büyük övgüler ve şaşkınlık vardı, bu kadar iyi bir ismi nasıl buraya getirdiler diye... Şimdi ne oldu da bu adam basketbolu bilmez oldu ? Ya da Pistiolis muhteşem bir kariyer başlangıcı yapmışken neden teneke bağlanıp yollandı ? Bu durum ve değişimlerin de sebeplerini irdelemek gerek bence.
Mitrovic mi iyi isimmiş, adamın hayatı boyunca büyük sayılacak tek başarısı Monaco ile eurocup şampiyonu olması. Peki o Monaca şimdi nerede Mitrovic nerede bunu kısaca şu şekilde özetleyim. İyi yöneticiler tarafından yönetilen Monaco Euroleague'de, yönettiği hemen her takımda oyuncularla sorun yaşayan ve çağ dışı basketbol oynatan Mitrovic bizim kulüpte. Neden mi bizim kulüpte çünkü kulübü değil kendi cebini düşünen yöneticiler tarafından yönetildiğimiz için.

Pistiolis konusunda hem yönetim hem Pistiolis oyuncu seçimlerinde sınıfta kaldı. Sonuçta Pistiolis kendi kurmadığı ama kalitesi belli seviyelerde olan iyi sayılacak bir yabancı oyuncu grubuyla başarıya ulaştı. Tabi ki Pistiolis'in katkısı var ama şu da bir gerçek ki iyi oyuncularla iyi sonuç almak daha kolay oluyor.
 
Bütçe verilmediği, maaşlar zamanında ödenmediği , kazma yerli ve yetersiz yabancı oyuncular kovulmadığı sürece isterse Erik Spoelstra ve Steve Kerr ikilisi yönetsin takımı. Bir değişiklik olmaz. Zvezdan Mitrovic'e büyük bütçe ve ortam vermediğiniz sürece bu sezonun aynısını tekrar yaşarız. Büyük bütçe ve ortamı verecekseniz ise bunu Andreas Pistiolis'e yapmanız gerekirdi.

İstedikleri yapılmadıktan sonra Haziran ayında "Ben gidiyorum" demeyeceğinin ne garantisi var. Basketbol düşmanı Dursun Özbek ve yönetimi altında uzun süre çalışamaz. En azından takımın ve kendisinin iyiliği için çalışmaması gerekir.

Geldiğinde yazdığım gibi basketbol düşmanı Dursun Özbek ve yönetimi altında fazla çalışamayacak. Bütçeyi artırmadıkları için ucuza oynayacak yabancılar diye aldıkları 2 oyuncuda (Yeboah - Halilovic) takımı geriye götürüyor.

Bütçeyi artırsalardı da kendisinden fazla umut beslemiyordum ama yine de bu yönetimin ve Turgay Zeytingöz'ün altında çalışmaya gönüllü olduysan ceremesini çekeceksin. Andreas Pistiolis'e ve ondan daha önce Ertuğrul Erdoğan'a yapılan haksızlıkları yaşaması gerekiyor.
 
Son düzenleme:
Açıkcası koça ilk geldiğinde sevinenlerden ve başarılı olacağını düşünenlerdenim ancak koç kafa olarak buraya getirmemiş kendini.. Çok fazla uzatmadan 1 seneyi daha 1-8 eşleşmesiyle çöpe atmadan yollar ayrılmalı.. Buğrahan'la kapıştığından beri hoca takımdan koptu..
 
Geldiğinde yazdığım gibi basketbol düşmanı Dursun Özbek ve yönetimi altında fazla çalışamayacak. Bütçeyi artırmadıkları için ucuza oynayacak yabancılar diye aldıkları 2 oyuncuda (Yeboah - Halilovic) takımı geriye götürüyor.

Bütçeyi artırsalardı da kendisinden fazla umut beslemiyordum ama yine de bu yönetimin ve Turgay Zeytingöz'ün altında çalışmaya gönüllü olduysan ceremesini çekeceksin. Andreas Pistiolis'i ve ondan daha önce Ertuğrul Erdoğan'a yapılan haksızlıkları yaşaması gerekiyor.

Sıkıntı bütçede falan değil. Bütçe az ama bu bütçeye daha iyi yabancılar bulabilirlerdi. Halilovic-Yeboah 2'lisini isteyen kendisi. Bu 2'li bizim ilk yabancı transferlerimiz. Bütçede hiçbir sorun yokken bu 2'liye gidiliyorsa sorun bütçede değil zihniyettedir.

Bu adama 10 milyon bütçe versen gene başarı gelmez.
 
Halilovic (elinden geleni yapıyor ama yetmiyor) ve Yeboah'ın bu kulübe alan adam 1 dk. Bile o koltukta oturmamalıdır. 10 tane transfer yapan takımın 1,3 ve 5 numarada nitelik eksiği var. Bu kadroyu kuran herkes istifa etmeli.
 
Önümüzdeki lig maçında fb ile oynuyoruz.
Bu maçtan alınacak bir mağlubiyet Mitrovic'in takımdan ayrılmasına neden olur mu sizce?
Bu durumda Pistiolis'e hâlâ tazminat ödüyorken Mitrovic'in tazminat parasını da öder miyiz acaba?
Kötü kadro planlaması nelere mâl oluyor...
 
Mitrovic yollanacaksa Zeytingoz'un kalması saçma olur ikisinin birlikte gitmesi gerekir
Zeytingöz'ü severim aslında ama eğer alternatifini getirebiliyorsan gitmesinde benim için sakınca yok artık. Yeterli bir süre çalıştı ama yapıyı bir yerden bir yere getiremedi. Önder Külçebaş düşünülebilir belki
 
Zeytingöz'ü severim aslında ama eğer alternatifini getirebiliyorsan gitmesinde benim için sakınca yok artık. Yeterli bir süre çalıştı ama yapıyı bir yerden bir yere getiremedi. Önder Külçebaş düşünülebilir belki

Önder Külçebaş yetersiz kalacaktır. Daha deneyimli özellikle scoutingi daha güçlü biri lazım. Yabancı bir GM neden olmasın mesela?
 
şimdi üç dakikalık bir özet izledim son maçla ilgili.. Özetin yarısından daha fazlasında koç yerinde oturuyordu. Koçun takımla bağları da sıkıntıda sanırım. Böyle devam ederse gidiş süreci hızlanır gibi
Abi acayip bir pasiflik vardı koç sadece mola almak için kalktı resmen yerinden, bide bir tane teknik aldı o kadar. o da bayağı gereksizdi. ben iki şeye yordum, ya senin dediğin gibi bağlar kopmuş takımla yada yönetim ikaz etmiş Aliağa maçı sonrası olası maglubiyet durumunda kovulacağına dair. başka bir anlam cikaramiyorum bu pasifliğine, pazar günü derbi var ve biz şahsi triplerle ugrasiyoruz. geçtim derbiyi normal bir lig maçı bile olsa erkenden kredi kasıp rakiplerimize fark etmemiz gereken yerde böyle şeylerle uğraşırsak ohoo. işimiz var. koç ve oyuncular arasında bir iletişim bozukluğu var zaten, hoca çok agresif ama topçular hocayı ekmek banıp yiyecekler galiba. hazırlık maçlarından beri durum böyle. bilemiyorum, eğer tahminlerimiz doğruysa derbi öncesi radikal bir karar alınsa da süreç daha fazla uzamasa keske. hedefsiz bir galatasaray izlemek istemiyorum artık. olası fener mağlubiyeti sonrası acı gerçek sezonu kapatır herkes kafaca.
 
Bence Oktay Mahmudi degil de Turk`e gidilecekse Selcuk Ernak olabilir. Ya da sozlugun sevmedigi su an Rusya`da Runa`yi calistiran ve yine basarili olan bir adayim var :)
 
Son düzenleme:
Önder Külçebaş yetersiz kalacaktır. Daha deneyimli özellikle scoutingi daha güçlü biri lazım. Yabancı bir GM neden olmasın mesela?
Neden yabanci bir GM olsun. Ben gunde en az 2 mac izliyorum. Bir cok ligi takip ediyorum Rusya Avustralya ligine kadar. Bizim GM`miz mesela Rusya ligini ne kadar biliyordur. Ya da Avustralya ligini ne kadar takip ediyordur.

GS`in karar vermesi gereken ya butceyi artirip isimli adam getirmek yada bu butceyse Nigel Hayes, Haarison tarzi oyuncular bulup iyi kimya yakalamak olacaktir.

Bizim GM`miz sanirim surada en az basket takip edenin bile bildigi adamlardan oteye gidemiyor. Butcemiz de belli , Coach secimi de yanlis bundan kotu GM`ligi burada kimse yapamaz zaten.
 
Bence Oktay Mahmudi degil de Turk`e gidilecekse Selcuk Ernak olabilir. Ya da sozlugun sevmedigi su an Rusya`da Runa`yi calistiran ve yine basarili olan bir adayim var :)
Mevcut kadrodan reaksiyon bekliyorsak maalesef şuan en doğru isim Selçuk Ernak olur.. Yabancıların yerlilerden daha kalitesiz olduğunu düşündüğüm bir takım kurduk bu durumda yerlilerin dilinden anlayarak gidecek bir hoca lazım şuan için en ideali Selçuk Ernak...
 

Üst