Okan Buruk'un en büyük sıkıntısı bu kadar başarısına rağmen bence karakter olarak güçlü alfa bir figür olmaması. O yüzden bence hiçbir zaman büyük bir teknik direktör olamayacak. Arda'nın bu konuda önü bence çok daha açık.
Galatasaray kötü yönetiliyor başkan ve yönetim her sene iki ay kupayla gezerek şampiyonluk kutluyor, muazzam bir rekabet var. Hoca ise oyuncuları rahat ettirmek üzerine bir figür, oyuncuları rahat ettireyim onlarla ilişkilerim iyi olsun diyerek son 4 yılda FB'den kadro anlamda çok üstün olmamızın ekmeğini yiyerek şampiyon oldu ve bence ilk iki şampiyonluğun temelinde olan Erden Timur'un yarattığı momentumu kullandı. Okanball ben bugün hocayım diyebiliyorsa bence bunu Erden Timur'a borçlu ve hatta Dursun Özbek yönetimi de hala devam eden varlığını Erden Timur'a ve o dönemde verilen doğru kararlara borçlu..
Hocada şöyle bir sıkıntı var Lemina da kalsın icardi de kalsın herkes kalsın. Hoca varlığını oyunculara çok borçlu hissediyor ve şu da kalsın bu da kalsın amcam da kalsın kafasında.. Fakat Galatasaray kadrosu yaşlanıyor, bazı dönüşümleri başarılıyken yapman gerekiyor. Dibe vurduktan sonra herkes dönüşüm yapar. Hem kadro yaşlanıyor, hem oyuncular doyuma ulaşıyor. Özellikle bu sezon Galatasaray kadrosunda sağlam bir revizyon yapmalıydı. Hoca bizim kadromuz iyi diyor ama sen yerinde sayıyorsun, rakiplerin gelişiyor. Bence şampiyonluklar bazı sıkıntıları çok fazla örtüyor.
Fener iyi transferler yapıyor. Bence bu sezon bu anlamda ligde favoriler ve şampiyonluğa da çok açlar.. Açlık bu konuda çok önemli bir parametre.. Ben Okan hoca'nın sözleşmesini uzatmaz teşekkür eder ve farklı bir heyecanla bir kadro dönüşümü yapardım ama böyle zayıf bir yönetim elbette böyle bir karar veremezdi.. veremedi de.. Galatasaray'da her şey iyi görünse de bence kamyon duvara doğru yavaş yavaş gidiyor.
Bu arada bahsettiğim şey şampiyonluk değil sadece.. Tabi ki herkes her sene şampiyon olamaz ama Galatasaray gelişmeli.. Eksiklerini kapatmalı, oyununu güçlendirmeli.. 4. şampiyonluk oyun anlamında en zayıf şampiyonluktu.. Bunun yeterince önemsenmediğini düşünüyorum. Galatasaray gelişmeli özellikle şampiyonlar liginde süreklilik anlamında gelişmeli kulüp maddi anlamda büyümeye devam etmeli. Yoksa mesele her sene şampiyon olmak değil. Kimse her sene şampiyon olamaz ama oyuncu profilini değiştirmeli, kadronu geliştirmeli, kaliteli bir şekilde gençleştirmeli ve her şeyden önce oyununu geliştirmelisin.
Sonuç olarak Okan Hoca ile bunları yapabilir miyiz sanmıyorum. Keşke sportif anlamda zirvedeyken, maddi anlamda gelişiyorken Jurgen Klopp gibi bir hocayla böyle bir dönüşümü yapabilseydik. Klopp gibi bir dönüşüm yapamayacaksak ki Almanya'nın hocası oldu en az 5-6 sene orada çalışır, orta vadede Pochettino'yu, Nagelsmann'ı takip etmeli, Arda Turan'ın gelişimini yakından izlemeliyiz.