2026-2027 Sezonu Kadro Yapılanması Ve Transferler

Bütçe işini az çok bakmadan çok ciddi bir takım olup olmama üzerinden değerlendirme taraftarıyım. Zalgris mesela her zaman EL'in en düşük bütçeli takımlarından biridir fakat F4 yapmasa da hep saygı duyulan bir takım olur. BJK bu sene Bahçeşehir'e elense biliyorum ki aaaa çok övülen BJK'ye bak denecekti ama bunlar senelik olur. Mevzu hep bütçenin üstünde işler yapabilmek. Bir sene biri senden daha iyi yapar olur bu bir başarısızlık değildir. Başarı zaten o seviyenin üstünde görülüp o elenmeleri sürpriz haline getir getirmektir.

Uçan kaçan Bjk yi üç kere yendik. Son maçta da 2 dk kala öndeydik.

Bahçeşehir bütçe olarak Fener ve Efes'ten sonra üçüncü büyük bütçe diye tahmin ediyorum. Tofaş güzel hamleler yapıyor. Telekom yine eli yüzü düzgün bir takım kurar. Gelecek sezon çok daha sert bir sezon olacak.

Aleksej Nikolic(1)
Nikola İvanovic(2)
Dyshawn Pierre(3/4)
Vrenz Bleijenbergh(3/4) aldik; 3 yabanci minimum 2 de yerli alsak Can K., Buğrahan T. Kaldı; kadro bu sekilde olur.
Kalan 5 hamle cok onemli iyi oyuncular almaliyiz yoksa bütçeye yazik edeceğiz ama ben bekliyorum...

Aleksej Nikolic(1)
Nikola İvanovic(2)
Dyshawn Pierre(3/4)
Vrenz Bleijenbergh(3/4) aldik; 3 yabanci minimum 2 de yerli alsak Can K., Buğrahan T. Kaldı; kadro bu sekilde olur.
Kalan 5 hamle cok onemli iyi oyuncular almaliyiz yoksa bütçeye yazik edeceğiz ama ben bekliyorum...
İlgilenilen oyuncular hakkında bilgi var mı?

Uçan kaçan Bjk yi üç kere yendik. Son maçta da 2 dk kala öndeydik.
Sonuç?

Adamlar üçüncü kez üst üste finalde ve bu sefer saha avantajını da kaptılar deplasmanda yenerek. Son 5 finali Anadalu Efes ile değil Beşiktaş ike oynadı Fenerbahçe. Madem çok matah bir şey değil yaptıkları; Galatasaray eleyeydi Beşiktaş'ı?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Galatasaray'ı bu proje batırmazsa hiç bir şey batıramaz. Galatasaray yönetiminde basketboldan anlayan bir Allah kulu yok mu? EL nin en baba 7-8 takımının olmadığı bir organizasyonun yaşama şansının olmadığını görebilecek vizyon sahibi bir kişi de mi yok?

Sonuç?

Adamlar üçüncü kez üst üste finalde ve bu sefer saha avantajını da kaptılar deplasmanda yenerek. Son 5 finali Anadalu Efes ile değil Beşiktaş ike oynadı Fenerbahçe. Madem çok matah bir şey değil yaptıkları; Galatasaray eleyeydi Beşiktaş'ı?

Sonuç ne? Kupa yok, hep ikincilik var. İkinci olana da bir şey vermiyorlar. Yani ortada yine bir başarı yok.

Böyle mi kandırıyorsunuz kendinizi? İşe yarıyor mu bari? :D
Ne alakası var kandırmakla? Galatasaray sürekli ikinci olsa ben yine bunu başarı saymam. Kupa gelmediği sürece benim için ikinci olmuşsun, altıncı olmuşsun, yedinci olmuşsun çok da fark etmez.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini ayarlamak üzere izninize ihtiyacımız olacak.
Daha ayrıntılı bilgi için çerezler sayfamıza bakın.

Galatasaray'ı bu proje batırmazsa hiç bir şey batıramaz. Galatasaray yönetiminde basketboldan anlayan bir Allah kulu yok mu? EL nin en baba 7-8 takımının olmadığı bir organizasyonun yaşama şansının olmadığını görebilecek vizyon sahibi bir kişi de mi yok?
Micov'un yaptığı transferlere ve komisyon yemesine ses çıkarmayan Can Natan'dan vizyon beklemek büyük hata.
Mert Mecit Çetinkaya'nın da böyle bir amacı varsa onun da Can beyden farkı yok demektir.
Umarım genel kurul müsade etmez.
Olacak iş değil.

Sonuç?

Tarih her zaman şampiyonları yazar. İkinci olanı ya da final oynayanı değil.
Bir basketbol tarzları var. İstikrarlılar. Bizim gibi her transfere her hocanın yaptığına burun kıvırmadan devam etmeye çalışıyorlar. Evet bu başarıysa başarılılar.

Ne alakası var kandırmakla? Galatasaray sürekli ikinci olsa ben yine bunu başarı saymam. Kupa gelmediği sürece benim için ikinci olmuşsun, altıncı olmuşsun, yedinci olmuşsun çok da fark etmez.
Spor kültürü böyle bir şey değil. Yarışan bir takım olmak bunun için çaba göstermek önemli bir iş

Galatasarayın yıllardır en büyük sorunu idari konuda olmuştur. Özellikle amatör branşlar ahbap çavuş ilişkisi içinde saçma sapan insanlara emanet edilmiş. Vizyonsuz kişiler yüzünden hem sahada hem de saha dışında etkili olamamıştır. Ben uzun zamandır bir Galatasaray maçında hakem üçlüsünün kritik anlarda karar hakkını bizim için kullandığını hatırlamıyorum. Yetersiz hocalar. Kurulan menajer takımları Mesela şuan Eurolig eurocup değilde nba in peşine takılmamız da yaptıkları saçmalıkların biri. İdari olarak zayıf olursan hiç bir yerde güçlü olamazsın.
Umarım bu saçmalıklar sarmalından kurtuluruz artık.

Hocam Beşiktaş' ın basketbolda yaptığı işi küçümseyerek ya da Bahçeşehir' in bütçesi bizden çok yüksek zaten diye ağlanarak bir yere varamayız. Adamlar düzgün koç seçiyor, eli yüzü düzgün takım kuruyor ve yarışıyorlar. En önemlisi heyecan veriyorlar ve her sene üzerine koyuyorlar. Biz ise 10 milyon bütçeyi 15 yapamayarak, bir sponsor bulamayarak, Avrupa'nın en iyi koçlarından biri içimizden biri olmasına rağmen getiremeyerek, plan kuramayarak, yap boz yaparak, kötü tercihlerle savruluyoruz. En basiti geçen seneki takımdan 2 adam takımda tutulup bir şeyler inşa edilmez mi? Her sene öylesine adamlar koçlar... Her sene sil baştan.

Doğru düzgün hedefi olan sistemli bir koç getirip 2 sene üstüne koyarak 15 er milyon bütçelerle toplam 8 tane basketbolcumuz olsa da yine dördüncü olsak ben ona varım. Ama sezonun başı başka sonu başka koç, takımın yarısı yolda değişir.. Buna yokum. Çok aciz görünüyoruz senelerdir.

Beşiktaş' a sallıyoruz da Kamagate kadar bile bir uzun alamadık yıllardır. Ya da Bahçeşehir kadar bütçe neden yapamıyoruz demek yerine bizim paramız yok denilip işin içinden çıkılması çok garip geliyor. Niye yok yani para denmiyor da... Futbol takımına 8 tane sağbek alana kadar 5 tane kafaya oynayacak takım kurulurdu basketbolda.

Son düzenleme:
Hocam Beşiktaş' ın basketbolda yaptığı işi küçümseyerek ya da Bahçeşehir' in bütçesi bizden çok yüksek zaten diye ağlanarak bir yere varamayız. Adamlar düzgün koç seçiyor, eli yüzü düzgün takım kuruyor ve yarışıyorlar. En önemlisi heyecan veriyorlar ve her sene üzerine koyuyorlar. Biz ise 10 milyon bütçeyi 15 yapamayarak, bir sponsor bulamayarak, Avrupa'nın en iyi koçlarından biri içimizden biri olmasına rağmen getiremeyerek, plan kuramayarak, yap boz yaparak, kötü tercihlerle savruluyoruz. En basiti geçen seneki takımdan 2 adam takımda tutulup bir şeyler inşa edilmez mi? Her sene öylesine adamlar koçlar... Her sene sil baştan.
Bahsettiğin bütün konular idari konu. Demek istediğim bu zaten. Doğru hocayı sponsoru bütçeyi bir araya getirirsen başarı gelir. Fener ve efesin bu yatırımlarla olduğu yerde şampiyonluk zor ama bu da rekabetçi olacak bir takım kurmaya engel değil.

Galatasaray NBA europe için böyle bir yatırımı yapmak yerine Euroleague a lisansı için yatırım yapmalıydı bence.

Nba europe EL takımları olmadan ölü doğacak bir proje izlenimi veriyor.

Tabi ki konuların yüzde doksanı idari. Ama tam olarak da buna itiraz etmeliyiz zaten. Diğerlerini kötülemek küçümsemek garip geliyor bana. Zihniyet hatalı kısmında anlaşıyoruz. En basiti sene başında sen flynn i alsan, buğrahan a yiğit gibi bakması gerektiğini öğretsen ya da göndersen, tarzını beğenmesem de alimpiyeviç i sen getirsen daha iyi yerde olursun. Ama hepsinden önce bakış açısını ve sponsoru değiştirmek gerekiyor. Bunun için bir şeyler yapılıyor mu onu da bilmiyorum

Geri