2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi ve Futbolcu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Dünyanın sonumu geldi Reyes olmayınca.Reyes e çok mu ihtiyacı var bu takımın.Gelmezse fazla üzülmem ben.Forvete Drogba yı alalım yeter bana.Forlana da çok ihtiyaç yok Drogba alınırsa.

Hücum hattı için;Drogba,Baros,Elmander,Arda,Kazım ve İ.Akın her türlü yeter bu yıl bence.

Adnan Sezginin tek iyi özelliği transfer haberlerini basına sızdırmamaktı..Bence doğru olan bu..Yönetimde çok başlılık var Ali Dürüst ayrı A.Albayrak ayrı Başkan ayrı..Ntvspor habei yayınlayınca kap a bildirmke zorunda kaldık o zaman bence..Başkan sessiz sedasız gidebilirdi..Bence o zaman böyle sıkıntı olmazdı..Transferi sesiz bitirip anlaştıktan sonra Kap a bildirmek en mantıklısı..Ayrıca Reyes e verilen paraya Keita geri alınabilir..Drogba ihtimali var.Cisse ismi geçiyordu bu isimde çok iyi..Ama çok isim deklare etmemesi lazımdı Başkanın yanlış yaptı..Tecrübeli yönetim kurulu diyorduk kimse uyarmıyor mu başkanı..

Cezmi benim de demek istediğim konu tam anlamıyla bu.Şu ana kadar Türkiye de yapılan,biten transferleri bir incelesek.Bütün biten transferlerden önce KAP a görüşmelere başlandı diye bildiri yapılıyor.Aslında bu bildiri bir tür formalite;transfer zaten bitmiş ama SPK kuralları gereği transferi yapan tarafın cezai yaptırıma maruz kalmaması için yaptığı bir bildiri sadece.Hemen ertesi günde genelde tekrar KAP a transfer bitti diye bir bildiri daha yapılıp transfer resmileştiriliyor.Yanlış biliyosam lütfen düzeltiniz.
Hatta Elmander transferinde bu prosedüre uymadığımız için ceza almadık mı?

Ayrıca yine kadro planlama konusunda yeni yönetiminde son 2 yılda yapılana hataları tekrarlama yolunda olması beni korkutuyor. .Açıkçası takımın birinci dereceden ihtiyacı kaleci,defans ve orta saha olmasına rağmen dünyanın parasının forvet ve kanat oyuncularına harcanmaya çalışılması ve yabancı haklarının bu mevkiler için kullanılmaya çalışılmasını yanlış buluyorum.
Reyes ve Forlan transferini aslında şahsen ben o kadar önemsemiyorum;ama keşke bu iki oyuncu için geçen haftadan beri yaşanan süreç yaşanmaış olsaydı.
Kusura bakmayın bu geceki negatif düşüncelerim için.

Hüseyin, o halde iyisimi sen prensip anlaşması ile kesin anlaşma arasındaki farkı öğren güzel kardeşim.

Başkan prensip anlaşmasından dahi bahsetmedi böyle diyebilirmiyiz dedi gazeteci oda siz diyebilirsiniz dedi.Yemeyip içmeyip arkadaşlarında sidik yarışına giriyorsan bu başkankanın hatası değildir.

Alakası yok.Forlan gibi bir oyuncu ile senin rakibin ilgileniyor,forumlarında formayı bile giydiriyorlar.Ama alamıyorlar.Daha sonra sen adamla prensipte anlaşıyorsun.Başkan kendi ağzıyla söylüyor.Tabiiki Bjklilere takılacaksın.Bundan daha normal ne olabilir?Bunun birçok örneği örneği var.(Selçuk inan,Emre B.,Stoch...)

Sonra Madrid e birkaç yönetici ile birlikte sefer düzenliyorsun.Televizyonlar canlı yayınla veriyor.3 oyuncuyu Kap a bildiriyorsun.Dönüşte muhabir sadece kulüple mi anlaştınız oyuncularla mı? prensip anlaşmasına varıldı diyebilir miyiz? diye soruyor.Başkan siz öyle diyebilirsiniz diyor.Galatasaray taraftarı rahat olsun diyor.Eğer Galatasaray başkanı bunları diyorsa ben ona inanırım.O zaman böyle açıklamalar yapmasaydı.Kap ada bildirilmeseydi.Sadece görüşmeler devam ediyor deyip geçiştirseydi.Daha sonra bu transfer yatarsada bu bir başarısızlıktır,prestij kaybıdır.Ünal Aysal bile AS gazetesine açıklama yapıyor.Forlan ve Reyes i almak için taraftara söz verdim diyor.Siz inkar ediyorsunuz. Ben burda Ünal aysal Forlan ı alamadı istifa etsin demiyorum ama Ünal Aysal bu olayda başarısız olmuştur.

Sağlam bir Kazım ve Arda'nın olduğu takımda Reyes gelmiş gelmemiş çok önemli değil.Nitekim bedavaya getirmiyoruz bu adamı,bonservisi de fena sayılmaz.Forlan veya Drogba işini bitirmeye endekslenmeliyiz asıl.

Başkan konuşmasının hiç bir anında Anlaşma sağlandı dememiştir. Ayrıca KAP'a " bu üç oyuncu ile GÖRÜŞMELER BAŞLAMIŞTIR" dendi. Anlaşılmıştır denmedi. Kİ bunu demeseydi kulüp, SPK'dan ağır ceza alabilridi spekülasyona neden oldukları için.Çünkü yönetim içinde basına haber uçuran çok kişi var. Ben en çok Tulun ve ALbayrakdan şüpheleniyorum bu anlamda. Sonuçta at ile deve değil. Ben şahsen istemiyordum eğrisi doğrusuna denk geldi. İyi oldu. Şimdi transfere 3 ayırmışlarsa 5 ayıracaklar daha iyisini almaya çalışacaklardır. Çünkü yönetim bu prestij kaybını kaldırmaz tölere eder kısa zamanda.

Sühan abi aslında yukarıda da yazdım benim en çok takıldığım,üzüldüğüm konu şu ana kadar Türkiye de KAP a görüşmelere başlandı diye bildiri yapılıp bitirilememiş bir transfer olmadığından;en azından ben öyle biliyorum.
KAP a görüşmelere başlandı diye bildiri yapılması aslında bir formalite değil mi ceza almamak için?Zaten transfer bitmiş ama SPK kurallara uygun davranmak için yapılmış bir bildiri;nitekim hemen ertesi günü ya da bir sonraki gün de resmen transferin bittiği açıklaması yapılır arkasından.En azındn şu ana kadar Türkiye de işler bu şekilde yürüdü.

Eğer Transferi spekülasyon içermeden alttan alta yaparsan söylemeden KAP'a çalışmaya devam edebilirsin. Ama yönetimde meşhur olma yanlısı çok adam var. ALbayrak mesela hergün bir radyo da veya TV'de açıklama yapıyor. Adnan Polat'ın farklı versiyonu. Mikrofon gördümü dayanamıyor. BJK da mesela Fernandez'i bildirdi Kap'a ama daha olmadı transfer. Topuz olayı var mesela. Yani KAP sadece hisse alım satımı ile uğraşan kişileri bilgilendirmek ve spekülasyonları önlemek için var. MEsela bir ihaleye girecek olan şirkette bunu KAP'a bildiriyor. Ama bunu bildirmez o ihaleye gireceğini çaktırmadan öğrenirsek o hisseleri alıp kısa zamanda fahiş kar elde edip gene satabilirsin. KAP'ın oluşum amacı bu. Tabi şu söylentiler sonrası mesela yarın GS hisseleri düşüş gösterse sonra kulüp bu hisseleri toplasa ve Reyes ile anlaşılsa buda spekülasyona giriyor ve ceza içeriyor. Eğer hisseleri kulüp içinden birileri toplamışsa. Yani her şey Spekülasyon tanımına girebilir. Yola çıktığın adamlarda açık ağızlıysa, yapacağın her görüşmeyi KAP'a bildirmekte fayda var bence. Yönetimden yana sıkıntım var. Planları yok. Sıkıntım bu. Ama bu sıkıntımın kaynağı da gene Adnan Polat. Adam gibi hemen seçime gitseydi mart bilemedin Nisanda başa gelen bir yönetim sezon bitene kadar planını hazırlardı. Ama adamlar lig bittiği gün başkanlığa geldiler. Bu yüzden Adnan Polat'a sitemlerimi yolluyorum dolu dolu.

Reyes'in zaten yeri yoktu bu takımda bence. Forlan iyi ve büyük bir golcü. Gelse sevinirim. Ama GS2ın ihtiyacı olan adam, arkası dönük oynayabilen alan boşaltabilen bir golcü. Drogba bu tanıma uyuyor. O olmazsa bile o tarz birini bulmak lazım. Semih-Ümit Karan tarzı biri de olabilir. Çünkü o zaman Baros'un verimi artacaktır. Elmander-Baros-Kazım-Stancu'nun olduğu bir forvet bölgesinde hala o tarz bir adam yok. Drogba ve Necati gelsin biz orta saha transferlerine bakalım. Bizim için önemli olan o. Kaleci zaten alınacak. Bİrde Çağlar'ı gönderip sol bek alırsak tamamdır. Ağustos'a kadar transfere gerek yok. Takımı gördükten sonra eksiklere nokta atış yaparız.

Bjk;Bordon,Coda,Stendardo,Levan Kobiashvili,Cem Atan gibi oyuncuları borsaya bildirmiş ama transferler gerçekleşmemiş.Yine Mondi ve Topuz transferleride gerçekleşmemişti.Borsaya x oyuncuyla görüşüyoruz deyince transfer kesin bitecek diye bir durum yok yani.

........../ UFuK
SeRVeT / ......
UJFaLuSi / ......
SaBRi / ......
ÇaĞLaR / H.BaLTa
CaNa / CeYHuN
SeLÇuK / YeKTa
KaZıM / PiNo
ARDA / CuLio
ELMaNDeR / STaNCu
BaRoS / ......

AYKuT-SeRKaN-M.SaRP-AYHaN-E.ÇoLaK-AYDıN

Dönenler; SeMiH KaYa-SeRDaR EYLiK-ERHaN ŞeNTüRK-MuSa ÇaĞıRaN-M.BaTDaL

Bana kalırsa iyi oldu Reyes'in gelmemesi, kadroya baktığımızda şuan en büyük eksiğimiz kaleci, Cana giderse bir ön libero, Gökhan Zan ile sözleşme uzatmak ve ekstra hakkımızı bence yine yabancı bir defans olarak kullanmalıyız ama sanırım yıldız forvet sevdamız önüne geçiyor :) Reyes'e vereceğimiz bonservisin üstüne koyalım parayı alalım çok iyi bir kaleci.. Cana giderse ondan gelen parayla yeni ön liberoyu hallederiz.. onun dışında Drogba-Forlan yada x kişi kimi alıyorsak alırız. hatta bu işlemlerden sonra Stancu'yu kiralayıp yeni doğan yabancı hakkımızla yerine defans yada bek oynayan bir oyuncu alsak çok çok iyi olur.. bir ekstra da olursa aşağıda kalan isimlerden bazılarıyla takas+para yoluyla yapılacak Türk transfer olabilir İ.Akın,Yiğit Gökoğlan vs vs gibi.. 3-4 çok önemli hamle ve Fatih Terim ile bu takım yeni sezona en iddialı takım olarak girer...

Bence gençlerin biraz sakin olması gerek. ntvspor başlattı, ntvspor mateme girdi. Önemli olan gelecek yıla iddialı ve dengeli bir kadroyla girip şampiyon olmak ve artık şampiyonlar ligine girebilmek. Başkan daha 1 aydır burada. Elbette o da öğrenecek bazı şeyleri. Ama iyi niyetli bir şekilde çaba göstermesi bile yeterli. O çabaların da bir sonucu olacak mutlaka.

çuvalın altı delikken üstten doldurmaya çalışıyoruz,bu takımın ihtiyacı olan lucio tarzı bir stoper
ibrahim akın bile reyes kadar fayda verir ,hem daha ucuz hem bu ligin sertliğini bilen yerli bir oyuncu
kazım arda yekta selcuk ibrahim akın ceyhun( muntari yada cambiasso)gayet yeterli bir ortasaha,sahada 6 yabancı hakkımız oldugu unutmayalım
yabancı
sabri ulfausi yabancı (sol bek yerli transfer)
kazım selcuk cambiasso arda
elmander
yabancı forvet

Kaleci,2 stoper,on libero ve forvetteki oyunculardan biri mutlaka yabanci olmali ilk 11 de.Altinci yabanci kontenjani alinacak yabanci solbek icin kullanilmali deplasmanda,kendi sahamizda forveti 2 yabanci ile kurariz.Yabanci solbek mutlaka alinmali.Zhirkov diyorum.Sagbektede sorunumuz var ama Tomas sagbekte oynuyormus Sabride problem olursa onu sagbeke kaydirip Servet ilk 11 oynatilabilir.Ama kesinlikle Servet,Hakan Balta veya Caglar ilk 11 de dusunulmemeli.Ibrahim Akin transferi mutlaka yapilmali.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...