2011/2012 Sezonu İçin Transfer Dönemi ve Futbolcu Önerileri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnler hamlesini eğer başarabilirsek Ortasahamız Sınıf atlar.Birde hareketli ileri-geri oyuncu alırız tamamdır.

---Selçuk İ----Gökan İ--
--Pjanic/Diego/Witsel---

Bunun maliyeti min 25 m euro olur ama Sene sonu gelecek şampiyonlukla beraber çok daha fazlasını kazanırız...

Serdar Kesimal, Orhan Şam, Ersan Gülüm bunlardan en azından birini almalıydık. Malesef kadromuza katamadık. Mecburen 1 ya da 2 yabancı hakkımızı stoperde kullanacağız bir de yabancı kaleci ile oynayacağımızı düşünürsek (Servet'in oynamadığını varsayıyorum) yabancı hakkımızın yarısını bırda kullanmış olacağız. Bence bu büyük bir dezavantaj.

Serdar Kesimal, Orhan Şam, Ersan Gülüm bunlardan en azından birini almalıydık. Malesef kadromuza katamadık. Mecburen 1 ya da 2 yabancı hakkımızı stoperde kullanacağız bir de yabancı kaleci ile oynayacağımızı düşünürsek (Servet'in oynamadığını varsayıyorum) yabancı hakkımızın yarısını bırda kullanmış olacağız. Bence bu büyük bir dezavantaj.

Niye Servet'in oynamadiği var sayiliyorki hayalperestliğe luzum var mi? Servet ilk 11'de yeri garanti olan ilk isimdir. Bu Ersan alinsada Serdar alinsada hatta ikisi birden alinsaydi bile değişmeyecek bir durum. Bizim bir yabanci birde genc yada tecrubeli bir yerli yedek alip Gokhan'lada mac basina ucrete sozlesme uzatmamiz yeter.

Orta alanada Manisa'dan Yiğit'i alabilirsek orta alani gelen yabancilarlada baya toplamis olacagiz.

Niye Servet'in oynamadiği var sayiliyorki hayalperestliğe luzum var mi? Servet ilk 11'de yeri garanti olan ilk isimdir. Bu Ersan alinsada Serdar alinsada hatta ikisi birden alinsaydi bile değişmeyecek bir durum. Bizim bir yabanci birde genc yada tecrubeli bir yerli yedek alip Gokhan'lada mac basina ucrete sozlesme uzatmamiz yeter.

Orta alanada Manisa'dan Yiğit'i alabilirsek orta alani gelen yabancilarlada baya toplamis olacagiz.
Servet son iki senedir ciddi pozisyon hataları yapıyor. Bun da yanındaki partnerlerin etkisi olabilir ama ben Servet'in şu anki formunun yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Kim gelir hangi mevkide oynar bekleyip görücez ama gönderilmiş ve gönderilecek olanlar bizim şampiyonluk şansımızı yükselticektir.

Yetersiz olanların( aydın'ı da unutmasınlar) bir kısmı gönderildi ama karektersiz olanların önde gidenleri hala kadroda, umarım onlarda kısa zamanda kendilerine yakışan formaları büyük bir şahsiyetsizlikle taşırlar ....

Belki ben yazamadım belkide siz yanlış anladınız,ben yurt dışı piyasasında ucuz adam yok derken, bizim hadi alalım ya iyi çıkarsa demek gibi lüksümüz yok anlamında yazmak istedim.biz türkiye içi yerli transferinde alınabilecek isimleri alamadık bu gerçek yurt dışı piyasasında takıma direk etki edecek isimleri yazdım önceki yazımda.bu arada bjk nın aldığı oyuncular'dan veli kavlağı izledim,onun dışında aldıkları hangi oyuncu seneye süper performans çizer diye altına imza atabilirsiniz.anlatmak istediğim buydu saygılar.

Servet son iki senedir ciddi pozisyon hataları yapıyor. Bun da yanındaki partnerlerin etkisi olabilir ama ben Servet'in şu anki formunun yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Servet'in üzerine defans kurarsan Servet hatanın ağa babasını yapar.Ama eğerki Servet ikinci stoper olursa takımda çok güzel katkı verir ki Servet ne kadar formsuz olursa olsun bu takımda banko oynar kimse değiştiremez bunu. O yüzden siz onun yanına kim gelecek onu düşünün daha iyi olur. Tek bir , süper yabancı stoper ve bir yerli alternatif bize yeter artar.

Belki ben yazamadım belkide siz yanlış anladınız,ben yurt dışı piyasasında ucuz adam yok derken, bizim hadi alalım ya iyi çıkarsa demek gibi lüksümüz yok anlamında yazmak istedim.biz türkiye içi yerli transferinde alınabilecek isimleri alamadık bu gerçek yurt dışı piyasasında takıma direk etki edecek isimleri yazdım önceki yazımda.bu arada bjk nın aldığı oyuncular'dan veli kavlağı izledim,onun dışında aldıkları hangi oyuncu seneye süper performans çizer diye altına imza atabilirsiniz.anlatmak istediğim buydu saygılar.

Bende onu demek istiyorum zaten alınabilecekleri bjk aldı zaten dediğiniz için dedim.Bjk'nın aldığı adamları hiç birinin katkısı garanti değil.İyi bir zamanımızda emin olun hiç birini yedek diye bile almazdık. Veli'yi bende izledim iyi maçlar çıkardığı doğru ancak ben onun hakkında emin değilim gerçekten bizim ligde çok fark yaratacak bir oyuncu olmadığı kanaatindeyim. Burak Kaplan vasat bir oyuncu. Bizde özellikle Kazım varken önemsenicek bir oyuncu değil. İbrahim Akın ondan defalarca kez daha iyi bir oyuncudur öyle düşünün.

Yerli piyasada kaptırdığımız çok bir şey olmadığı kanaatindeyim. Serdar'ı Kayseri'nin 2. devre maçlarında ve geçen milli maçta hiç beğenmedim, hiç üzülmüyorum gitti diye.Ersan sene başında çok istediğim bir oyuncuydu ama açıklamalarıyla kendinden çok soğuttu. Şu anda sadece yerli piyasada genç ve yetenekli olarak Ersan ve Serdar'la aynı seviyede veya onlardan daha iyi üç oyuncu var.Dolayısı ile kaçan bir durum yok.

Mustafa Pektemek'i alalım isterdim ama olmadı zaten o bölgede 2 yabancı ve daha tecrübeli yerli oyuncudan yana kullanılacak tercihler.Ama olmazsada İBB'den İskender Alın var.Onu alsak Mustafa'dan çok daha iyi katkı verir bize.Necati hazırda bekliyor. Dolayısı ile o bölgede de kaçan bir şey yok.Kaldı ki Mustafa hiç gündemimize girmemiş bir oyuncu.

Bir tek Orham Şam bizde yedek olarak lazım olabilirdi ama sizede sorarım yedek bir oyuncuya o paraları vermek üstelik sağ beg gibi etkinliği kısıtlı bir bölgede mantıklımıdır? Uğur Uçar'ı bile geri almak çok daha mantıklı hatta Önder Turacı hamlesi bile düşünülebilir maksat yedeklemekse eğer.

Yerli piyasada Ozan İpek, Yiğit, Ali Güzeldal,İskender Alın, Gökhan Süzen,Necati,Mehmet Eren, İbrahim Akın ilk akla gelen oyuncular orta saha ve önü için.

Beşiktaş'ın yaptığı transferler saçma sapan. Onların bir transfer politikası olduğuna inanmıyorum öyle olsa aynı bölgeye Mustafa Pektemek'i aldıktan sonra Mehmet Akyüz'ü almazlardı. Bize gelirsek Emre Güngör hamlesi mantıklı olabilir. Eğer kendisine iyi bakarsa iyi bir alternatif yaratabiliriz stoper için ben Emre'yi Gökhan'a tercih ederim.

Ersan ın transfer edilmesini bende çok istiyordum.Ama transfer olmadı diye ağlayacak halim yok.Ersan transfer olsaydı yedek kulubesinde oturacaktı.Hoca Servet ten vazgeçmez kolay kolay.Ve hoca geçen tv8 e bağlanıp mutlaka kaliteli bir yabancı stoper alacağız dedi.Yani Ersan çok acil bir transfer değildi.Ha alsaydık iyi olurdu önümüzdeki yıllar için ama alınmadı diye endişeye gerek yok.

G.Zan la da az bir garanti para ve maç başı ile anlaşırız.Çok sıkışırsak Balta ve Çağlar da stoper oynar.Çağlar,Denizli de 1 sezon boyunca stoper oynadı.Keza Balta nın da Manisa ve milli takımda stoper oynamışlığı var.Sonuç olarak kaliteli bir yabancı alırsak stoperde sorunumuz kalmaz bence.

Yerli olarakta Ceyhun Gülselam ın alınması çok isterim.Hem stoper hem ortasaha da oynar.Çok iyi şutördür.Yaşıda genç,hoca da çok tutar Ceyhunu.İnşallah alırız.

Daha önce yazan olmamış ama bence geçtiğimiz sezonun aşama kaydeden ve gelecekte adından bahsedilmesi mümkün olabilecek oyunculardan bir tanesi de eskişehirli Veysel Sarı.Hem sol bek hem de stoper oynayabiliyor.Yanılmıyorsam 1988 doğumlu.
Ayrıca karşıyakalı arkadaşların sık sık bahsettiği Aykut Akgün diye bir futbolcuları var;geçen A2 milli takımda izledim.Almanya doğumlu 24 yaşında ve orta sahada oynuyor.Kaliteli bir futbolcuya benziyor.

Asparagas olabilir zira Pjanic'i izlemeye ne gerek var almak için.Bilinmedik bir oyuncu değil ki ya da Terim'in seyredip beğenmeme gibi bir durumu olabilir mi?Gerçi olabilir gazetelerin yazdığına göre Kallstörm'ü seyredip beğenmemiş.

Oyuncuyu tek maçla izleyip karar vermek skandaldır. Aşırı saçma geliyor bana. İnşallah sadece maçı izlemeye gitmiştir, öylesine. Böyle mantalite sağlıklı değil çünkü.

Mourinho gelse bir maç Aydın'ı izlese takıma banko oyuncu olarak transfer eder bu mantıkla

Kasetlerden bir çok maçını izlemiştir. Birde canlı izlemeye gitmiştir. Kasetlerden oyuncunun topsuz alanda yaptıkları görülmez.

Fatih Terim oyuncunun raporlarını incelemiştir, kasetlerini, maçlarını izlemiştir. Bir de demiştir ki canlı izleyelim son bir kez. Olamaz mı? Sonuçta bir teknik direktör bir futbolcunun 10 maçını gidip canlı izleyemez, sonuçta işi bu değil. Gider 1-2 maçını izler, son kararını verir.

Zaten scout ekibi var kaç aydır.Boş durmamışlardır.Cüneyt Tanman da bir sürü genç oyuncu izledik demişti geçenlerde.Mutlaka izledikleri oyuncuların raporunu yönetim ve hocayla paylaşmışlardır.

Hocada bu oyunculardan bazılarını gidip canlı izliyor işte.

Arkadaşlar, kafanızdan bir senaryo yazıyorsunuz ardından bunun doğru olduğunu düşünüp oradan birilerine darbe vuruyorsunuz. Terim'in orada ne için durduğunu nereden biliyorsunuz. Belki de misal O maçta oyuncu görmeye giden (misal Mİlan) yöneticisi ile beraber seyretti maçı ve Stancu için menageri de vardı onun takası ve/veya başka bir oyuncu alımında durumu konuşuldu. Bu dediğim de sadece bir teori. Ama ne olduğu belli değil. Yazıklar olsun lar havada uçuyor burda face de ve twitterda..

Arkadaşlar, kafanızdan bir senaryo yazıyorsunuz ardından bunun doğru olduğunu düşünüp oradan birilerine darbe vuruyorsunuz. Terim'in orada ne için durduğunu nereden biliyorsunuz. Belki de misal O maçta oyuncu görmeye giden (misal Mİlan) yöneticisi ile beraber seyretti maçı ve Stancu için menageri de vardı onun takası ve/veya başka bir oyuncu alımında durumu konuşuldu. Bu dediğim de sadece bir teori. Ama ne olduğu belli değil. Yazıklar olsun lar havada uçuyor burda face de ve twitterda..

Bu kadar iyi niyetle bakabilmek ister herkes bu konulara ama geçmişte menacer oyunu ve tek maç izlenerek alınan oyuncular olduğundan dolayı ve Romanya futbolundan da (Hagi, Popescu hariç) yeterince dilimiz yandığından millet öyle tepki vermiş olabilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...