2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Mehmet Yağmur'un Şafak Edge'den fazlası yok...Dusan Cantekin'in yerine sene başında Ermal Kuqo'ya çökseydik keşke...Bence devre arasına kadar transfer yapılmaz.

Mehmet Yağmur'un Şafak Edge'den fazlası yok...Dusan Cantekin'in yerine sene başında Ermal Kuqo'ya çökseydik keşke...Bence devre arasına kadar transfer yapılmaz.

Ergin hoca yakın kalitede iki oyuncudan her zaman ofansi iyi olanı tercih ediyor . Mehmet Yağmurun Şafak'a göre hücumu daha iyi o nedenle onu tercih eder ama bence Şafak bu takım için daha faydalı olabilecek bir oyuncu.

Mehmet Yağmur haberini görünce aklıma ilk gelen acaba Sinan'ın ızun sürecek bir sakatlığı mı var sorusuydu. Kaç maçtır oynamıyor ve bütçe yokken böyle bir hamle aklıma bunu getirdi. Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

sinan'ın olmayışı takımdaki organizasyon sorununu daha görünür kılıyor fakat bu, bizi erken çıkarımlara götürmemeli. safkan pg'siz de organize olabiliyorduk, sinan iyileşince yine schilb-micov ve pota altının verimi artar diye düşünüyorum.

olaya bir de şu açıdan bakacağım: organizasyon sorunu olan takımın önemli sayıda fast break yiyip savunmasının ara ara çökmesi lazım oysa ligin (avrupa'nın en zor ligi desek abartı olmaz) uzak ara en iyi savunmasıyız ki geride bıraktığımız maçlar efes, fb, dşf, uşak falan.

ben henüz transfer yapılmaması taraftarıyım, biraz daha bekleyip takımın azami düzeninin ne olduğunu görmek faydalı diye düşünüyorum zira bu kadronun bile kat edeceği mesafeler olduğuna inanıyorum oyun açısından.

Bireysel olarak karşılaştıracak olursak Mehmet Yağmur'un perdeden faydalanarak içeriye yaptığı driveları bir tık daha keskin Şafak'a göre.Bunun dışında bir artısı olduğunu düşünmüyorum.Beşiktaş'ın şampiyon olduğu sene 3+2 kuralı değil de 6 yabancı kuralı olsaydı Mehmet Yağmur'un rolü, bu yıl Şafak'ın bizde aldığı rolün ötesine geçemezdi.Ha, bence sene başında tercih hakkı olsa Mehmet Yağmur'dan yana tercihini yapardı Ergin Ataman, o ayrı bir konu.Ama şu anda Şafak kontratlı oyuncumuz ve sene başından beri takımla çalışıyor ayrıca potansiyeli de Mehmet Yağmur'a göre fazla bence.

Gereksiz transfer yapmak yerine; ya ihtiyacımız olan transferi yapalım ya da hiç transfer yapmayalım.Ben bu bakımdan hala İzzet ve Dusan transferlerini sorguluyorum mesela.İkisine verilen ücretlerin toplamıyla Ermal Kuqo'yu alabilir miydik? Ben hem Efes maçında hem de Fenerbahçe maçında izledim.Hem tecrübesiyle hem de oyun zekasıyla rahatlıkla 10 dk süre alıp özellikle sırtı dönük oyunuyla takıma rahatlıkla çeşitlilik kazandırabilirdi.

Şafak ın günahı nedir anlamadım adam ceza şutlarını kesiyor takıma enerji katıyor tempo yapıyor ama bir türlü göze giremiyor en ufak bir hatasında mesela yanlış bir şut seçiminde kenara geliyor bir daha dogru duzgun oyuna sokulmuyor mehmet yağmurdan 2-3 sayı daha fazla alıcaz diye hiç gerek yok bence para vermeye bu transferde olursa izzet ve dusan hamleleri ile birlikte hattrick yapcaz saçma Türk transferlerinde .Ergin hocayı çok severim umarım uzun yıllar kalır başımızda ama acayip takıntılı bir insan bazı huyları sinir bozacak cinsten gençlerle oynamaktan nefret ediyor galiba ege yi zaten kullanmiyoruz elalem ömer yurtseven i kullanır ahmet duverioglu nu kullanır hemde euroligde biz lig maçında ege ye farkla önde olursak son 1 dk oyuna alıyoruz bütün genç oyunculari kiralık yollayalım o zaman kadro sayısı tamamlanacak diye potansiyelli gençlere yazık etmemiz lazım

Mehmet Yağmur transferi hakkında ne desem bilemedim, yani Şafak'tan memnun değil demek ki hoca. Şafak süre aldığı dakikalarda fena değildi halbuki... Yabancı PG için yeterli bütçe yok ya da yedinci yabancı hamlemizi PF'ye kullanacağız. Ya da son ihtimal, sakatlık falan olmazsa tek transfer Mehmet olacak.

Mccollum - Mehmet - Şafak
Sinan - Schilb - Doğukan
Micov - Göksenin
Green - İzzet - Ege
Lasme - Dorsey - Duşan

Mehmet Yağmur transferi hakkında ne desem bilemedim, yani Şafak'tan memnun değil demek ki hoca. Şafak süre aldığı dakikalarda fena değildi halbuki... Yabancı PG için yeterli bütçe yok ya da yedinci yabancı hamlemizi PF'ye kullanacağız. Ya da son ihtimal, sakatlık falan olmazsa tek transfer Mehmet olacak.

Mccollum - Mehmet - Şafak
Sinan - Schilb - Doğukan
Micov - Göksenin
Green - İzzet - Ege
Lasme - Dorsey - Duşan

Şafak'la ilgili olarak koçla arasında Efes maçında bir problem çıktığını tahmin ediyorum. O maçta Şafak'ın üstün gayretiyle farkı kapatmış hatta 1-2 sayı öne geçmiştik diye hatırlıyorum. Sonra ne olduysa o arada oldu ve Şafak oyundan çıktı ve bir daha girmedi. Sonraki maçta hiç süre almadı ve giderek dakikaları azaldı. Sadece bir gözlem...

Mehmet Yağmur şu an kesinlikle Şafak'ın önünde bir oyuncu.Orası kesin.Ama bu transfer sezonun ileriki bölümlerinde keskin 1 hamle şansını yok etmeyecekse yapılsın.Darüşşafaka maaştan kurtulmaya çalışıyor.Bize çok külfet getirmeden kadromuza katılacağını düşünüyorum ki bu durumda olumlu bir transfer olur

Mehmet Yağmur şu an kesinlikle Şafak'ın önünde bir oyuncu.Orası kesin.Ama bu transfer sezonun ileriki bölümlerinde keskin 1 hamle şansını yok etmeyecekse yapılsın.Darüşşafaka maaştan kurtulmaya çalışıyor.Bize çok külfet getirmeden kadromuza katılacağını düşünüyorum ki bu durumda olumlu bir transfer olur

Daçka maaştan kurtulmaktan ziyade takıma giremeyen mutsuz oyuncuları göndermeye çalışıyor. Zaten yerine Mehmet Yağmur'a yakın maaşta Kartal'ı alıp kiralayacaklar.

"Eskiye rağbet olsaydı Bit Pazarı´na nur yağardı" atasözüne tepki olarak transfer pazarına girdi Ataman.

Ergin Hoca´nın eski oyuncularıyla tekrar çalışma isteğini gördükçe iyi ki zamanında Fatih Solak vb. ile çalışmamış diyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...