2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Arkadaşlar şahsen kadın basketbol maçının skoru tescillenene kadar canım bir parça sıkkın olacak. Fakat can sıkıntımı atmamın yolu forumda basketbol üzerine konuşurken argüman sunmak yerine bir Galatasaraylıya sevimsiz laflar etmek değil. Bana fayda sağlamayacağı gibi burası alelade bir ortam da değil ve kabul görmez. Üslubu ona göre belirlersek sevinirim, seviniriz.

Ağzına sağlık Onur...Birbirimize sarılacağımıza detaylar üzerinden birbirimize giydirmemiz anlaşılır gibi değil...

Bu arada Mehmet Yağmur Doğuş'tan ne kadar alıyor bilen var mı?

Mehmet Yağmur'u alacağımıza Samet Geyik'i alalım şu anda asıl dört numara pozisyonumuz sıkıntılı oyun kurucu pozisyonunda Sinan,Schlib,Şafak,McCollum ve hatta zaman zaman Micov varken gereksiz olur oyun kurucu transferi ki bu oyuncu Mehmet Yağmur ise.

Rotasyon için transfer yapsak oyuncuya yetersiz dersiniz. Rotasyon yapmayıp maç kaybedilince de koça sallarsınız. Adam ne yapsın yoktan oyuncu mu var etsin. Şafak'ın hali ortada. Yanında Sinan gibi organizasyonu yapan biri olunca ceza kesiyor. Başka hiçbir şey yaptığı yok. Savunması daha iyi diyorsunuz. Şafak iki maçtır savunma hataları yüzünden azar işitiyor Ergin Hoca'dan. Hücumda da top kayıpları ortada. Sinan yokken beklenen rolü alamadı.

Kısaca Mehmet Yağmur beklenen rol için biçilmiş kaftan değil ama Şafak'tan daha uygun bir oyuncu.

Tam tersi Mehmet Yağmur bu takımın hiç de ihtiyacı olmayan bir oyuncu. Onun yapacağı penetreyi Mc Collum Sinan Micov hatta Schillb fazlasıyla yapabilir . Dış şutu zaten vasat savunması da Şafak'tan kötü. Şafak hocanın mimlediği bir adam ona savunmada bağıran adam iki senedir Erceg denen savunma özürlüsüne ağzını açmıyordu. Hocanın adaletli olmadığı kesin zaten. Bazı favorileri var mezara girseler oradan kaldırıp takımına almaya çalışır. Mehmet Yağmur da böyle işte vasıfsızın teki napiyim vasıfsızsa benim suçummu. Takıma adam alıp para harcıyorsan bir amacı olmalı elinde var olanı kullanamayıp ( ki onu da sen aldırdın) yerine daha iyisi olmayan bir adam aldırmak rotasyonu genişletmek değil.

Tam tersi Mehmet Yağmur bu takımın hiç de ihtiyacı olmayan bir oyuncu. Onun yapacağı penetreyi Mc Collum Sinan Micov hatta Schillb fazlasıyla yapabilir . Dış şutu zaten vasat savunması da Şafak'tan kötü. Şafak hocanın mimlediği bir adam ona savunmada bağıran adam iki senedir Erceg denen savunma özürlüsüne ağzını açmıyordu. Hocanın adaletli olmadığı kesin zaten. Bazı favorileri var mezara girseler oradan kaldırıp takımına almaya çalışır. Mehmet Yağmur da böyle işte vasıfsızın teki napiyim vasıfsızsa benim suçummu. Takıma adam alıp para harcıyorsan bir amacı olmalı elinde var olanı kullanamayıp ( ki onu da sen aldırdın) yerine daha iyisi olmayan bir adam aldırmak rotasyonu genişletmek değil.

Gerçekten enteresan...

Sayın Hakan Demirr, Erceg için özürlü demek resmen hatadır. Hantal diyebilirsin, ruhsuz da diyebilirsin, savunması berbat da diyebilirsin, fiyat/performansı düşük de diyebilirsin.
Ama Beşiktaş'ta oynarken EuroCup mücadelesinde adamın el üstünden takır takır attığı üçlükleri, aynı sene Galatasaray'ımızı ikinci turda madara ettikleri maçlarda performansını hatırlıyorum. Ayrıca çok da iyi bir takım oyuncusudur, onu savunmada kötü gösteren de Arroyo'nun savunma zafiyetidir. Mecbur kaldığında pivot bile tuttuğu zamanları hatırlıyorum.

Ergin Ataman Hoca'nın felsefesini şöyle yorumluyorum; "doğru iş, yanlış sonuç" > "yanlış iş, doğru sonuç".

Mehmet Yağmur yerine biraz daha bekleyip Çin liginden veya başka bir ligden asist özelliği olan bir oyun kurucu almalıyız . Mehmet gelirse Şafağın emeklerine yazık olur

Yönetimin beceriksiz ve iş bilmeyen tutumu yüzünden bu yıl fazlasiyla skandal yaşadik . Futbolda maddi kriz , groskreutz faciası .. Kadın basketbolda lisans problemi derken.. Dolayisiyla insan ister istemez ' en sorunsuz ' ilerleyen branşımız olan Erkek takımının basına ne gelecegi konusunda endişeleniyor .. Umarim maaş krizi yaşanmaz . Gecen sezon hafizalarda ..

Eurohoops'ta yer alan bir habere göre Karşıyaka Nate Robinson ve Sebastian Telfair ile görüşüyormuş.Mümkünse ben özellikle Telfair'i çok isterdim.Çok iş yapar bizde Çin liginide beklemeye gerek kalmaz.

Telfairi buraya belki 100 defa yazdım,çizdim bizde oynamasını çok istediğim bir oyuncuydu özellikle Arroyonun boşluğunu doldurma açısından kim getirirse büyük iş yapmış olur.

Adamım Joe Alexander 19 sayı 5 ribaundla oynamış Malaga'ya karşı. Bu sezon Euroleague ortalamaları da 26:51 dakika - 11,3 sayı - 5,4 ribaund - 1,5 blok.

Eğer Mccollum-Schilb ve Micov'un takım içi rollerini bozmamak adına 7. yabancıyı kısa transferiyle kullanmayacaksak Green-Alexander-Lasme-Dorsey pota altı bizi ihya eder.

Gerçi Sassari'nin bırakması için de sebep yok ama yine de düşünmesi bile güzel.

edit: Bütçe yeter mi diye soru işareti olan olursa şöyle izah edeyim; Sassari'nin "yıldız"larından Marquez Haynes 150 bin dolara oynuyor yıllık. J.Alexander da o civara kontrat almıştır Sassari'den. Yani buy-outla falan bize yarım sezonluk maliyeti en fazla 200 bin dolar olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...