2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
McCollum - Mehmet - Safak
Sinan - Goksenin
Schilb - Micov
Green - Izzet - Ege
Lasme - Dorsey

Sure dagilimi acisindan belki faydasi olabilir ama biliyoruz ki Safak neredeyse hic oynamayacak bu transferden sonra.

Ben Safak'i tercih ederim Mehmet'e.

Ben de mehmet yağmur transferine pek olumlu bakmıyorum. Şafak süre alsın zaten dar rotasyonla oynamayı seviyor ataman. Mehmet yağmur gelirse şafak hiç oynamaz. Aman aman bi fark yaratmaz bence mehmet yağmur...

Oyun kurucu yu mehmetle bitirceksek PF için ki hamleyi heralde herkes tahmin edebiliyordur zoran erceg cuk diye de oturur bu takıma green le ikisi çok güzel götürür orayı hemde ligde oyuncu dinlendirme şansımız olur .

Şafak da ısrar etmeliyiz boşuna bütçeyi Mehmete harcamayalım. Zaten Ataman yeri geliyor 1dk oynatıyor ne gerek var buna, çin liginden getir bi oyun kurucu şampiyon olalım

Çin liginden gelecek oyuncuyla tbl gib bir ligde şampioynluk kolay değil. Sanki her şey tamam çinden gelecek bir oyuncuya bakıyormuş gibi davranılıyor. O dönemde gelecek oyuncunun takıma uyumu nasıl olacak neleri değiştirecek o önemli. Ligde altı yabancı oynayacak 3 tane uzununu mecbur oynatacaksın. Micov+McCollum da garanti , çinden gelecek adam Schillb'in yerine ne kadar artı katacak . Ben uçurum yaratacağını düşünmüyorum.

Lig bu sene daha da zorlu. Geçen yıl ligi kaybettikten sonra fener bu sene o kadar laçka davranmaz F4 sonrası çok salmışlardı aynı şeye izin vermezler. Efes euroligde istediğini alamayınca lige çok daha fazla asılacak. Karşıyakayı (artı hakemler) da hafife almamak lazım düdüklü oyuncuları çok etkili. Bizim transferden önce takımda bazı şeyleri daha iyi oturtmamız gerek. Çok ciddi sınavlar vermedik şimdiye kadar keşke euroligde olsaydık da takımın gerçek gücünü daha iyi yest edebilseydik. Eurocup takımlarının çoğu zaten seviyemizde değil ligdeki önemli eurolig takımları da şimdilik ligi rolantide götürüyor. Gerçek testlere ihtiyacımız var. Şu anki olumsuz durumlar alarm verecek seviyede değil ama küçük uyarıları ciddiye almamız lazım çünkü gerçek maçlar öncesinde zorlu test maçlarımız olmayacak. Duvara çarpa çarpa öğrenemeyeceğiz ne yazıkki.

Zaten 6 yabancımız olduğunu düşünürsek bir sakatlık olmaması durumunda o oyunculardan birini kenara çekmek takımın yapısını bozar. Çünkü herkesin bir rolü var.

Sinan'da sezon sonundan beri bir sıkıntı var ve bir türlü dinlenemedi. Sakatlığın nüksetmemesi adına iyileşme yolunda oynayabiliyorsa daha az oynaması lazım.

Kabataslak bakarsak 1-2 pozisyonları 40'ar dakikadan 80 dakika demek. Bu 80 dakikayı McCollum (25), Sinan (20), Göksenin 15, Mehmet 13, Şafak 6-7 şeklinde paylaştırıp Micov'un sürelerinden biraz kısmamız için Schilb'i de 3'e çekmemiz lazım.

Ya bu schilb size ne etti : )

Ben mi basketboldan anlamıyorum arkadaş Galatasaraya son 10 yılı baz alıyorum gelen en faydalı 5 oyuncudan biridir.

Mccollum a bakıyorum ; Sanırsın ligde her takımda curry oynuyor.
Efesin Huertasla Fenerin Dixon la Beşiktaşın Engin, Karşıyakanın guardsız Daçkanın da wilbekın la oynadığı bir lig de Ben Mccollumu alırım başımın üstün de taşırım

Zaten 6 yabancımız olduğunu düşünürsek bir sakatlık olmaması durumunda o oyunculardan birini kenara çekmek takımın yapısını bozar. Çünkü herkesin bir rolü var.

Sinan'da sezon sonundan beri bir sıkıntı var ve bir türlü dinlenemedi. Sakatlığın nüksetmemesi adına iyileşme yolunda oynayabiliyorsa daha az oynaması lazım.

Kabataslak bakarsak 1-2 pozisyonları 40'ar dakikadan 80 dakika demek. Bu 80 dakikayı McCollum (25), Sinan (20), Göksenin 15, Mehmet 13, Şafak 6-7 şeklinde paylaştırıp Micov'un sürelerinden biraz kısmamız için Schilb'i de 3'e çekmemiz lazım.

Sinan'in olmadigi su donemde dahi 6 / 7 dakikayi zor goruyor Safak. Mehmet transfer olur, Sinan'da donerse benchin en sonunda otura otura sandalyeleri curutur gibime geliyor.

Tahminimce hoca Şafak'ı alırken, Sinan ve Huertas'ın arkasında 3. alternatif olarak düşünmüştü. Huertas yerine McCollum gelince, üstüne Sinan da sakatlık yaşayınca, planlar değişti.

Şafak oyuna girdiğinde dinamizm katıyor, ceza şutlarını da sokabiliyor ama ötesi yok... Bizim onun mevkisinde ihtiyaç duyacağımız ikili oyun, asist, penetre üstünden sayı bulma gibi vasıflara sahip değil. Mehmet Yağmur bu özellikler bakımdan Şafak'tan daha önde... Ergin Ataman ile de geçmişte çalışmış bir oyuncu... Tek handikapı Darüşşafaka'da paslanmış olması... Hoca onun pasını çözüp, eski günlerine döndürebilirse takıma çok faydalı olur. Böylece 7. yabancı hakkımızı da ilerisi için saklı tutabiliriz.

Tahminimce hoca Şafak'ı alırken, Sinan ve Huertas'ın arkasında 3. alternatif olarak düşünmüştü. Huertas yerine McCollum gelince, üstüne Sinan da sakatlık yaşayınca, planlar değişti.

Şafak oyuna girdiğinde dinamizm katıyor, ceza şutlarını da sokabiliyor ama ötesi yok... Bizim onun mevkisinde ihtiyaç duyacağımız ikili oyun, asist, penetre üstünden sayı bulma gibi vasıflara sahip değil. Mehmet Yağmur bu özellikler bakımdan Şafak'tan daha önde... Ergin Ataman ile de geçmişte çalışmış bir oyuncu... Tek handikapı Darüşşafaka'da paslanmış olması... Hoca onun pasını çözüp, eski günlerine döndürebilirse takıma çok faydalı olur. Böylece 7. yabancı hakkımızı da ilerisi için saklı tutabiliriz.

Mehmet Yağmurun eski günleri ne yahu gören de eskiden oyuncu falandı zannedecek :). En iyi haliyle bile vasat bir tbl oyuncusu işte. Çapı ne ki i Mehmet Yağmurun eski günlerine dönmesinden medet umacaksak artık vah bize. Daçkanın çöpe atacağı adamın eski günlerine dönmesini umut ediyoruz :)

Mehmet Yağmurun eski günleri ne yahu gören de eskiden oyuncu falandı zannedecek :). En iyi haliyle bile vasat bir tbl oyuncusu işte. Çapı ne ki i Mehmet Yağmurun eski günlerine dönmesinden medet umacaksak artık vah bize. Daçkanın çöpe atacağı adamın eski günlerine dönmesini umut ediyoruz :)

Kaçtane EL ya da EuroCup seviyesinde yerli var ki biz burda Mehmet Yağmur'u beğenmiyoruz.

Kaçtane EL ya da EuroCup seviyesinde yerli var ki biz burda Mehmet Yağmur'u beğenmiyoruz.

Yetersize diğerleri de yetersiz diye iyi mi diyelim. Şafak kadar kalitesi var işte hücumu daha iyi savunması daha kötü elindekini kullanmayıp aynı yetersizlikte başka birisini almanın ne manası var. Enderin bile bir iki gömlek altı adamdan medet mi umacağız. Hiç değilse medet umduğun birisi genç olsun umarsın ki aşama kaydetsin. Bu şişmanımsı guardın çapı de belli yetersizliği de belli. Duşanı al süre verme İzzeti al süre verme Şafak'ı al süre verme ondan sonra Mehmet Yağmuru al . Bir yetersiz daha kat takıma uçar o zaman takım.

Yetersize diğerleri de yetersiz diye iyi mi diyelim. Şafak kadar kalitesi var işte hücumu daha iyi savunması daha kötü elindekini kullanmayıp aynı yetersizlikte başka birisini almanın ne manası var. Enderin bile bir iki gömlek altı adamdan medet mi umacağız. Hiç değilse medet umduğun birisi genç olsun umarsın ki aşama kaydetsin. Bu şişmanımsı guardın çapı de belli yetersizliği de belli. Duşanı al süre verme İzzeti al süre verme Şafak'ı al süre verme ondan sonra Mehmet Yağmuru al . Bir yetersiz daha kat takıma uçar o zaman takım.

Rotasyon için transfer yapsak oyuncuya yetersiz dersiniz. Rotasyon yapmayıp maç kaybedilince de koça sallarsınız. Adam ne yapsın yoktan oyuncu mu var etsin. Şafak'ın hali ortada. Yanında Sinan gibi organizasyonu yapan biri olunca ceza kesiyor. Başka hiçbir şey yaptığı yok. Savunması daha iyi diyorsunuz. Şafak iki maçtır savunma hataları yüzünden azar işitiyor Ergin Hoca'dan. Hücumda da top kayıpları ortada. Sinan yokken beklenen rolü alamadı.

Kısaca Mehmet Yağmur beklenen rol için biçilmiş kaftan değil ama Şafak'tan daha uygun bir oyuncu.

Arkadaşlar şahsen kadın basketbol maçının skoru tescillenene kadar canım bir parça sıkkın olacak. Fakat can sıkıntımı atmamın yolu forumda basketbol üzerine konuşurken argüman sunmak yerine bir Galatasaraylıya sevimsiz laflar etmek değil. Bana fayda sağlamayacağı gibi burası alelade bir ortam da değil ve kabul görmez. Üslubu ona göre belirlersek sevinirim, seviniriz.

Ben sakatlik falan olmazsa su anki kadromuzun yeterli oldugunu dusunuyorum. Dorsey daha yeni verim vermeye basladi. Oyuncularin birbirlerine daha cok alismaya basladiklarino dusunuyorum. Ergin hocamiz da rotasyonu fazla seven birisi degil. Verim aldigi oyuncular ile oynamayi seviyor. Zorunlu olmadikca degistirmek istemiyor. Ben de bu fikrine katiliyorum. Efes ve dacka rotasyon yapacagiz diye sacma sapan maclar kaybettiler. Hele dacka oyuncu kalitesi cok iyi olmasina ragmen oyuncular daha otuna isinamadan degistiklari icin verim veremiyorlar. Bu yuzden bence mehmet yagmura falan ihtiyacimiz yok. Aroyo, huertas, engin ve kerem tuncerinin eski hali gibi fark yaratacak, guvenebileceginiz oyun kurucu olmadiktan sonra ihtiyacimiz yok. Nitekim oyun kurucu sikintisi ceken, o mevkiye wilbecken i transfer eden dackanin bile gizden cikardigi bir adami almamizin hic bir mantigi yok. Ben safak, ege, izzet ve dusandan ilerleyen zamanlarda daha cok verim alacahomizi dusunuyorum. Ornek: dorsey.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...