2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Malesef ikisi farkli sirketler oldugundan oraya para aktarımı istenilse de yapılamıyor..

Sent from my iPhone using Tapatalk

Şöyle bir şey de var. Kafadan atıyorum, mesela GSstore gelirlerinden futbol şubesine bu ay 10 milyon dolar aktarılacaksa onu kısarsın, gelirin azıcık düşük olur ama o gelirin 1 milyon dolarını basketbol şubesine kanalize edersin. Ya da başkan cebinden 40 milyon tl vermiş diyorlar futbol için, 5 daha katmak yerine 4 katar, 1'ini de basketbola ayırır.

Şöyle bir şey de var. Kafadan atıyorum, mesela GSstore gelirlerinden futbol şubesine bu ay 10 milyon dolar aktarılacaksa onu kısarsın, gelirin azıcık düşük olur ama o gelirin 1 milyon dolarını basketbol şubesine kanalize edersin. Ya da başkan cebinden 40 milyon tl vermiş diyorlar futbol için, 5 daha katmak yerine 4 katar, 1'ini de basketbola ayırır.

Aaah keşke nerde o günler!! Hemfikiriz umarım bu minvalde bir adım atar başkan.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Biz transfer beklerken bazı sitelerde FIBA 13 Ocak tarihine kadara geçen seneden kalan 1.5 milyon dolar oyuncu alacaklarının ödenmesi için süre vermiş diye haberler çıktı şaşırdım mı? Tabi ki hayır insan üvey evladına bile böyle davranmaz. Şube senelerdir borç batağında 2-3 işadamı çıkıp taşın eline altını koymuyor salona gelen ortalama seyircide belli sadece Fener maçları full çekiyor zaten bir sezon sadece Fener maçından ibaret dimi böyle düşünmeye devam edersek hiç bir şey olmaz bu şubeden. Kimse bir şey yapmıyorsa artık taraftar takımına sponsor olsun kombine alsın forma alsın. Koskoca Galatasaray markası Fener gibi sağlam sponsorlar bulamaz mı? SADECE YAZIK BU İŞİ YAPAMIYORSAN BIRAK GİT ARTIK ULU YÖNETİM 6 AYDA BIKTIRDINIZ KENDİNİZDEN

Yabancı sınırının düşürülme ihtimaline karşılık diğer kulüplerle birlik olup federasyona baskı yapılmalı,yerli rezilliklerini çekecek durumumuz yok.Oğuz Savaş'ın 1 milyon eurolar Kerem Gönlümlerin 700 Ender Arslanın 900 bin euro aldığı ortamlar görmek istemiyorum.Aksine yabancı sınırı daha da arttırılmalı.Maç kadrosunda 7 yabancıya izin verilebilir.Yerli oyuncuyu yasaklamalarla oynatmak değil teşvikle oynatmak daha doğrusudur.Yerliyi daha fazla oynatana fazladan para verirsin o da oynatır ama yabancıları yasaklayarak oynatırsan geliştirmez kendini.

2 yıldır ligimizin kalitesinin artmasının tek sebebi yabancı sayısının artması. Eğer bahsedilen düzene dönülürse eski kalitesiz döneme döneriz. Efes ile Fener kendi arasında şampiyonluk mücadelesi verirler..

2 yıldır ligimizin kalitesinin artmasının tek sebebi yabancı sayısının artması. Eğer bahsedilen düzene dönülürse eski kalitesiz döneme döneriz. Efes ile Fener kendi arasında şampiyonluk mücadelesi verirler..

Zaten amaç o. Yerli oyuncu süreleri falan hikaye. Biricik şikecileri son 5 yılda sadece 2014'te şaibeli şampiyonluğu aldı. Efes bunu bile göremedi. Tabi iki büyük şirket milyonlar bağlayıp karşılık göremeyince bir çözüm üretmeye çalışıyorlar.

Zaten amaç o. Yerli oyuncu süreleri falan hikaye. Biricik şikecileri son 5 yılda sadece 2014'te şaibeli şampiyonluğu aldı. Efes bunu bile göremedi. Tabi iki büyük şirket milyonlar bağlayıp karşılık göremeyince bir çözüm üretmeye çalışıyorlar.
Ne Efes ne Fenerbahçe'nin işine gelen bir durum değil bu. Hatta onlara sorsan sınırın komple kalkmasını isterler. Bu iki takımda hedef olarak Euroleague koymuşken yerli oyuncularla orada yarışmaları mümkün değil.

Sınır konusuna gelince de yerli oyuncular süre bulamıyor diye bir kısıtlama gelirse takımlarımız yine 30+ yerli oyuncuları dolduracak takımlara. Genç oyuncuların önünü açsa tamam diyeceğim ama olmayacak bu. Bunun yerine sınıra dokunmadan 21-22 yaş altı oyuncuların süresini arttıracak bir kural getirirsin olur biter. 35 yaşındaki yerli oyuncunun süre almasının ne kulüplere ne türk basketboluna katkısı yok.

Futbol da bile artık 14 yabancı varken basketbolda yabancı oyuncu kısıtlaması ancak Sen Kimsin Harun ! nun müthiş fikridir. Nolcak yerli oynasa nolcak 20 senedir basketbol ülkemizde gelişiyor ve yerliler sahadaydı. Kaç defa final four oynadık, kaç defa eurocup aldık veya kaç defa olimpiyatlara gittik ? Oynamak isteyen yerli her yerde oynar. Bak Cedi ye, Furkan'a nasıl oynuyorlar. Eğer tekrardan eski günlerdeki gibi yerli hegemonyasına dönecekse salonlar basketboldaki ilgi azalıp gider bence.

Hafta sonu İsmail Şenol'u bend dinledim ve açıkçası şaşırdım. Hem Dorsey-Tyus takası hemde transfer yasağımız nedeniyle. Bencede Tyus iyiki gelmemiş. Onu oynatacak guardımı yok maalesef

Ntvspor'da kısa vadede ödememiz gereken borcun 1.3 milon euro olduğu ve transferin son günü olan 26 Ocak'a kadar bu parayı yatırmamız gerektiği yazılmış. Can Topsakal kaynak yaratmak için uğraşıyormuş. Eğer transfer düşüncemiz olmasaydı, bu parayı 26 Ocak'a kadar ödemek için uğraşmazdık.Belli ki transfer için uğraşacağız.

Ancak kısa vadede transfer beklemeyelim derim. Bu paranın bulunması kolay değil. Mantıken de Eurocup 2. tur ilk maçlarına çıktıktan sonra transfer yapmak daha uygun. O zamana kadar yeni opsiyonlarda ortaya çıkabilir

Ntvspor'da kısa vadede ödememiz gereken borcun 1.3 milon euro olduğu ve transferin son günü olan 26 Ocak'a kadar bu parayı yatırmamız gerektiği yazılmış. Can Topsakal kaynak yaratmak için uğraşıyormuş. Eğer transfer düşüncemiz olmasaydı, bu parayı 26 Ocak'a kadar ödemek için uğraşmazdık.Belli ki transfer için uğraşacağız.

Ancak kısa vadede transfer beklemeyelim derim. Bu paranın bulunması kolay değil. Mantıken de Eurocup 2. tur ilk maçlarına çıktıktan sonra transfer yapmak daha uygun. O zamana kadar yeni opsiyonlarda ortaya çıkabilir
Transfer için uğraşacağız da bu borcu kapatıp bahsedilen gibi 2 transfer için bize en azından 2 milyon euro lazım. Birinin elini cebine atması lazım yoksa şu dönemde 2 milyon ekstra kaynak yaratmak zor.

1)Efesin bu islerle hicbir alakasi yok bilip bilmeden insanlarin gunahina girmemenizi oneririm.2)Fenerbahce ne zamanki yabanci sinirlamasinda kurallar degisti,iste ozaman euroleaguede final 4 oynadi.Lig icinde fbnin isine gelsede euroelague veya ileride gidecekleri sampiyonlar liginde islerine yarayacak bir durum degil.Ayriyeytten efes konusuna tekrar donmek gerekirse ilk son 5 senede efes 1lig finali 1 final 8 yaparken,yabanci siniri kalktigi sene ligde final,turkiye kupasi sampiyonlugu,cumhutbaskanligi kupasi,euroleague final 8 i bir arada yapti.Yorum yapmaniza karisamam veya saygisizca cevap veremem ama baskalarinin gunahini almamak lazim diye dusunuyorum(efes tarafi icin )

Yabancı sayısının azalmasının yetersiz yerli oyuncular hariç kimseye faydası olduğunu düşünmüyorum. Ne Fener Ne Efes sadece ligde şampiyon olmak istemezler, Euroleaguede de başarılı olmak isteyecekler doğal olarak. Gelecek seneki organizasyonun farklı bir hal alacağını dikkate almakta fayda var. Yani atıyorum yabancı sayısı 4+1 oldu ya da 4 oldu. Buna Efes de Fener de karşı çıkar. Bu yerli oynasın diye kısıtlama getirme hastalığı maalesef her branşımıza sirayet etmiş vaziyette. Milli takımlara doğrudan bir katkısı olduğu da görülmemiş ona rağmen sırf yerlilerin ücreti artsın diye falan yapılıyor sanırım. Malum büyük bölümü çöp konumunda şu an arkadaşların

SM-A500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Elli defa yazdım yine yazayım, Joe Alexander şu kadroya cuk oturur. Erceg'ten falan çoook daha fazla katkı verir.

Ayrıca şubeye dair basketbol haberlerini geniş kitlelere ulaştırıp taraftarın ilgisini daima canlı tutmak için yeni bir hesap açtım, GS basketboluna kafa patlatanların takip etmesini öneririm: https://twitter.com/PotadaGS

Ya biz niye her normal kulupler gibi sorunlari azar azar yasamiyoruz. Ergin hoca yine baska alemlere daldi, Schilb'in kardesi vefat etti, McCollum'un kiz arkadasi saglik problemleri yasiyor, Dorsey bi dev bedenine girmis ergen derken uzerine Green 1.5 / 2 ay yok ve bunlarin hepsi 1 ay icinde basimiza geldi.

Yildim arkadas vallahi billahi yildim yav.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...