Can Bey, ben en çok zarar veren kişilerden Ünal Aysal olduğunu düşünüyorum..Ancak, çok uzun süreden beri bütün yönetimler aynı hataları yapıyor ve tekrar ediyor ders almak yerine...Ancak, görüşlerinize saygı duyuyorum...Yazılarını zevkle takip ettiğim kişilerden birisiniz belki de dedikleriniz doğrudur...Benim duyumlarım da genelde kulübe yakın kaynaklardan değil , hukukçu arkadaşlarımdan oluyor...İç yüzünü bilmediğim konularda da fazla iddialı olmayı sevmiyorum..Saygılar hocam..
Öncelikle güzel sözleriniz için teşekkür ederim Cem Bey,Ben de sizin yazılarınızı aynı keyifle okuyorum.
Ben hayat bakışım gereği birisini beğeniyorsam yaptığı herşey doğrudur ya da birisini beğenmiyorsam yaptığı herşey yanlıştır diye bakan bir insan olmadım.Her durumun avantajları olduğu gibi dezavantajları da var ve bir konuda bir yargıya varacaksam elimden geldiğince hep total'e bakmaya çalışıyorum,çünkü hepimizin hataları artıları eksileri var,önemli olan totalde kattığımız değer bence.
Ünal Aysala gelince çok ciddi hataları olmuştur bunu inkar edemem ama onun göreve gelişi bir konsensus yönetimiydi ve Ünal Aysal'da bir spor kulübünü özellikle de Galatasaray gibi entrikaların had safhada olan bir spor kulübünü yönetmek için oldukça tecrübesizdi.Bu tecrübesizliği onun çevresindeki bazı insanlar tarafından kullanılmış olabilir ya da bazı kesimlerin savunduğu gibi Ünal Aysal da bazı suistimallere göz yummuş olabilir ama açıkçası ben görüp,bilip göz yumduğuna pek ihtimal vermiyorum ama yeterince vakıf olmasa bile onun döneminde yaşanan her olumsuzluk ona yazılır.
Ünal Aysalın hatalarına gelince,Fatih Terimle ego savaşına girerek yolları ayırması bence sportif bir hatadır ve Fatih Terimden sonra da bir türlü kendisi de toparlayamadı ve aşağı düşüş başladı.
Oktay Mahmutiyi göndermesi ve gönderiş biçimi bence etik bir hatadır ama Oktay Mahmutiden sonra Ergin Ataman'ı getirmesi de sportif bir başarıdır.Ergin Ataman gelmeseydi belki Bartzokas gelirdi,Belki Pashutin gelirdi,belki Zdovc gelirdi,belki Repesa gelirdi ama o koltuğu dolduracak iyi bir koç gelirdi,tıpkı Ergin Ataman gibi..ama Dursun Özbek başkanlığındaki Galatasarayda Ergin Ataman ayrılırsa Murat Özyer gelir hatta belki Halil Üner gelir.Bu bile vizyon farkını bence gösteriyor.
Ünal Aysal döneminde ciddi israflar olduğu söyleniyor,bu da yönetimsel bir hatadır,Eğer denildiği gibi 2000 lira maaş alacak adamlara 15 bin lira maaş özel şoför verildiyse tabi ki bu ciddi bir yönetimsel hatadır,Kendisi yapmasa bile farkedemediyse,vakıf olamadıysa bile bu da kendisine yazılır tabi ki..Tıpkı eğer o dönemde bir kaçak varsa kendisine yazılacağı gibi.
Ontiverolar,Hajrovicler,menajerlerden yenildiği söylenen kazıklar tabi ki büyük yönetimsel hatalar ama Sneijder,Drogba,Muslera gibi oyuncular ise bence ciddi başarılar,milestone'lar..
Şikeye karşı duruşu,Aziz yıldırım'a boyun eğmeyişi,Galatasaray markasını yeniden hakettiği yerlere getirmesiyle bence Galatasarayın son dönemdeki en başarılı başkanlarından biriydi.Aslında başarılar da gelir geçer,biraz şans işidir de bazen başarılar,sinerji işidir ama Galatasaray gibi bir kulübün başkanında olması gereken en önemli özellik bence Vizyon'dur ve Bence benim gözümde Ünal Aysal'ın en belirgin özelliği vizyonuydu.
Galatasaraya ne lazım konusuna gelince Önce vizyoner,sonra mali disiplini sağlayabilecek israfı önleyebilecek ve Galatasarayı halka açabilecek bir başkan lazım ilerleyen senelerde.Galatasarayı perde arkasından yönetmeye çalışan 20-30 kişilik küçük olsun bizim olsun diyen kesimin bir şekilde pasifize edilmesi ve Galatasarayın halka açılması bence en büyük kurtuluş yolu ve Üye yapısı da en kısa zamanda düzeltilmeli.Olur mu bilmiyorum ama bir gün olursa bunlar Galatasaray o zaman çok daha önemli bir seviyeye gelir ve gerçek potansiyeline ulaşmasının önü açılır.20 milyon taraftarı olan bir kulübün 7000 üyesi olmamalı..
Son olarak Ünal Aysalın kendi ağzından dönemiyle ilgili güzel bir konuşması var,Dinlemek isteyen arkadaşlar dinleyebilirler
https://www.youtube.com/watch?v=6qI24Z8E4V4