2015-2016 Sezonu Transfer Haberleri ve Kadro Yapılanmamız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Off/Topic biraz ama su Efes'in TOP16 ilk macinda ustelik kendi sahasinda oynadigi oyunu gordukce sukretmiyor degilim. Bakin su kadromuzla TOP 16 ilk macinda kendi sahamizda Kizilyildiz'in basini dondururduk 20 dakikada.

Zaten amaç o. Yerli oyuncu süreleri falan hikaye. Biricik şikecileri son 5 yılda sadece 2014'te şaibeli şampiyonluğu aldı. Efes bunu bile göremedi. Tabi iki büyük şirket milyonlar bağlayıp karşılık göremeyince bir çözüm üretmeye çalışıyorlar.

Hiç alakası yok. Yerli oyuncularla en çok top16 görürsün euroleague de eğer ersan, ömer aşık, enes falan gibi isimleri getiremezsen. Ne fener de efes yabancı kısıtlamasını istemez.
Zaten bu düşüncede çok saçma, yani yabancıların serbest olmasının basketbolumuzun gelişmesini engellediği düşüncesi. Şimdi berk, kenan, şafak gibi isimler dixon, sloukas vs ile kendi takımlarında bile mücadele edemeyip 5 dakika süre alamıyorsa milli yakımda ne yapacaklar ? Artık malesef ibo, harun, orhun, serdar apaydın, serkan erdoğan, hido, memo, levent topsakal, mirsad gibi isimler çıkmıyor. Obradovic in bir roportajı vardı rh antep maçından sonra, datome sabah gelip antreman yapmış, berk barış vs otururken.. Malesef hemen olduk sanıyor gençlerimiz, sonrada milim ilerleyemeden kariyerlerinin sonuna geliyorlar...

Off/Topic biraz ama su Efes'in TOP16 ilk macinda ustelik kendi sahasinda oynadigi oyunu gordukce sukretmiyor degilim. Bakin su kadromuzla TOP 16 ilk macinda kendi sahamizda Kizilyildiz'in basini dondururduk 20 dakikada.

Efes'in sezon başından beri çok tuhaf bir görüntüsü var. Bir periyot olağanüstü oynarken bir periyot ikinci lig takımı edasında gidiyorlar. Dakikalar arasında böyle keskin değişimleri yaşamaları çok ilginç. Bugün ilk üç periyot vasat Eurocup takımlarının yapmayacağı savunma hataları yaptılar, Zirbes ya da Stimac perdeye çıktı ve içeri devrilip sayı yaptı. Bu kadar. Defalarca tekrarlandı aynı senaryo, tepki veremediler. Son periyotsa bir anda final four havasında gibi oynadılar, savunmada savaştılar, iyi hücum ettiler, geride olmanın sebep olduğu bir kaç panik hücumu dışında kusursuz oynadılar. Bir takımın böyle zikzaklar çizmesi gerçekten enteresan. Ligdeki Türk Telekom ve Euroleague'deki Olympiakos ve Milano maçları da aynı şekildeydi.

Bu arada bu Marko Simonovic de Markoishvili'nin 5-6 santim uzunu. Ritm buldu mu hiç affetmiyor. 3-4 oynayabiliyor ayrıca.

Hiç alakası yok. Yerli oyuncularla en çok top16 görürsün euroleague de eğer ersan, ömer aşık, enes falan gibi isimleri getiremezsen. Ne fener de efes yabancı kısıtlamasını istemez.
Zaten bu düşüncede çok saçma, yani yabancıların serbest olmasının basketbolumuzun gelişmesini engellediği düşüncesi. Şimdi berk, kenan, şafak gibi isimler dixon, sloukas vs ile kendi takımlarında bile mücadele edemeyip 5 dakika süre alamıyorsa milli yakımda ne yapacaklar ? Artık malesef ibo, harun, orhun, serdar apaydın, serkan erdoğan, hido, memo, levent topsakal, mirsad gibi isimler çıkmıyor. Obradovic in bir roportajı vardı rh antep maçından sonra, datome sabah gelip antreman yapmış, berk barış vs otururken.. Malesef hemen olduk sanıyor gençlerimiz, sonrada milim ilerleyemeden kariyerlerinin sonuna geliyorlar...

Şöyle düzeltmek de fayda var. Son yıllarda TBF gerek erkek gere kadın basketbolda hem hakemler vasıtasıyla hem de yönetim kararları (masa başı) olarak en çok FB'ye sonra Efes'e yarayan kararlar aldılar. Yani FB'nin işine gelmeyen bir karar almazlar. Alırlarsa da onaylanmıştır.
Kısıtlama konusundaki fikirlerinize ise aynen katılıyorum. TBF'de "Kuzguna yavrusu şahin görünür." anlayışı var muhtemelen. İyi yerliler NBA'de ve hepsi uzun. Kısa olarak da Sinan ve devşirme Dixon ile Emir haricinde kimse yok. Ülkede basketbol geliştirmeye ayıracakları zamanı türlü tezgahlara (mesela milli takım koçları kararları) harcıyorlar. Sonra da palyatif çözümler üretmeye çalışıyorlar. Bir de sporcularda yurdum zihniyetine bağlı tembellik olunca sporcu yetişmiyor.

Şöyle düzeltmek de fayda var. Son yıllarda TBF gerek erkek gere kadın basketbolda hem hakemler vasıtasıyla hem de yönetim kararları (masa başı) olarak en çok FB'ye sonra Efes'e yarayan kararlar aldılar. Yani FB'nin işine gelmeyen bir karar almazlar. Alırlarsa da onaylanmıştır.
Kısıtlama konusundaki fikirlerinize ise aynen katılıyorum. TBF'de "Kuzguna yavrusu şahin görünür." anlayışı var muhtemelen. İyi yerliler NBA'de ve hepsi uzun. Kısa olarak da Sinan ve devşirme Dixon ile Emir haricinde kimse yok. Ülkede basketbol geliştirmeye ayıracakları zamanı türlü tezgahlara (mesela milli takım koçları kararları) harcıyorlar. Sonra da palyatif çözümler üretmeye çalışıyorlar. Bir de sporcularda yurdum zihniyetine bağlı tembellik olunca sporcu yetişmiyor.

Emir de devşirme :).
Cedi ve furkan var birde şimdilik iyi sayılabilecek.

Beşiktaşlı taraftarla Wolters'tan da baya şikayetçi sanırım,Yağızer hocanın onu bırakmak gibi bir hata yapacağını düşünmüyorum ama eğer öyle bir durum oluşursa Wolters'ı kapalım hemen

Murphy Bjkye uyum sağlayamadi çok boş adam değil ha bize lazım mi Green yerine su zamanda olabilir ama büyük beklentiye girmemek lazım.

Yerli kontenjanı konusu ise Fener ve Efes o karara en çok karşı çıkacak 2 takimdir hatta Fener daha çok karşı çıkar adamlarda Dixonu sayma yerlilerden 0s 0r 0a katkı alıyorlar burada Harun TBF Fenere peşkeş çekiyor deniyor hayır her olayı böyle değerlendirmek komedi yani her şeyde böyle yaparsak haklı olduğumuzda da kimse kaale almaz.Efes deseniz orta vadede Cedi ve Furkan Nba yapacak muhtemelen onlar da bu karardan memnun kalmaz yabancı sınırının kaldırıldığı ilk sene 1 F4 1 F8 geldi bu sene 2 F4 bile gelebilir kulüpler salak mi yerli yerli diye tuttursunlar.Dacka dışında bu karara sevinen çıkmaz.Umarim azalma değil bilakis daha da genişletilir sinir Türklerden cacık olacağı yok

Murphy cidden Erceg tipinde ve onun daha alt kademesinde bir isim ama bu yoklukta hayır demem.Kulübün şartları belli.1-1.5 ay idare edemeyecek adam da değil.Green dönüşü ile ek yabancı olur
Bu rotasyon olayı için ne Erceg bunu kabul eder,ne uygun ücrete imza atar

Murphy gelecegine en iyisi Erceg gelsin daha iyi. Bjk'da oynayamayan adam bizde nasil oynasin. Aslinda alabilecek o kadar cok uzun var ki..Bu yonetimle her sey bos

Bu yasak ancak birinin nakit olarak bu borcu yatırıp klübün ona borclanması, yada en azından bir kısım yüklü ödeme yapıp geri kalan borcu tekrar yapılandırıp şikayetlerin geri çekilmesi ile kalkar.

Şimdi bu konuya girmiyeyim diyorum içimden, ama tutamıyorum kendimi, bu borc yükü burda vizyoner olarak adlandırılan şahsın döneminden kalmadır. Gecen sene ekim ayında yaklaşan felaketi görüp ; uefa kriterleri ve basketbol şubesinin ödemeleri, divan kurulunda ki bir kaç ihtiyarın eleştirisini bi punduna getirip hadi eyvallah diyip sırra kadem basmış bu beyfendinin nasıl bir vizyonu olduğunu ben anlamış deilim. Vizyonu olan insan geride bir dikili ağaç bile bırakmadığı gibi, son bir buçuk senesinde yapılmış ve yaşanmış olan rezaletler saymakla bitmez.
Basketbol özelinde şubenin hareketlenmesi ve yeniden ayağa kalkması Hakan Üstünberk zamanında olmuştur. Onun zamanında mahmudi ile bir atılım başlamış ve ikinci sene medical park ile üç senelik, yıllık 5 milyon usd den antlaşma yapılmıştır. Hakan Üstünberk zamanında kurulmuş olan disiplinli düzen, vizyoner başkanın gelmesi ile altüst olmuş, bütçeler şaşmış, medicalpark tan alınan çekler kırdırılıp futbola harcanmış ve sonuç olarak basketbol şubesi bugünkü borç batağına saplanmıştır. Bu arada bu borçlar dışında bu sene başında iki sene önceki oyuncular olan Engin Atsür,Domercant ve jamont gordon içinde ciddi paralar ödenmiştir.

Bu yönetimin de özellikle sportif icraatlarında ciddi anlamda beceriksiz ve yetersiz olduğu fikrine katılıyorum, ama iyi niyetli olduklarını düşünüyorum. Basketbol özeline de en azından bir bütçe disiplini oluşturmaya çalışıyolar. Klüb içinde idari anlamda ciddi tasarrufa gidiyolar, mesai harcıyolar.
Salon projesi için ciddi anlamda adımlar atıldı, bunun yanında yapılan otelden de amatör şubeler gene ciddi bir gelir elde edicekler. Batık durumda olan Gsstore bu sene kar acıkladı ve gene amatör şubeler burdan fena olmayan bir destek alıcak.

Ben şahsen beklerdim ki büyük vizyoner ortaya cıksın ve bu borc benim zamanımdan kalma, ben bunu ödüyorum ve klüp bana borclansın. Uygun bir planla bana ödeme yapsın desin, ben ve benim gibi düşünen herkes de dediklerini yemek zorunda kalsın. Ama ne yazıkki bu klübü zor zamanında bırakıp giden birinden bunu beklemek hayalcilik olur.

Şu durumda bu işi çözebilecek tek insan Dursun Özbek. Ama oda yazın futbol şubesinde yediği hurmalar yüzünden tamamen ara transfer de günü kurtarmaya konsantre olmuş durumda. O yüzden ben şahsen transfer beklemiyorum. Geçen seneki rezaletlerden ve bu borç batağından sonra şu mevcut kadroyu kurabilmiş olmak bile bence başarılı bir operasyon. Mevcut oyuncuların maaşları düzgün ödensin bana yeter, varsın eurocup ta ceyrek finalde elenelim, yada ligde yarıfinal yapalım, ama şu şubenin üzerine yapışmış olan borç lekesinden kurtulalım.

İnşallah 2016 basketbol adına 2015 den cok daha güzel bir yıl olur. Herkese iyi seneler.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Geçen yıl da söylediğim gibi tam anlamıyla transfer furyasına kapılmış bir teknik ekip ve bunu sürekli çektiği kredilerle ödemeye çalışan yeni yönetim. Olayın en başı ise "bütçe var, harcayabilirsiniz" garantisi verip daha 1.haftadan ödeme sorunlarını başlatan sorumsuz bir eski yönetim.

Ünal Aysal'ın basketbola verdiği zarar neyse, Adnan Polat'ın da Galatasaray futbol şubesine verdiği zarar o dur.

Caleb'in sakatlığına göre transfer düşünülebilir, onun dışında oyuncu ödemeleri dışına çıkılacaksa yapılmasın daha iyi. Borçlar kapatılsın, gerekirse bu seneyi de siler, seneye yeni baştan yazarız. Ama bize bugünleri yaşatanlar bir yerde mutlu huzurlu şekilde yeni yıla girerken, acaba borç ödenmişmidir diye düşünen bizlerin övgülerini alıyor olmaları apayrı bir trajedidir sanıyorum..

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...