Basketfaul Erik Murphy'nin BJK'den ayrılacağını ve bir İstanbul klübüyle anlaşmaya yakın olduğunu söylüyor. Acaba biz miyiz o İstanbul klübü?
Basketfaul Erik Murphy'nin BJK'den ayrılacağını ve bir İstanbul klübüyle anlaşmaya yakın olduğunu söylüyor. Acaba biz miyiz o İstanbul klübü?
Zaten amaç o. Yerli oyuncu süreleri falan hikaye. Biricik şikecileri son 5 yılda sadece 2014'te şaibeli şampiyonluğu aldı. Efes bunu bile göremedi. Tabi iki büyük şirket milyonlar bağlayıp karşılık göremeyince bir çözüm üretmeye çalışıyorlar.
Off/Topic biraz ama su Efes'in TOP16 ilk macinda ustelik kendi sahasinda oynadigi oyunu gordukce sukretmiyor degilim. Bakin su kadromuzla TOP 16 ilk macinda kendi sahamizda Kizilyildiz'in basini dondururduk 20 dakikada.
Hiç alakası yok. Yerli oyuncularla en çok top16 görürsün euroleague de eğer ersan, ömer aşık, enes falan gibi isimleri getiremezsen. Ne fener de efes yabancı kısıtlamasını istemez.
Zaten bu düşüncede çok saçma, yani yabancıların serbest olmasının basketbolumuzun gelişmesini engellediği düşüncesi. Şimdi berk, kenan, şafak gibi isimler dixon, sloukas vs ile kendi takımlarında bile mücadele edemeyip 5 dakika süre alamıyorsa milli yakımda ne yapacaklar ? Artık malesef ibo, harun, orhun, serdar apaydın, serkan erdoğan, hido, memo, levent topsakal, mirsad gibi isimler çıkmıyor. Obradovic in bir roportajı vardı rh antep maçından sonra, datome sabah gelip antreman yapmış, berk barış vs otururken.. Malesef hemen olduk sanıyor gençlerimiz, sonrada milim ilerleyemeden kariyerlerinin sonuna geliyorlar...
Şöyle düzeltmek de fayda var. Son yıllarda TBF gerek erkek gere kadın basketbolda hem hakemler vasıtasıyla hem de yönetim kararları (masa başı) olarak en çok FB'ye sonra Efes'e yarayan kararlar aldılar. Yani FB'nin işine gelmeyen bir karar almazlar. Alırlarsa da onaylanmıştır.
Kısıtlama konusundaki fikirlerinize ise aynen katılıyorum. TBF'de "Kuzguna yavrusu şahin görünür." anlayışı var muhtemelen. İyi yerliler NBA'de ve hepsi uzun. Kısa olarak da Sinan ve devşirme Dixon ile Emir haricinde kimse yok. Ülkede basketbol geliştirmeye ayıracakları zamanı türlü tezgahlara (mesela milli takım koçları kararları) harcıyorlar. Sonra da palyatif çözümler üretmeye çalışıyorlar. Bir de sporcularda yurdum zihniyetine bağlı tembellik olunca sporcu yetişmiyor.