Euro 2008

Türkiye nereye kadar gelir?

• Kullanılan toplam oy
    32
Boşa demagoji yapmayalım arkadaşlar ya.Bu Ülkede Mustafa Denizli en büyük zaferlere ulaştı onu da eleştirdiler.Şenol Güneşle Dünya Üçüncüsü olundu onu da eleştirenler oldu.Şimdi Fatih Terim'in geçmişini geleceğin teminatı olarak göstermeye çalışıyorsun.Futbolda dün yoktur arkadaşım bugun vardır.Bugun yaptıkların vardır.Yunanistan'ın hocasını eleştirmesinin sebebi bugundur.Bugunde yaptıklarıdır.Fatih Terim evet çok büyük işler başardı fakat kendisini gittikçe antipatikleştirdi.'Ben ders almam veririm' diyen kaç tane antrenör rastladın sen.Ya da Gazetecilerle hesaplaşacaz diyen.Hadi o zaman biraz da saha dışını baz alalım .

Fatih Hoca dün çok büyük yanlışlıklar yaptı oyuncu değişikliklerinde.Turnuva başından beri herkesin dilinde tüy bitti Hamit'i sağ açık oynat diye o bunu son 10 dakika yaptı.Fatih Terim'de ki en büyük değişimi sana şöyle kısa bir örnekle göstereyim.

Leeds Galatasaray maçı Emre Haksız Yere Kırmızı kart görüyor ve dışarı çıkarken Fatih Terim'in bakışlarını ve ona yaptığı tavrı hatırlamayan var mıdır ? Dün Volkan maçın 90. dakikasında adama her ne olursa olsun gidip vuruyor.Ya o sırada bir gol yesek.ve Fatih TERİM Volkan'ı yedek külübesine çağırıyor ve onun yanında oturtuyor ayrıca maçtan sonra da 'Rakiplerin Söyledikleri değil bizim yaptıklarımız görülüyor' diyor..Fatih Terim'de ki değişimi belirleyici bir örnek aklıma gelmedi.Sizin Sinerji dediğiniz şey kenarda hoplayıp zıplamaksa maç izlerken onu tüm 70 milyon yapıyor.

Dünkü galibiyet Futbolcularımızındır Analarının Ak sütü gibi helal olsun.

Yüksel Turan'ın dediği gibi 'Ardacım takımın BEYNİ BEYNİ '

Şunu söyleyebilirim ki dünkü maçın mantıklı bir açıklaması yoktu!!! O maç bir mucizeydi. Uyuyan bir takımın yarattığı mucizeydi. Daha doğrusu takım demiyelim. Arda'nın bireysel yarattığı bir mucizeydi. hiç korkmadı. Sağa gitti aldı topu geçti, sola gitti orada rakibi parçaladı. Öyle bir durum oldu ki herkesin gözü Arda'yı arar hale geldi. Topu ona versek diye hep bakındılar. O da işini yaptı ve takımı ateşledi. Oradan itibaren inanmaya başladım. Takımda buna inandı. ''Dünya'nın en iyi kalecisi'' bile topu elinden kaçırıp hata yapabiliyormuş. Belki de sahada tek güvendikleri adam bile hata yaptı. Ve kader bize güldü. Daha sonra da Nihat'ın o müthiş son dakika golü.
Bütün oyuncularımızı tek tek tebrik ediyorum. Ama içlerinden birini ayrı. Bravo Arda...

Kaan Can Garip' Alıntı:
arkadaşlar, sanırım farkına varılmayan birşey var. bence fatih hoca, türk milli takımına yeni bir ekol getirmek istiyor ve bu zaman alacak. düşe kalka gidecez bu süreçte, artık modern futbolda şişirme toplar bitti. yerden oynayan takımların başarılı olacağı bir döneme giriyoruz ve fatih hoca büyük yüreklilik göstererek bu değişimi başlattı. hocamızın tercihi bu, pivot santrafor almadı kadroya. ha ümit karan olsa fena mı olurdu ? tabi ki olmazdı ! ama ben fatih hoca nın bu ülke nin yetiştirmiş olduğu en büyük td olduğunu düşünüyorum. bu çocuklar kupayla dönerlerse şaşırmamak gerekli. ayrıca volkan sen çok dengesiz bi insansın yapılacak iş mi !!!
Kaan abi ilk defa sana katiliyorum.

Kelimelerle izahı zor.Oyunu geride kabullenince saçmalıyoruz,gaza gelince ise rakip kim olursa olsun tanımıyoruz.
2-0'ken direkten dönen top ve verilmeyen penaltı,2. golü atmamızı sağlayan Cech'in hatası futbol mucizeleri.Cech bir daha yapmaz öyle bir hata. :)
Çok ilginç bir hale geldi turnuva.Yanlış yapa yapa doğruyu da bulmuş oldu Fatih Terim. :)
Yalnız 15 dakikalık gaz yetmez Hırvatlara karşı.

Tuncay'a bu kadar çok şans veren bir hocayı savunmamız garip oluyor. İlk maçta Arda'yı oynatmadı Tuncay'ı oynattı, ikinci maçta Semih'i oynatmadı Tuncay'ı oynattı, üçüncü maçta da her ne kadar tutsa da baskı kurduğun anda takımın tek forvetini çıkarıp Tuncay'ı oyunda tuttu. Sırf bu yüzden Fatih Hoca'nın bilinçli bir yönetim gösterdiğini düşünmüyorum.

Fatih Terim kendi imparator olmadı..Kendi tarih yazmadı boşuna kandırmayın kendinizi..Fatih Terim'i büyük yapan Hagi'dir..Hagi'nin olduğu döneme geldiğine şükretsin..Sonra geri geldiğinde ne başarı sağladı Fatih Terim söyler misiniz ? Hiçbirşey.. Hagi öyle vir liderlik yaptıki takım 4 sene üst üste şampiyon oldu.. UEFA kupasını aldı..Bunlar Terim'in değil Hagi'nin eseridir..

Fatih Terim kadroyu kurarken hata yaptı en başta..Kendi egosunu tatmin etmek için birilerine bişeyler ispatlamk için Kazım'ı Mevlüt'ü aldı.Kazım kendi takımında oynayamıyor zaten..Mevlüt madem iyi topçu niye ilk maçtan sonra ortalarda göremedik acaba kendisini ! Bir sürü forvete sahip olan ülkenin en dandik mevkisini forvete dönüştürdü..Ümit Karan ve Mehmet Yıldız olmalıydı bu kadroda..Mevlüt ve Semih değil..Gol kralı bile olsa ben Semih'in iyi bir forvet olmadığını düşünüyorum..Alex ona o kadar müsait pozisyon yaratmasa zor ulaşırdı o krallığa bence..Fırsatçı olması en büyük avantajı..

Anlaşılan basındaki skor yazarlığı taraftara da iyice bulaşmış. Eğer dün kazanamasaydık herkesin yerden yere vuracağı isim kuşkusuz Terim olacaktı. Milli takıma davet ettiği oyuncu tercihlerinden tutun da sahaya sürdüğü ilk 11´e kadar. Evet turnuvada geriden gelip maç çeviren tek takım biziz çünkü Terim elindeki gücün farkında değil.

Kaan cezalı olduğu için yanıt veremeyecek ama ortada Terim´in yaratmaya çalıştığı bir sistem vs yok. Eğer yeni bir sistem deneniyor olsaydı ikinci yarının ilk bölümünde gözüm Hakan Şükür ya da Fatih Tekke´yi aramazdı. Benim gözüm Hakan Şükür´ü arıyorsa varın gerisini siz düşünün.

Mehmet Aurelio´nun cezalı olmasına o kadar mutlu oldum ki Kazım´ı da oynatmazsa Hırvatistan maçını Fatih Terim´e rağmen iddiada kazanma isteğiyle değil milli duygularla izleyeceğim.

Son söz, size kırmızı çok yakışıyor...

Bild'den Türkçe Başlık: Sizin Kadar Sevindik...
Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Bild, Türkçe olarak ''Sizin kadar sevindik'' başlığıyla yayımladığı haberde, Türklerin sevinç ve coşkularını yansıtan fotoğraflara geniş şekilde yer verdi.

"Berliner Morgenpost" gazetesi, "Türkiye olağanüstü dönüşü başardı" başlığıyla verdiği haberde, maçı anlatarak, Çek Cumhuriyeti defans oyuncusu Ujfalusi'nin, ''Defansımıza çok fazla güvendik. Bunun cezasını çektik'' şeklinde konuştuğunu aktardı.

''B.Z'' gazetesi, ''3-2, Nihat Cenevre'nin kahramanı'' başlığıyla verdiği haberde, aynı şekilde maçı ayrıntılı bir şekilde anlatarak, Nihat'ın maç sonrasında ''Tarih yazdık ve yazmaya devam edeceğiz. Sıra şimdi Hırvatistan'da ve bu takımı da yenebiliriz'' dediğini bildirdi.

''Berliner Kurier'' gazetesi, ''İnanılmaz - Çekler 2-0 galip durumdayken pataklandılar'' başlığıyla verdiği haberde, ''Böyle bir şey olamaz. Bu oyunun içerdiği dram, duygu ve çılgınlık, normal olarak tüm Avrupa Şampiyonası'na yeter'' şeklinde görüşe yer verdi.

''Die Welt'' gazetesi, ''Türkiye olağanüstü moraliyle çeyrek finale yükseldi'' başlığıyla verilen haberde, hiç kimsenin, maç sırasında 2-0 yenik duruma düşen Türk milli takımının yeniden canlanarak bu maçı kazanacağını tahmin etmediğini savundu.

''Frankfurter Allgemeine Zeitung'' gazetesi de maçı ''Cech'in bir hatası, Nihat'ın 2 golü'' başlığıyla değerlendirdi.

Almanya'da yaşayan Türklerin sevinç gösterilerine geniş şekilde yer veren Alman televizyonları ve radyoları da Türk milli takımının inanılmaz bir maç oynayarak, Avrupa Şampiyonası'nın en güzel karşılaşmasını sunduğu görüşüne yer verdiler.

Almanya'nın tüm şehirlerinde yaşayan Türkler sokaklara dökülürken, Berlin polisi, başkentte de yaklaşık 25 bin Türkün ''Kudamm'' adlı ana caddede sevinç gösterileri yaptıklarını, yaklaşık 500 aracın da bir konvoy oluşturduğunu bildirdi. Polis, kutlamaların büyük ölçüde olaysız geçtiğini, küçük kavgalar nedeniyle gözaltına alınan 8 kişinin de serbest bırakıldığını kaydetti.

sizinkadarsevindik_kupur.jpg

Evet bütün antrenörler eleştirilir, çünkü yer yüzündeki herkes futbolu aynı şekilde düşünmez oynatmaz geçmiş gelecek teminatı olayında geçmiş denilen antrenörün kariyeridir, İngiltere Capello ile anlaşırken geçmişine bakarak transfer etmiştir. Dünya şampiyonu bir takımın antrenörü ile anlaşmışlardır inter in jose Mourinho transferi aynı şekilde geçmişteki başarıları görmüş aynısını İntere yaşatması için bunu yapar yapamaz orası muamma bu gün hemen hemen her takım antrenör seçiminde antrenörün cv sini dikkate alır. Geçmişle el bet yaşanmaz ama İngiltere futbol federasyonu da geçmişte çok kariyerli ama grçmiş gelecek teminatı değildir diyerek Bristol Ctiy antrenörünü milli takımın başına geçirmez. Ayrıca bu gün üst düzey teknik direktör denilen adamların bir çoğu belki de hepsi kariyerinde yıldızlarla çalıştı. Sir ünvanlı Ferguson Beckham Rooney Ronaldo ile çalıştı yani kendi kendine Sir olmadı Scolari kendi başına ne ki Ronaldinho lar Carloslar olmasa İngliz ,Brezilyalı büyük yıldızları olan ülkeler ve Kulüp takımları antrenörlere verdiklere paralara acıyorlardır herhalde.

ARKADAŞLAR EMRE GÜNGÖR TURNUVAYI KAPATTI SERVETİN DURUMU MC SAATİNDE BELLİ OLACAK

CNNTÜRK

Onur Abi Aurelio'nun hakkını yememek gerek..

Adam canla,başla mücadele ediyor.Tamam; senin,benim gibi Türk olamaz ama sahada akıttığı ter ve giydiği formayı benimsemesi ile ilk başlarda benimde soğuk baktığım Mehmet Aurelio meselesinde milli duyguların pek de gözardı edilmediğini bizlere gösterdi.

Onur Yavuz' Alıntı:
Mehmet Aurelio´nun cezalı olmasına o kadar mutlu oldum ki...
Alın benden de o kadar...

Şu millî takımlarda "transfer oyuncular"a bir türlü alışamadım, alışamayacağım, alışmayacağım. Bu olay, dar çerçeveden bakmaksa eğer, öyle olsun.

İsviçre'deki, Avusturya'daki Türk oyuncuların durumu Aurelio'yla karşılaştırılır mı, ayrımını bilmiyorum; ama onlar da içime sinmiyor. : )

Aurelio'nun yerine, Tümer tercihi ilk planda olmazsa eğer, Ayhan'ı izleme isteğimle...

Emin Doğanca' Alıntı:
ARKADAŞLAR EMRE GÜNGÖR TURNUVAYI KAPATTI SERVETİN DURUMU MC SAATİNDE BELLİ OLACAK

CNNTÜRK
Servet yine fedakarlık yapıp oynayacaktır. Ama bir oyuncudan bu kadar fazla fedekarlık beklemek pek doğru değil. Çünkü bu birgün başına büyük sorunlar açar. Futbol hayatı tehlikeye girebilir. ama ondan başka oynayacak adam da yok. Emre için ise üzüldüm. Bu sene bizde çok iyi verim vermişti. Ama şnasızlık yaşadı. Umarım beklenenden çabuk döner...

İnanılmaz bir maçtı !!! Bizim burada UEFA Myedanı'nın orası dolup taşmıştı maçtan sonra.Tezahüratlar,davullar herşey vardı. Yolun ortasında İStiklal Marşı'nı okurken kendimi bir anda Çekleri yenen milli futbolcularımız gibi hissettim.Gerçekten güzeldi.

Onur BALCI' Alıntı:
[quote="Onur Yavuz":1y5ai787]Mehmet Aurelio´nun cezalı olmasına o kadar mutlu oldum ki...

İsviçre'deki, Avusturya'daki Türk oyuncuların durumu Aurelio'yla karşılaştırılır mı, ayrımını bilmiyorum; ama onlar da içime sinmiyor. : )
.[/quote:1y5ai787]

Futbolun bütün kanun boşlukları Endüstriyel Futbol ve Profesyonellik olmuş.Benim Mehmet'im varken Selçuk'um varken hatta Gökhan İnler'im varken Marco Mehmet her ne kadar iyi oynarsa her ne kadar mücadele etse de olmuyor şık durmuyor.

gökhan inler'in isviçre formasını seçmesi büyük bir onurlu davranıştır...çünkü ora seni yetiştirmiş ekmeğini vermiş topa vurmayı öğretmiş fakat aurelio'yu türk yapmak bence saygısızlıktır...

Burak Barut' Alıntı:
[quote="Onur BALCI":3dsxpw0y][quote="Onur Yavuz":3dsxpw0y]Mehmet Aurelio´nun cezalı olmasına o kadar mutlu oldum ki...

.[/quote:3dsxpw0y]

Futbolun bütün kanun boşlukları Endüstriyel Futbol ve Profesyonellik olmuş.Benim Mehmet'im varken Selçuk'um varken hatta Gökhan İnler'im varken Marco Mehmet her ne kadar iyi oynarsa her ne kadar mücadele etse de olmuyor şık durmuyor.[/quote:3dsxpw0y]

Burak iyi hoş güzel söylüyorsun da senin Mehmetin varken takımın neden gidip Linderoth'u getirdi?
Ya da şöyle söyliyim Linderoth sakatlanamasa M.Topal ortaya çıkar mıydı? Hangi yürekli Linderoth varken Mehmet'i oynatacaktı? Adama sormazlar mı İsveç Milli takımının ön liberosu nerede diye..
Fenerbahçe neden Maldonado'yu(iyi oynamasını tartışmıyorum) Aurelio'nun yanına getirdi?
Beşiktaş nerede oynatsa oynayan joker adamı Koray Avcı'nın yerine veya genç yetenek Serdar Kurtuluş'un yerine neden Cisse'yi getirdi?

Biraz iğneyi kendimize batıralım..

Mehmet Aurelio hakettiği değeri görmeli..
Bu milli takım gidip de Batman Petrolspor'un ön liberosu ile oynayamaz kimse kusura bakmasın.
Ülkemizde büyük takımların ön liberoları yabancı ve taraftarları hala nerede Türk evlatlarımız diyor..
Geçin bunları lütfen..

İyi de Tugay, bizim bahsettiğimiz Millî Takım. Kulüp takımları değil ki. Aurelio Fenerbahçe'de, Ahmet'in Mehmet'in yerine oynasın. Daha iyi oyuncuysa, oynasın; ama 5 yıl bu ülkede oynadı diye millî sıfatı kazandırılması ne kadar mantıklıdır? Koskoca ülkemizde bir Aurelio yok mu? Ayhan neden yedek de, 11'de oynayamıyor? Aurelio'dan daha mı kötü oyuncu?

Ben Aurelio'nun oyununa bir şey demiyorum. Çok iyi bir futbolcudur; ama benim Millî Takım'ımda oynamasını ben kabullenemiyorum.

Batman Petrolspor'un ön liberosu, belki Millî Takım'da oynayamaz; ama süper lig takımlarında Millî Takım'da oynayacak özellikte bir sürü oyuncu bulunabilir istense.