Dün internette gezinirken Litvanya ile Slovenyanın 4 Ağustosta yaptığı hazırlık maçını buldum.İzlemek isteyen arkadaşlarım vardır diye paylaşmak istedim..
Songaila 10 sayıyla
Lakovic 19 sayıyla oynamış.. (2/3 2 sayı 3/5 3 sayı 6/7 Serbest atış..)
ben bu maçı özellikle izlemek istedim,çünkü bu maçı kazandıran basket lakovicten gelmiş..
http://www.youtube.com/watch?v=CwZ3R_KqnDs
Kaç gündür izlemek istiyodum bu maçı,sonunda bu gece izleyebildim..
Takımlar ve oyuncularımız hakkında bir kaç şey söyleyeyim..
Önemsizlerden başlayayım..Öncelikle konuşmak için daha çok erken ama bu Slovenya çok başarısız olur,Litvanya'yı yenmiş olmaları bunu değiştirmez..Takımda sorumluluk alan,top dağıtan,oyunu yönlendiren sadece Lakovic var..Dragic çok dağınık bir oyuncu,bir türlü istikrarlı oynayamıyor..Maç içinde bi saçmalayo,bi çıkıyo arka arkaya üçlükler,zor turnikeler..Biraz Ender biraz da Cenk'e benzetiyorum ben genel performansını..
E.Lorbek içinde 2 yıldır aşırı düşüş var diyip durucam sürekli ama en kritik yerde çıkıp bir şey yapıyor..Bu maçta da en kritik yerde zor bir 3 lüğü soğukkanlılıkla attı..Elit oyuncu olmak böyle bir şey işte
Litvanya'ya gelince,daha hazır değiller ama kadro olarak potansiyelleri yüksek,daha Jasikevicius gibi bir beyin ve Kleiza gibi özel bir oyuncu eklenecek..
Songaila maç içinde özellikle hücumda Smodis ve E.Lorbek'i çok zorladı.Ayakları çok çabuk olduğu için ve mücadeleci olduğu için hem Smodis'e hem Lorbek'e çok üstünlük kurduğu zamanlar oldu..Hücumda eskisi gibi dominant bir oyuncu değil ama tam bir görev adamı gibi oynuyor..Dışarı çıkıp yüksek ve alçak posttan atışlar,pota altında basit turnikeleri hemen bitirmeler..Tam Oktay hocanın yapısına uygun bir halde yani,bizim için iyi bir şey bu..
Savunmada rakip oyuncu top alana kadar onu çok zorluyor,çoğu zaman aldırmıyor,ancak aldırdığında boy ve güç olarak biraz ezildiği de oluyor doğal olarak..Yine de dengeli bir savunması var..Songaila ile ilgili gözüme çarpan en olumsuz yön ise basit fauller alması..Pozisyon alırken,perdeleme yaparken,adam savunurken hem ondan hem bir Litvanyalı'dan beklenmeyecek şekilde basit faul alıyor..Eskiden böyle miydi bunu hatırlamıyorum..Bir de genel olarak biraz daha ısınması lazım sanki Songaila'nın,%70 lerinde % 80 lerinde oynuyor gibi bir hali var..Kişisel olarak zaten beğendiğim bir oyuncu ama Oktay hocanın planlarına çok uyan bir oyuncu bence Songaila..
Lakovic'e gelince..Goran Dragic oyunda oldukça Slovenya çok dağınık oynuyordu,Lako girince adam gibi hücum ediyorlardı..Oyunu çok iyi yönlendiriyor,gerektiğinde sorumluluk alıp 3 lük atıyor,içeri dalıyor..Ne zaman,kime topu atacağını çok iyi ayarlıyor..
2 tane net hatası var gibi duruyordu maçta..Bi tanesinde aslında perdelemeyi uzatıp top almayı unutan uzunun suçuydu..Diğeri ise 3.çeyrek sonunda son topu hiç iyi kullanamadı..Gerçi Slovenya topu hemen kaptı tekrar ve saliseler kala 3 lüğü gönderdi yine Lako,yani fazlasıyla telafi etti
Maç sonu kazandıran basketi ise tam onun klasına yakışır şekildeydi..Genelde uzaktan şu atar böyle durumlarda ama bu sefer farklı şekilde sorumluluk alıp içeri daldı.Darbe almasına rağmen,pozisyonu da bayağı bozulmasına rağmen havada dengeli atışı buldu ve basket faul kazandırdı,maçı da aldı o basketle Slovenya..
Lako ile ilgili de genel düşüncem,bence Oktay hoca Tutku ile beraber oynatacak,gerçi maç içinde Tutku-Ender-Lako-Gordon 4 lüsünden çok kombinasyon yapar..Lako 2 numara olarak oynadığında savunmada belki zaafları olacak ama hücumda da bi o kadar ibreyi bizim lehimize çevirecek..