Jaka Lakovic

Ha bu arada şu Barac'la da performans olarak kıyaslanma gibi bir şey olmuş..Efes çok sağlam adamlar aldı ve çok iyi oldular gerçekten ama bu sene en iyi transferler kimler derseniz benim için şöyledir..

1-Savanovic
2-Lakovic

Gerisi hikaye..Üstelik aradaki maaş farkından bahsetmiyorum bile..

O yüzden Lako'yu kimselerle kıyaslatmam başka :)
 
Lakovic böyle kapak yapar adama, 9'da 5 3'lük isabeti ile 22 sayı! helal olsun aslan parçasına.

Lakovic transferini pozisyon olarak 3'e daha çok ihtiyacımız olduğu için eleştiren biriyim bilen bilir ama bu adamı kötülemek ayıptır!
 
Milli takım performansı:

Gürcistan maçındaki performansı
Jaka Lakovic: 22 Sayı - 1 Ribaund - 4 asist.

Kuşkusuz maçın yıldızı ve Slovenya'ya fark katan adam.Direksiyonu eline aldı ve Slovenya'yı uçurdu :)

Şutunu düzeltir, maçlar ilerledikçe performansı artar demiştik sanki :)
 
Belki bu yazımla yeni bir polemik başlayabilir ancak ben Ender dışındaki bütün oyuncularımızın bu turnuvada çok kötü performans sergilemelerini ve hatta turnuvadan bir an önce elenip kadromuza katılmalarını istiyorum. Malum Euroleague elemeleri :D ama geçte gelseler (ki görünüş o) o elemelerde kısa zamanda iyi işler yapabilecek oyuncular hepsi takımla bir iki antrenmana çıkmaları yetecektir diye düşünüyorum.
 
Milli takım performansı:

Gürcistan maçındaki performansı
Jaka Lakovic: 22 Sayı - 1 Ribaund - 4 asist.

Kuşkusuz maçın yıldızı ve Slovenya'ya fark katan adam.Direksiyonu eline aldı ve Slovenya'yı uçurdu :)

Şutunu düzeltir, maçlar ilerledikçe performansı artar demiştik sanki :)
Şutunu düzeltir demeye gerek yok zaten.Avrupanın en iyi 2-3 şutöründen biri
 
Milli takımda 2 oynuyor sanırım.Goran Dragic 1.Bizdede 2 oynayabilir bence.
2 oynuyor denemez aslında milli maçlarda genelde dragicle birbirlerini yedekliyorlar..beraber oynadıkları sürelerde ise çift guard oynuyorlar..Bizim takımımızda da bu sezon sıklıkla göreceğimiz çift guardlı sistemin avantajları ve dezavantajları da var kuşkusuz..bunlar ayrı konu..

slovenya çift guard oynarken zaman zaman dragic zaman zaman lakovic topu getiriyor ve hücum sahasında oyunu lakovic kuruyor..Çift guardla oynarken lakovicin oyun kurma,oyunu okuma yeteneğinden,dragicin ise deliciliğinden,savrukluğundan faydalanıyorlar..Çift guardlı sistemlerinde ağırlıklı olarak dragic iki numara gibi oynuyor..ve hücum organizasyonlarına pek karışmıyor..hücumu yönlendirme oyunu kurma görevi tamamen lakovicin..Dragicin bire birlerini kullanıyorlar zaman zaman..

bu sezonki kadro yapımızdan gördüğüm kadarıyla bu sezonki basketbolumuzun temelinde çift guardlı sistem olacak gibi görünüyor..Ender-Lakovic..Lakovic-Gordon..Ender-Tutku..ve hatta belki tutku-Lakovic ikililerini bile görebiliriz..

Çift guardlı sistemle oynamanın en büyük avantajlarından birisi tempoyu kontrol edebilmek ve hücumu daha iyi organize edebilmektir..Bu yukardaki ikililerin hepsi iyi pick and roll oynayan oyuncular..pick and rolleri Andric,Furkan..pick and popları da Songaila ve cevher ile çok efektif bir şekilde kullanabiliriz..Oyunu organize etme işi çoğunlukla tutku ve lakovicin olacaktır..Delicilik konusunda Ender ve Gordonu kullanabiliriz..Fast breaklerin baş aktörü yine shipp olacaktır..transition hücumları içeriden songaila ile..dışarıdan da Shumpert Cevher ve Lakovic ile cezalandırabiliriz..Ender ve Gordonun sahada olduğu zamanlarda guarda baskıyı kullanabiliriz..

Bu takım savunmaya biraz daha dikkat etmeli ve kısalarında ribaunda özellikle havuz bölgesine düşen toplara ekstra konsantre olması sağlanırsa savunma anlamında geçen yılki kimliğimizi çok rahat koruyabiliriz..

Hücum anlamında ise her türlü fantaziye açık bir kadromuz var..Böyle bir kadronun koçluğunu yapmak isterdim..Hücum anlamında her türlü fantaziyi yapabileceğimiz oyunculara sahibiz ve hücumumuz geçen seneye oranla çok daha efektif olacaktır..ve geçen seneye oranla daha tempolu bir basketbol oynayacağımızı söyleyebilirim..Hücum anlamında daha keyif alabileceğimiz bir takım oluşacaktır benim nazarımda..
 
Belçika maçında ilk yarı sadece 5 dk sahada kalmış maçı takip edebilen var mı sakatlık falan gibi bir durum yok değil mi allah korusun .
 
Oyuna girmiş sorun yok yani :)

Anlaşılan koçları bu maçta dinlendirmeyi planlıyordu ilk yarı 5 dk süre aldı ama maç kafakafaya gidince ikinci yarı 15-16 dk oynamış 2/3 saha içi isabeti ile 5 sayı 3 asist 3 r hiçtop kaybı yapmamış.YArın Rusya ile grup liderliği için oynayacaklar
 
Jaka reyiz rahat.5 sayı - 3 asist.

Asıl performans yarınki liderlik maçında olacak.O zaman görelim Jaka'yı :)

Asıl performans?

8'de 1 saha içi isabeti. 0 asist. 5 top kaybı. Umarım bizde hiçbir zaman asıl performansını göstermez, eğer buysa asıl performansı.
 
Şu Milli takımda oynayan oyuncularımızın şampiyona boyunca başlıklarını kilitlesek nasıl olur ?

Lakovic'in Milli takımda değil sarı-kırmızı parçalı içinde yaptıkları önemli bizim için. Hala farkına varamadık mı bunun ?
 
Eurobasket bittikten 2 hafta sonra oynayacağımız Paok maçı için, oyuncularımız adına en önemli veri değil mi Eurobasket? Hele ki bu oyuncuların hiç biri bizde oynamadıysa daha -luksa hariç-.
 
Asıl performans?

8'de 1 saha içi isabeti. 0 asist. 5 top kaybı. Umarım bizde hiçbir zaman asıl performansını göstermez, eğer buysa asıl performansı.


Canını sıkma renktaş Jaka candır daha da önemlisi bizdeki yeni sistem vizyon asıl candır baksana elin oğku daha sezon başlamadan ödeme sorunları ile uğraşıyor oyuncuların bonservisini almakta sorun yaşıyor vs vs
 

Üst