Ferguson'ın söylediği bir söz vardı, ''İstatistik mini eteğe benzer bir çok şeyi gösterir ama asıl görmek gereken şeyi göstermez..''
Ben istatistik biliminin önemli bir dal olduğunu düşünüyorum. Özellikle oyuncu hakkında genellemeler yaparken. Ama bazı özellikler vardır ki, genellemeleri, istatistikleri kaldırmaz. Kaldı ki sen sadece Lakovic'in son sezonunu baz alarak bir değerlendirme yapmışsın. Sakatlık, form durumu, takımın durumu vs. faktörleri işin içine katarsak, tek sezonluk bir istatistiki değerlendirmenin de bir faydası olmaz. Ben sana Kobe'nin bu sene Play-Off'lardaki performansını, son çeyreklerdeki yaptığı işleri çıkarırım ama bu bir şey yansıtmaz. Kobe kötü bir Play-Off geçirse de, iyi bir winner'dır, bunda şüphe var mıdır? Wade için de benzer şeyleri söyleyebiliriz. Bu adamlar atıyorum, 0/7 atmış olabilir, ama bu denedikleri, sorumluluk almaktan kaçmadıkları şeklinde yorumlanabilir, ama olmamıştır. Barcelona gibi rotasyon delisi bir takımda, aldığı süre maç geneline etki şeklinde bir oranlamayı da doğru bulmuyorum. O oyuncunun oynadığı döneme, maç içi bölüme göre değişir.
Ben Lakovic'i genel oyun yapısı, karakteri ile ilgili değerlendiriyorum. Özelliklerinin yaşı ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bana göre zor anlarda sorumluluk alma, şutör olma, ikili oyunları başarıyla uygulama vs. yaşla ters orantıda değişik durumlar değildir. Fiziki olarak düşüşler olabilir, buna katılıyorum. Bu doğrultuda Lakovic eskiden 30 dakika üzeri verebildiği performansları, 20-25 dakika aralıklarında verebilir. Bu da doğru bir düşünce olabilir. Zaten savunması zayıf olan bir oyuncunun, fiziki olaak gerilediğinde savunmasının düşeceği de olasıdır. Ama dediğim gibi bizim Lakovic'i alma sebeplerimiz, hücum etkinliği, skorerlik, liderlik vs. yaşla pek ilgisi olmayan hatta yaş ilerledikçe daha doğru tercihler yapabileceğini söyleyebileceğimiz durumlar. Bunları yapabilmek için yeterli fiziki durumu var, en az 2 sene daha bu seviyelerde dolanabilir. Çok değil daha 2 sene önce Avrupa Şampiyonası'nda gördük, Barca'nın Euroleague Şampiyonluğunda gördük, ondan sonra Barca gibi max. sürenin 25 dakika civarı olduğu bir takımda, Euroleague gibi bir arenada 15-20 dakika arası süreler aldığında gördük.
En nihayetinde bence Lakovic doğru hamledir, var olan lider, skorer eksikliğimizi giderecek bir isimdir.