Jaka Lakovic

Bu sene lakoviç üçlükleriyle çok can yakacak.Özellikle de maç sonralarına doğru çok üçlük isabeti bulacağını tahmin ediyorum.
 
Lakovic ile ilgili yanlış bi beklenti var bence..Daha doğrusu yanlış demeyeyim de biraz fazla bi beklenti bence..

Lakovic için düşüncelerimi daha önce de defalarca söledim..Tıpkı Shumpert ve Jasaitis gibi bize gelmeden önce de en sevdiğim basketbolculardan biriydi Lako..3 lüklerinin,son saniye şutlarının ne kadar iyi olduğunu biliyoruz..Yalnız bizde eski performansını gösterecek diye bi kesinlik yok,yani eskisi gibi aynı yüksek yüzdeyle 3 lükler atamayabilir..Olumsuz bakmıyorum sadece çok büyük beklentiye giren arkadaşlarımız sonra olası hayal kırıklığına uğramasınlar diye söylüyorum..

Bence Lakovic 3 lüklerden daha çok oyunu yönetme anlamında büyük katkı sağlayacaktır..Skordan,istatistiklerden daha önemli şeyler var bence,oyun zekası ve oyunu yönetme bunlardan bazıları..Özellikle Oktay hocanın ikili oyunları ne kadar sevdiğini biliyoruz..Keza oyun yapımızın ve oyuncularımızın da bu sisteme ne kadar yatkın olduğunu biliyoruz..Uzunları besleme konusunda pasları ile Tutku ve Lako,delicilik konusunda da Ender ve Gordon çok etkili olacaklardır diye düşünüyorum..

En önemlisi Tutku ve Haluk gibi iki oyun zekası yüksek oyuncuya çok çok değerli bir isim daha katmış olacağız..Her ne kadar 2 numarada oynayacağını düşündüğümüzde bazı zaafların oluşacağını bilsek de,Tutku ile aynı anda oyunu iyi kuran 2 oyuncudan biri olma ya da Ender ve Gordon gibi 2 deliciden biri ile beraber oynama konusunda hücumda çok alternatif yaratma konusunda başrol oynayacak oyunculardan biri olacak..

O yüzden zaman zaman eski istatistik ve yüzdeleri ile oynayacaktır ama biz onun şimdiden istatistiklerinden çok oyun içine etkisine odaklanmalıyız..
 
Lakovicin takıma en önemli katkısı organizasyon anlamında ve topun el yaktığı zamanlarda olacaktır ki zaten lakovic istatistikleriyle değerlendirilecek bir oyuncu da değil..onun sahada verdiklerine vereceklerine odaklanmalıyız..

benim takımımda 25.7 dakika ortalamayla 10.3 sayı 2.1 ribaund 5.6 asist ortalamalarıyla oynuyor..bizde de 9-12 sayı 3-4 asist lakovic için bence başarı çıtası olacaktır..

benim takımımda yakaladığı 5.6 asist ortalaması biraz suni ve bizde düşecektir tabi ki..çünkü ben takımı yüksek bir tempoda oynatıyorum dolayısıyla posession sayısı da mahmudinin galatasarayına göre oldukça yüksek durumda..
 
Jaka Lakovic'in uzunlarla oynayacağı ikili oyunlar ve kritik anlarda sokacağı şutlar çok önemli.Hani geçen seneki zor zamanlarda hiçbirşey yapamadığımız anda sazı birine verecek adam bulamıyorduk.İşte Jaka o aradığımız adam :)
 
Benim dikkatimi çeken maçtan sonra Semih hoca ile beraber en az 20 dakika ekstradan yaptığı Stretching hareketleri oldu. Ben 4 sene futbol oynadım bir şekilde sporun herhangi bir dalı ile ilgelenenler bilir Stretching çok çok önemlidir yaptığın spor ne olursa olsun. Şunun için diyorum adam büyük profesyonel, yıldız ama işine saygılı.
 
bizim türk oyuncular yeterli strechting yapmadigi icin cogu zaman kalas gibi oluyor zaten. ispanyol sporculara bakiyorsun adamlar yay gibi esniyor. böylece daha hareketli ve daha kaliteli isler yapiyorsun sahada. her alanda oldugu gibi bu konudada bilinc sifir maalesef bizimkilerde.
 
lakoviçe yarın çok ihtiyacımız olcak. keşke üçlükleri biraz da yarına saklasaydı :)
şaka bi yana böyle bir oyuncuya ne kadar muhtaçmışız meğer
 
Sahada ne yaptığını ve ne yapması gereken bir guardımızın olması çok önemli.Bunu bu maçta gösterdi.Yarın bence maçın içinde tutabilirsek onu yarın da çok can yakacak.
 
Serhat nerelerdesin çık ortaya :)

Benim hayranlığım çok ayrı zaten Jaka'ya,her maç böyle atacak diye bir kaide de yok,daha önce de söyledim,sakın şartlandırmayın kendinizi ama dün gerçekten efsane oynadı..Maç içinde çok yıldızlaşan ismimiz vardı dün ama bize maçı 2-3 basketiyle getiren Jaka oldu..

Fenerbahçe ile geçen sene ve belki de son bir kaç yıldır tam olarak kapışamamamız böyle bir winner ve lider eksikliğindendi..

Ayrıca Şamil'in bahsettiği konu da çok önemli..Ben onu uzun yıllardır takip eden biri olarak ne kadar profesyonel olduğunu biliyordum zaten,burda da bunu devam ettirmesi gerçekten çok güzel..
 
Aynen öyle diğer maç 10da 0 bile atabilir ama takımın ihtiyacı olduğunda sakin kalan yapılması gerekeni yapan bir oyuncuya ihtiyaç vardı bu yıl o kapandı .
 
Lako, dün gerçekten muazzam oynadı. Muazzam kelimesini sözlükten bulun, karşılığını okuyun. İşte oynadı. Ben Lako'ya zaten yıllardır hayranım. Pana kariyerini, Barça kariyerini zevkle takip ettim. 2008'deki şampiyonada oynadığı müthiş oyun. Avrupanın en iyilerinden olduğu yadsınamaz zaten. Lako Avrupa'nın en iyi picklerini oynayan guardlardan biri. Beklenmedik asistleri ve müthiş şut yüzdesi onu çok özel yapıyor. Dün bize hayat verdi. Paok maçında suskundu, durgundu. Asvel karşısında sorumluluk almasını bekliyordum nitekim. Bugün Rytas karşısında izleyin Lako'yu..Sadece izleyin ama..Çok büyük oyuncusun Lako, çok büyük!
 
Öncelikle Jaka'nın Galatasaray'a gelmesinde büyük mesajlar atan SARPER ULUOLUK'a teşekkür ediyorum :)

Büyüksün Jaka büyüksün Lakovic !! Bu performansını her maç bekliyorum senden adamın hasısın be abi :)
 

Üst