Lakovic ile ilgili yanlış bi beklenti var bence..Daha doğrusu yanlış demeyeyim de biraz fazla bi beklenti bence..
Lakovic için düşüncelerimi daha önce de defalarca söledim..Tıpkı Shumpert ve Jasaitis gibi bize gelmeden önce de en sevdiğim basketbolculardan biriydi Lako..3 lüklerinin,son saniye şutlarının ne kadar iyi olduğunu biliyoruz..Yalnız bizde eski performansını gösterecek diye bi kesinlik yok,yani eskisi gibi aynı yüksek yüzdeyle 3 lükler atamayabilir..Olumsuz bakmıyorum sadece çok büyük beklentiye giren arkadaşlarımız sonra olası hayal kırıklığına uğramasınlar diye söylüyorum..
Bence Lakovic 3 lüklerden daha çok oyunu yönetme anlamında büyük katkı sağlayacaktır..Skordan,istatistiklerden daha önemli şeyler var bence,oyun zekası ve oyunu yönetme bunlardan bazıları..Özellikle Oktay hocanın ikili oyunları ne kadar sevdiğini biliyoruz..Keza oyun yapımızın ve oyuncularımızın da bu sisteme ne kadar yatkın olduğunu biliyoruz..Uzunları besleme konusunda pasları ile Tutku ve Lako,delicilik konusunda da Ender ve Gordon çok etkili olacaklardır diye düşünüyorum..
En önemlisi Tutku ve Haluk gibi iki oyun zekası yüksek oyuncuya çok çok değerli bir isim daha katmış olacağız..Her ne kadar 2 numarada oynayacağını düşündüğümüzde bazı zaafların oluşacağını bilsek de,Tutku ile aynı anda oyunu iyi kuran 2 oyuncudan biri olma ya da Ender ve Gordon gibi 2 deliciden biri ile beraber oynama konusunda hücumda çok alternatif yaratma konusunda başrol oynayacak oyunculardan biri olacak..
O yüzden zaman zaman eski istatistik ve yüzdeleri ile oynayacaktır ama biz onun şimdiden istatistiklerinden çok oyun içine etkisine odaklanmalıyız..