Jaka Lakovic

Hangi takım kadromuza baksa direk olarak Lakovic'e önlem alır zaten.. 9 maçta 0 sayı atsa bile 10. maçta da önlem alınır. İlk maçımızda önlem almadı Prokom, sonucu da ortada.. İşi hiç kolay değil o yüzden Lakovic'in. Üzerine set çizip şut imkanları yaratmamız lazım bir şekilde, umarım Oktay Hoca bir çözüm bulabilir yoksa büyük maçlarda kendisinden istediğimiz kadar faydalanamayacağız..
 
Union maçında kendisini gösterememesinin tek nedeni,kendi memleketinin takımına,kendi vatandaşlarına karşı çok duygusaldı bence bu,Efes maçında yine patlayacaktır,üçlükleriyle.
 
Mc calebb seneye bizde Jaka'nın yerine. Oktay Hocayı kovup Obradovic'i getiriyoruz takımın başına. Eee o zamanda Siena'dan 70 üstü yersek basketbol şubesini kapatırız.
 
Geçen sene Efes 'i bir defa, Fener 'i üç defa yendik diyerek; Efes 'i, Fener 'den güçlü göstermek de güzel olmuş.

Efes 'i üç defa yenmek için öncelikle üç maç yapmak gerekir. Önemsiz(!) bir ayrıntı ama olsun, yazmak istedim.

---------

Umarım bir gün çok daha iyileri alınır, ama şu an için alabileceğimiz en iyi oyunculardan biridir Jaka. Takıma da gayet iyi liderlik yapmaktadır. Şut sokmak tabii ki önemli, zira maç kazandırır. Ama benim gördüğüm Jaka daha ötesinde bir katkı yapıyor.
 
Anadolu Efes te Vucajıj denen zatı izledikçe lakoviçe olan saygım daha da artıyor..İyi şutör sadece yüksek yüzdeyle atan oyuncu değildir..Gerektiğinde durmak kendini frenlemek tercihini şut dışında kullanmaktır..

Lakoviçe rakip takımlardan inanılmaz savunma baskısı geliyor..Lakoviç Galatasarayın en önemli kozu evet ama herşeyi değil ve tek silahı değil rakipler henüz bunu çözebilmiş değiller..Lako yu durdurunca Galatasarayı durduracağını zannediyorlar..Evet Lakoyu kısmen durduruyorlar..Ama Lakoviç gibi bir oyuncu kariyerinin her ne kadar son dönmelerinde olsada işi bencilliğe vurup egosunu düşürmemek amacıyla düşük sayı ve istatistiklerle oynamamak isteyebilirdi..Bu durumda vuja gibi saçma sapan gereksiz takım ritmini tümden altüst eden şutlarla tabiri yerindeyse içine edebilir di..Maç içinde Lako şunu kullandı bunu niye kullandı da diyemez di kimse çünkü buna hakkı var..

Takım iyiyse gerektiği zamanlarda geri planda kalıyor..Kötüyse önündeki duvarı aşıp birşeyler yapmaya çalışıyor..Benim içinde önemli olan..
 
Lakoviç gelmeden önce herkes hücumda bizi taşır ama savunması takıma zarar verebilir diyordu.Ancak şuan gelinen herkes lakovicten her maç 20 sayı ve üstü bir performans bekliyor ama unutulmamalı ki galatasaray o eski ( eskiden kastım malik dixon - gerald fitch vs ) galatasaray değil sadece bir oyuncunun eline bakmıyoruz artık her maç farklı bir oyuncu farklı bir özelliğiyle ortaya çıkıyor.Örneğin;Gordon elemelerde - Lako prokomda - Furkan unionda vs
 
Lakoviç gelmeden önce herkes hücumda bizi taşır ama savunması takıma zarar verebilir diyordu.Ancak şuan gelinen herkes lakovicten her maç 20 sayı ve üstü bir performans bekliyor ama unutulmamalı ki galatasaray o eski ( eskiden kastım malik dixon - gerald fitch vs ) galatasaray değil sadece bir oyuncunun eline bakmıyoruz artık her maç farklı bir oyuncu farklı bir özelliğiyle ortaya çıkıyor.Örneğin;Gordon elemelerde - Lako prokomda - Furkan unionda vs

iyi söylüyorsun da kardeşim sorumluluk almıyor. sorun orda. üzerinde baskı vardır evet olması da doğal ama ben unicks maçında bu kadar tutuk bir lakovici kabul edemiyorum. siena maçında teknik faul sonrası skor 40-33 e gelince topu kenardan eline aldığı anda şut kullanmasını da beklemiyorum ki o şutu kullanmasa bi anda fark tekrar açılmazdı. benim şahsi beklentim biraz topu elinde tutsun yönlendirsin takımı. olimpija maçında bir kere bu işi yapmaya kalktı maç sonu için konuşuyorum. onda da baskıyı yedi pası doğru yere çıkardı ama gordon un ayağına çıkardı. benim beklentim 20 sayı atsın coşsun coştursun değil. ama elini taşın altına soksun. oyuncular ona çok güveniyor. kendini rahat hissediyor diğer oyuncularımızı lakovic sahadayken bu doğru güzel de birşey yani bi hava yakalanmış. ama işte maç içinde düşüşlerin yaşandığı sırada tecrübesiyle ve oyun bilgisiyle takımı sırtlamasıdır beklentim. bunu göremeyince kötülüyorum
 
Lakovicin takımı sırtlamadığını nereden çıkartıyorsun ki ben izlediğim maçlarda belki lakovic istatistik olarak çok büyük katkılar yapamasada oyun içinde mücadelesiyle arkadaşlarını oynatmasıyla ya da ne bileyim tecrübesiyle takıma büyük destek veriyor.İnşallah ileride bazı maçları tek başınada aldıracaktır ve bence beklentimizin bu olmaması lazım .
 
Lakovic'in şu ana kadar öyle büyük katkı sağladığı falan yok gereksiz yere aşırı övgüde bulunmayalım ama adam en azından Vujacic gibi takımı baltalamıyor, gereksiz zorlamalarla takımın ritmini de bozmuyor bu çok önemli, zaten eski Lakovici beklemekte haksızlık bu adam 33 yaşına geldi, bize tecrübeli bir oyuncu gerekti bunu kendisini takıma kazandırarak gerçekleştirdik.Bir de lütfen şu oyuncu gönderme,her maç sonrası yeni takım kurma heveslerini bırakın gidin kendinizi fantazi oyunların da tatmin edin.
 
Birşey söylemeyeyim söylemeyeyim diyorum ama, bugünkü o muazzam performansından sonra tebrik etmeden geçemedim. O son serbest atışta tecrübesini harika konuşturdu...
 
ununu elemiş,eleğini asmış bir oyuncu,fizik gücü zaten yerlerde.hiç duygusal olmadan 3-5 ne kadar gerekiyorsa eline veripl güle güle denmeli.kendi rezil oyunu bir yana takımıda çok olumsuz etkiliyor.2. guroviç vakası oldu.sadece kariyeri göz önüne alarak yapılan transferler hep elimizde patlıyor.
 
geçen yıl jasinin el de verdiği zararları lako dan alıyoruz.her maç en az 2 topu rakibin eline veriyor.sayı atamıyor,atma girişimi yapacak bile hali yok,savunmada istekli fakat çok yetersiz,asist yapmıyor.ne yapıyor ender ve özellikle tutkunun dakikalarını azaltmaktan başka .kral çıplak dedim onun için eleştiri aldım.ama arkadaşlar 1 değil 2 değil...1 maç hariç hiçbir maçta esamesi bile okunmadı..en önemlisi gücü yok,bitkin,yorgun..el de sert takımlara hemen siniyor..tutkuyu bin kere tercih ederim
 
kaan kural'a çok kızanlar olmuştu ama haklı olduğu ortada...
çok sevindik tabi lakovic ilk geldiğinde olmadı maalesef...
uymuyor, olmuyor...
 
kariyerine laf etmek mümkün değil. keza yeteneğine de. ama istek , arzu , mücadele konusunda ne yazık ki aynı şeyleri demek mümkün değil. yaptığı top kayıpları , şutları , savunması , faul tercihleri ; sanki lakovic değil. performans düşüklüğüdür dedik ama ne yazık ki kafası burada değil gibi son zamanlarda. umarım yanıltır.
 
bence yazılanların tam aksine son derece istekli ve bir şeyler yapmaya çabalayan bir Lakovic var sahada
fakat ayakları yavaşlamış rakibinden sıyrılamıyor perdede çıksa da savunmacısı yetişiyor, fiziksel yetersizliği ilerleyen yaşıyla daha de ortaya çıkıyor

şut pozisyonu bile yaratamıyor ki skor yapsın
 

Üst