Jaka Lakovic

İsteksiz ve mücadele etmiyor kısmına kesinlikle katılmıyorum. Bu takımda mücadele etmeyen tek oyuncu yok. Ama özellikle EL de güç ve çabukluk olarak yetersiz kalıyor artık. Tabi bütün takımların onun özelliklerini iyi bilip önlemlerini iyi almasıda bir başka şanssızlığı. Kendisi de farkında faydalı olamadığının ve bu tip maçlardan sonra mahcup bir surat ifadesiyle terkediyor parkeyi.
 
lakoviç hayatı boyuncu böyle savunma yaparken göremezsiniz..bir 10 yaş daha gençleşsin yine dönün bakın yine bu seviyede savunma yapmaz..Hücumda etkisiz kalınca oda hıncını tabiri caizse faydalı olmak adına en iyi yaptığını yapamayınca en yapamadığını yapmaya başladı..o yüzden isteksiz mücadele etmiyor demesin kimse..

Artık klasikleşti maçtan önce koçlar lakoviç için takımına basit ama tutan o talimatı veriyor..Lako nun Şutunu ikili sıkıştırmalarla bozun zaten hücum ritmini şutla bulamazsa bir şekilde oyun içine giremez..

Lakonun burada ikili sıkıştırma sonrası rakip uzunla teke tek kaldığında biraz daha onu zorlayıp içeri penetre etmeli..Lakoviç belkide takımın en az faul alan oyuncusu çünkü penetre yi kullanmıyor bir türlü nedenini bende anlamadım..Barcelona maçında Tutku bile içeri zorlayıp bu şekilde 4 sayı 3 de andriçe asist yaparken lakonun burada biraz daha aktif olması gerekiyor..İçerden atsa bir iki tane ikili sıkıştırmada gelmeyecek boş şutlarınıda bulacak ama...
 
Ben de mücadele konusunda yetersiz ve zayıf kaldığına katılmıyorum.Aksine çok istekli ve kapasitesinin de üzerinde savunma yaptığını düşünüyorum.Nerdeyse kariyeri boyunca Panathinaikos ve Barcelona gibi iki büyük takımın önemli skor opsiyonlarından biri olmuş bir oyuncu, şu anda Galatasaray organizasyonuna ve koçuna inanarak burda sistemin bir parçası olmaya çalışıyor.İstese çok daha fazla top kullanabilecekken takımın parçası olarak bunu yapmak istediğinden egosunu bir kenara bırakarak daha önce yapmadığı kadar savunmada gayret gösteriyor.Maçlardan önce onu tribünlere çağırdığımızda bile takım için taraftar için olan heyecanı davranışlarından hissediliyor bence.Bu kadar aceleci olmayalım,zamanla hücumda gerekli sorumlulukları da alacaktır.Lakovic bize çok büyük maçlar kazandıracak bunu hepimiz görücez.
 
Lakovicin istek,arzu ve mucadele olarak en yogunlastigi sezon bu sezon olabilir.Ama Lakovic artik Euroleague icin yavas ve kisa kaliyor.Yas faktorunude goz onune alirsak bu kadar dakika almasi sikinti olusturuyor.10 dakika sure verilip kendisi icin gerekli setler cizilerek bos sut attirilabilirse faydali olabilir.Bizim kadrodan oyuncu yollamaya degil takviyeye ihtiyacimiz var.2 yabanci hakkimiz daha var.Birini sadece Euroleaguede oynayacak bir oyuncu icin digerinide lig icin dusunebiliriz.Euroleague icin 5 numara.Lig icinde 3 numara transferi yapilabilirse NBA den bu olaganustu mucadele eden takimin onunu dahada acmis oluruz.
 
İstekli, çabalıyor da... Maalesef ayakları gitmiyor artık, içeri de bu yüzden penetre edemiyor, patlayıcılığı kalmamış çünkü, biliyor kendini. Tek çare kenarda başlatıp rakip biraz yorulduktan sonra diri olarak sokmak gibi geliyor bana. Ha kendine yedirir mi, böyle bir oyuncuyu kenarda bekletmek lüks müdür tartışılır bunlar...
 
Ben lakoviçin performansından mutluyum. Dikkat edin maçlarda lakoviç oyunda olduğu bölümlerde sürekli baskı altında kalıyor 2 oyuncu tarafından bu da shipp ve shumpertın potaya penetre etmesine olanak sağlıyor. Lakoviç savunmayı üstüne çekerken ters taraftan shumpert ve shipp kolay basketler bulayor. Ayrıca daha sezonun çok başındayız . Ligin playofflarda ,eurolegue'in ise top 16 da başlayacağını düşünürsek , lakoviç bu ilerleyen zamanlarda kendine gelecektir.
 
kesinlikle mücedele ediyor ve savaşıyor...ama nedenki bir türlü şut pozisyonuna giremiyor...sanki takımda jaka gibi sut tehdidi biri daha olsa o zaman daha iyi olabilir...dün gece aklıma darius geldi,sıkıştığımız zamanlarda bir şekilde sayı buluyordu...ouyuna sokuyordu tekrar bizi...
 
Lakovicin takımı sırtlamadığını nereden çıkartıyorsun ki ben izlediğim maçlarda belki lakovic istatistik olarak çok büyük katkılar yapamasada oyun içinde mücadelesiyle arkadaşlarını oynatmasıyla ya da ne bileyim tecrübesiyle takıma büyük destek veriyor.İnşallah ileride bazı maçları tek başınada aldıracaktır ve bence beklentimizin bu olmaması lazım .

yaşı küçümsemek adına söylemiyorum asla..ama forumdaki bazı arkadaşları görünce şu 16 yaşındaki gencecik kardeşimin yaptığı yorumun ne kadar doğru,ne kadar olgun olduğunu görüyorum..çok güzel,tebrikler..

Lakovicten her maç 20 sayı atmasını bekleyenler çok maç sonrası benzer yorumları yapıcaklar burada,ama bişey ifade etmicek..Lakovice ciddi önlemler alınıyor ve ona hazırlanmış özel bir set yok gibi..imza atışına her takım önlem alıyor artık özellikle euroleague'de..O yüzden lakovicin hücumunu çeşitlendirmeliyiz bir şekilde..

Tabi ki özel günleri maçlara damga vuracağı günler olucaktır bu özel oyuncunun..ama düzgün kullanılır ise şayet her maç 10-12 sayı 3-4 asisti rahatlıkla görücektir zaten..ama dediğim gibi lakovici istatistikleriyle değerlendirmemek lazım..
 
buradaki yorumların çoğu lakoviçin iyi olacağı umuduyla yapılan yorumlar,yoksa kimsenin en ufak derecede oyunundan tatmin olmadığından eminim.hemen gitsincilerden değilim fakat evimizde oynadığımız 3 dev maçın kaybedilmesinde en büyük pay onun pasif ve başarısız oyunundadır.daha kötü olanı geleceğe dair iyi olacağı konusunda umut da vermiyor(düşük kalibreli maçlarda ne oynayacağı umrumda değil)
 
bu arada çok önemli bir gösterge olarak 2011 kupasında slovenya milli takımındaki performansını hatırlatmak isterim.
 
Lakovic'in performansı beklediğim gibi değil, ama beklediğimden farklı bir şekilde kendisi takıma faydalı oluyor. Tecrübesi ile arkadaşlarının burunlarına attığı taşlarolsun, o oyunda iken diğer dış oyuncularımızın daha rahat pozisyonlar bulabilmeleri olsun, savunmadaki katkısı olsun benim açımdan sürpriz ama bir o kadar da takım için önemli katkılar. Ha, sene başında düşünce çok atması idi ve belki takım ona göre kuruldu, skorer bir guard'ımız olsa takım kimyası daha iyi olabilirdi ancak şu haliyle de EL için dahi önemli sayılabilecek bir guard kombinasyonuna sahibiz. Son olarak gerçekten zeki ve tecrübeli, bu sayede asist değerinde, asistin asisti olarak nitelendirilebilecek pasları da var. Ayrıca sene başından bu yana atarak kazandırdığı iki Euroleauge maçı olduğunu da(Rytas-Prokom) unutmayalım. Yani kendisi hala ritmini bulduğunda bize atarak da maç kazandıracaktır. Böyle isimlerin arkasından bu kadar atıp tutmayalım, hele hele kendisini Gurovic denilen zatı muhteremle hiç karıştırmayalım.
 
Lakovici takımı koruyan bir perde gibi düşünün oynadıgımız bütün takımlar Lakovici durdurmanın planlarını yaparken Ship Shumpert Luksa hatta Cevher daha rahat oynama imkanı buluyor .
 
Lakovici takımı koruyan bir perde gibi düşünün oynadıgımız bütün takımlar Lakovici durdurmanın planlarını yaparken Ship Shumpert Luksa hatta Cevher daha rahat oynama imkanı buluyor .

peki durum böyle ise neden hiçbir zor maçta 60 sayıyı geçemiyoruz ve sürekli kaybediyoruz.her maç ortalama 30 dakika sahada kalan bir oyuncunun katkısı bu kadar olur mu hiç?savunma direnci,her ne kadar çaba göztersede çok düşük,rebound katkısı sıfır e sayı atıp ciddi bir asist ortalamasıda tutturamıyor,bunun yanında diğer oyuncularında süresinden çalıyor.Geçen sene yapılan Rochestie hatasından nasıl dönüp finale gittiysek bu hatadanda yol yakınken dönmeliyiz.

Lakoviç bu saatten snr anca eurochallenge seviyesinde katkı verir gibi gözüküyor.Neyse yapacak birşey yok beklemeye ve kilit maçları kaybetmeye devam edicez bir süre daha.
 
peki durum böyle ise neden hiçbir zor maçta 60 sayıyı geçemiyoruz ve sürekli kaybediyoruz

Lakoviç bu saatten snr anca eurochallenge seviyesinde katkı verir gibi gözüküyor.

20 maçı devirmiş bulunuyoruz, 60 sayıyı geçemediğimiz maç yok. Zor maç sıfatınızı hangi maçlar elde eder bilmiyorum ancak, Rytas - Fenerbahçe Ülker - Union Olimpija gibi üç maçtan galibiyetle çıktı takımımız, hatırlatalım çünkü unutmuş gibi gözüküyorsunuz. Siena - Kazan - Anadolu Efes - Barcelona maçlarından da yenilgi ile ayrıldı takım. Siena maçı hariç, diğer üç maçı da kazanabilirdi ancak olmadı. Bu dört maçın yenilgisini de Jaka üzerinden değerlendirmenize bir şey diyemiyorum.

''Lakovic bu saatten sonra anca Eurochallenge seviyesinde katkı verir.'' cümleniz ise içi boş, yenilginin verdiği moral bozukluğuyla yapılmış eleştiriden başka bir şey değil. Aslında bu cümlenize eleştiri dememek lazım, direk adamı atmaya çalışıyorsunuz.

Jaka bu takıma gelirken hepimiz defolarından haberdardık. Ancak, işin savunma kısmında aksayan bir Jaka'nın görüldüğünden kimse bahsedemez. Elinden geldiği mücadeleyi veriyor, perdelemelerde takıldığını söyleyebiliriz ancak isteksiz kesinlikle değil. Ayrıca, Euroleague'de takımın asist lideri, ligde ise 4. kişi konumunda.

Beklediğim performansı ben de göremiyorum, dün en üzüldüğüm kişi de Jaka oldu. Fakat böylesine acımasız, gönderilmesini istenen mesajların hiç bir anlamı yok. Hele ki takımın Euroleague'e katılma zamanında yaptıkları ortadayken.
 
Arca'ya %100 katılıyorum.Ayrıca bu adamın bize kazandıracağı maç sayısı gruplarda 2-3 tanedir.Aynı yanlışa her zaman düşüyoruz.Lakovic Pana yıllarında Euroleague maçlarında 33-36 dk arası süre alan bir isimdi.Barca'ya geçtiğinde ilk sezon 30lu dakikalar almaya başladı.Yaşı ilerledikçe 25lere düştü dksı.Son 2 sezondur 13-15 dk arası süre alıyordu Barca'da.Ve bu adam Barca'nın guard rotasyonundaki 3.tercihiydi.Şu an Barca Rubio ve Jaka'dan sonra bu boşluğu Huertas birazda Eidson gibi maksimumuyla oynayan EL'nin en iyi oyuncularıyla doldurdu.Şu takımda kalsaydı 3.tercihten öteye gidemeyecekti.Ve bu adam o kadar güçlü takımlara karşı etkili olamadı diye eleştiriliyor.Jaka artık bu ismi var.EL'deki ilk sezonumuzda bu adamdan iyisini mi bulacaktık.Geçen sezon ligde final oynamamıza rağmen bazen dakikalarca saçmalayıp potayı göremediğimiz oluyordu.Kimse sorumluluk alamıyordu ama alcak bir adam var artık.EL'de neden sorumluluk almıyor diye düşünenler olabilir.GS..ilk defa katılmış kadroya bak..İlk ve belkide tek göze çarpan adam Lakovic.Her türlü önlem alınıyor.Hea alınmadığında? Alınmadığında Jaka çıkıp Prokom maçını alıyor.Benimde beklentilerimin altında kaldı ama bu kadar eleştirilecek tarafınında olmadığını düşünüyorum.

Küçük bir örnek GS Drogba'yı alsa.Ki artık alırsak bedelsiz olur.Chelsea bedavadan elden çıkarıyor bu adamı biz alıyoruz ama Chelsea bu eksikliği 50 milyon Torres'e 30 milyon Lukaku'ya vererek dolduruyor.Üstüne Sturridge..Drogba onlar için artık gereksiz.Biz alıyoruz ve ŞL'de bu adam Chelsea vb takımlara karşı etkili olamadığı için Drogba'yı eleştiriyoruz.Adamlar için ihtiyaç fazlası,bütçe farkı,kalite farkı.
 
geçen yıl maccabi f4 için vasat bir kadroya sahipti.ama eidson muhteşem oynuyordu,herkes maksimum önlem alıyordu ama eidson yine oyununu oynuyordu.kötü oynamasına bahane olarak önlem alınması ifade ediliyorsa bu çok mesnetsiz bir iddia bence,oynasın efendim en azından bir girişimi olsun,kusura bakmayın ama sıkı baskıda sinip sadece basit paslar verilecekse onu bende yaparım.yaptığı top kayıplarını göksenin yapsa idi topa tutulurdu resmen.bence kral çıplak,bazı arkadaşlar sadece kabullenmek istemiyorlar.
 
lakovic gibi bir oyuncuya yürüsün gitsin demek bence yüzsüzlüktür.Dün maçta foulü kasten kaçırıp tamamlama düşümcesi çok zekiceydi ama andric erken girdi tecrübesi bile yeter.Lakovic yanındayız...
 
Efe bey o pasları siz de verebilecekseniz koçlar ile konuşalım, size bir şans versinler. Yaşınız da 26, fazla yaşlı da değilsiniz, 1 ay antrenman ile guard pozisyonuna yeni bir alternatif yaratırız hem.

Lütfen bu kadar anlamsız eleştiriler yöneltmeyin adama. Burada Jaka'yı savunan hiç kimse performansından memnunum demiyor zaten, beklentilerin aşağısında kaldığı bir gerçek. Bu durumu fırsat bilip adamı göndermeye çalışmak komik. Jaka Lakovic yahu bu, 20 maç sonrasında gitsin diyoruz adama..
 
Küçüklüğümden beri basketbolu izlerim 4-5 yaşımdan beri de galatasaray basketbol takımını hatırlıyorum hatta Alexander Koulu bile hatırlarım muratcanlı arda vekiloğlu kemal tunçeri gibi o zamanki takımı bile biliyorum bu takıma son sezonlarda lakovicden daha büyük bir oyuncu geldiğini hatırlamıyorum lakovic son 10 sezonda Galatasaraya gelmiş en önemli basketbolcu bana göre Lakovice laf söylemek çok çok gereksiz takıma elinden geldiiğince katkı vermek istiyor.Sonuna kadar Lakovic diyorum
 

Üst