Jaka Lakovic

Geldiğinden beri en etkisiz kaldığı maçtı bu.Özellikle çembere değmeyen üçlüğü yakışmadı kendisine.Tabi gerçek oyunu bu değil alışma sorunu henüz geçmemiş olabilir.Efes ve Barca maçlarında gerekli katkıyı verir inşallah.
 
Dün Lakovice çok iyi önlem almıştı Olimpia,ee malum zaten onun herşeyini biliyorlar.O da bunu kullanmaya çalıştı dün kendini unutturarak oynadı ve dün sadece 2 şut kullandı ve 5 asistle en çok asist yapan oyuncumuz oldu.Herşeyden önemlisi Lakovic umursamaz bir adam değil,elinden geleni sonuna kadar vermeye çalışıyor.
 
takım galip gelıyo lako 5 asıst yapıyo ama bız hala memnun degılız ironi bu olsa gerek .

Skora, atilan sayiya endeksli taraftarlik nedeniyle yasiyoruz bunlari, futboldan taraftar devsiriyor olmamizinda en buyuk eksilerinden. Ne yazikki taraftarimiz basketbolu iyi bilmiyor.

Maclarda da bunun etkisini cok yasiyoruz, hatali yurumeler, hareketli perdelemeler gibi hakkemi etki altina alabilecegimiz hic bir hareketi taraftar yakaliyamiyor mars soylemekle mesgul olduklari icin. Taraftarlik ozellikle basketbol taraftarligi konusunda katetmemiz gereken cok buyuk bir mesafe var.
 
Evet kendini unutturdu, 5 asist yaptı ama bunların büyük bölümü ilk yarıda oldu. 2. yarı saçma top kayıpları, airball. 4 tane top kaybı var Lakovic'in. İkinci yarı bu kadar tahammül edilmesi yerine, müzmin yedekleştirilen küsmeye başladığını düşündüğüm Tutku'ya veriridim o süreleri.
Dün gerçekten yaptığı pek birşey yok. Bu oyuncuları kötü oynadığında eleştirmeliyiz ki düzelsinler. Şahsen ben böyle oynayıp 27 dakika da süre alıyorsam neden oyunumu iyileştireyim ki diye düşünürüm, zaten süremi alıyorum.
Lakovic 5 asist iyi güzel ama dün Andric bile 3 asistle, 3 top çalmayla oynamış arkadaşlar. Bugün herkes Furkanı konuşuyor olmasına rağmen. Andirici hatırlayan çok azdır. Lakovic kadar da faul almış. Sayı katkısı da aynı. Maçı iki kere izledim, Lakovic 2. yarı hiç oynamasaydı, ilk yarıdaki oyunu evet kabul edilebilir bir oyun. Ama ikinci yarıdaki oyunu oynamak için Lakovic olmaya gerek yok. Ben gitsin falan demiyorum, ama "ben her halimle burda ilk 5 oynarım, en az 25 dk. oynarım" tavırlarında olmayacak oyuncu. Acımasızca eleştirmiyorum. Hatalarından ders çıkarsın istiyorum.
 
lakovic in 2 sayı attığı bir günde union olimpja gibi yılların EL takımını deplasmanda bir kez bile geri düşmeden yenebiliyorsak bu nasıl dengeli ve önlem alınması zor bir takım olduğumuzu gösterir.lakovice yüklenmek mantıksız .
kalitesini bu maçta akıllı savunma yaparak gösterdi , ayrıca her maç aynı şekilde hücumda etkisiz olmayacaktır.nasıl bir takım oyuncusu olduğunu anlamak için maç içindeki hırsına ve molalardaki konsantrasyonuna dikkat etmek gerekir.teodosic,huertas,navarro veya mcclebbı alamayacağımıza göre
lakovic EL tcrübesi olan ve takımoyuncusu olan kalitesi tartışılmaz bir isim.
 
Jaka'dan beklentileri düzgün biçimde şekillendirmemiz gerekiyor. Bu noktada ikiye ayrılıyoruz. Bir grup sürekli skorer kimliğini sahaya yansıtmasını ve takımı sırtlamasını beklerken, diğer grup ise tecrübesini organizasyon ve arkadaşları ile paylaşıp, takıma liderlik yapmasını istiyor.

Sanırım ben de ikinci tarafta yer alıyorum.

Öncelikle,

1) Euroleague'deki, hatta Avrupa'daki, tüm takımlar Jaka'yı çok iyi tanıyor ve dolayısıyla Jaka'nın savunmasında genellikle en doğru hamleleri yapabiliyorlar.
2) Jaka oynadığı pozisyona göre fiziki dezavantajı olan bir isim ve yaşının 33 olması da bazı işleri eskisine oranla daha kötü yapmasına neden oluyor.
3) Jaka istikrarlı denilebilecek son performansını 2008-09 sezonunda play-off ve final fourda gösterdi. Dolayısıyla kendisinden özellikle skor anlamında istikrarlı bir EL performansı beklemek pek doğru olmaz.

Peki Jaka'dan nasıl faydalanılmalı?

Bence eğer maça iyi başlamadıysa, mümkün olduğunca az yıpratılarak maç sonuna saklanmalı zira bu takımda maç sonlarını oynayabilecek en iyi oyuncumuz. Her ne kadar kötü bir maç geçirmiş olsa da yıpranmamış bir Jaka kendisine ve/veya arkadaşlarına yaratacağı pozisyonlarla maçı bize kazandırabilir. (En kötü ihtimalle rakiplerine faul aldırdığını net şekilde biliyoruz.) Skor anlamında iyi başladıysa da Prokom maçında olduğu gibi ideal sürede maksimum seviyede faydalanmak gerekir.

Dün akşam için, kötü oynadığını düşünüyorum. Maça özellikle hücum organizasyonu açısından iyi başladı ancak ilk yarıda yaptığı 2 top kaybı, Capin'in savunmasındaki başarısızlığı ve ilk iki ya da üç üçlük isabetinde Jaka'nın savunma hataları, picklerde takılması vs., son olarak yıprandıkça oyundan düşmesi malesef kendisinin performansını olumsuz değerlendirmeme neden oldu. Tabii Eurobasket ve EL ön elemelerinin yorgunluğu hala üzerinde, kolay değil. Ay sonuna doğru toparlanacağını düşünüyorum.
 
Yüklenme ne demek onun da tanımını yapmak lazım. Lakovic'e yüklenme falan yok. Kötü oynuyorsa eleştirilecek, bu kadar basit, Galatasaray formasıyla oynuyorsa ve kötü oynuyorsa ben eleştiririm. Oyuncu oturacak düşünecek ben nerede yanlış yapıyorum diye ve düzeltecek. Lakovic değil kim olursa olsun bu böyle. Yıldızmış tecrübeymiş, sahaya o tecrübeyi koyamadıktan sonra ben ne anladım bu işten? 2. periyodun sonunda kovaladığı adama faul yapsaydı da o sayıyı yemeseydik, faul hakkımız dolmamıştı daha. Nerdeydi o ara tecrübeli Lakovic? Bari faul al faul çizgisine gel, 3 tane almış ama çizgiye gelmedi, o da yok. İlk yarı birkaç asist yapacağım, bi turnike atacağım ama ikinci yarı top kayıplarım havada uçuşacak, airball atacağım en kritik noktada, sonra da taraftar beni bağrına basacak. Ben bu taraftarlardan değilim. Bu yaptığım yüklenmekse de evet sonuna kadar her oyuncuya yüklenirim.
 
Tutkunun suresi artarsa Lakovicte duzelecektir.Problem Lakovicte degil bizim oyunu Lakovice yikmamizda.Cok farkli hucum obsiyonlarimiz olmali.Bunun icinde takviye sart.
 
e bu adam ilk maçta 7'de 6 attığı zaman efsane değilmiydi?
düşene tekme atmaya bayılıyoruz.
pazar efes maçında 4 üçlük atsın,o zaman yine lakovicccc dersiniz ama.
 
e bu adam ilk maçta 7'de 6 attığı zaman efsane değilmiydi?
düşene tekme atmaya bayılıyoruz.
pazar efes maçında 4 üçlük atsın,o zaman yine lakovicccc dersiniz ama.

Alındığında da dememiştim. 6/7 üçlük attığında da demedim. Efes maçında 10/10 üçlük ile oynasa yine demeyeceğim. Lakovic büyük oyuncudur. İtirazım yok. Ancak ben Lakovic yerine D-Wash'ı, Domercant'i her zaman tercih ederdim. Halen daha ediyorum. Bana göre transfer döneminin en iyi işi Furkan Aldemir'di. Gerisi olmasada olur cinsinden transferler oldu.

Şu anda herkesde bir bahar havası var. Bunun en büyük nedeni de Fenerbahçe'nin formsuzluğu ve onları Cumhurbaşkanlığı kupasında yenmiş olmamız. Kendimizi birden Efes'ten sonra hatta belki de Efes'in bile önünle ligin favorisi yaptık. Halbuki biz geçen sezon da Fenerbahçe'yi 3 kez yenmiştik. Efes'i 1 kez yenmiştik. Dolayısıyla çok büyük beklentiye girdik. İnşallah hayal kırıklığı yaşamayız.
 
Lakovic'in bence sorunu yanlış kullanılması.Oktay Hoca ondan topu getiren , yönlendiren bir oyuncu olmasını istiyor ama Lakovic bundan 4 sene önceki Lakovic değil ,dolayısıyla top kaybı yapıyor sinirlieniyor ve şutlarında bir türlü ritm yakalayamıyor.Bence yapmamız gereken Lakovic üzerinden bir iki set çizmeliyiz.Aynı Shumpert ve Cevher üzerinden onadığımız oyunlar gibi.İnşallah zamanla ritmini bulacaktır ,çünkü ona gerçekten ihtiyacımız var.
 
İyi oldu ya biraz ufkum genişledi sağolun. Union'da sanki Edirne Olin, Bizim böyle köy takımlarından 40 sayıdan fazla yemememiz lazım, Galatasaray'da kurulduğundan beri EL'de 20 sendirde İvkoviç gibi Oktay Mahmuti gibi adamların çalıştırdığı bi takım zaten canına yanayım.
 

Üst