Jaka Lakovic

İlk yarı maçı koparacak boş şutları sokamayan bir dünya yıldızı kime nasıl ne güvenini veriyor anlayamıyorum. O kadar laf saydığım Jerry Johnson'i o kadar özledim ki!!!
 
Ya o kadar kaçırdı ama o kadar da attı bir de göz ardı edilen şey lakovic oyunu çok iyi yönlendiriyor boş adamı çok iyi buluyor yani bugün yapması gerekeni yaptı doğrusu.
 
Lakovic olmasa idi mac son topa kalmazdi. Eger kivilcim yakilacak ise onun isin icinde olmasi lazim. Bugun ikinci yari bunu basardi. Ozellikle Euroleague'de ona yardim edecek birileri olmali, ona ozel onlem alindigi vakit. Iki guard oynayip ona sut imkani yaratmaliyiz. Ilk sutu girdigi vakit, kendine guveni geliyor ve araliksiz atabiliyor. Bugun de farki bir sayiya indirdigi ucluk ile sorumlugu almasi guzel. Cunki oda farkinda idi ikinci yari iyi oynadiginin. Asistlerini unutmamak lazim. Kisaca bugun onu begenmemek ona karsi olan onyarigan ibarettir. Son topu kaybedebilir ama sorumluluk almasi daha onemli. Eger Galatasaray buyuk maclari kazanacak ise onun sorumluluk aldigi maclar olacakdir.
 
İlk yarı maçı koparacak boş şutları sokamayan bir dünya yıldızı kime nasıl ne güvenini veriyor anlayamıyorum. O kadar laf saydığım Jerry Johnson'i o kadar özledim ki!!!

Ikinci yari Galatasaray'in farki acmasinda en buyuk etkeni saglayan isim. Jerry gibi savruk bir oyuncu yerine Lakovic gibi guven veren oyuncuyu tercih ederim. Bunu buyuk maclarda daha iyi anlayacaksiniz. Bugun keza sorumlulugu aldi ve takimin kazanmasi icin elinden geleni yapti. Iyi oynamadigi maclar da bile mucadelesi, fizigine ragmen yaptigi hareketli savunma, bugun bana verdigi isigi ve cogu kisiye vermis gibi gozukuyor.
 
İstenileni yaptı. Farkı 11 sayıya çekti..En kritik hücumda sorumluluk alarak farkı 1'e indirdi. Ama yeterli olmadı! Belki daha da fazlası gerekiyor.. İnanıyorum..
 
Jerr Johnson bir maçta en az 30 dakika oynuordu ve yaptığı istatistkler sizin gözünüzü boyuyordu. Lakovic ise 20 dakika civarı oynuyor sadece. Johnson'ın her siyah basketbolcu gibi penetre ve hızlı hücuma çıkma özelliği vardı ama çok savruktu ve bu yüzden yaptığı top kaybının haddi hesabı yoktu. İkili oyunları zaten yoktu. Bizim şu an oynadığımız basketbol tarzı Jerry Johnson'ın oynadığıyla tamamiyle zıt. Çünkü biz kontrollü bir basketbol oynuyoruz fakat böyle oyunda da çok iyi şutörlerimiz olması lazım. Bizde de Lakovic ve Shumpert'tan başka şutör yok.
 
2 sayı gerideyken yaptığı top kaybından dolayı eleştirirken, attığı mucize 3lük sayesinde maçın son topa kaldığını da es geçmeyin mümkünse.. Ayrıca Jerry ile Lakovic'in basketbol tarzları çok farklı, çok saçma bir karşılaştırma olmuş gerçekten
 
İkinci devre gerçekten çok iyiydi.İlk devre bu kadar kötü oynayıp,ikinci devre toparlaması kolay değil hele ki böyle bir derbide.Boşuna büyük oyuncu demiyoruz,10 şut kaçırsa 11.ciyi çekinmeden atar
 
Herkes Jaka'dan sorumluluk almasını en can alıcı yerlerde 3'lük atmasını bekliyordu. Dün bunları yaptı Jaka.
İlk devre kötü olmasına rağmen 2.yarı alev gibiydi.
 
5 sene önce bu takımın guardı Mithat Demirel di:)
 
İsmet Badem geçenlerde "GSMP'ın yeni transferi hayırlı olsun. Lakoviç'in kendine güveni geldi, artık durdurulmaz" demişti. Gerçekten de iyice ısınmaya başladı eli. Savunmadaki çabası da takdir edilecek cinsten.
 
Lakoviçi sabaha kadar eleştirebilirsiniz,bu konuda hiçbir sıkıntı yok.Ancak unutmamanız gerek şey sezon uzun ve lakoviç her hafta üstüne koyuyor hücum olarak.Savunma olarak sezon başından beri istekli.Ben daha da iyi olacağını düşünüyorum.
 

Üst